Senterpartiet Vi tar hele Norge i bruk.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Trygg økonomisk styring. Bilder: VG/Na24 Krevende tider i våre naboland - Over 25 millioner mennesker i Europa er uten jobb.
Advertisements

De politiske partiene i Norge
Kapittel 16. Det norske demokratiet vokser fram
Mat og drikke: De er ikke villige til å betale mer for økologisk produsert mat De er ikke interessert i vegetarmat Det er en stor andel av FrP-velgerne.
Ue.no Energi for framtida Gründercamp for videregående skole FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
Universitetet i Nordland
Rita Lucia Endresen. Medlem NFU´s Landsstyre Den første person med utviklingshemming som er medlem i Landsstyret i egen organisasjon.
LOs representantskap i Aust -Agder, 4
Mer tid til elevene 12.Mai 2011 Marianne Aasen leder av KUF-komiteen på Stortinget.
1. Holdninger til NATO Oktober 2008 Ansvarlig konsulent Opinion: Erling JB Eriksen.
Kapittel 23. Okkupasjonstid
Velkommen til Oppland.
1 Regjeringens næringspolitikk og dens betydning for treforedlingsindustrien Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen
Formell kompetanseheving og høyere utdanning i distriktene – utfordringer og muligheter Gunnar Grepperud, UiT.
Utdanningspolitikken • Samme rettigheter. • Hjelp for alle som trenger det. • Etterutdanning for lærere. • Utvide skoledagen gradvis. • Fokusere på.
1 Utstillingsvindu for kvinner i lokalpolitikken Trøndelag Hva gjør partiene? Anne Jorid Gullbrekken og Inger Marie Bakken Miniseminar Oslo
Marius Vøllestad Bø vgs.
Polen Polen ligger i Øst-Europa og strekker seg fra Østersjøen i
Pellets i Hallingdal er kortreist og miljøvennlig energi!
NTP og RTP – grensesnitt og samspill Fylkesordførernes/- rådsledernes sommermøte 2011 Vest-Agder, Kristiansand 8/8 Jan Fredrik Lund, leder NTP-sekretariatet.
FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Tema: Hele faste stillinger.
Felleseiendom til salgs? Innledning ved Velferdskonferansen 2010 Hans Olav Felix EL & IT Forbundet © EL & IT forbundet, søndag, 13. juli 2014 Lysbilde.
Kapittel 4 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
Fra arbeiderpartistat til misfornøyd oljenasjon
Venstre feat. Lars Sponheim
Husker du fasteaksjonene i 2006 og 2008?. Temaet: Ungdom ut av krig og krise.
RUS OG UNGDOM Jobbet på av: Sarem,Sander,Joakim,Johannes,
SVs politikk for forskning og høyere utdanning Kyrre Lekve Sogn og Fjordane SV, november 2010.
Fylkesrådmannens prioriteringer Kollektiv (nytt sonesystem) Ny Giv, frafall i vid.skole (spesielt ledelse) Fylkesveier (vedlikehold) Akershus fylkeskommune:
Valgkampen RØDGRØNT 2009 Blå byer blir røde Oslo 31. mars 2009.
dekke opp innenfor egen 16-meter
Sosialistisk Venstreparti (SV)
Av: Morten, Erling, Mads, Stian & Andreas.
Infomøte Valgfag tysk.  Tyskland er Norges viktigste handelspartner i Europa  Tyskkunnskaper er et konkurransefortrinn  Det er svært viktig.
Sentio Research Norge EØS Representativ undersøkelse 1000 respondenter Tatt opp oktober 2012 Oppdragsgivere:
Politiske partier og valg
Demokratier som overlevde
Kommunereformen - ei løypemelding v/ Astrid Aarhus Byrknes.
Velferdstjenester i offentlig eller privat regi?
Ap Arbeiderpartiet mener at vi skal fortsette oljeboringen på en konsekvent måte, de vil ta i bruk ressursene vi har. De mener oljepengene skal gå til.
Velkommen til klimatoppmøte!
Stolte øyeblikk & bedre folkehelse IKKE FORDI VI MÅ, MEN FORDI VI VIL.
Politikk og demokrati. Folkestyret i Norge Politikk dreier seg om å fordele goder og byrder i samfunnet Vi har et folkestyre i Norge Indirekte demokrati.
1 Kaffekurs omarbeidsmiljøloven VALGKAMP FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Valgkamp Tema: Arbeidsmiljøloven og retten til heltid.
økonomi Hvordan fungerer økonomien?
”Valgets kval” av Peter Samuelsen. innhold Hva er en kommune? Hvordan styres en kommune? Hvilke oppgaver har kommunen? Hvor får kommunen penger fra? Hva.
Linn Herning Rådgiver i For velferdsstaten En offentlig sektor for framtida: mål – eller mening? - Hvordan utvikle offentlig sektor samtidig som man utkjemper.
Demokrati Emne 2 Samfunnskunnskap. Grunnleggende prinsipper i demokratiet: én person har én stemme frie og hemmelige valg valg mellom konkurrerende partier.
MÅLINGER ER BRA - GOD STYRING VIKTIGST Jan Ubøe, professor i matematikk ved NHH.
Generasjon Utøya? Politisk deltakelse og engasjement blant ungdom Johannes Bergh Utskifting av blå figur: Høyreklikk på figuren, og velg Endre bilde...
Samfunnskunnskap Kapittel 2 - Det aller meste er politikk.
Valgadferd Alder: SV og RV overrep. blant unge Kjønn: kvinner til venstre – menn høyre Bosted: SP i distr. – Høyre i sentr. Yrke: offentlig ansatte til.
Hvordan sette innovasjon på dagsorden i en kommune…
Samfunnsfag 9.trinn, Beatrice Bjørnbakken
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Noreg i mellomkrigstida
OMRISS AV ET NYTT BARNEVERN
Venstre-populistisk alliansepolitikk
Partiene og ideologi Samfunnsfag Mandag
Velkommen til skoleåret 2016/17
KrFs program på 180 minutt.
Velkommen til skoleåret 2016/17
DA NORGE BLE EN EGEN, SELVSTENDIG STAT
Hvorfor ytringsfrihet?
KrFs energi- og miljøpolitikk
Hvorfor ytringsfrihet?
VALG.
Innhald Senterpartiet på Senterpartiet si historie
Innhold Senterpartiet på Senterpartiets historie
Utskrift av presentasjonen:

