Status Brakkerigger  Klubbinitiativet tok kontakt med LO Oslo. Vi skrev et brev hvor vi belyste våre utfordringer og bekymringer om brakkesituasjonen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Utarbeidet for: Gjensidige forsikring ASA Utarbeidet av: Direktør Erik Dalen Dato: 14. mai 2012 Gjensidiges samfunnsundersøkelse 2012.
Advertisements

Veien mot arbeidslivet Jobbsøking
Her kan du lese om: Hvor finner du de ledige jobbene?
Kjærligheten landet i julen
Forebyggende arbeid satt i system
Trygdeetatens arbeidslivssenter Hans Henrik Andresen Rådgiver.
Bruk av borettslagsmodellen for mennesker med funksjonsnedsettelser
………………………………………………………..(Hvem i kommunen/bydelen)
Mestring og forebygging av depresjon
Arbeidslivskurs og språkpraksisoppgaver tilpasset B-løpselever
Anleggsbransjen Frokostmøte 5. desember 2013 Fakta og analyse Stein Gunnes, sjeføkonom Tore A. Larsen, næringspolitisk rådgiver Håvard Almås, næringspolitisk.
Nasjonal Aksjon Lærebedrift Fellesprosjekt LO - NHO
Pasientens bekymringer og hvordan hjelpe?
Del 2: Hvordan utnytte eksisterende kundeportefølje bedre
Managerial Decision Modeling
Norsk Ledelsesbarometer 2013 Presentasjon Ledernekonferansen Lederne Stein Stugu 14/
St. Edmunds vei i Ullern bydel
Hvorfor øker bruken av spesialundervisning? Driverne bak økningen i bruk av spesialundervisning i grunnskolen.
målet Hovedmål i PR modul 2 var å
Bosetting Nina Gran.
VELKOMMEN TIL URO OPPLÆRING
Oslo kommune – Helse- og velferdsetatenprosjektnummer /2010 Brukerundersøkelse i hjemmetjenesten 2010 Grafikkrapport - praktisk bistand Bydel Sagene.
Oslo kommune – Helse- og velferdsetatenprosjektnummer /2010 Brukerundersøkelse i hjemmetjenesten 2010 Grafikkrapport - praktisk bistand Bydel Grorud.
Orientering om utfordringer i legevaktsamarbeidet Situasjonen rundt legevaktsituasjonen har endret seg siden evalueringen fra 6K og Agenda K ble gjort.
Oslo kommune – Helse- og velferdsetatenprosjektnummer /2010 Brukerundersøkelse i hjemmetjenesten 2010 Grafikkrapport - praktisk bistand Leverandør.
Min Problemløsningsbok Navn: ____________________________________ Slik ser jeg ut (tegn eller lim inn bilde):
11Jeg i arbeidslivet.
IA-SEMINAR NHO-LO 8. Mars 2011 Groruddalsprosjekt innen lager, logistikk og transport Samarbeid NAV, NHO (LTL) og LO (OTF) v/Hilde J. Skjærmoen, Heidi.
Veksthuset Molde. Veksthuset Molde Veksthuset Molde.
”A-Team” Gruppeoppgave. Har din klubb et rekrutteringsproblem / avtagende medlemsmasse? JA Problemet er å beholde elevene / medlemmene Rekruttering generelt.
Kapittel 4 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Nåde.
Fremtidsrettet kompetanseutvikling i Statens vegvesen Bidrag til BA – bransjen Bodø Torbjørn Naimak.
Egne ansatte eller innleie?
Lov om eiendomsregistrering Organisering i kommunen
Boligprosjektet-case for 10`ende klasse
Hvordan ivareta ”særskiltelever” på Design og håndverk Vg1 2007/08?
Forebyggende arbeid satt i system. De fleste eldre er friske, men de fleste syke er eldre.
Arbeidslivet må organiseres
Hva betyr samarbeidsavtalene for NTNU –
Fagtreff brakker/moduler Norsk Utleieforening 28 februar Grunnopplæring i faget Hjelpearbeider Block Watne Snekkerlinja.
Kommunal- og regionaldepartementet Norsk mal: Startside Tips engelsk mal Klikk på utformingsfanen og velg DEPMAL – engelsk. Eller velg DEPMAL– engelsk.
Grønn fordelsavtale Cort Adelers gate 30 Oslo. Med grønn fordelsavtale vil vi sammen med deg redusere energi- forbruket og miljøbelastningene, samtidig.
Å komme til seg selv og til Gud. Den yngste sønnen solgte alt sitt og dro til et land langt bort. Der sløste han bort alle pengene i et vilt liv.
Oslo kommune – Helse- og velferdsetatenprosjektnummer /2010 Brukerundersøkelse i hjemmetjenesten 2010 Grafikkrapport - praktisk bistand Leverandør.
Oslo kommune – Helse- og velferdsetatenprosjektnummer /2010 Brukerundersøkelse i hjemmetjenesten 2010 Grafikkrapport - praktisk bistand Leverandør.
Det har vist seg at det lønner seg å snakke sammen – Vi har stedet å gjøre det på!
Gratangen Boligstiftelse Eie, eller leie?
…når resultater betyr noe
Lederstil og Motivasjon.
HAR OG KAN«DIALOGEN» HA BETYDNING FOR LOKAL OG REGIONAL NÆRINGSUTVIKLING? torsdag 30. oktober 2014 Bjørn F. Nordmo Daglig leder.
«Tidlig innsats» Spesialundervisning.
Oppfølgende tjeneste i bydel Gamle Oslo
Mål og læring hos elever
 Utbyggingsavtale er helt nødvendig for å avklare kostnadsfordeling mellom privat offentlig.  Kommunen må være flikere til å bidra med kostandstilførsel.
For å skape et positivt skolemiljø og motarbeide mobbing vektlegger vi: - overgangen barnehage/skole, bl.a. med jevnlige besøk siste år før skolestart.
Fattigdommen ingen ser
Fürst og Høverstad ANS Helsedirektoratet: Data fra kommunalt arbeid for personer med rusmiddelproblem og/eller psykiske vansker Referansegruppemøte
Adoptivfamiliers erfaringer med hjelpeapparatet En kvalitativ undersøkelse i forbindelse med spesialistpermisjon, foretatt av psykologspesialist Marthe.
Orientering for Rådmann Einar Gaustad - Asker kommune 11. oktober 2007 Kl
Rekommunalisering eller en entreprise?
Intern opplæring for nye tillitsvalgte i bedriften
Undersøkelse blant synshemmede For Norges Blindeforbund
Pilotprosjekt i Nord-Norge
Bærekraftig byfornyelse
Informasjonsmøte for samarbeidspartnere
PROKUS og Tolkeprosjektet
Takk for invitasjon, jeg heter……og er avd.dir p strat.kont……..
”Leieboligenes plass i arbeidet mot bostedsløshet i Norge”
Utskrift av presentasjonen:

Status Brakkerigger  Klubbinitiativet tok kontakt med LO Oslo. Vi skrev et brev hvor vi belyste våre utfordringer og bekymringer om brakkesituasjonen i Oslo omegn i vår bransje.  Det er kun kortsiktige avtaler rundt i bedriftene for leie av tomt for brakker. Foruten Skanska som har en lengre leieavtale.

Brakkerigg situasjonen  Vi har sjekket ut med bedriftene om behovet og det er vanskelig å kartlegge. De fleste tillitsvalgte har nok fått tilbakemeldninger fra sine arbeidsgivere at de skal ekspandere og øke bemanningen fremover.  De fleste tror de kan oppbemanne kun med dagpendlere. Det kommer til å bli vanskelig så dårlig som rekrutteringen til bransjen er per dags dato.

Brakkerigg situasjonen  Det er realistisk å tro at de bedriftene som skal ekspandere mye, må regne med 15-30% av bemanningen vil være ukependlere.  Det som er utfordringen her er at ingen av bedriftene ønsker å binde seg til en tomteleie før de har et problem med plassering av ukependlere. jeg vil tro at det offentlige ikke vil frigjøre en tomt i Oslo til brakker, hvis ikke entreprenørene melder om noe behov.

Brakkerigg situasjonen  En målsetning bør være at vi får regulert en tomt for Brakkerigg/Hybelhus for ukependlere.  I nærmiljøet kan man få et grunnlag for å etablere forretninger. Dagligvare for eksempel.

Brakkerigger – status Oslo kommune  Kommunen har i Plan- og bygningsetaten har startet et eget brakkeprosjekt, med egen kontaktperson.  Vurderer å etablere faste brakkerigger/boenheter i samarbeid med arbeidsgivere og Aksjon Vakrere Groruddalen. (AVG)  AVG er et samarbeid stat/kommune/bydeler/og næringsliv for en synlig miljøopprustning i dalen

Brakkerigger – status Oslo kommune (2)  Plan- og bygningsetatens krav til boligbrakker: at boligene har en tilfredsstilende standard, herunder sanitære forhold at det er tilfredsstillende rømningsveier fra boligen at brakkene får en estetisk oppgradering, herunder utvendig og på området at etablering ikke har negative konsekvenser for trafikken i nærmiljøet at tiltaket ikke har hygieniske ulemper for nærmiljøet at tiltaket har tilfredsstillende avfallshåndtering