SITUASJON OG UTVIKLINGSTREKK I HALD-REGIONEN •Situasjonen i Hald-regionen kan på mange måter beskrives som at området befinner seg på en knivegg. •Solid.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Styrenes ansvar – utfordringer og utviklingstrekk
Advertisements

COINCO II Oppsummering, forankringsprosess juni – juli 2011
Revisjon av FoU-policy for høgskolene Problemstillinger – plan for arbeidet Januar 2013.
Næringsvennlig offentlig sektor Grupperapport til Strategisk næringsplan for storbyregionen Stavanger
Forretningsplan IndPro AS Plan for videreføring av nyskapings- og utviklingsprogrammet Orientering til Innherred samkommunestyre 26. oktober.
OFFENTLIG BREDBÅND I MIDTRE VESTFOLD ET SAMARBEIDSPROSJEKT Tema: ORGANISERING.
Fylkeskommunenes forvaltningsansvar
Regionalt Utviklingsprogram Møte med kommunene Vigdis Hjulstad Belbo RUP 2003 Fylkeskommunen – ny og forsterket rolle Den nye fylkeskommunen.
HrU Hamarregionen Utvikling (HrU) ble etablert i 2006 som et frittstående og selvstendig rettssubjekt stiftet av kommunene Hamar, Stange og Løten HrU.
Line Richardsen Fagleder KS Forskning, Innovasjon og Digitalisering
Kommunesammenslåinger i Vestfold – Rådmannens ansvar og rolle
Forpliktene samarbeid mellom Frosta, Levanger og Verdal Kommuner i Nord- Trøndelag Presentasjon av mål, visjoner og prosess pr februar 2003.
1 Er næringspolitikk god kommunepolitikk? Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Småtinget, Kongsberg 28. august 2003.
Fusjonsprosessen UiA/HiT Larvik 6. juni 2011 John W. Viflot Høgskolen i Telemark.
Kystprogram Hemne – Frøya – Hitra – Ørland – Bjugn – Rissa – Åfjord – Roan Glitrende kystperler på en snor Prosjektplan for perioden november 07 - juni.
12-kommunesamarbeidett i Vestfold Strategisk plan
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
”Aktiv på dagtid” ”En resept å gå for…” Sommarøy, m ai 2009 Informasjon om arbeidet i Finnmark.
……vi bygger Universitetet i Bodø………………………… Forslag Innovasjonsprogram Salten Innovasjonsprogram Salten Innovasjonsprogram.
Traineeprogram for RDA-bedrifter i Nordland. Utviklet i et samarbeid mellom; Innovasjonsprogram SaltenInnovasjonsprogram Salten Abelia-bedriftene i Nordland.
Presentasjon Helge Stanghelle. Rana Utviklingsselskap as  Aktør for næringsutvikling i Mo i Rana.  Etablert i 1987  6 – 8 ansatte  Aktiv.
Gauldalskonferansen 2011 Gunnar Sund
Husbankens boligsosiale utviklingsprogram
Leverandørnett Ormen Lange
NYTT BADELAND I MOLDE PROSJEKT: Badeland Spa Fysioterapi Trening
1 Innovasjon og regional utvikling. - Den regionale dimensjonen i innovasjonspolitikken. Statssekretær Frank Jenssen. KNUS 2003, Oslo 29. oktober 2003.
Hvordan kan offentlig sektor – kommuner, fylker, stat – jobbe for små og mellomstore bedrifter– trenger vi en ny regionalinndeling ? Innlegg av kommunal-
Forskningssamarbeid i UH-nett Vest: Status, utvikling og perspektiver Sigmund Grønmo Samarbeidsmøte HiB 30. november 2010.
HAR OG KAN«DIALOGEN» HA BETYDNING FOR LOKAL OG REGIONAL NÆRINGSUTVIKLING? torsdag 30. oktober 2014 Bjørn F. Nordmo Daglig leder.
Velkommen! Omstillingskonferansen 2014 Scandic Helsfyr, Oslo 22. og 23. oktober.
Kultur og natrubasert turisme ”Reisemål med Olavsarven som plattform”
Side 1 Situasjonsanalyse 9K Jørund K Nilsen Laholmen 13. mars 2003 Situasjonsanalyse 9K.
Grenland Arena, 26. februar 2015 Virkemidler for satsing i helsesektoren.
Velkommen til Link Lyngen Et knutepunkt og senter for selvhjelpsarbeid.
”What you measure is what you get” Gardermoen 31. Januar 2002
SØR-HELGELAND REGIONRÅD
Regionale forskningsfond
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Strategiplan for kulturnæringer og kulturbaserte næringer Oppland Festivalkonferanse
ByR har fått et tydelig mandat med klare ambisjoner fra 7 kommunestyrer + fylkesrådet.
Velkommen til Sørum kommune! Ordfører Marianne Grimstad Hansen 26. august 2016.
Europapolitisk samarbeid informasjon til nye politikere høsten 2015.
Juni 2009 Regional FoU-strategi for Østfold ”Samspill og synergi”
Norge i omstilling – karriereveiledning for individ og samfunn RAPPORT FRA KARRIEREVEILEDNINGSUTVALGET AVGITT TIL KUNNSKAPSDEPARTEMENTET 25. APRIL 2016.
- På vei mot universitet1 ”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering” - implementere nHS i organisasjonen Leif Aage Eilertsen Prosjektledersamling, Oslo.
Eierstyring Sigdal kommunestyre 16. – 17. januar 2012.
Østlandssamarbeidet Presentasjon på fellesmøte mellom ORE og ØS i Brussel 1. april Ann Irene Sæternes.
Fylkesplan for Nordland Geir Davidsen Dato Foto: Bjørn Erik Olsen.
Ungdomssatsinga til Nordland fylkeskommune. UNG i Nordland Hva? Hvem? Hvor? Hvorfor? Hvordan?
NÆRINGSLIVSAPPARATET – KOORDINERTE OG PROFESJONELLE HVA ER NÆRINGSLIVETS BEHOV? v/Marit Dille – sentral aktør i næringslivet i Ytre Namdal.
Hva er Panda og hva kan det brukes til?
vi starter med fremtiden og skaper den selv?
”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering”
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Vi er i omstilling – hva nå?
Tilbud og tjenester fra Innovasjon Norge
Trysil- Utfordringer og muligheter.
SYV MILJØER FÅR NY KLYNGE-STATUS --- ACT BLIR ARENA-KLYNGE
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Bred eller smal – rund eller spiss og klar?
Langtidsplan og budsjett
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
ByR-prosjektet: Samspill og regional vekstkraft i Tromsøregionen
Arrangementsstrategi Lillehammer-regionen
Evaluering Regionrådet
Utskrift av presentasjonen:

