Tetting og varmeisolering av vegger

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Montering av T-24 opphengsystem
Advertisements

Radon.
Bygg & anleggsteknikk Egentest
Strømpeforing For vann og avløp.
TRE SOM BYGGEMATERIALE
Byggeteknikk I denne modulen om Byggeteknikk vil følgende områder berøres. Varmeisolering Lufttetthet Fuktsikkerhet Tak Yttervegger over terreng Yttervegger.
Drenering i laget….
Del 2: Personlig økonomi.
DRENERING Hva er drenering? Hvorfor er det viktig å drenere?
Fagdag ”lavt energibehov og godt inneklima” Oslo 15. februar 2005
Liming av himlingsplater
Sakkyndig vurdering, enkeltvedtak og IOP
Taktekking med stein..
Brannforebyggende tiltak
Flytende betongkonstruksjoner
Demonterbar badstue av Gruppe 3.
Utgifter og kostnader Utgift: Kjøp av ressurser, målt i penger
Etter Eva C. Jørgensens presentasjon 2008
Spikerpistol Spikerpistoler får du i forskjellige størrelser som skyter forskjellige spiker. De 3 mest brukte typene pistoler er: 4tomspistol, krampepistol.
Collection 3. Collection 3 Collection 3 – Fakta Vil bli produsert parallelt med Coll. 2 (fortsetter i sortimentet) Flush overflate på hengsler og grep.
2009 – 2010 – BYG1271 Materiallære - 10 sp
EN VEILEDER OM TILTAK I BOLIGBYGG Høringsutgave mars 2005
Miljøregnskap for ulike materialer og byggemåter
Rammebetingelser for dimensjonering
Godt verktøy er halve jobben
Dimensjonering av bjelkelag med tabell Og valg av yttervegg med tabell
TEF / ESF / TPF Fagdag Sarpsborg torsdag 19. mars 2009
BF-PLY OSB OKTOBER 2006.
Mange har opplevd at det virkelig gikk galt
Info om Jan Lindal Har jobbet med bygg i 25 år i egen næring Lindal Hus / Lindal Entreprenør . Byggmester – Ingeniør Bygg Bygget alle typer bygg innen.
Sikkerhet ved skytebaner
Forslag til renovering av bygget – fra arkitekt John Arild Øyna
ARKITEKTUR 2013.
ROCKWOOL.
Del 2: Personlig økonomi.
BWC BWC Balkong/svalgang forbindelse 1
10-punktsliste for god vindtetting og god fuktsikring
David Steffen Tor Håkon
SHINGEL.
Strøm / Resistans / EMS.
Likevekt og Elastisitet
2010 – 2011 – BYG1271 Materiallære - 10 sp
Tre i ulike konstruksjoner
Pallegaffel.
Forstå fuktskaden Yttervegger mot terreng
TEF og TPF Fagdag Bjørvika torsdag 15. mars 2012
Monteringsveiledning
Av Åge Særnmo MALERKURS I MORA. KURSHOLDERE OG LÆRERNE FRA TRYVIS Kursholdere: Örjan Nilsson Hans Wikström Per Inge Peterson Lærere fra Tryvis: Einar.
Montering av veggabsorbenter Klikk deg steg for steg gjennom anvisningen.
Løypeskilt Tallhøyde er 100 mm. Størrelsen på skiltet gis ut i fra antall markeringer Pilens størrelse er i forhold til tallhøyde/markering.
Mappeoppgave i Verksted og konstruksjon
Rehabilitering av enebolig
Hengeskap Man må ikke ha ett fullt utstyrt snekkerverksted for å kunne lage noe fint.
Ballens spretthøyde En ball er rund, og de aller fleste ballene spretter. Hvor høyt den spretter avhenger av dens vekt, størrelse og hvordan den er laget.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..

Varmeisolering klimaskjerm
Økoprofil - en miljøvurderingsmetode
Beskrivelse av opplegget:
PRESENTASJON AV FORSLAG
Brød og miljø 13. november Evaluering av boliger med lavt energibehov EBLE er et norsk forskningsprosjekt som skal evaluere boliger med passivhusstandard.
Moltemyrprosjektet 3. frokostmøte Av: Kristian Matre, Audun Hammerseth, Jo Rasmussen og Bjørn Pedersen.
BYGG OG ANLEGGSTEKNIKK VG1 BJERTNES VGS. Forskaling Individuell øvelse Forskale et sålefundament Det benyttes 23 x 98 mm justerte forskalingsbord.
TEKNISK.
Monteringsanvisning.
MONTASJE AV HULLDEKKER
Montering av T-24 opphengsystem
Prosjektering av trekonstruksjoner
Naturhistorisk Museum UIB Nordfløyen
’MINIKJELLER’ ’Kjøleskapet til hytta’ Kun 5 elementer
Utskrift av presentasjonen:

Tetting og varmeisolering av vegger Byggeforskriftene krever at varmeisoleringsevnen for boliger skal uten omfordeling ikke være større enn 0,22w/m2k. Vegger bygget av bindingsverk i tre skall ha en isolasjonstykkelse på 200mm. Ved bruk av I profiler og en vindsperre på 12mm trefiberplate blir iolasjonstykkelsen 170mm. Yttervegger mot mur eller betong må tilleggsisoleres med 200mm isolasjon

Dampsperre Dampsperren kan monteres innei ytterveggen, for å hindre at det blir laget så mange hull i den. Regelen er den da at ¾ av isolasjonen skal være på den kalde siden. Dampsperren i veggen skal klemmes mot dampsperren/luftsperren i himling og loftsbjelkelag. Alle skjøter og avslutninger skal gjøres så tette som mulig. Dampsperren klemmes mellom plater og spikerslag. Dampsperren kan ikke klemmes med panel,blir det brukt panel skal dampsperren klemmes med list.

Oppbygging av yttervegg Ytterveggens uverdi er avhengig av isolasjons-matrialet er riktig montert. Isolasjonstykkelsen i yttervegger kan reduseres, hvis vi har en omfordeling. Dvs at vi øker isolasjons tykkelsen i tak og reduserer den i yttervegg. Slike beregninger blir utført byggetekniske konsulenter.

Varmeisolering Formatet på isolasjon skal være nøye tilpasset bindingsverket. Vi må fylle hele hulrommet i konstruksjonen, for å unngå luftsirkulasjon. 50mm vanlig isolasjon i plater skal monters liggende, for å unngå at isolasjonen synker i sammen. Spikerslag for opphenging av innredning og lignende ting skal ikke presse isolasjonen i sammen. Vi må aldri montere fuktig isolasjon

Tettesjikt Vindsperre av papp kal alltid klemmes med lekter. Tettheten i skjøtene er avhengig av spiker avstanden. Lekter med en tykkelse på 23x48mm skal sprikes med en avstand på 300 med mer. Vindtette og vindavstivende plater skal festes med spiker eller skruer. TYPER: 12mm porøse trefiber plater 6-9mm gipsplater. Alle plate skjøter skal klemmes med lekter Som vindtett sjikt på utsiden av bindingsverket kan vi bruke trykkfast isolasjon med pålimt glassfiberarmert kraftpapir

Vindsperre Asfalt vindtett- huntonitt vindtett Platene skal spikres med skiferstift 2,8 /45 eller med kramper som har en rygg på 20mm. Spiker avstand 100mm langs kanter inne på platen 250mm Gipsplater for utvendig bruk har en tykkelse på 6mm eller 9mm. De festes med 2,5x35mm platespiker, elles skues med2,5x35mm gipsskuer. Gipsplater festes med en avstand på 150mm langs kanten og 250mm inne på platen.