Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Taktekking med stein..

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Taktekking med stein.."— Utskrift av presentasjonen:

1 Taktekking med stein.

2 Takets funksjoner Takets viktigste funksjon er å hindre at fuktighet, regn, snø og hagl trenger inn i bygningen og lager fuktskader. Men i tillegg må også taket være sterkt nok til å tåle vind, solstråler, temperaturforandringer og frost.

3 Typer takstein Fargesortemang Tak med skiferstein Flat takstein
Dobbeltkrum takstein Fargesortemang Enkelkrum Tak med skiferstein Flat takstein Sort glasert

4 Legging av takstein Legging av betongtakstein varierer med de ulike kvalitetene og produsenter. Leggeanvisninger og informasjon om riktig utførelse for legging av betongtakstein finner du derfor på produsentenes hjemmesider. Dit kommer du ved å klikke på logoene nede til venstre på siden. For eksempel på Wergeland Takstein’s hjemmeside.

5 Takvinkel Tegel- og betongstein.
22 grader på steder med moderate værpåkjenninger. 34 grader der det er store værpåkjenninger. Naturstein. 18-34 grader, varierer etter taktekkingsmetoden og værpåkjeninger.

6 Festemidler for takstein
Festemidler må være av rustfritt materiale, være varmforsinket eller ha tilsvarende god korrosjonsbeskyttelse. Overflatebehandlingen må tåle normal behandling (spikring) uten at belegget tar skade.

7 Festemidler for takstein
7a. Rillet rustfri spiker for forankring av takstein med hull i bakkant (diameter 3,1 - 3,5 mm) b. Rillet rustfri spiker med stort hode og pakning for forankring av mønestein (diameter 3,1 - 3,7 mm) c. Festeklips for takstein med riller langs siden d. Festekrok for takstein med riller langs siden e. S-formet festebøyle f. U-formet festebøyle g  Underliggende festebøyler for tegltakstein med spor på undersiden

8 Innfesting Forankring av vanlig takstein med rustfri rillet spiker. Nederst ved takfoten bør det i tillegg forankres med klips. Forankring av takstein med klips. Forankring av takstein med kroker.


Laste ned ppt "Taktekking med stein.."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google