”Fra helsestasjon til sykehjem” Ergoterapeuter i forebyggende arbeide NETF 12. mai 2009.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Informasjon om plan for SAMARBEID SKOLE – NÆRINGSLIV i Askøy kommune
Advertisements

Fra introduksjonsbedrift til språkpraksis
Strategiplan trafikksikkerhet i Agderfylkene
Bra mat kurs Lillehammer Bra mat kurs Erfaringer fra Modum kommune.
FAU Berger Skole Barbro Nordland Johannessen, FAU leder
Høsten 2011 Laget av Gunvor Lund Solvang og Svein Einarsbøl
N Y G IV – OKTOBER 2012 Erfaringer med Ny Giv-prosjektet fra Tæruddalen skole.
Hvordan lykkes i det lokale/kommunale trafikksikkerhetsarbeidet?
Engebråten skole 2008/09 Skrevet av Cathrine Juul
TryggTrafikk v/ Distriktsleder Idar Ertsås Pressekonferanse 2. januar 2012.
Ingen Tromsværing er så liten at ikke fylkesmannen ser han eller henne Fylkesmannen i Troms: SJUMILSSTEGET Bodø januar 2013.
Prosjekt Skadestatistikk - Bakgrunn Møte i referansegruppen 17. september 2004.
Livsstilskolen for hele familien Små skritt -store forandringer
Nasjonalforeningen Os helselag i samarbeid med Os skole
Øyer ungdomsskole.
Aktivitetsskolen Rosenholm Infohefte 2013
Trygge eldre, et prosjekt i regi av Eldresikkerhetsrådet
Ski videregående skole En Folloskole for kunnskap, idrett, kunst og kultur Satsing mot bortvalg (SMB)
Senter for Oppvekst Drammen kommune
HOVEDMÅL  Redusere den 428 mottakere av økonomisk sosialhjelp i aldersgruppen 18 til 24 år med 50 % eller 214 personer innen STRATEGIER 1.Forebygge.
v/ Merethe Skaug Sørensen
FYSISK AKTIVIETET OG SKJERMAKTIVITETER
VELKOMMEN TIL VIK SKOLE
Gratulerer NSF Sør-Trøndelag 100 år Bårdshaug 23 mai 2013 Diabetessykepleier Anna Kristoffersen Frøya kommune.
Hverdagsrehabilitering
Berit Bratholm : BREDBÅNDSPROSJEKTET DIGITALE MAPPER OG SAMARBEIDSLÆRING.
FJELL SKOLE 570 elever 30 forskjellige land 77 % to- språklige barn.
Tiller videregående skole
”Aktiv på dagtid” ”En resept å gå for…” Sommarøy, m ai 2009 Informasjon om arbeidet i Finnmark.
”Programfag til valg” En nyskaping innen yrkes- og utdanningsveiledning?
FOBE Brannsikkerhet i omsorgsboliger Rødøy
RLE – UKE 45/46 MÅL trekke en rød tråd gjennom det vi har lært så langt i høst reflektere over likheter og ulikheter innenfor religioner/livssyn.
FORDI MENNESKET LÆRER Fylkeskommunens rolle i ny lov om voksenopplæring Fredrikstad 21. januar 2010.
Bakgrunn for satsingen  Oppstart 2004  Opplæringsloven § 9A  Samarbeid mellom Barne –og familiedepartementet, Sosial og Helsedirektoratet og Utdanningsdirektoratet.
Vi som jobber i skolesatsningen Psykisk Helse i Skolen er veldig glade for å bli invitert med på denne dialogkonferansen med ungdom og psykisk helse som.
Informasjon om Skoleprogrammet VIP Denne presentasjon kan vises på:  Foreldremøter  Skolens hjemmeside  Epost til foreldre  På ”classfronter” eller.
