Astrid Emhjellen Praksiskonsulent

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Arbeid Trygd Bistans Attføring Trygdekontorprogrammet
Advertisements

Samarbeid mellom primærhelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten om pasienter med muskel-skjelettplager Pål Kristensen Ranheim Legesenter, Trondheim spesialist.
Fokusgruppeintervju med pasienter DPS
Bedre tilbud i psykiatrien Ny samhandling Rapport fra fire dialogkonferanser Psykisk helsevern for voksne Stjørdal 13. mai 2009.
Helseoppfølging fra primærhelsetjenesten
Fagutvalg / programråd
Dokumentasjon til telefonmøte fredag 23. april Ny nettløsning En orientering om hva vi lanserer 3. mai Dokumentasjon til telefonmøte fredag 23. april.
Velkommen til Prekonferanse Kirkenes Litt om tanker rundt praksiskonsulentordningen og vårt prosjekt.
Bedre tilbud i psykiatrien Ny samhandling Oppsummering Dialogkonferanse Psykisk helsevern for barn og unge Gruppeøkter, økt 2 Hell og Molde juni 2009.
Erfaringskonferanse, 25. november 2010 Bjørnar Nyen
individuell oppfølgingsplan
”Den Gode Henvisning” - et samhandlingsprosjekt
Poliklinisk avdeling Pasientforløp og samhandling
Line Hurup Thomsen, PKO sykepleier Stavanger universitetssykehus
Hva er audit? Et redskap for å stimulere og fremme kvalitetsutviklingen Audit innebærer et tilbakeblikk/vurdering av et hendelsesforløp for å avdekke tilfredstillende.
”Åpen innleggelse” – Konsekvenser og utfordringer for samarbeid
Lister ergoterapeut Lister brukerutvalg
Oslo universitetssykehus Praksiskonsulentordningen
Arbeidsutvalg for tjenesteavtale 2 Retningslinjer for samarbeid i tilknytning til innleggelse, utskrivning, habilitering, rehabilitering og lærings- og.
Elektronisk samhandling Ahus - primærhelsetjenesten
Psykoedukativt familiearbeid ved Jæren DPS
Utfordringer og muligheter i praksiskonsulentordningen Innlegg til PK-samling, Kirkenes 2. juni 2010 Øystein Fossen/Kristin Reichborn Kjennerud, Arbeidsforskningsinstituttet.
PKO Psykiatrisk klinikk Sykehuset Telemark
Flekkefjord Produkter AS. ETABLERINGEN Etablert våren Kun NKI Få tilbud lokalt. Styrke tilbudet ved bedriften Styrke statusen til bedriften.
TRONDHEIMSKLINIKKEN Et løft for Rusfeltet i Midt-Norge
Veksthuset Molde. Veksthuset Molde Visjon: Mestre eget liv uten avhengighet av rusmidler Styret i Rusbehandling Midt-Norge HF TSB innenfor DPS’ene.
Veksthuset Molde. Veksthuset Molde Veksthuset Molde.
Bakgrunn for KOLS/O2-prosjekt:
Utredning/behandling
Praktisk forbedringsarbeid ved Ringerike Sykehus HF
Felleskonsultasjon, tverrfaglige møter og samhandlingsnettverk
Hvordan evaluere henvisninger (og epikriser)?
Strukturert ukeshospitering
Helhetlige pasientforløp Nasjonal PKO-konferanse Tønsberg
Oppfølging av praksiskonsulentordningen i Helse Sør-Øst Vegard Høgli, fagsjef Helse Sør-Øst RHF Bente Thorsen, fastlege, praksiskoordinator Oslo universitetssykehus.
Praksiskonsulent konferansen 2007 Anne Karin Lindahl.
Samhandling rundt innsøking til behandling
Den tidsriktige epikrise
HVA ER HABILITERINGSTJENESTEN FOR BARN OG UNGE?
kurs i depresjonsmestring
Registrering av aktivitet for å sikre utførelse og dokumentasjon av tiltak.
Atrieflimmer Pasientopplæring:
Raskere tilbake Lovisenberg DPS
Basert på Helsedirektoratets veileder IS-1739
Strategi og plan Kopervik Menighet.
Tjenester, koordinering og samarbeid om barn og unge med habiliteringsbehov Bydel Grorud.
Presentasjon for FSU inn/ut
LAR Helse Stavanger Gravide i LAR Vårseminar 2016, Bente Sikveland, leder LAR Helse Stavanger.
Epikriser Namdal legeforum Svenn Morten Iversen.
Kvalitetskonferansen 5.nov Prosjekt i Forbetringsprogrammet SLUTTRAPPORT «Behandlingslinjeprosjektet» Psykisk helsevern for barn og unge.
Global Trigger Tool Ellen Tveter Deilkås, MD PhD Overlege/ Seniorforsker, Akershus Universitetssykehus Seniorrådgiver, Helsedirektoratet.
Superbrukerforum 23.april 2013 Seksjon Samhandling Anne Fiskaa Spes.rådgiver, stab samhandling.
Serviceeklæring til pårørende i poliklinikken ved Kløveråsen Fjernundervisning i alderspsykiatri 31.januar 2006 Liv Herder spesialsykepleier Kløveråsen,
Henvisninger fra andre helseforetak Superbrukerforum 18 mars 2015 Stab medisin, helsefag og utvikling.
Egenvurdering av økonomisk stønad og råd og veiledning til unge mellom 17 og 23 år Laholmen 16. juni 2016 Nina Westby Evensen.
Endelig elektroniske henvisninger til OUS - men hva betyr det for oss? Hallvard Lærum, Astrid Jones Lie og Berit T Bungum.
Til deg som er henvist og fått tilbud ved Allmenn psykiatrisk poliklinikk, Nydalen DPS Behandling Når utredningen konkluderer med at det foreligger en.
Status for meldingstyper mellom sykehus og kommuner i Sør-Trøndealg
Status for meldingstyper mellom sykehus og kommuner i Sør-Trøndealg
Medarbeidertilfredshet i kommunene
Kvalitetsindikatorer St. Olavs Hospital HF
Samhandling – internt og mellom nivåene – er det pasientforløp vi i hovedsak bør ha fokus på ? Samfunnsmedisinsk kurs G.
Vi vil – og vi får det faktisk til!
Undersøkelse blant synshemmede For Norges Blindeforbund
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
PROKUS og Tolkeprosjektet
Խելացի ժամանց Կառուցողական խաղեր Ուղեղի ունակությունների բացահայտում Զարգացում.
Syns-og Audiopedagogisk Teneste i Hordaland(SAPT)
Psykiatri-case Høsten 2017
Dialogmelding lege - lege
Utskrift av presentasjonen:

Astrid Emhjellen Praksiskonsulent PKO Psykiatrisk klinikk ”Statistisk prosesskontroll- et hjelpemiddel i forbedringsarbeid” Astrid Emhjellen Praksiskonsulent

Bedret samhandling: Nødvendig med økt bevisstgjøring hos så vel allmennleger som ansatte i poliklinikk Regelmessig FOKUS på kvalitet i kommunikasjon og mulige arenaer for samhandling er nødvendig Holdningsarbeid Samhandling på systemnivå i DPS’ene?

Tre innsatsområder for bedret samhandling Henvisningskvalitet: Manglende punkt er ”status presens” Løpende kontakt: Ønske om økt informasjon/kontakt Epikrisekvalitet: Manglende punkt er ”anbefalt oppfølging hos fastlege” og ”medikament-informasjon” Hva var bra? Og så vise hva som er spesielle utviklingsområder

Ting tar tid Generelt brev i forhold til henvisnings-innhold ga ingen endring Besøk til legesentra ga forbigående endring Stort fellesmøte ga ikke endring DPS’ene har forskjellig kultur og entusiasme Ledelse og kollega/kontaktperson med engasjement gjør arbeidet lettere

Nye retningslinjer ved poliklinikkene Følgende sendes til fastlege: Inntaksnotat Epikrise Notat ved vesentlig endring av behandlingsplan Notat ved viderehenvisning/overføring Notat ved medisinoppstart og endelig dose Samarbeidsnotat med andre instanser Kopi av spesialisterklæringer

Henvisningskvalitet og individuell tilbakemelding til fastlegene Brev med informasjon og mulighet for reservasjon på forhånd 3 måneder med fortløpende scoreskjema tilsendt til henvisende lege Score samlet for den enkelte lege viser varierende resultat Som gruppe er det en bedring i perioden mhp henvisninger

Baseline Etter indiv. tilbakem. Etter brev Etter møter Jeg har valgt å ta med alle periodene – bildet blir noe uoversiktlig, men med litt forklaring tror jeg det går bra. Jeg har trukket gjennomsnittet for baseline gjennom hele diagrammet. Diagrammet viser at det har gått jevnt og trutt oppover, og at økningen ikke kan være tilfeldig fordi det er så mange punkter over gammelt gjennomsnitt. Det viser også at det fortsatt er betydelig spredning, ja til og med mer spredning. Dvs at noen henvisninger like dårlige som før, mens de fleste er bedre enn før.

Etter indiv. tilbakem. Baseline Etter møter Etter brev

Etter møter Nov. 07 Baseline Våren 08 Her har jeg også latt alle periodene være med – og det viser at epikrisene har kommet på et bedre nivå Fortsatt stor spredning, men litt mindre enn i baseline-registreringen.

Baseline Etter møter Nov. 07 Våren 08

Baseline Etter møter Nov. 07 Våren 08

Etter møter Våren 08 Baseline Nov. 07

Henvisningsfokus våren 08 Brev og mail med generelle resultater til alle fastleger Møte med ”store henvisere”, 9 leger Ny scoring Senere: Jevnlig tilbakemelding med score til allmennlegene?

KJENNSKAP GIR ØKT SAMHANDLING Intervensjoner fremover: (Ansvarsgruppemøter/overføringsmøter) Etablering av hospiteringsordning Kurs for både fastleger og ansatte på poliklinikkene med fokus på samhandling Regelmessig PKO-informasjon på kurs for fastleger i tillegg til PKO-mail Tilrettelegge for allmennleger i vakante stillinger på poliklinikkene Etablere andre møtearenaer?