”Det som ikke skulle skje” presentasjon av et anti-nasketiltak

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Barnevernkonferansen 2013 Union Hotell Geiranger 18
Advertisements

Demokratireformen i Den norske kirke - Hæ??. Demokratireformen Demokratireformen har som målsetting at flere av medlemmene engasjeres i kirken. Kirkens.
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Trygge organisasjoner
”Psykisk helse i skolen –Noe å snakke om -Noen å snakke med?"
N Y G IV – OKTOBER 2012 Erfaringer med Ny Giv-prosjektet fra Tæruddalen skole.
MUV i Asker menighet Årsmøtet 28. april MUV I Asker menighet • 4. september 2012 besluttet Asker menighetsråd at vi skulle delta i prosjektet Menighetsutvikling.
NETTVETT Bjørn Jakobsen.
Pedagogisk analyse.
Forebyggende arbeid satt i system
Presentasjon av.
KIRKEN – ET MØTESTED PÅ VEIEN I ET FLERKULTURELT MILJØ.
Rita Lucia Endresen. Medlem NFU´s Landsstyre Den første person med utviklingshemming som er medlem i Landsstyret i egen organisasjon.
Revisjon ved Rikshospitalet den 11. – 18. desember 2007.
Fra prosjekt til tiltak •Prosjekt - Felles ansvar –Snu unge lovbrytere i tide –Salten politidistrikt •Tiltak –Felles ansvar i Salten –Salten.
LAR samhandling kommune og spesialisthelsetjeneste
Hva er 13-20? – et diakonalt, forebyggende samtaletilbud for ungdom i Bærum kommune. Facebook: 1320 Ungdom i Bærum Anonym spørretjeneste Bærum.
Presentasjon av Trafikkprosjekt for ungdom TS Fokus Lillehammer 2005.
Øyer ungdomsskole.
Integrering av informasjonskompetanse i undervisningen ved UiB Utdanningsavdelingen og Utdanningsutvalgets engasjement i UBs arbeid med Informasjonskompetanse.
Haugaland og Karmøy Distriktspsykiatriske Senter (DPS)
Hvorfor FRIBU FRIBUs visjon: ”Vi bygger åpne fellesskap der barn og unge blir sett, møter Jesus og utrustes til å leve som hans etterfølgere” FRIBU = FRIkirkens.
RLE uke 4 og 5 Livet og døden.
Styrket fellesskap Første samling 20. oktober 2009 Melhus bedehus 19:30 Kaffe 20:00 Vi starter presis 22:00 Takk for i kveld.
VELKOMMEN TIL URO OPPLÆRING
Utekontakten i Bergen kommune /UTE ETTER NYE MULIGHETER/
Familieråd 12 K Småbarnsdager i Gausdal
Konsultasjonsteam for skolevegring
Rutine-beskrivelser for oppfølging av og tiltak ved elevfravær i Ringsaker kommune Mørkved skole skoleåret 2012/13.
HARSTAD KOMMUNE I Harstad bor det ca
Unge gjengangere Et samarbeidstiltak mellom Oslo kommune og Oslo politidistrikt Soria Moria 14 oktober 2008 sammen lager vi et trygt Oslo.
FAU Møte 3. september 2013 Velkommen Registrering ved døren.
Diakoni og trosopplæring
FARGERIK FOTBALL I ULLENSAKER KOMMUNE
Karriereveiledning Samhandling mellom NAV og Vest Agder Fylkeskommune.
Barnespor i spesialisthelsetjenesten
Drammen kommunes arbeid for å forebygge kjønnslemlestelse hos jenter
Barneverntjenesten ISK
Foreldre- og ungdomsgruppe VÅRE RAMMER Vår holdning: Foreldrene er ungdommenes størtse ressurs Vår visjon: Hvis foreldrene får et godt tilbud, vil de hjelpe.
Tiltak for utsatt ungdom i Stjørdal
Avdeling for sosionomutdanning
”POST 5 SER DEG”  INNLEDNING  PRESENTASJON AV AVDELINGEN  NOEN ORD OM SENTRALE ASPEKTER VED MILJØTERAPIEN  KJENNETEGN VED PASIENTGRUPPEN  DEN PRAKTISKE.
4 Kriminalitet.
Hvordan ivareta ”særskiltelever” på Design og håndverk Vg1 2007/08?
Opplæring; Lov om kommunale helse – og omsorgstjenester kapittel 9:
Hvilken betydning har etikksatsningen hatt? Reidar Pedersen Senter for medisinsk etikk, Universitetet i Oslo Avslutningsseminar for etikkprosjektet, Bærum,
«Vi har lyktes!» Roar Brekken, leder Stjørdal KFU.
Mosjøen 4.mai 09 Kjell Amundsen 1 Kommunikasjon og Sosial kompetanse Dialogkonferanse Mosjøen Kjell Amundsen.
Skoleprogrammet VIP, Sykehuset Asker og Bærum
Fra resultat til veien videre Prosjekt: Nasjonal satsing for utprøving og evaluering av familieråd i Norge Av Sturla Falck Avslutningskonferanse 8. desember.
Olweus-programmet ved Sten-Tærud skole
Hva er pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)?
Tenk på din skaper mens du er ung Lyngen menighets trosopplæringsprosjekt.
Hvilke familietilbud trenger de yngste
Uteseksjonen De åpne rusarenaene i Oslo sentrum
Monika S. Luktvasslimo 12. desember 2013
Barnevernets målsetting og oppgaver
Gruppe for seponering av B-preparater
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Gutter som lekeressurser HOSLE BARNEHAGE
Unge som begår seksuelle overgrep
Talenter for fremtida, Midt Telemark
Prosjekt og Prosjekt Fokus på overganger Fra barnevernstiltak til voksentilværelse Målgruppe: Utsatt og sårbar ungdom – Ettervern –
Side 1Navn på seminar / Botilbud til unge som er utsatte for tvangsekteskap eller trusler om tvangsgifte Handlingsplanen mot tvangsekteskap,
Sosial innsats på Antsirabe - Madagaskar SANDEFJORD MENIGHET MISJONSPROSJEKT Ved å gi til dette prosjektet bidrar du til at de aller fattigste får en bedre.
Varegg Nordnes Guttelagene 2006 Oppsummering etter sesongslutt 8.oktober.
Hasjavvenningsprogrammet Nord -Trøndelag Jægtvolden 22. sept 2015.
Seksjon barn og familie
Hvordan ta pornopraten?
Jeg vet Voldsforebyggende opplæring
Utskrift av presentasjonen:

”Det som ikke skulle skje” presentasjon av et anti-nasketiltak Ungdomsdiakon Vetle Karlsen Eide Foreningen Basecamp ungdomsdiakonitiltak, Sartor Storsenter

Disposisjon Om Foreningen Basecamp ungdomsdiakonitiltak Fem spørsmål til ettertanke Om tiltaket ”Det som ikke skulle skje”

Om Foreningen Basecamp ungdomsdiakonitiltak (”Basecamp”) For ungdom mellom 13 – 20 år Et økonomisk og administrativt initiert samarbeid mellom Fjell sokneråd, Fjell kommune og Sartor Storsenter (Prinsipp om økonomisk likefordeling mellom kommune og kjøpesenter. Kirken arbeidsgiver). Etablert som prosjekt februar 2004. Fast rusforebyggende tiltak fom 1.1.2007.

Om Basecamp ungdomsdiakonitiltak (”Basecamp”) (forts.) Inngår i Fjell kommunes handlingsplan mot rus. Inngår i Sartor Storsenter sin satsning for å skape et godt miljø på senteret generelt og et tilbud for ungdom spesielt Inngår i Fjell sokneråd sin diakonale satsning overfor utsatt ungdom (diakoni = kirkens omsorgsarbeid) En ansatt: Ungdomsdiakon Vetle Karlsen Eide (100%) Lokalisert midt på Sartor Storsenter.

Om Basecamp ungdomsdiakonitiltak (forts.) Visjon: Bidra til å realisere ungdoms drømmer om et godt liv Mål bl.a.: å utvikle en særpreget kjøpesenterlokalisert forebyggingsmetodikk ivareta og videreutvikle kriminalitetsforebyggende tiltak legge til rette for ”den gode samtalen”

Fem spørsmål Hvem var du som 15-åring? Hvem ”hang du” med? Hva nasket du? Hvorfor sluttet du? Hvordan har disse erfaringene vært med å forme deg som menneske og diakon?

”Det som ikke skulle skje” Et frivillig og individuelt tilrettelagt samtaletilbud over fire uker for unge naskere mellom 13 - 20 år Initiert av Basecamp. Utviklet i samarbeid mellom Sartor Storsenter, Protect vektertjeneste, Politiet v/ Fjell og Sund Lensmannskontor, Fjell barnevernkontor og Basecamp

”Det som ikke skulle skje” (forts.) En times samtaler med Basecamp sin ungdomsdiakon. En samtale hver uke over en fire-ukers periode. Totalt fire samtaler = fire timer. Belønning: utestengelsen fra senteret halveres fra to til en måned

Målsetting å la den unge reflektere over den handlingen som skulle vært ugjort forhindre nye lovbrudd bidra slik at den unge kan se framover ift. eget potensialet og det å skape seg en positiv framtid. ikke terapi eller behandling, men et løsningsfokusert samtaletilbud.

Samtykke-erklæring Både foreldre/foresatte og ungdommen underskriver en samtykke- erklæring før tiltaket settes i verk.

Fremdrift Den unge blir tatt på kjøpesenteret Bragt til vekterkontoret Anmeldt til Politiet Saken oversendes Barnevernet av Politiet Foreldre blir ringt etter Utestengelse fra senteret i to måneder Tilbud om samtale med Basecamp sin ungdomsdiakon

Hva samtales det om? 1. samtale: Bli kjent. Danne seg et bilde av den unge og ungdommens nettverk 2. samtale: Hva skjedde? Gi rom for å snakke seg gjennom det som skjedde, punkt for punkt, for å kunne legge dette bak seg

Hva samtales det om? (forts.) 3. samtale: Forsoningen Møte med butikksjef for å be om tilgivelse 4. samtale: Hva nå? Drømmer for framtiden Få den unge til å tro på eget potensialet og det å skape seg en positiv framtid Oppsummering og avslutning Tilbud om videre oppfølging

Statistikk (antall naskere som har gjennomført programmet) 2004 (oppstart oktober 2004): 5 2005:11 (utgjorde ca 60 % av dem som ble tatt) 2006: 5 2007: 14 (utgjorde ca 30 % av dem som ble tatt) Kommentar til statistikk: Mindre blest om tiltaket har bidratt til mindre interesse for å delta De som ikke har deltatt har avslått pga. religion, ikke ønske om å oppsøke senteret i det hele tatt, avslått uten grunn

Resultater Har bidratt til refleksjon over handlingen som skulle vært ugjort Har forebygget nye naske-episoder Har bidratt til en refleksjon omkring den unges framtid og muligheten for å skape seg et godt liv.

Erfaringer Et ønsket tiltak Et godt samarbeid med vekterne Nye rutiner Forsoningssamtalen Fra bekjennelse til erkjennelse Livsmestring

Spørsmål og kommentarer?

Takk for meg!