Samhandlingsreformen Blå byer blir røde Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen 31. mars 2009.
Undervisning i gruppe for ungdom med psykisk utviklingshemming
Mandal videregående skole - vi bryr oss ”Hospitering på videregående skole” - utprøving av utdanningsprogram. Et samarbeid mellom ungdomsskolen og videregående.
Prosjektbeskrivelse av Lærende nettverk
…og ingen sto igjen Tidlig innsats for livslang læring
Utdanningsvalg 10.klasse
En introduksjon. Et program for barn og unge for læring av sosial og emosjonell kompetanse. Forebygging av problematferd i barnehage og skole. Skaper.
Skolelederemøte ©Byrådsavdeling for oppvekst 1 Kunnskapsløftet – litt info Fag- og timefordelingen Forslag 5 uketimer Årstrinn. Tas opp.
SKOLEHELSETJENESTEN Ra ungdomsskole. Skolehelsetjenestens program 10.klasse: Vaksine (difteri, stivkrampe, kikhoste, poliomyelitt) 8. – 9. – 10. klasse:
Barne- og ungdomsarbeid NJFF Telemark Organiseres gjennom rekrutteringsutvalget –Pr.i dag 3 medlemmer med delte ansvarsområder (barn og ungdom, jenter)
Karine Haven og Ragnhild Dale Ringen, Fysioterapeuter Mandal Kommune
Bjørnar og Kjerstin.  Jobbet med helsesøstersaken i 15 år!  Hatt ulike innspill - stykkprisfinansiering  Ulike kartlegginger - hvor mange minutter.
Bakgrunn Inspirasjon etter hospitering Første gruppe i 2006
Velkommen til førskoledag
LÆRENDE NETTVERK - IKT - ET SAMARBEIDSPROSJEKT MELLOM GRUNNSKOLER I HALDEN KOMMUNE.
FORELDREMØTE NYE 8. TRINN ÅSTVEIT SKOLE 23. April 2013
Bekjempelse av barnefattigdom i Drammen
Fremme helse og forebygge sykdom
Program for ungdomskolen i faget ”Utdanningsvalg”
Folkehelse i kommunene. Kommunene er pålagt å drive med helsefremmende arbeid Følger opp myndighetenes mål og arbeid for folkehelse gjennom tjenester.
Grunnskole for voksne. Opplæringsloven Alle som har behov for opplæring i grunnskolefag, kan få slik opplæring gratis i sin kommune Det er mulig å få.
Velkommen til Spydeberg ungdomsskole. Lov om grunnskolen Opplæringa i skole.. skal, i samarbeid og forståing med heimen, opne dører mot verda og framtida…
Samfunnskunnskap Emne 4: Helse. Hva er god helse? Jeg er frisk Jer er ikke syk Fysisk eller psykisk Jeg har det bra Jeg trives Jeg sover godt Jeg spiser.
Sykling på skoleveien – trygt frem og hjem 1. Sykling er bra for alle Trygg Trafikk – Statens vegvesen – Helsedirektoratet – Syklistenes landsforening.
Ungdomssatsinga til Nordland fylkeskommune. UNG i Nordland Hva? Hvem? Hvor? Hvorfor? Hvordan?
Prosjekt STIEN Lavterskeltilbud, kartlegging og tilrettelegging for minoritetsspråklige.
«Bra start» - Endring av livsstil Ås kommune
Helsefremmende tilbud til eldre - Evaluering av ny metode 2017
Helsesøster Revheim skole
PTØ Kari Hapnes, Fagsjef PTØ
Livreddende førstehjelp
Orientering om Skolehelsetjenesten og Helsestasjon for ungdom
Psykisk helse.
Vår skole på Fornebulandet
Utskrift av presentasjonen:

