Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Vikingliv Av: Stefan Alexander Øvestad.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Vikingliv Av: Stefan Alexander Øvestad."— Utskrift av presentasjonen:

1 Vikingliv Av: Stefan Alexander Øvestad

2 Hva gjorde de? Vikingbøndene var flinke håndtverkere, de laget nesten alt de trengte; steintøyskål beinskøyte trebøtte lærsko jernkniv utskåret stein.

3 Mer Fakta... Vikingene likte forskjellige typer sport som for eksempel bryting. De fortalte noen ganger fortellinger om gudene, blant annet Odin, som var den viktigste guden. De likte også å feste, nor de festet spiste de vanligvis svinekjøtt og lignende.

4 Hus Vikingene bodde i langhus.
De var ca. 20 meter lange og 5 meter brede. Du kan reise til en jernaldergård i Rogaland, der kan du se langhus og andre ting. Husene i Grønland ble laget av tre. I motsetning til Grønland har ikke Island så mye tre, derfor ble husene der laget av stein.

5 Klær Mennene brukte kapper som var laget av pels. De hadde også en slags bukse og en brynje (genser med jern-ringer). Kvinnene brukte en kjole og har kanskje noen ringer og smykker.

6 Hva levde de av? Vikingene spiste harer, torsk, flyndre og lignende. De dyrene jaktet de på i fjellet og i elvene. Når de festet spiste de også svin og lignende, men det er ikke alltid de fester. De spiste også korn som de fikk fra åkerne.

7 Jakting & Jordbruk Det var veldig viktig for vikingene å få nok mat. Da vinteren kom, måtte de ha alt kornet fra åkeren og fisk og hval som mennene fisket i sjøen eller havet. Det var litt strevsomt å få in så mye mat, men slik måtte vikingene gjør for å overleve.

8 Handelsmenn Vikingene var ikke bare krigere, de var også handelsmenn.Vikingene fant mange nyttige ting: Ved Pels Hvalross elfenben Skinn Tau Fisk Våpen Fjær Såpestein Tøystoff Slaver Juveler Hvete Tin Vikingene byttet ofte varer med Constantinopel hvor byzantinerne bodde.

9 Religion Vikingene tror på mange guder som de kaller æser:
Tor, Tordenguden Odin, Krigsguden Frøy, Guden for god avling Frøya, Kjerlighetsgudinnen Loki, Halv gud, halv sjel som skapte de andre gudene mye trøbbel

10 Landskap Vikingene som slo seg ned i Russland hadde en høvding som het Rus. Navnet Russland kommer fra den høvdingen. Vikingene slo seg ned i en god del av Europa. De var norske, svenske og danske.

11 Våpen og skjold Vikingene brukte forskjellige våpen; øks spyd bue
sverd klubber De brukte også skjold til å forsvare seg med. Våpenene ble laget av jern. Skjoldene ble som oftest laget av tre. Vikingenes våpen og skjold.

12 Rustninger og hjelmer Vikingene gikk i brynjer som dekket overkroppen. De brukte nesten alltid hjelmer. Hjelmene hadde noen ganger horn som stakk ut på sidene, men dessverre er det bare slike hjelmer i tegneserier. De ekte hjelmene er helt normale.


Laste ned ppt "Vikingliv Av: Stefan Alexander Øvestad."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google