Økonomiplan 2011-2014 Presentasjon av rådmannens forslag i bystyrekomiteen 9. november 2011.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kompetanse i lys av samhandlingsreformen
Advertisements

78 (18,2 %)* kommuner har egen demensplan
Hvilken samfunnsnytte har ergoterapi?
AVLASTNING Melhus
N orges mest framtidsrettede fagskole, der fagmiljøene møtes og kompetanse utvikles SAMHANDLIGSREFORMEN Pål Storå avd.leder helsefag fagskolen.gjovik.no.
Psykisk helsevern i ny helsereform Dagsenterkonferansen 5
| Veien til egen bolig NFU's konferanse 13. november 2007 | 1 Statusrapport om utviklingshemmedes levekår, tjenestetilbud og rettssikkerhet.
Økonomiplan 2011 – 2014, Programområde 09 Pleie og Omsorg TILTAK: Utbygging av Blentenborg 16 leiligheter for multifunksjonshemmede. Samlokalisering av.
Plan for videreutvikling av pleie- og omsorgstjenestene
Kari Reine, mor og jurist Landskonferansen om Down Syndrom 2012
Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Samhandlingsreformen Kommunestyresalen 16.5 og og19.06 og Signe Louise Berthelsen Rigmor Måntrøen Mette Braathen.
Rådmannens forslag til handlingsprogram HKH Rådmannens forslag 1. november 2011 Handlingsprogram
1. TERTIALRAPPORT 2009 Presentasjon i formannskapet 9. juni
ARBEIDET MED 1. TERTIALRAPPORT 2011 Orientering i formannskapet 10. mai
Møte med bydelseldrerådene Onsdag 30.oktober 2013
Omsorgsplan 2015 nettverk Ingrid Mydland
Østre Toten Høstkonferansen 19. – 20. september 2012 Ordfører Hans Seierstad, Østre Toten kommune - livskvalitet ved Mjøsa.
Norsk Ergoterapeutforbunds lederseminar De nye helsetjenestene Mette Kolsrud Forbundsleder i Norsk Ergoterapeutforbund.
Pilotprosjektet samhandling innen helse- og omsorgstjenester Status pr
Ingunn Lie Mosti Kommunaldirektør Helse- og omsorgsavdelingen
1 Økonomiplan Rådmannens forslag 6.nov.
Økonomiplan Rådmannens forslag 25. november 2008.
Drammen kommune 1. TERTIALRAPPORT Økonomi under kontroll Drammen kommunes økonomi følger hovedtrekkene i budsjettet: Programområdene er under kontroll.
1. Tilpasser barnehagerammen til statsbudsjettet Statsbudsjettet innebærer redusert ramme med helårsvirkning på 10,5 millioner kroner fra 2015 Ledige.
Hvilke rettigheter har vi? Lov om sosiale tjenester
Fylkeskonferansen 2. og 3. oktober 2012 Marianne Munch –– Laila Helland – Elisabeth Moen Synnøve Skarpenes.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Husbanken -statens sentrale organ for gjennomføring av boligpolitikken Regjeringens visjon er: "alle skal kunne bo godt og trygt". For å nå denne visjonen.
FOBE Brannsikkerhet i omsorgsboliger Rødøy
SYEs Lanseringskonferanse
Boligkonferansen i Tromsø mai Boligpolitikk i Tromsø boligsosiale utfordringer.
Å forebygge utkastelser fra kommunal bolig -samarbeid på tvers i kommunen Gunhild Ørsland Tobiassen, Kristiansand kommune.
Velferdsteknologi i Værnesregion Boligkonferansen 2014 innlegg 8. Mai
Rådmann i Modum kommune
Oslo – flest utfordringer – størst oppmerksomhet
