Oppdagelser Her får du vite om kjente vikingoppdagere og ferder.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Advertisements

Den vesle gutten og julenissetoget
• År 1998 • Kjell Arne Holen og Pelle diskuterte baneprosjektet på jobb, vi må få tak i en gravemaskin, han var jo i familie med en entreprenør. Det skulle.
I.
Profetene i Det gamle testamente

Kapittel 9: Vikingferder, kristning og rikssamling i Norge
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Vikingtiden.
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
Gudstjeneste med Skattejakt.
Hva er det som driver meg? Greiner på det gode treet.
Marius Vøllestad Bø vgs.
Viking hus Hva slags hus hadde de ? Hvem bodde i dem ? Hadde de do ?
Vikingliv Av: Stefan Alexander Øvestad.
Jesus – kilden til glede
Bibelskolen Bildøy Bergen
Cæsar.
"Ting er ikke altid slik, de synes å være."
Vikingskip Av Tessa Wood.
DRAMMEN Les og svar på oppgaver
Quiz 3 våren februar 2014 Spørsmål til temaet: Vintersport.
Tro - å komme til tro. Tro - å komme til tro Sakkeus og morbærtreet.
Hva er vitsen med å gifte seg?
”Jeg tror på Den Hellige Ånd”
Velkommen til Det Norske Utvandrersenteret
Hosianna, Davids sønn! Velsignet være han! Velsignet Davids sønn som kommer, i Herrens navn! Hosianna i det høye, hosianna, Davids sønn! Velsignet,
Lorax. Det var en gang et vakkert sted med fargerike planter og lekne dyr. Lorax passet på dette stedet og snakket for trærne, dyrene og andre som ikke.
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
Laget av: Mathilde, Frida og Niki
Galileo Galilei ble født i Italia i 1564, og døde 1642.
Kapittel 4 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
O PPGAVE 31 Side 155 Fyll inn riktig form av det refleksive pronomenet.
Hai ! Hai !.
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
Getsemane – Matteus 26,36-56.
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Jesus, døperen Johannes og jul
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”. Forandring fryder Ap.gj. 9,1-20 Saulus fnyste ennå av trusler og mord mot Herrens disipler. Han gikk til ypperstepresten.
Nåde.
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
Elevens valg – ”Bygda mi”
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Kim er en jente som er fem år gammel. Hun bor i et land som heter Vietnam sammen med familien sin. Kim har tre storesøstre og en lillebror. I huset til.
Å komme til seg selv og til Gud. Den yngste sønnen solgte alt sitt og dro til et land langt bort. Der sløste han bort alle pengene i et vilt liv.
EROBRINGER Vikingene erobret store deler av Norden og litt ned mot de Britiske øyer og Frankriket.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
VURDERING Matematikk 7. trinn.
Problemet og løsningen:
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
100 lure ord å lære.
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
MARKUS KG ► Markus KG har vært vennen min siden barnehagen. ► Vi lekte mye sammen hver dag. ► Etter barnehagen pleide jeg og være med han hjem og leke.
Og.
Skriving og skriveutvikling med IKT. IKT – pedagogisk gevinst? Lærer elevene noe de ikke ville ha lært hvis de ikke jobbet på pc? Gir IKT-baserte arbeidsmåter.
Religioner.
ÅSATRO Gud = ås, flertall – æser
Bob Marley Hortensfestivalen 1978
Kapittel 2 oppgave h Bind setningene riktig sammen og med logisk innhold.
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
”Amerikabrev” Sett inn et pronomen som passer. Kjære venner! Jeg vil ganske kort sende dere noen ord fordi jeg vet at flere landsmenn kunne tenke seg.
O PPGAVE 40 Side 172 – 173 Sett inn riktig form av ordet i parentes.
Undervarmeanlegget kommer til Bjøråsen Onsdag 23/9-09 ankom paden Paden er laget av resirkulert materiale Rørene hvor varmen skal transporteres skal legges.
Olav den hellige ( Haraldsson)
Vikingtiden.
* Jeg kan fortelle om vikingene * Jeg vet hva de feste menneskene i vikingtide holds på med.
[PLAKATEN TIL OPPLEGGET]
Utskrift av presentasjonen:

Oppdagelser Her får du vite om kjente vikingoppdagere og ferder. Av Torstein Galta Her får du vite om kjente vikingoppdagere og ferder. ‘ Viking

Oppdagelser Vikingtiden begynte ca. når Lindsfarne kloster ble plyndret. Dette skjedde i år 793. Vikingene ble først og fremst kjent med sine store handels- og plyndringstokter. Kart over vikingferder

Kjente oppdagere Eirik Raude var en kjent oppdager som oppdaget Grønland. Sønnen til Eirik som het Leiv Erikson skulle bli en stor oppdager.

Vinland Vinland er navnet Vikingene brukte for Amerika. Mange folk tror Vikingene kom til Amerika 500 år før Cristhopher Colombus. Vinland

Bjarne Herjolfsson Det var ikke Leiv Eiriksson oppdaget Vinland det var naboen Bjarne Herjolfsson som oppdaget Vinland. Vinland

Leiv Eiriksson Leiv Eiriksson er sønnen til Eirik Raude. En dag kom naboen til Leiv og sa han hadde oppdaget et nytt land som han kalte Vinland. Det var fordi det var så mange bær der. Leiv Erikson

Vikinger flytter Når vikinger flyttet var det fordi de ble tvunget eller fordi det var så liten plass for familien. Når familier flyttet tok de med seg redskaper og alt de trengte til og lage hus. De sa hade til vennene sine , de tok med dyra også.

kart Kart Grønland

Eirik Raude Eirik Raude måtte forlate Norge fordi han drepte en person. Så han seilte til Island der bosatte han seg til han seilte til et nytt land som han kalte Grønland.

Bilder

Visste du at: Eirik Raude lurte de som kom til Grønland han sa at det var så grønt og frodig der . Grønland ble oppdaget i år 982.

Takk for meg! Håper du har lært noe om hva norske vikinger oppdaget.