Statens legemiddelverk

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvordan sikre nødvendig kontroll med legemiddelutgiftene dersom bruken av individuell refusjon reduseres? FFO-seminar 24. mai 2007 “Hvor står vi – hvor.
Advertisements

Legemiddelindustrien - fra legemiddelmyndighetens perspektiv
Pleie- og omsorgsmeldinger i Helse Sør-Øst i 2011 Evalueringskonferanse ELIN-k Gardermoen 15. februar 2011 Kjell Arne Grøtting.
Bakteppe. Definisjon av rehabilitering
Nye lover og forskrifter relatert til planlegging og ansvar
Samarbeid om europapolitisk deltakelse Gunn Marit Helgesen Leder i internasjonalt fagpolitisk utvalg Oslo,
Samkommunestyret – Organisasjonsenheten v/Inger Johanne Uthus Presentasjon av organisasjonsenheten i Samkommunestyret 26 juni 2008 LØNNPersonalHMSAdvokattjenester.
Hva nå? Strategiske utfordringer for RHF’ene etter evalueringen Fagrådets høringskonferanse Oslo 11. Juni 2007.
Tema for presentasjonen.
SSP SSP 2008 Bjarte Aksnes. SSP Grov oversikt – SSP •SSP-tilskuddet dekker: •Driftstiltak •Prosjekter/Utviklingstiltak.
En suksesshistorie fra Vestfold….
Internkontroll i kommuner
Ledelse i ny organisasjon Innspill til mellomlederne i Levanger kommune Oddbjørn Vassli KPMG.
Det kommunale og det statlige barnevern
Organisering av sentralt Service- og forvaltningsteam
Legemiddelindustrien i endring
Mini gaiden Informasjon fra Arbeidsutvalget Nr. 6 uke 10, Ansvarlig redaktør: Jarle Berge Redaktør/produksjon: Hans Olav Kirknes Et produkt fra.
Kommunestyremøte Levanger 21. mai 2008 Jan Arve Strand NAV Partnerskap.
Samordning av IKT-utviklingen i kommunesektoren
«Sammen om Kvalitet» Informasjon om kvalitet, kvalitetssystem og avvikssystem Kurs tillitsvalgte Utdanningsforbundet 23.mai 2013 Kjell Meen, kvalitetssjef.
Arbeids- og velferdsetaten Arbeids- og velferdsdirektoratet Spesialenhetene Organisasjonskart fra NAV.
Strategiprosess Allmøte SAM desember 2011 DJ
Sykehusapotekene i Midt-Norge
Utvikle standardisert analyse og kunnskapsbase Et samarbeid mellom Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Helseforetaket i Nord-Trøndelag og Fylkeskommunen i Nord-Trøndelag.
Presentasjon Økonomisjefsamling i Ørsta/Volda mai
| Helsedirektoratet, omgivelser og samfunnsoppdrag| 2 Om Helsedirektoratet Fagdirektorat og myndighetsorgan underlagt Helse- og omsorgsdepartementet.
Kommunikasjon mellom nødetatene under krisehåndtering – Hva er gjort?
OFU forprosjekt Veien frem Generelle utfordringer Heidi Jacobsen.
Landsmøte i Medisinsk teknisk forening april 2006 Stavanger Rådgiver Bård Skage Informasjon fra Nasjonal kompetansegruppe for behandlingshjelpemidler.
Samarbeid med kommersielle aktører. Retningslinjer Formål: –Å sikre at Diabetesforbundets og industriens roller er klart definerte og atskilte –Gjensidig.