Senterpartiet Vi tar hele Norge i bruk

Historie Senterpartiet ble stiftet som «Bondepartiet» i 1920, og byttet navn til Senterpartiet i 1959. En av de mest kjente Senterparti-politikerne er Per Borten som var statsminister for Sp, Høyre, Krf og Venstre i perioden 1965-1971. Senterpartiets høydepunkt var likevel under EU-kampen i 1994, der Senterpartiet var den fremste forkjemperen for nasjonal selvstendighet og mot norsk medlemskap.

Sentrumsparti Rødt, SV og Ap på venstresiden Høyre og Frp på høyresiden Senterpartiet, Venstre og Krf i sentrum Senterpartiet har samarbeidet på begge sider, og sittet i Regjering med SV, Ap, Krf, Venstre og Høyre.

Noe av det Sp har gjort Sp har hatt rekordsatsing på fornybar energi. Det bygges flere vindmøller enn det som eksisterer i dag Vannkraften har aldri blitt bygget så mye og så raskt Sp har hatt en effektivisering og kjempeøkning i samferdsels- budsjettene. Norske kommuner har fått mye større budsjetter og mulighet til å styre hvordan de skal bruke pengene selv. Sp har holdt Norge utenfor EU.

Noe av det Sp har gjort Sp har holdt Lofoten, Vesterålen og Senja oljefritt. Sp har innført praktiske valgfag i skolen. Sp har ansatt over 6.000 nye lærere, og forbedret lærerutdanningen. Norske elever gjør det endelig bra på internasjonale tester.

Hva vil Sp gjøre videre? Holde Lofoten, Vesterålen og Senja oljefritt Bygge flere vindmøller og vannkraftverk for å redusere klimagassutslipp. Gjøre kollektivtransporten bedre og billigere Bygge mer og bedre høyhastighets jernbane Melde Norge ut av EØS og Schengen

Hva vil Sp gjøre videre? Dele rådgivningstjenesten i en sosial og en faglig del. Ha flere praktiske fag i skolen. Gi etterutdanning til lærere. Heve statusen til læreryrket. Sørge for en sterk offentlig skole, med private skoler som et viktig supplement.

Senterpartiet vil bruke ressursene vi har over hele landet

“Me bur spreidd i landet vårt - og det er ikkje tilfeldig. Senterpartileder Liv Signe Navarsete: “Me bur spreidd i landet vårt - og det er ikkje tilfeldig. Framtidas verdiskaping må byggja på naturgitte og menneskelege ressursar i heile Noreg”