Historie og ideologi.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vitenskapelsen 1.
Advertisements

Åpenbaringen om Jesus Hvem er Jesus Kristus?.
Sprell levende 4.mai 08.
THAILAND.
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Messa for travle familier
Harald Kaasa Hammer Knattholmen Guds kjærlighet og vår.
Barnet som gave og oppgave
”Sammen bygger vi kirke i verden” Anne Birgitta Langmoen Kvelland
Fra ord til liv August 2012.
Lilandspeiderne Informasjon.
”Se, vi går opp til Jerusalem”
lig velkommen til 4års gudstjeneste i Hof menighetshus
Klar til tjeneste?.
Menighetsutvikling – hva og hvordan?
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Fra ord til liv september 2010.
Hvem er Jesus?.
Speiding i et folkehelse- og friluftslivperspektiv.
Smittende tro Det kommende året vil vi fokusere på: Hvordan…
lig velkommen til gudstjeneste og juletrefest i Hof menighetshus
lig velkommen til høsttakkefest med dåp i Botne kirke
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Hva er den katolske kirkens syn på kjønn og kjønnsroller?
Hvorfor FRIBU FRIBUs visjon: ”Vi bygger åpne fellesskap der barn og unge blir sett, møter Jesus og utrustes til å leve som hans etterfølgere” FRIBU = FRIkirkens.
Sør-Afrika KFUM Tensing
Fellesskap med Gud. Johannes 3,30: Han skal vokse, jeg skal avta. Nåden skal vokse, synden skal avta.
”Jeg tror på Den Hellige Ånd”
Styrket fellesskap Første samling 20. oktober 2009 Melhus bedehus 19:30 Kaffe 20:00 Vi starter presis 22:00 Takk for i kveld.
TROSOPPLÆRINGSPLAN FOR RØNVIK MENIGHET
Tre håndfuller vann for livet.
Velkommen til ettårssamling
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
LÆR DEM Å LEDE. LÆR DEM Å LEDE TROSLINJE FØDSEL Guds skaperverk For du har skapt mitt indre, du har vevd meg i mors liv. Jeg takker deg fordi jeg.
Velkommen til dåpskurs!
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Tro - å komme til tro - å dele troen i hverdagen - å leve i tro (ut av båten)
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Lukas 9,57-62, Jesus krever alt
Nåde.
TILBEDELSE … med og uten musikk.
Fra Ord til liv Fra Ord til liv januar 2012 januar 2012.
Fra ord til liv April 2010.

Strategiplan
 Dersom jeg ikke får se naglemerkene i hendene hans eller får legge fingeren i dem og stikke hånden i siden hans, kan jeg ikke tro.
Problemet og løsningen:
Folkekirke langs nye veier. … gjør disipler, i fellesskap, langs nye veier…” (jf. Matt. 28,19) ”Mens dere går…
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
18. aug – 9. sept Hvorfor? Stortingsvalget 2013 blir et verdivalg. Jesus sier at hans kirke er verdens lys og jordens salt. Derfor er det ingen.
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
STØRST AV ALT 5.Klasse Bibelklubb!!!.
-tjener verdens forfulgte kristne
Bibeltime på Sørlandssommer 2014
Tween Sing Tilhørighet, Ta sjansen, Tro.
VERDENS VIKTIGSTE OPPGAVE
Samarbeid K/M-speidere og Y’s Men Region Norge Svend B. Jacobsen Stavanger St. Svithun Y’s Men’s Club Regionsleder 2016/ K/M-speidernes kretsting.
1 SKAL DU HJELPE KFUK-KFUM NÅR VI SLUTTER?. 2 VI FIKK SÅ MYE GLEDE I KFUK-KFUM I Y’S MEN FORTSATTE DET.
1.samling: Jesus Kristus
“Disippel-høring”.
Et godt tre bærer god frukt, et dårlig tre bærer dårlig frukt. Matt. 7,17 Hva tenker vi om Molde menighet?
Jeg tror på Den Hellige Ånd … syndenes tilgivelse.
Det er 7,4 milliarder mennesker i verden
Det er 7,4 milliarder mennesker i verden
Hvordan skal det egentlig se ut?
Kirkens unge en strategisk plattform
Det er 7,4 milliarder mennesker i verden
Vi vil være en kirke som Strategi for Stavanger bispedømme
Utskrift av presentasjonen:

Historie og ideologi

Historie YMCA (Young Men’s Christian Associations) Startet i London 1844. YWCA (Young Women’s Christian Associations) Startet i London 1855 Norges KFUK-KFUM (Kristelig Forening for Unge Kvinner- Kristelig Forening for Unge Menn) Stiftet 1880.