3 år igjen, - Når vi målene i Demensplan 2015?. Når demensplanen er gjennomført i 2015 SKAL: ”Framtidens omsorgsutfordringer står på dagsorden i kommuneplan.
Vivian Abbi Johnsen prosjektleder Groruddalssatsingen Bydel Stovner
1 Handlingsprogram Rådmannens forslag november
Levanger kommune Rådmannen Presentasjon av foreløpig forslag – formannskapet Budsjett 2006 – rådmannens forslag.
Statsbudsjettet 2009 – og virkninger for Drammen kommune.
Levanger kommune Rådmannen Budsjett Presentasjon av foreløpig forslag – Rådmann Ola Stene Budsjett 2007 presentasjon av foreløpig.
Nytt fra NAV på boligfeltet Hege Løchen, KS storbyforum
Kommunenes rolle i den nye helsereformen Nils Fr. Wisløff rådmann i Drammen kommune og medlem i helsereformens ekspertgruppe.
Omsorgsplan 2015 – Hva kan Fylkesmannen bistå kommunene med? Møte med helse- og omsorgsnettverk Selbu – 4.mars 2009 Fylkeslege Jan Vaage.
Rådmannens forslag til økonomiplan
Drammen | Sosial- og helsedirektoratets rolle Et fagdirektorat underlagt HOD og AID  Fagdirektoratsrollen Følge utviklingen og samle inn kunnskap.
Statusrapport Boligsosialt utviklingsprogram fase 1 Kommunestyret 3
Lisbeth Iversen Byråd for helse og omsorg, Hilde Onarheim og
Pilotprosjektet Samhandling innen helse – og omsorgstjenester
Strategi for kompetanse og rekrutteringsbehov i pleie og omsorg Analysegrunnlag: Faktatall Årsverksutvikling Turnover Demografi SSB og forskning.
Økt aktivitets- og arbeidstilbud til mennesker med nedsatt funksjonsevne, både i forhold til drift og investering (strategi- og behovsplan). Arbeidet med.
OMSORG 2020 Omsorg 2020 er regjeringens plan for omsorgsfeltet – Prioritere områder i omsorgsfeltet – Styrke kvaliteten og kompetansen.
Varslings- og lokaliseringsteknologi « Samarbeid om velferdsteknologi på Agder 2016» Gro Anita Fosse Rådgiver eHelse og velferdsteknologi HELSE OG SOSIAL.
1 Helse & Omsorg Budsjettkonferanse Fauske har en omsorgstjeneste som er ganske raus og kostnadskrevende. Ressurstilgangen er god, men det.
Boligpolitisk samhandling 5. oktober 2011 Regiondirektør Mona Liss Paulsen.
Sluttanalyse Boligsosialt utviklingsprogram i Asker kommune
Eg ser at du e trøtt men eg kan ikkje gå alle skrittå for deg Du må gå de sjøl men eg vil gå de med deg Eg vil gå de med deg.
Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?
Samhandlingsreformen – fra ord til handling Statssekretær Robin Kåss Samhandlingsavdelingen, HOD Fagforbundets samhandlingskonferanse 7. oktober2010.
ET SAMFUNN I ENDRING MULIGE KONSEKVENSER FOR PLEIE OG OMSORG
Handlings- og økonomiplan og budsjett 2016
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
Dagaktivitetstilbud for demente – KOSTRA arbeidsmøte 10 mai 2012
HELSE- OG SOSIALETATEN
Boligkonferanse
NAV mulighetenes marked
Eldre vil bo der andre bor og være en del av det levende liv….
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
Seniorrådet Helse og Velferd Helse og velferd 2019.
Utskrift av presentasjonen:

Økonomiplan Presentasjon av rådmannens forslag i bystyrekomiteen 9. november 2011

Leserveiledning Del 1 – Oppsummering av hovedtrekkene i budsjettforslaget Del 2 – Omtale av programområdene (del 2.1) og nærmere forutsetninger for driftsbudsjettet, investeringsbudsjettet og kommunens eierstyring (del ) Del 3 – Omtale av planlagte og eksisterende utviklingsprosjekter Del 4 – Vedleggsdel som kan brukes for oppslag og nærmere dokumentasjon

05 Helse o Programområdet bidrar til satsningen på omsorg for personer med demens gjennom samhandling med pleie og omsorg o Dette er viktig for å lykkes med helhetlige pasientforløp og effektiv ressursbruk o Nye tiltak innenfor programområdet er metodeutvikling for blant annet kartlegging av demens og etablering av rutiner for gode pasientforløp o Helsestasjonstjenesten styrkes gjennom flere helsesøster- og legetimer ved Marienlyst helsestasjon Hovedmål: Helsetjenesten styrker folks evne til å forhindre og mestre sykdom, og bidrar til et trygt og helsefremmende bymiljø

09 Pleie og omsorg Hovedmål: Pleie- og omsorgstjenesten forebygger sykdom/funksjonstap og bidrar til at den enkelte har mulighet til å leve og bo selvstendig Pleie- og omsorgstjenesten har et tjenestetilbud som bidrar til at den enkelte bruker og pårørende opplever trygghet, verdighet og livskvalitet

09 Pleie og omsorg o Styrke hjemmetjenesten – bedre tilbud til demente (se egne lysark) o For mer effektiv ressursutnyttelse og bedre tjenester styrkes intern samhandling. Dette gjøres gjennom samlokalisering av ledelsen i pleie og omsorg og en organisatorisk omstilling på ledelsesnivå o Det legges opp til at omsorgslønn, varig tilrettelagte arbeidsplasser (VTA) og ressurskrevende tjenester skal styrkes med 3 mill. kr/år for å møte økte behov o Det vil bli etablert et utviklingsprogram for helse, sosial og omsorg, med vekt på intern samhandling mellom virksomheter og programområder o Fagskole for helsefagarbeidere vil bli videreført i 2011 og 2012 o Det foreslås avsatt 6 mill. kr hvert år til utskifting av inventar og utstyr i sykehjemmene og hjemmetjenesten. o 4 mill. kroner avsettes hvert år til generell oppgradering av bygningsmassen i pleie og omsorg.

Styrke hjemmetjenesten – bedre tilbud til demente 36 nye plasser for demente i 2011: - 29 sykehjemsplasser Strømsø bss - 7 boenheter i Austadgtata boenheter med i Schwartzgate fra 2012 Nye aktivitetstilbud for personer med demens i 2011 – 20 – 36 brukere per dag Villa Fredrikke – Dagtilbud i samarbeid med Drm. Sanitetsforening

Omsorgsbolig Schwartzgate 16 omsorgsboliger for personer med demens 41 millioner kroner i 2011 Heldøgns tjenestetilbud Tas i bruk i 2012

Blentenborg Blentenborg oppgraderes og bygges om 16 leiligheter for funksjonshemmede Ca. 56 mill. kr – hvorav 40,8 mill. kr er tidligere bevilget Heldøgns tjenestetilbud Tas i bruk i 2012

13 Sosiale tjenester o Rådmannen foreslår at rammen for bruk av startlån økes fra 60 til 80 mill. kr slik at flere vanskeligstilte kan skaffe seg sin egen bolig o Småhusprosjektet på Muusøya vil gi bo- og tjenestetilbud til 6 personer med rus- og psykiatriproblemer. 18 mill. kr er innarbeidet i investeringsbudsjettet i Innflytting november 2011 o Krisesentertilbudet er en lovpålagt kommunal oppgave og det er lagt inn til sammen 3,3 mill. kr som tilskudd til Betzy krisesenter fra 2011 o Nye tiltak i budsjettet er Temaplan levekår, Utviklingsprogram helse, sosial og pleie og omsorg samt Boligsosialt utviklingsprogram Hovedmål: I 2014 har Drammen bedre levekår og høyere sysselsetting enn i 2010