Praksisnær opplæring på Bygg- og anleggsteknikk

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Bruk av Jobpics som verktøy i veiledning
Advertisements

Vurdering og IKT Egenvurdering i matematikk med
Fremmedspråk for fremtiden Dagsseminar for rådgivere Fremmedspråksenteret, Denne presentasjonen er eit utdrag frå.
VELKOMMEN til Raufoss videregående skole og ALLMENNFAG MED FOTBALL.
Avsluttende prosjekt-oppgave på 10. trinn
Bygg – og anleggsteknikk
Grete Haaland Sund HiAk,
Knut Grønvold •Eidsvoll videregående skole •Fagbrev som forskalingssnekker •Svennebrev som tømrer •Hovedfag i pedagogikk •Utdannet innen karriereveiledning.
Grunnleggende ferdigheter innen helse- og sosialfag
Forskerspiren Åpne forsøk: nye læringsmål?
Janita Flem Spesialrådgiver, Forvaltningsenheten Bærum kommune janita
Akvakulturutdanning Val videregående skole (Noen områder)
Videregående opplæring Forberedelse til utdanningsmessa
Slåtthaug videregående skole
Prosjekt til fordypning - samarbeid skole- arbeidsliv
Velkommen til foreldremøte for Vg Ny visjon og nye verdier: Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. Mestring – Engasjement - Respekt.
Praktisk eksamen Vg2 - yrkesfag
Prosjektsamarbeid på VG1 – byggfag Prosjekt ”sykkelskur”
Du har gjort et godt utdanningsvalg – arbeidslivet har bruk for deg
Bygg og Anleggsteknikk Bygg og Anleggsteknikk. Masse praksis. Vi lærer dere å bygge Norge.
Ca 900 elever og lærlinger fordelt på ca 50 klasser 3 HTArbeidstreningskl HTHverdagslivstreningkl HT Grunnkompetansekl elever.
Ca 1000 elever og lærlinger fordelt på ca 50 klasser 7 kl. med redusert elevtall 5 STO-grupper (4-6) 2 Innledende Vg1(8-10)
Et eksempel Fra Kristiansand Katedralskole-Gimle Matematikk
Bokpresentasjon Bergen
Geometriske figurer… Beregnet på småskoletrinnet, 1. eller 2. klasse
Prosjekt til fordypning
Arbeidslivsfag Kan arbeidslivsfaget bidra til at ungdomskoleelevene blir mer motivert??
Utdanningsvalg Gran Ungdomsskole 2008/2009
Pilotprosjekt læreplan kjemiprosess i den videregående skolen (VGS)
KUNNSKAPSLØFTET Ny skolereform i 2006.
Randi Irene Tone Olav Duun videregående skole
Struktur Oversikt over programfagene: Årstrinn Vg2 Programfag
Borre ungdomsskole
Språk og språklig fordypning
Design og Håndverk Haugaland videregående skole
UTDANNINGSPROGRAM SERVICE OG SAMFERDSEL
Utvekslingsår En del av din videregående opplæring.
Oppstart vår 2013 Engasjerte og tillitsskapende FYR-lærere fra CHL.
Entreprenørskap som en del av prosjekt til fordypning
Overgangsprosjektet – NY GIV
Fagdag på DH: Stilhistorie – vg1
Studiespesialisering med formgivingsfag
Workshop Wiki/ Blogg Wiki. Hva er en wiki? wiki betyr fort, rask, hurtig, hastig (Hawaii) et personlig publiseringsverktøy gratis, åpent for.
Monika S. Luktvasslimo 12. desember 2013
INTERNASJONALISERING ARBEIDSUTPLASSERING FOR ELEVER SOM TAR DOBBELKOMPETANSE Lier vgs september 2014.
En skole uten funksjonshemmede er en funksjonshemmet skole.
Fremmedspråk for fremtiden Dagsseminar for rådgivere Fremmedspråksenteret, Denne presentasjonen er eit utdrag frå.
Sørum kommune Prosjekt økt lærertetthet over 4 år
FYR ved Nesbru vgs. – erfaringer, tips og råd.
FYR i Akershus -fjerde skoleringsdag- 29.april 2015 Anne Berge, utviklingsleder Elisabeth Kjøle, knutepunktlærer matematikk Arbeidsgruppa ved Vestby videregående.
Fellesfag Yrkesretting Relevans Fellesfag og yrkesfag: Hvordan bruke fellesfag i prosjekt til fordypning? Opplæringskonferansen 2014, 28. og 29. januar.
BARNE- OG UNGDOMSARBEIDERFAGET. Barne- og ungdomsarbeiderfaget er en fagutdanning innenfor videregående opplæring. Fagløpet er to år på videregående skole.
Oppgave:  Regn ut = ? Gå i gruppe på 3. Forklar hva du har gjort, hvordan du har tenkt, hvorfor blir det riktig? Har dere ulike strategier?
Til elevene Hei! Du begynner nå på en prosess der du skal foreta et valg av utdanning som vil påvirke ditt fremtidige yrkesliv. Mulighetene er mange, og.
Borgund vgs FYR I PRAKSIS. Stolte fagfolk for framtida Ein arena for personleg, fagleg og sosial vekst gjennom samhandling (frå skolen si pedagogiske.
Eksempler og problemstillinger i opplæringa fra Ole Vig vgs. Generelt om opplæring av minoritetsspråklige. Erfaringer fra ulike organiseringsformer og.
Holmestrand videregående skole FYR-arbeid, presentasjon
En samarbeidsdag om FYR ved Kalnes vgs, 1bata 1.april 2016.
Elevrådet presenterer spørsmål om læring
FYR Onsdag Tidspunkt: 08:00 – 16:00
Forestilling halv gruppe.
Velkommen til Foreldremøte 7. trinn
Spørsmål om læring i klasse på […] skole
Et menneske forstår et begrep, en ferdighet, en teori eller et kunnskapsområde når hun eller han er i stand til å bruke det riktig i en ny situasjon. Blyth.
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Utforskende undervisning A – Forarbeid
RPHO regional plan for et helhetlig opplæringsløp
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Jeg vet Voldsforebyggende opplæring
Jeg vet Voldsforebyggende opplæring
Utskrift av presentasjonen:

Praksisnær opplæring på Bygg- og anleggsteknikk Et samarbeidsprosjekt mellom fellesfaglærere og yrkesfaglærere på BA ved Olav Duun videregående skole

Team BA Olav Duun VGS

Teamet består i år av: 1 klasse VG1 Bygg- og anleggsteknikk 2 klasser VG2 Byggteknikk 5 Programfaglærere 3 fellesfaglærere Norsk Engelsk Matematikk 2 Elevassistenter

OG ALLE I TEAMET HAR FELLES ARBEIDSROM OG PAUSEROM

Tverrfaglige prosjektuker: Siste året har vi hatt følgende prosjektuker: Oppstartuka HMS-uka Prosjekt til fordypning VG1 Prosjekt til fordypning VG2 Pepperkakehus konkurranse Tverrfaglig tentamen VG1

Oppstartsuka: BLI KJENT- BLI FLINK

BLI KJENT- BLI FLINK Oppstartsuka: Oppgaven: Bygge leikehus Grupper på tvers av klasser og år Vg2 tegnet og planla mens VG1 fikk nødvendig sikkerhetsopplæring VG2 har veileder- og byggelederansvar Artikkel i Namdalsavisa

BLI KJENT- BLI FLINK Oppstartsuka: Kompetansemål Matematikk i prosjektet Norsk i prosjektet Engelsk i prosjektet Andre fellesfag Programfagene Artikkel i Namdalsavisa

How to build a house Oppstartprosjektet: Lærer har vært tilstede i mye av prosessen La vekt på innlæring av ord for verktøy før og under det praktiske arbeidet Etterarbeid: Beskriv trinn for trinn hvordan du bygger et hus. Støtte i ei skisse med faguttrykk på norsk og engelsk Alle har noe å skrive om, lærer vet hva de har å skrive om Forklare arbeidsprosessen muntlig, stikkord fra egen tekst

BLI KJENT- BLI FLINK Oppstartsuka:

BLI KJENT- BLI FLINK Oppstartsuka:

Prosjekt til fordypning VG1 og VG2 Alle elvene utplasseres i bedrift med bakgrunn i det yrket den enkelte elev ønsker å fordype seg i VG2 Uke 43 og 44. VG1 uke 46. I skoleåret 2011-12 hadde vi samarbeid med ca. 50 ulike bedrifter. Elevene får informasjon fra opplæringskontoret, skriver søknad og tar kontakt med aktuelle bedrifter. Yrkesfaglærene og fellesfaglærerne følger opp elevene i bedriften. Elevene rapporterer og dokumenterer etter endt utplassering

Praktisk norsk Praksisnær opplæring i faget norsk betyr blant annet at yrkesfaglærere og norsklærere samarbeider om dokumentasjonsarbeid. Bildet viser elevene i gang med å dokumentere egen kompetanse i digital lærebok. Photostory

Praksisperiode og engelsk Praksisperiode VG1: Undervisningsopplegg Roleplay Praksisperiode VG2: Prepare a presentation of the firm you are going to work with. You should say something about the firm how you were introduced to the firm? Security? work operations photos will be a good support to your presentation

Praktisk matematikk Mattelærer bruker forberedelsestid på å besøke elevene på arbeidsplassen på leiting etter oppgaver å jobbe videre med i klasserommet. Det er trivelig å treffe elevene på en annen arena, og det er mye matematikk-relevant å finne på en byggeplass. Her er det et verneverdig pumpehus som skal restaureres.

Måling og beregning En elev får i oppdrag å måle opp alle yttervegger, dør og vindu. Det er begripelig hvorfor vi skal vurdere målenøyaktighet og om resultatet kan stemme. Målene skrives opp på det vi har for hånden og tas med tilbake til skolen.

Her har vi materiale til neste matematikktime Her har vi materiale til neste matematikktime. Hvor mange m2 bordkledning trenges det? Hvordan skal de fordeles på hver vegg til tømmermannskledning? Hva koster det? Vi må huske å regne med 10 % svinn osv. Elevene forstår hva vi snakker om, de synes det er relevant, og det er en stolt ung mann som har notert målene på planken. Læreboka ligger i skapet, og vi har laget oppgaver selv.

Temaarbeid om måleusikkerhet. Oppdrag: Mål ulike avstander med forskjellige måleinstrumenter. Vurder hvilket instrument som er mest anvendelig til hvilken avstand. Diskuter og legg fram. Dette danner grunnlag for mer avanserte beregninger og problemstillinger seinere i skoleåret. Tilbakemeldinger fra elevene: Konkret, relevant og ikke for omfattende.

Pepperkake verksted Bygget teknobygget som pepperkakehus Klassevis konkurranse om å tegne konstruere og bygge et pepperkakehus. Yrkesfaglærene og fellesfaglærerne følger opp elevene i prosessen Bygget teknobygget som pepperkakehus

Andre eksempler Innslag i Midtnytt Prosjektrapport NTNU Undervisningsopplegg overflatebehandling Scaffolding Salgsbrev lekehus Rapport VG2 Film fra utplassering