”Fra helsestasjon til sykehjem” Ergoterapeuter i forebyggende arbeide NETF 12. mai 2009

Sikkerhetsuka 0 til 100 år Et undervisningsopplegg for utvalgte grupper i uke 37/38 hver høst i uke 37/38 hver høst

Mål for Sikkerhetsuka sette fokus på sikkerhet generelt i Ski kommune sette fokus på sikkerhet generelt i Ski kommune sette fokus på sikkerhet for utvalgt grupper med spesielle behov sette fokus på sikkerhet for utvalgt grupper med spesielle behov sette i gang refleksjon om sikkerhet hos individer og grupper sette i gang refleksjon om sikkerhet hos individer og grupper legge til rette for at Uka settes inn i en større sammenheng. legge til rette for at Uka settes inn i en større sammenheng.

Organisering Sikkerhetsuka Organisering av Sikkerhetsuka Virksomhet helsetjenester Virksomhet helsetjenester Skole Skole Tekniske tjenester Tekniske tjenester Politiet Politiet Nordre Follo Brannvesen IKS Nordre Follo Brannvesen IKS Ambulansesjåfører Ambulansesjåfører Andre (fra år til år): Andre (fra år til år): Norsk luftambulanse Trygg Trafikk, Statens vegvesen Forsikringsselskap Lokalt næringslivet Virksomhet for helsetjenester har ansvaret for Sikkerhetsuka. En arbeidsgruppe for hver aldersgruppe forbereder gjennomføringen

Målgruppe: småbarnsforeldre Personlig invitasjon til foreldre med barn opptil 15 mnd (400 invitasjoner sendt ut!) Førstehjelpskurs + øve seg på dukker Ernæringsfysiolog, fysioterapeut og helsesøster tilstede Stand med div. sikkerhetsprodukter Sikkerhetsbag - brukes på 10 mnds kontroll

8.årstrinn på ungdomsskolen 8.årstrinn på ungdomsskolen Voksne med minoritets- bakgrunn i opplæring v/ Follo kvalifiserings- senter Voksne med minoritets- bakgrunn i opplæring v/ Follo kvalifiserings- senter Grunnskolen år for innvandrere og flyktninger Grunnskolen år for innvandrere og flyktninger Eldre Eldre Småbarnsforeldre Småbarnsforeldre Målgrupper:

Tema for undervisningen målgruppe: skole elver førstehjelp fart, reaksjonstid, lover, regler, sikkerhetsutstyr, forebyggende brannvern i hjemmet Undervisningen tilpasses målgruppene

hjerte / lungeredning hjerte / lungeredning stabilt sideleie stabilt sideleie frie luftveier frie luftveier blødninger blødninger varsling varsling

Utstilling av sikkerhetsprodukter Utstilling på: Langhus helsestasjon Rådhuset Servicesenteret for eldre

For- og etterarbeid på skolene Sikkerhetsuka står i undervisningskalenderen til ungdomskolene Sikkerhetsuka står i undervisningskalenderen til ungdomskolene Relatert til målene i kunnskapsløftet i naturfag og samfunnsfag Relatert til målene i kunnskapsløftet i naturfag og samfunnsfag Info skriv til skolene om at uka kommer Info skriv til skolene om at uka kommer Infomøte for lærerne Infomøte for lærerne Utdeling av brosjyrer Utdeling av brosjyrer Hva lærte du? Hva lærte du? Forberedelse Forberedelse Bearbeide undervisningen Bearbeide undervisningen Brukerundersøkelse Brukerundersøkelse

Målgruppen: eldre Sikkerhetsprodukter forebygging av ulykker i hjemmet Tema for eldre: el-sikkerhet, brannvern, fallforebygging, 65+, fysisk aktivitet, ernæring, medisiner

Hvor mange har fått tilbud? Småbarnsforeldre : 200 pr. år Ungdom: 450 ungdommer pr. år Innvandrere: 120 pr. år Eldre: 200 pr. år Vi kan ikke måle den ulykken som ikke skjer, men vi tror det nytter Vi kan ikke måle den ulykken som ikke skjer, men vi tror det nytter

Ergoterapeutens rolle i arbeidet: Ergoterapeutens rolle i arbeidet: Ergoterapeut var med på ide-dugnaden og oppstart i 1991 Ergoterapeut vært primus motor slik at Ski ble utnevnt som ”Trygt lokalsamfunn” i ”Sikkerhetsuka” var et utgangspunkt for dette arbeidet Ergoterapeut vært primus motor slik at Ski ble utnevnt som ”Trygt lokalsamfunn” i ”Sikkerhetsuka” var et utgangspunkt for dette arbeidet Ergoterapeut er leder for gruppen ”Forebyggende arbeid for eldre”

Takk for oppmerksomheten