SITUASJON OG UTVIKLINGSTREKK I HALD-REGIONEN •Situasjonen i Hald-regionen kan på mange måter beskrives som at området befinner seg på en knivegg. •Solid positiv utvikling i næringslivet og store utviklingsmuligheter framover. •En meget negativ befolkningsutvikling og store mangler i viktige infrastrukturer for næringsliv og befolkning. •På mange måter oppleves i dag den generelle samfunnsutviklingen i området å gi betydelige hindringer for videre næringsmessig vekst. Næringslivet opplever allerede rekrutteringsproblemer, noe som kan forventes å bli et økende problem i årene framover.

UTVIKLINGSTREKK

BAKGRUNN •HALD-regionens omstillingsstatus ble avsluttet ved utgangen av •Tydelig krav, fra Nordland fylkeskommune, om å utrede videre bruk av erfaringene fra det interkommunale samarbeidet i tilknytning til omstillingsbevilgningen for •Begrunnelsen for dette kravet er at man skal sikre en god overgang fra omstillingsperioden til det permanente næringsarbeidet, og at omstillingsmidlene og kompetansen i Hald AS kan nyttiggjøres best mulig i denne overgangsprosessen.

BAKGRUNN •Arbeidet med å realisere en felles løsning ble igangsatt høsten •Forstudie igangsatt vinteren 2007 for å avklare den framtidige organiseringen av næringsarbeidet i Hald-regionen. -I løpet av april 2007 sluttet de fire kommune- styrene seg til ambisjonen om å etablere et felles, regionalt nærings- og utviklingsselskap for Herøy, Alstahaug, Leirfjord og Dønna. -I juni 2007 fikk forretningsplanen tilslutning fra alle fire kommunestyrene.

FORMÅL OG FORRETNINGSIDE •Selskapets primære formål er å bidra aktivt til en positiv utvikling for næringslivet i Hald-regionen. På vegne av de fire kommunene og næringslivet skal selskapet initiere og gjennomføre felles strategiske satsinger, samt bistå kommunene og næringslivet i løpende utviklingsarbeid. •Selskapet skal også kunne involvere seg i spørsmål med relevans til næringsutviklingen i området, inkludert infrastrukturspørsmål (for eksempel samferdsel og utdanning), rekruttering av ny arbeidskraft / innbyggere og kommunenes generelle tilrettelegging for bedrifter og innbyggere.

