Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

KrFs program på 180 minutt.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "KrFs program på 180 minutt."— Utskrift av presentasjonen:

1 KrFs program på 180 minutt

2 FAMILIE Et samfunn som er bra for barna, er et samfunn som er bra for alle. En god barndom varer hele livet. Foreldre er erstattelige på jobb, men uerstattelige hjemme. KrF kjemper både for gode barnehager og for kontantstøtte. Undertekst med familiepolitikk KrF kjemper både for gode barnehager der det er nok voksne til å se og følge opp barna, og for kontantstøtte som gir mulighet til å være litt lenger hjemme når barna er helt små. Øke og forbedre barnetrygden for alle, men skattlegge den, slik at de med minst i inntekt får mest økning i barnetrygden. Øke kvaliteten i barnehagene ved å stille krav til antall voksne, utdanne flere barnehagelærere og øke andelen av fagutdannede i barnehagene. Utvide kontantstøtteperioden med tre måneder. Mer fleksibel kontantstøtte som er lettere å kombinere med barnehage. I dag kan du bare velge mellom hel og halv kontantstøtte. Vi ønsker at én dag med barnehage skal utgjøre én dags trekk i kontantstøtte. Stille krav om språkopplæring for minoritetsforeldre uten tilstrekkelige norskkunnskaper som mottar kontantstøtte.

3 FAMILIE Barn er forskjellige og familier er forskjellige.
KrF ønsker å legge til rette for at familier får mere tid sammen. KrF vil legge til rette for valgfrihet og fleksibilitet. Ikke bare A4-løsninger KrF vil hjelpe familier til å fungere bedre sammen som familie. Undertekst med familiepolitikk KrF vil legge til rette for at familiene skal få valgfrihet og fleksibilitet slik at de kan innrette hverdagen sin slik det passer dem selv best. Ikke bare A4-løsninger Kraftig økt satsing på samlivskurs, parterapi/familieterapi og foreldreveiledningskurs.

4 FAMILIE SPØRSMÅL 1 KrF er jo bare opptatt av familiene. Hvorfor er KrF så opptatt av å kaste penger etter dem, det er da mange andre som har det verre?

5 KrF har god politikk både for familier og for andre grupper.
SVAR SPØRSMÅL 1 Å investere i en god oppvekst for barna våre, er noe av den beste investeringen vi kan gjøre som samfunn, og absolutt ikke penger ut av vinduet. KrF har god politikk både for familier og for andre grupper. KrF vil tilrettelegge slik at familien blir stedet der barn blir sett, og der det er trygt og godt å vokse opp. Det er ikke bare bra for barna, men også for hele samfunnet.

6 FAMILIE SPØRSMÅL 2 Kontantstøtten er likestillingsfiendtlig. Og dårlig for integreringen er den også. Den fører bare til at innvandrerkvinnene holder seg hjemme og ikke kommer i jobb.

7 FAMILIE SVAR SPØRSMÅL 2 KrF tror at familiene selv er best egnet til å ta gode valg for seg og sine. Rundt 60 prosent av alle norske foreldre har i kortere eller lengre tid brukt kontantstøtte i løpet av et år. KrF vil at minoritetsforeldre med for dårlige språkferdigheter skal måtte gå på norskopplæring for å motta kontantstøtte.

8 FAMILIE SPØRSMÅL 3 Dere maser hele tiden om kontantstøtten. Hvorfor er dere ikke også opptatt av barnehagene?

9 FAMILIE SVAR SPØRSMÅL 3 Barnehager med god kvalitet er en viktig sak for KrF. Valgfrihet betyr at vi trenger både kontantstøtte og gode barnehager. KrF vil ha et maks-antall barn per voksen i barnehagene.

