Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Prosjekt til fordypning - samarbeid skole- arbeidsliv

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Prosjekt til fordypning - samarbeid skole- arbeidsliv"— Utskrift av presentasjonen:

1 Prosjekt til fordypning - samarbeid skole- arbeidsliv
Fagets formål, utfordringer og muligheter

2 Læreplaner og formål Formål
Vg1- gi elevene mulighet til å prøve ut flere sider av aktuelle lærefag på Vg3-nivå, ev relevante fag generell studiekompetanse. Vg2- gi elevene mulighet til å få erfaring med innhold, oppgaver og arbeidsmåter som karakteriserer de ulike yrkene på Vg3-nivå, ev. fag generell studiekompetanse.

3 Valg av innhold - lokal frihet og læreplaner
Kompetansemål fra læreplanene fra eget utdanningsprogram for opplæring i bedrift/Vg3 eller andre utdanningsprogram, når det er faglig relevant. Lokale læreplaner, både skolens plan og elevenes plan. Utfordringer og muligheter med lokal frihet Kan tilpasse etter elevenes yrkesinteresse og næringsliv Utfordring at det kan bli for tilpasset skolens videre tilbud, ressurser og kompetanse og mindre relevant for enkelte elever. Likeverdighet i tilbud og vurdering i faget Relevant opplæring- yrkesretting av fellesfag og programfag.

4 Skole – næringsliv - en fireårig helhetlig opplæring
Utfordringer med systematisk og formelt samarbeid mellom skolene og bedriftene. Tidligere måter å gjøre dette på Formelle avtaler kan oppleves mer krevende og forpliktende- må være nyttig for begge parter. Partnerskapsavtaler som har klare samarbeidsområder og hva som kan forventes av begge parter. Bevissthet på formidlingsprosessen begge veier. Hvordan få elever ut i bedrift som helst ikke vil? Hva med elever som ikke evner å tilpasse seg bedriften?

5 Hvordan utvikle og utnytte mulighetene i PTF?
Felles mal for avtaler og dokumentasjon i faget på alle skoler-bedrifter Partnerskapsavtaler Hospitering Kunnskap og utvikling av formidlingsprosessen hos yrkesfaglærere


Laste ned ppt "Prosjekt til fordypning - samarbeid skole- arbeidsliv"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google