FORMÅL OG FORRETNINGSIDE •Opprettet selskapsavtale med eierkommunene. Bl.a. avklare hvordan det samarbeidet om næringssaker skal håndteres mellom selskapet og de kommunale administrasjonene. •Selskapet tilføres driftsmidler og utviklingskapital fra eierkommunene og andre aktører, for å sikres mulighet til å oppfylle sin rolle/oppgave. •Selskapet kan påta seg betalte oppdrag fra bedrifter, kommuner og andre aktører (gitt at dette er i tråd med selskapets intensjoner og rolle). Skal ikke konkurrere med private selskap om ordinære oppdrag. •Selskapet eies 100% av HALD-kommunene. Organiseres som et IKS. Næringslivet i Hald-regionen skal medvirke i styringen av selskapet på linje med eierkommunene.

SENTRALE OPPGAVER I SELSKAPET Kort sikt: Ved oppstarten skal selskapets oppgaver relateres til sentrale utviklingsoppgaver innenfor næringsarbeidet. Dette inkluderer i første rekke følgende arbeidsoppgaver: 1.Være en utviklingspartner for grundere og bedrifter med vekstpotensial og omstillings-/endringsbehov. 2.Drive proaktiv prosjektutvikling. Ta tak i viktige utviklingspotensialer for bransjer, næringer, steder, kommuner. Initiere forstudier og forprosjekter som mobiliserer aktører til innsats, og som avdekker utviklingsmuligheter og forutsetninger for å skape resultater. Drive oppsøkende aktivitet overfor bedrifter med stort utviklingspotensial/-behov

SENTRALE OPPGAVER I SELSKAPET 3.Besitte og formidle kompetanse omkring nasjonale og regionale virkemidler og programmer som etablerere, bedrifter og kommuner i Hald-regionen kan nyttiggjøre seg. 4.Støtte kommunenes arbeid med næringsservice overfor etablerere og enkeltbedrifter. 5.Bidra med økonomisk og faglig støtte til interessante utviklingsprosjekt initiert av enkeltforetak, bedriftsgrupperinger og andre prosjekteiere.

SENTRALE OPPGAVER I SELSKAPET 6.Mobilisere kommunene og næringslivet til deltakelse i strategiske satsinger/programmer, inkludert arbeid med samferdsel, utdanning og annen offentlig infrastruktur. 7.Drive aktivt påvirkningsarbeid overfor private og offentlige virksomheter der det er muligheter for lokalisering i Hald- regionen. 8.Gjennomføre rekrutteringsarbeid sammen med kommunene og næringslivet, med sikte på å tiltrekke arbeidskraft og innbyggere.

SENTRALE OPPGAVER I SELSKAPET 9.Være en støttespiller for kommunene med sikte på å utvikle næringsvennlighet i kommunal forvaltning og planverk 10.Gjennomføre årlige prosesser med kommunene og næringslivet for å skape enighet og felles forankring omkring næringssatsinger (selskapets strategiske plattform). 11.Være en aktiv medspiller for Nordland fylkeskommune og Innovasjon Norge i utvikling og gjennomføring av regionale og bransjerettede utviklingsprogram. 12.Være Hald-regionens representant i næringsrelaterte samarbeidsprosjekter i Helgelandsregionen.

SENTRALE OPPGAVER I SELSKAPET Lengre sikt: Allerede fra oppstarten er det naturlig at selskapet initierer prosesser for å avklare selskapets forhold til følgende: • Helgelandskysten Reiseliv forankres i selskapet. • Herøy og Leirfjord ønsker å forankre deler av landbruks- apparatet i selskapet. I løpet av 2008 avklares en inkludering av hele eller deler av landbruksforvaltningen. • Selskapet kan være plattform for regionalisering av flere kommunale tjenestetilbud/forvaltningsoppgaver med relevans for næringsutviklingen. Initiativ kan komme fra både eierkommunene og selskapet.

PLANGRUNNLAG Selskapets arbeidsgrunnlag vil være en omforent strategiplan, vedtatt av de respektive kommunestyrene. Årlige handlingsplaner må godkjennes av eierkommunene årlig. Det vil være naturlig for selskapet å jobbe med følgende ambisjoner: 1.Nyetableringer 2.Nye/sikrede arbeidsplasser 3.Flere innbyggere / arbeidstakere 4.Multiplikator-effekt av egne midler, dvs. hvor stor ekstern medfinansiering selskapets utviklingskapital har generert.