10 MENNESKEVERD Alle mennesker er like mye verdt!
Alle mennesker er like mye verdt! Ingen skal sorteres bort! Vi har alle våre feil og mangler, men vi er like mye verdt likevel. Mennesker skal vite at de har livets rett hele livet. Vi skal ha et samfunn med plass til alle, der vi som samfunn stille opp. Politikk handler ikke om å sette oss selv først. Undertekst med Menneskeverd Alle mennesker er like mye verdt! Til undertekst: Det gjelder uansett kjønn, alder, om vi er syke eller friske, hva vi kan bidra med til samfunnet osv. Ingen skal sorteres bort! KrF vil kjempe mot et sorteringssamfunn der noen av oss har større rett til å leve enn andre. Noen sier åpent at vi bør ta abort på fostre med avvik fordi de ikke vil ha samme livskvalitet. I noen land er det ikke uvanlig å ta abort på jenter bare fordi de er jenter. Det viser at menneskeverdet ikke er en selvfølge! Det trengs et parti som sier tydelig at absolutt alle mennesker har lik verdi, og det har vi utelukkende fordi vi er mennesker. Og det gjør KrF! Alle som får barn med ekstra behov skal få tett oppfølging med nødvendig informasjon om hjelpetiltak og rettigheter gjennom en fast koordinator og gode avlastningsordninger KrF vil endre loven slik at det ikke lenger blir mulig å ta abort på en av to tvillinger. Vi har alle våre feil og mangler, men vi er like mye verdt likevel. Et samfunn som begynner å utelukke noen personer fordi de ikke er «perfekte» nok, vil fort ende opp med å ikke egentlig ha plass til noen av oss. I dag er det slik at hvis et foster får påvist bestemte sykdommer, så er det isolert sett en selvstendig grunn til å få abort etter uke 12. Et sykt foster har altså mindre rett til liv enn et friskt foster. KrF vil fjerne den paragrafen i loven som gjør sykdom hos fosteret til en selvstendig grunn for senabort. Mennesker skal vite at de har livets rett hele livet. Ingen skal sorteres bort, ingen skal gis opp, og ingen skal falle utenfor. Det finnes ingen grenser for menneskeverdet! Gi aktiv livshjelp, god smertelindring og omsorg til personer i siste fase av livet og si nei til aktiv dødshjelp Vi skal ha et samfunn med plass til alle, der vi som samfunn stille opp. KrF vil gi bedre hjelp og støtte til dem som får flere barn på en gang eller som får barn med ekstra behov. Politikk handler ikke om å sette oss selv først. Undertekst: Derfor skal KrF alltid kjempe for ulike sårbare grupper som voldsutsatte barn, ofre for menneskehandel, rusavhengige, fattige i Norge og ute i verden, mennesker på flukt fra krig og terror osv. For KrF handler det også om å stå opp for menneskeverdet og at alle mennesker er like mye verdt. KrF sier nei til eggdonasjon og surrogati. Innføre integrert ettervern, der rusavhengige skal ha en rett på ettervern, og at de aktørene som har stått for behandlingen også skal kunne være med og følge personen videre i den første overgangsfasen. Øremerke midler for å gjennomføre opptrappingsplanen mot vold mot barn Innføre oppholdstillatelse for personer som er ofre for menneskehandel og vår tids slaveri.

11 MENNESKEVERD SPØRSMÅL 1
Hvorfor skal KrF bestemme over hva kvinner skal gjøre med kroppen sin? Det er jo kanskje ikke alle som kan klare å bære frem et barn med en sykdom, hvorfor skal dere sette dere til doms over det?

12 MENNESKEVERD SVAR SPØRSMÅL 1
For KrF handler abortspørsmålet om to liv, både kvinnens liv og fosterets. Vi mener at vi må finne løsninger som ivaretar begge. KrF vil gi bedre hjelp og støtte til dem som får flere barn på en gang eller som får barn med ekstra behov. Alle mennesker er like mye verdt, uansett egenskaper eller om de er friske eller syke. KrF vil jobbe for et samfunn der det faktisk er plass til alle!

13 MENNESKEVERD SPØRSMÅL 2
Dere er veldig opptatt av familie, men de som trenger eggdonasjon vil dere nekte muligheten til å få en egen familie. Hvorfor vil ikke KrF hjelpe dem som ikke kan få barn selv?

14 MENNESKEVERD SVAR SPØRSMÅL 2
Det er flott at ufrivillig barnløse kan få hjelp. Spørsmålet vi må stille oss er hvilke etiske grenser vi skal sette for metodene vi skal bruke. KrF mener at alle barn har en rett til å kjenne sine biologiske foreldre, og med eggdonasjon vil det skapes økt usikkerhet om barnets biologiske opphav. KrF vil arbeide for flere adopsjoner, blant annet gjennom økning i adopsjonsstøtten og gjennom bedre veiledning og prosedyrer.

15 MENNESKEVERD SPØRSMÅL 3
Hvorfor skal vi tro på at KrF vil kjempe for de fattige når dere vil i regjering med Høyre, som bare er opptatt av de rike?

