Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

OMRISS AV ET NYTT BARNEVERN

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "OMRISS AV ET NYTT BARNEVERN"— Utskrift av presentasjonen:

1 OMRISS AV ET NYTT BARNEVERN
BARNEVERN17 BERGEN 10. NOVEMBER Magne Raundalen Senter for Krisepsykologi, Bergen

2 VI STARTER MED NYTT NAVN
Trygg og Forsvarlig Oppvekst

3 VI FORESLÅR EN TREDELING
HJELPE-AVDELINGEN MYNDIGHETS-GRUPPEN UNGDOMS-SPESIALISTENE

4 HJELPE-AVDELINGEN Stor og rik, skal hjelpe familier med barn i stort og smått, som f.eks. støttekontakt, week-end hjem, barnevakt, økonomiske kriser sammen med sosialkontoret. AMH&J=Alt Mellom Himmel og Jord når barnas beste virkelig trenger det. Jfr. Home Start.

5 MYNDIGHETS-GRUPPEN Handler om det vanskeligste og mest alvorlige oppvekst-arbeidet; det vil si utøvelse av terskelvurderinger for ny trygg og forsvarlig omsorgsbase for utsatte barn. Skal bemannes topp-tungt med barnefaglig kompetanse. Ekspertene skal ikke hentes utenfra!

6 UNGDOMS-SPESIALISTENE
Vi vil påstå at vi ikke har hatt forsvarlig oppvekstansvar for ungdom, hverken faglig eller praktisk. Gode medarbeidere på kontoret med barnekunnskap og hjelp til småbarnfamilien, har fått desperat ungdomsproblematikk i fanget. Her må det spesialiseres. Hvor ble det av ungdomspsykologien? Se Befring.

7 SKAL GJELDE ALLE BARN Selv om det er blitt formulert både i forarbeider til barnevernlovene og i politiske føringer, har barnevernet aldri omfattet alle nasjonens barn. Mens barnevernet har forskanset seg, har Barneombudet blitt satt til å fylle tomrommet.

8 FAMILIEMELDINGEN For å signalisere TFOs oppvekstansvar for alle barn, foreslår vi at alle familier med barn får anledning til å sende en familiemelding til kommunen. Elektronisk eller på papir, anonymt eller ikke. Denne skal sammenfattes av TFO hvert år, og behandles i kommunestyret. Detaljer i forslaget er underveis.

9 OPPVEKSTFONDET Blant annet fordi investeringen i en trygg og forsvarlig oppvekst er dokumentert som nasjonens mest lønnsomme, forelsår vi et eget oppvekstfond skilt ut fra «oljefondet».

10 MORALSK OG POLITISK Det moralske handler om at barn skal ha det bra fordi de er barn, og fordi de er barn er de vårt ubetingede ansvar. Dernest dernest har våre fremste økonomer dokumentert at gode oppvekstforhold hører til de mest lønnsomme investeringer i det moderne samfunn.

11 ANSVAR FOR NY KUNNSKAP Siden Barnevernloven av 1953, som innførte elementer av barnekunnskap med referanser til helseskader og utviklingsskader, har det skjedd enormt meget på dette feltet. Vi må bort fra tilfeldig og fragmentert forvaltning av denne oppvekstkunnskapen. Samtidig må hele oppvekstperspektivet med. Fattigdom for eksempel.

12 OPPVEKSTTILSYNET Siden både bilen, maten og jernbanen har sine egne tilsyn, bør også tilsyn for Trygg og Forsvarlig Oppvekst opprettes. Det er mulig at BUFDIR og BUFETAT allerede utøver omrisset av et slikt tilsyn.


Laste ned ppt "OMRISS AV ET NYTT BARNEVERN"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google