Mangfold Landskonferanse…… Trondheim september 2011 Administrerende direktør Nils Kvernmo.
Prosjekt: Bedre individuell refusjon Fagdag i helseøkonomi 3. mars 2009.
Internkontroll i norske kommuner
Internt handlingsrom (IHR) USIT Hva vil vi med IHR? Øke UiOs interne økonomiske handlingsrom Bruke en større andel av de samlede ressursene.
Internt handlingsrom (IHR) Presentasjon på USITs allmøte 23. juni 2011 Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe.
Stortingets ombudsmann for forvaltningen
Idrettsglede for alle – en åpen og inkluderende idrett
Ansvarlig søkers rolle
Tiltak 4: Indikasjoner Av Line Hurup Thomsen, fagutviklingssykepleier, Eiganes hjemmebaserte tjenester.
HANDLINGSPLAN FOR UNIVERSELL UTFORMING Prosjektleder: Oddrun Helen Hagen, SWECO Samferdsels- etaten.
Nasjonalt meldingsløft – status pr november -08
St. Olavs Hospital Avdeling for blodsykdommer
Velkommen!. Velkommen! Hvorfor trenger Norge et Faglig råd for PP-tjenesten?
Informasjonsmøte «Ny Horten vgs» 5.Juni Rammene for dagen – Velkommen v/rektor – Direktør utdanning Øyvind Sørensen
Georg Kapperud Smittevern 13 – kapittel 14 Ansvar, oppgaver og rutiner ved nasjonale utbrudd Smitteverndagene
1 Institutt for samfunnsmedisinske fag Det medisinske fakultet Universitetet i Bergen Sabine Ruths Førsteamanuensis Seksjon for allmennmedisin.
Samhandlingsreformen – Hva skjer?
Fra IT for funksjonshemmede til IKT for alle – i et samfunn for alle 1998: Et oppdrag under regjeringens Handlings- plan for funksjonshemmede Finansiert.
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
Intern revisjon ved XXXXX avdeling XX
Samhandling Ambulerende team - Åpen omsorg Holmen
Ås kommune God samhandling til det beste for barn og unge i Ås kommune «Ansatte i ulike tjenester møter det samme barnet, hvordan gir vi da barnet et helhetlig.
1 Pasientsikkerhetsvisitter Adm. dir. Einar Magnus Strand.
Kvalitetskultur ”Litt bedre i dag enn i går” Kvalitetsstrategi for Helse Midt-Norge
Erfaringer med legemiddelgjennomgang ved Nygård Sykehjem Bjørn Schreiner sykehjemslege Bjørn Schreiner
Kjøp av bistand til målinger for kommunikasjonsstrategi Leverandørkonferanse 7. januar 2015.
Pilotprosjektet. Gunnar Morken.
Terje Skjeggedal og Roald Lysø
Nasjonalt kvalitetsindikatorprosjekt
Nye retningslinjer internfakturering
Statpeds digitaliseringsprosjekt
Veiledningstjenester ved Legemiddelverket
Tilsyn i enkeltsaker Medarbeider-undersøkelser Politikk, reformer, styringssignaler PWC-rapporten Kulturkartlegging Tilbakemeldinger fra eksterne samarbeids-partnere.
NOKUTs strategi Fra mest kontroll til både kontroll og utvikling
Organisasjonsjustering hos USIT Allmøte 01. juni 2017
Sammen for livet eller et liv i samkommunen
Presentasjon av forretningsplan
Brukerutvalget 2018 Styrearbeid og roller.
Utskrift av presentasjonen:

Statens legemiddelverk Visjon Tydelig og engasjert pådriver for god folke- og dyrehelse Mål/ ambisjon Legemiddelverket skal være det nasjonale kompetansesenteret på legemiddelområdet, og bruke sin kunnskap og kompetanse om legemidler til beste for folke- og dyrehelsen

Administrerende direktør Gro R. Wesenberg Stab (jus, direktoratsfunksjoner, forværelse) Kvalitetssjef Administrasjons- avdelingen Avdeling for legemiddel- informasjon Avdeling for legemiddel- godkjenning Laboratorie-avdelingen Avdeling for tilsyn Avdeling for legemiddel- økonomi Avdeling for legemiddelbruk

Legemiddelverkets hovedformål og viktigste oppgaver Legemiddelverket skal bidra til å sikre at de legemiddelpolitiske mål blir oppfylt: Sikre og effektive legemidler uavhengig av betalingsevne Legemidler skal brukes riktig medisinsk og økonomisk Lavest mulig pris på legemidler

Avdeling for legemiddelinformasjon Avdelingsdirektør Johnny Jakobsen

Organisasjonskart Faggruppeleder Vibeke Åbyholm

Hva er oppdraget vårt? Legemiddelverket skal etablere en ny informasjonsenhet. Målsettingen for enheten er å sikre en trygg medisinsk og en riktig økonomisk forskriving av legemidler gjennom effektiv informasjon til leger og pasient. Videre har den støttefunksjon når aktuelle legemiddelspørsmål blir reist.

Oppdrag forts. Prioritert oppgaver: Blåreseptforskriften Nye legemidler idet de kommer på markedet Nye opplysninger om allerede eksisterende legemidler som har betydning for folkehelsen. Sikkerhetsdata/bivirkninger Refusjonsavgjørelser

Oppdrag forts. Den nye enheten skal evalueres i løpet av andre halvår 2011. Legemiddelverket skal innen utgangen av 2008 legge fram forslag til måleparametre for en slik evaluering. Legemiddelverket skal innen utgangen av året arrangere en konferanse for aktørene i helsevesenet der temaet skal være hvordan få til best og riktigst mulig informasjon om legemiddelbruk.

Ansvarsområde Avdeling for legemiddelinformasjon har hovedansvar for intern og ekstern kommunikasjon på legemiddelverket Intranett Web Medieovervåkning Legemiddelanmeldelser Reklameovervåkning Bibliotek Kommunikasjonsrådgivning FEST – prosjekt og drift

Pågående aktivitet Avdelingen er etablert, og ansvarsområder er definert. Nye rutiner for internt samarbeid er kommet godt i gang, og produksjonen av saker er økende En del utfordringer er identifisert, og jobben med forbedring er kommet i gang. Jobben med å sette opp nye, mer brukervennlige websider er startet. Stor prosess med anbud. Helt nye sider opp tidligst juni -09 Formen på, og formidlingen av legemiddelanmeldelser er under diskusjon Informasjonsflyten internt skal bedres for å sikre raskt og riktig svar ved eksterne henvendelser

Pågående aktivitet forts. Deltaker i kontaktpunktet for tverretatlig legemiddelsamarbeid Etablert i 2006 NAV, Kunnskapssenteret, Helsedirektoratet og Legemiddelverket. Legemiddelverket vil fra og med 4.12 ha en hel side i hvert nummer av legetidsskriftet dedikert til informasjon om legemidler. Siden kommer til å hete ”Nytt om legemidler” Reklameovervåkning er tilført 1 stilling (jurist), og er enda bedre rustet til saksbehandling og kontroll. Utviklingen av FEST pågår for fullt, og jobben med å sette opp en driftsorganisasjon er påbegynt.

Eksempler på saker siste tiden Accomplia 24.10.08 Legemiddelverket var først ute med informasjonen. 23.10.08

P-piller og trombose Stor sak over flere dager. Intern koordinering i legemiddelverket Diskusjon og dialog med HOD og Hdir Hva med langsiktig strategi? Denne saken har en viss grad av forutsigbarhet. Den dukker opp med jevne mellomrom, og det er vår plikt å informere på en måte som best mulig gjør leger og pasienter i stand til å sette i gang tiltak raskest mulig for å redusere risiko.

Nødprevensjon Viktig med koordinering mellom offentlige etater og andre aktører, Mange gråsoner. F.eks politikk/fag og legemidler/retningslinjer

Hva er FEST? FEST er Forskrivnings og EkspedisjonsSTøtte FEST er et datagrunnlag som kan brukes ved all forskrivning av legemidler

Spørsmål?