ORGANISASJON Representantskap: •8 medlemmer. Består av de fire ordførerne i eierkommunene og fire representanter fra næringslivet i Hald-regionen (en fra hver kommune). Leder og nestleder av representantskapet skal velges blant de fire ordførerne i Hald-regionen. Medlemmer fra næringslivet velges for to år av gangen. •Representantskapet er selskapets øverste organ, og står fritt til å etablere strategigrupper, faggrupper og andre fora for å sikre forankring og gjennomføringsevne

ORGANISASJONSPLAN Styre: •Skal bestå av 4 personer, valgt av representantskapet, fortrinnsvis rådmenn fra eierkommunene. Styrets primære rolle er å ivareta arbeidsgiveransvar, økonomi og formelle avtaleverk med eierkommunene og andre aktører. Administrasjon: •Administrasjonen skal bestå av minimum 3 årsverk, inkludert daglig leder.

ORGANISASJONSPLAN Samarbeidsrelasjon med de kommunale administrasjonene: •Følgende oppgaver løses/finansieres av den enkelte eierkommune, utenom selskapets drift; •Saksbehandling av næringssaker til kommunens egne beslutningsorgan. •Første linje veiledning og informasjon overfor etablerere og små bedrifter. HALD IKS og kommunene utvikler en felles beskrivelse av hvordan denne tjenesten skal løses i den enkelte kommune, samt hvordan samspillet med selskapet skal foregå i enkeltsaker.

ØKONOMI •Fireårig avtale mellom eierkommunene, med virkning fra 1. januar •Årlig driftskostnader (2008-priser): Lønn og sosiale kostnaderkr Andre driftskostnaderkr Sumkr •Finansiering: Fordeles mellom kommunene etter innbyggertall per 1.1. foregående år.

ØKONOMI Finansiering av utviklingsmidler per år: Herøy kommunekr Alstahaug kommunekr Leirfjord kommunekr Dønna kommunekr Sumkr •Dialog med fylkeskommunen, med sikte på at fylkeskommunen bidrar med utviklingsmidler til selskapet. tilsvarende eierkommunene bidrag. •Medfinansiering fra andre aktører i gjennomføring av prosjekter og programmer. Målsetting om at den samlede ressursinnsatsen blir betydelig større enn ovennevnte beløp.

ØKONOMI Selskapet har behov for frie utviklingsmidler.  Egenkapital i prosjekter/programmer av strategisk betydning for Hald- regionen.  Tilskudd/støtte til enkeltprosjekter i regi av bedrifter, bedriftsgrupperinger og andre prosjekteiere.  I praksis et regionalt næringsfond, disponeres til utviklingsarbeid og investeringer.  Selskapet disponerer midlene i tråd med selskapets formål, strategi- og handlingsplaner.

ØVRIGE FORHOLD •Avtalen mellom HALD-kommunene og HALD IKS skal reforhandles i 2011, med bakgrunn i evaluering av selskapets innsats - med sikte på videreføring av selskapet etter •Det er inngått avtale med Nordland fylkeskommune om at selskapet skal ivareta avslutningen av omstillingsarbeidet, som fram til ble håndtert av HALD as. Det foretas en full virksomhetsoverdragelse fra HALD as til Hald IKS i løpet av 1. halvår 2008.

MÅLSETTINGER FOR HALD IKS I PERIODEN Mål 1:Fokusert innsats og bredt samarbeid med omgivelsene bidra til ØKT REKRUTTERING av arbeidskraft og innbyggere til regionen. Mål 2:Selskapet skal bidra aktivt til å posisjonere/utvikle viktige SAMFERDSELSPROSJEKTER for regionen. Mål 3:Selskapets UTVIKLINGSMIDLER (1 mill kr per år) skal bidra til å utløses minimum 2 ganger dette beløpet i eksterne utviklingsmidler. Mål 4:Mer enn 70 % av bedriftene i regionen skal (gjennom egne spørreundersøkelser) være FORNØYD MED SELSKAPETS INNSATS.

PRIORITERTE SATSINGSFELT Satsingsfelt 1: En kundeorientert og kvalitetsmessig service til bedrifter og etablerere med utviklingsmuligheter og omstillingsbehov. Satsingsfelt 2: Strategisk innsats for å bedre samferdselstilbudet i regionen Satsingsfelt 3: Aktiv innsats for å bedre rekruttering av arbeidskraft og innbyggere til regionen Satsingsfelt 4: Bidra aktivt til å maksimere utviklingsmulighetene for regionen innenfor olje/gass Satsingsfelt 5: Bidra i viktige utviklingsprosjekter innenfor havbruk/fiskeri, reiseliv og miljøbasert næringsutvikling.

BEHOV FOR ROLLEAVKLARINGER Hald IKS kan ikke eksistere i et vakuum. Evnen til å nå mål vil i stor grad avhenge av evnen til å skape sterke samarbeids- relasjoner og allianser med andre aktører. • Kommunene i Hald-regionen • Helgeland regionråd • Nordland fylkeskommune • Innovasjon Norge • Andre viktige utviklingsaktører på Helgeland