Fakta om km NORGE INTERNASJONALT ca. 17 000 medlemmer i 650 enheter, derav 7000 ungdom Sammen med Norges KFUK-KFUM-speidere: ca. 30 000 INTERNASJONALT 50 millioner medlemmer 120 land YMCA og YWCA: økumeniske Norges KFUK-KFUM: luthersk

Fakta om km Internasjonalt: YMCA/YWCA Europeisk: EAY (European Alliance of YMCA) EAY-festivalen i Praha Nasjonalt: Norges KFUK-KFUM Generalsekretær: Adelheid Firing Hvambsal TT, Ten Sing Norway, Ettårinstjeneste Regionalt: OAK (Oslo og Akershus Krets) Kretssekretær: Anders Helge Sunde Høstfestival, Nattvolleyballcup, LiV (Ledere i Vekst) Lokalt: SVURR (Skøyen, Voksen, Ullern, Røa, Ris) SVURR-prest: Eva Klokkerud Knatten, Nyttårsrevy, Timeout, SULT (SVURR Ungdomsledertrening)

formålsparagrafene Norges KFUK-KFUM er forpliktet på Guds ord og Den norske kirkes bekjennelse og har til formål å hjelpe mennesker til levende tro på Jesus Kristus. Norges KFUK-KFUM ønsker å utvikle og ta ansvar for hele mennesket med ånd, sjel og kropp, og vil utfordre til aktiv tjeneste i kirke og samfunn, nasjonalt og internasjonalt. KM i Norge: Tydeligere kristen profil enn i mange andre land

Trekanten: det hele mennesket SJEL KROPP

totalforkynnelse Alt vi gjør kan forkynne Kristus Ikke bare andakter, bibeltimer, gudstjenester osv. Gud har gitt oss evnen til å leke og more oss Å leke sheriff forkynner også Gud Et godt miljø forkynner Kristus Derfor: Viktig å ha fokus på miljøet Prosessen er viktigere enn målet Derfor er det ikke så nøye med kvalitet på konserten Intern forkynnelse er viktigere enn ekstern Derfor synger vi ikke-kristne sanger

Kristus Kultur Kreativitet Ten sing-ideologi: Alt vi gjør har sitt utgangspunkt i han Kultur Vi vil ta i bruk og ta del i vår moderne kultur Kreativitet La folk skape noe selv, få utfordringer

lavterskel Ingen krav til kristen tro for medlemmer Forkynnelsen skal ta hensyn til at mange er kirkefremmede mange har dårlige assosiasjoner til kristendommen MEN: Lavterskel betyr ikke utydelighet Vi vil ikke skremme folk Samtidig: Kristendommen er også provoserende = Vanskelig balansegang

Ungt ansvar, voksent nærvær KM er ikke et arbeid av voksne for ungdom men et arbeid av ungdom for ungdom med voksen hjelp og sikkerhetsnett

Åpent medlemskap, kristent lederskap Ingen krav til kristen tro for å være medlem Ledere over 18 år skal underskrive ledererklæringen: Jeg tror på Jesus Kristus, min frelser og Herre, og vil arbeide for å hjelpe mennesker til en levende tro på Ham. Som leder skal jeg ikke utnytte eller krenke noen. Jeg kjenner Norges KFUK-KFUMs lover og vil som leder arbeide i samsvar med disse

ledererklæringen Jeg tror på Jesus Kristus, min frelser og Herre Man må være kristen og vil arbeide for å hjelpe mennesker til en levende tro på Ham. Det er dette vi egentlig driver med Som leder skal jeg ikke utnytte eller krenke noen. Vanligste problemstilling: flørting, klemming, sjekking, kjæresteri mellom voksenleder og deltaker Jeg kjenner Norges KFUK-KFUMs lover og vil som leder arbeide i samsvar med disse Om man ikke er enig med alle lovene, skal man i hvert fall være lojale mot dem. Alle VL må enten ha tatt LiV, lederhåndbokkurs e.l.