16 MENNESKEVERD SVAR SPØRSMÅL 3
Det er fullt mulig å bekjempe fattigdom med Høyre, men da kreves det et enda sterkere KrF! I 2014 rettet KrF opp flere usosiale kutt i budsjettet slik at vi fikk en mye bedre sosial profil. Det er med Høyre i regjering vi har gjort barnehagene billigere for fattige familier, sørget for at fattige barn får komme på ferie, og løftet økonomien til enslige minstepensjonister.

17 SKOLE KrF vil innføre en nasjonal lærernorm
KrF vil innføre lovfestet mentorordning for nyutdannede lærere KrF vil fortsette kampen mot mobbing. KrF vil at lærere skal bruke mer tid på god undervisning mindre tid på byråkrati, rapportering og unødvendig testing. KrF ønsker en skole som ser hele mennesket KrF vil ha en tilgjengelig skolehelsetjeneste Undertekst med Skole KrF vil innføre en nasjonal lærernorm Til undertekst KrF vil ha en skole der lærerne i større grad har mulighet til å se og følge opp hver enkelt elev. Derfor vil KrF innføre en nasjonal norm, for lærertetthet med maks 15 elever per lærer i 1.–4. trinn og maks 20 elever per lærer i 5.–10. trinn Altså en regel for hvor mange elever det maksimalt kan være per lærer på skolen. KrF vil innføre lovfestet mentorordning for nyutdannede lærere KrF vil fortsette kampen mot mobbing. Få på plass mobbeombud i alle fylker KrF mener at skolen også har et ansvar for å utruste elevene med gode verdier, holdninger, samarbeidsevner og mellommenneskelig forståelse, og vil derfor innføre sosial, kulturell og etisk kompetanse som grunnleggende ferdighet i skolen. KrF vil at lærere skal bruke mer tid på god undervisning mindre tid på byråkrati, rapportering og unødvendig testing. Det kommer elevene til gode. KrF ønsker en skole som ser hele mennesket En skole som gir barna både kunnskap, mestring og gode verdier for livet. Vi må legge til rette for at læreren har tid til å se og hjelpe hver enkelt elev. Ha et yrkesfagløft i videregående skole med en rekke ulike tiltak Øke lærlingtilskuddet til et beløp som tilsvarer kostnaden ved en skoleplass i videregående skole KrF vil ha en tilgjengelig skolehelsetjeneste En skolehelsetjeneste som er tilgjengelig for elever som trenger å snakke med noen, enten det er fysiske eller psykiske utfordringer. KrF vil styrke skolehelsetjenesten og innføre en norm for antall elever per helsesøster

18 SKOLE SPØRSMÅL 1 Man bør ikke bare pøse masse mer penger inn i skolen på ting som ikke funker. Forskningen viser jo at det med flere lærere ikke er så viktig?

19 SKOLE SVAR SPØRSMÅL 1 De fleste skjønner at det spiller en rolle om en lærer skal følge opp 14 elever eller 28. Forskerne sier at hvis lærerne klarer å legge om undervisningen til å utnytte fordelen med færre elever per lærer, har det god effekt. I Dovre kommune har man testet ut en to-lærerordning på 1. og 2. trinn, og det gjorde at man reduserte behovet for spesialundervisning drastisk.

20 Hva har KrF egentlig fått til i skolepolitikken i det siste?
SPØRSMÅL 2 Hva har KrF egentlig fått til i skolepolitikken i det siste?

21 SKOLE SVAR SPØRSMÅL 2 KrF har til sammen fått gjennomslag for over en milliard kroner ekstra til 1 700 flere lærere i klasse. KrF har fått på plass 320 millioner kroner til flere ansatte i skolehelsetjenesten og på helsestasjonene, og fått gjennomslag for å opprette mobbeombud i alle fylker. I hvert eneste budsjett har KrF sørget for at lærlingtilskuddet har blitt økt med til sammen 14 000 kroner utover regjeringens forslag.

22 SKOLE SPØRSMÅL 3 Det er jo flott at KrF er opptatt av flere lærere, men da gir det ikke mening å samarbeide med Høyre som vil bruke pengene på skattekutt til de rike fremfor lærerne. Ap vil derimot ha flere lærere, og de vil bevilge penger til det også.

23 SKOLE SVAR SPØRSMÅL 3 KrF har i denne perioden har klart å få til over en milliard kroner til flere lærere. Vi trenger et sterkere KrF og ikke Arbeiderpartiet for å få til flere lærere. Ap snakker varmt om tidlig innsats, KrF gjennomfører det. Da Ap var i regjering, prioriterte de flere timer i stedet. .

24 TAKK FOR I DAG, og lykke til i valgkampen!


Laste ned ppt "KrFs program på 180 minutt."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google