Skognæringa Kyst Et overbyggende samarbeidsorgan for de fylkesvise skognæringsnettverk i kystskogbruksfylkene Forumsmøte Skognæringa i Trøndelag den 27.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Styrenes ansvar – utfordringer og utviklingstrekk
Advertisements

Informasjon fra Nasjonalt Utvalg for Teknisk Fagskoleutdanning
Kystskogbrukets muligheter i framtida Landbruksseminar i Nordland ” Fremtidsbonden i lokalmiljøet ”
Samarbeid om europapolitisk deltakelse Gunn Marit Helgesen Leder i internasjonalt fagpolitisk utvalg Oslo,
Leverandørnett Olje og Gass -nasjonalt og bransjeovergripende -prosjektorientert -ett nettverk flere prosjekter -regional forankring i flere regioner.
Deltasenteret Foto: Einar M. Aslaksen
Even Mengshoel Evenstad Skog- og trenæringen er en av bærebjelkene i næringslivet i Innlandet. Verdiskapingsanalysen utført av Norsk institutt.
Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
s. 1 Møte Nordlandsløftet Narvik, den
Steinkjer, Frosta, Levanger, Verdal, Stjørdal, Malvik og Trondheim, STFK, NTFK Det Digitale Trøndelag –II (DDT-II)
1 Regjeringens næringspolitikk og dens betydning for treforedlingsindustrien Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen
Oppfølging av NTP og forvaltningsreformnen 29.oktober 2009 Bjørn H. Kavli.
Nordisk GIS – konferanse 2003 Lillestrøm GisLink – kart og fagdata på nett Et samarbeidsprosjekt mellom Fylkesmannen i Møre og Romsdal og Fylkesmannen.
Brukermedvirkning i interkommunalt samarbeid Øyer 24. Oktober 2012 Arne Leite.
Værnesregionen(VR) Stjørdal, Malvik, Selbu, Frosta, Meråker, Tydal
Prosjektet ”samhandling mellom kommunene i Sør-Trøndelag” Styringsgruppens konklusjoner og anbefalinger Orientering på KS høstkonferanse Røros, 5. november.
Praktisk bruk av laserdata - enkelttre
Kystskogbruket i utvikling
Frostating på Frosta juni RUP - Fylkesråd Susanne Bratli Regionalt Utviklingsprogram for Nord-Trøndelag 2008.
Vi realiserer mulighetene i nord NHO Finnmarks årskonferanse, 8/ Jan-Frode Janson Konsernsjef.
Planstrategi som nytt verktøy
Økt regionalt ansvar – Om den politiske situasjonen i landbruket nasjonalt og regionalt Konferanse: Agderlandbruket på dagsordenen. Statssekretær, Ola.
12-kommunesamarbeidett i Vestfold Strategisk plan
Nettverk for karriereveiledning Rektormøte, Jægtvolden og nettverksmøte Lisbeth Pedersen.
Regionale rådgivernettverk Utg.pkt: Kartlegging – drøftinger møte rådgivernettverk 2012 Utkast felles føringer –Mandat/oppgaver –Deltakelse –Organisering.
Tittel presentasjon Tittel 2 Overskrift 5 hovedsatsingsområder Utdanning Verdiskaping bygd på kunnskap Kultur Opplevelser for livet Kommunikasjon De.
Regionplan Agder 2020 Presentasjon for Regionplanens hovedmål Utvikle en sterk og samlet landsdel som er attraktiv for bosetting og næringsutvikling.
Presentasjon Regionplan Agder Regionplanens hovedmål Utvikle en sterk og samlet landsdel som er attraktiv for bosetting og næringsutvikling både.
FN-by prosjektet Samarbeid mellom UNEP/GRID-Arendal, Arendal kommune, Aust-Agder fylkeskommune og Ungdommens bystyre Bygger på ideer og initiativer for.
Mål og virkemidler i den nasjonale skogpolitikken Skogarealene brukes til mange formål og det er mange ulike interesser Skogloven, 1965, rev Grunntanke.
Utsikter for Norske Skog Skogn Dialogseminar samkommunen, Åre 3.februar 2009 Per Anders Folladal Supply-/informasjonssjef.
Regionale fortrinn som grunnlag for marin næringsutvikling Andreas Stokseth, Fiskeri- og kystdepartementet.
Videreføring av arbeidet i nettverkene i Namdalen Heia, den 12. april 2013.
Tanker rundt samarbeidet i Trøndelag Nye muligheter i ny plan- og bygningslov v/Alf Daniel Moen.
Hvordan skape en vinnerregion i samferdsel ? Innlegg på Samferdselskonferansen i Kr.sund Iver Nordseth – leder i Samferdselsutvalet i MR.
IKT et nødvendig hjelpemiddel ROR IKT ORKidè Interkommunalt samarbeid mellom de 11 kommunene på Nordmøre + Fræna og Nesset Samarbeidet startet.
Inn på tunet – noe for Hemne kommune? Kari Frøseth, rådgiver
Landbrukets omdømme ”bærre sauter”? Jeg jobber med omdømmebygging hver dag. Hvordan tenker Bondelaget om omdømmebygging? v/ Trine Hasvang Vaag, leder Nord-Trøndelag.
Tromsprodukt Formidlingsresultater og strategier.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Grenland Arena, 26. februar 2015 Virkemidler for satsing i helsesektoren.
Virkemidler for regional FoU og innovasjon VRI – 2007 – 2017 Seminar om kultur/opplevelsesnæringer og FoU 17. april 2007 Tindved Kulturhage, Verdal.
Utviklingsfondet for skogbruket Skogprogrammet Bidrag til FoU – fokus på fremtiden Kristin Danielsen Avdelingssjef Landbruk og marin virksomhet Norges.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Norwegian Ministry of Fisheries Lokal og regional næringsutvikling – fiskeriforvaltningens rolle Fylkesmannsmøtet i Florø 2. – 4. juni 2004 Fiskeriminister.
1 Odd Godal Seniorrådgiver Norske kommuner og fylkeskommuner som internasjonale aktører – har det noen betydning.
FYLKESMANNEN I SOGN OG FJORDANE Høyringskonferanse 7. mai 2007 Fylkesmannen og den regionale inndelinga –Basis for Fylkesmannen –Prinsipp –Stoda i Sogn.
Verdiskapingsforum Østfold Forventninger Aktuelle saker Aktuelle arbeidsmetoder.
Kor går Innovasjon Norge? Endringar Møte med Stortingsbenken
Nordisk Vegteknisk Forbund Direktør Michael Bors.
Velg Skog – Trøndelag Rekruttering og merkevarebygging.
Samarbeid ordfører og rådmann Fast møte hver mandag Forarbeid til møter Etterarbeid etter møter Løpende avklaringer rundt representasjon og deltagelse.
- På vei mot universitet1 ”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering” - implementere nHS i organisasjonen Leif Aage Eilertsen Prosjektledersamling, Oslo.
Kompetanse- og rekrutteringsprosjekt for skognæringen i perioden SLF 29.august 2011 Benthe Løvenskiold Kveseth.
Byregionprogrammet for Namsosregionen «Infrastruktur som grunnlag for økt samhandling og økonomisk vekst»
Regional Utviklingsarena Skog Scandic Rock City, Namsos 5. februar 2016 Skogprosjekt Namdal Knut Sklett Prosjektleder.
Kommunal planstrategi Folkevalgtopplæring Sigdal Kommune Tyrifjord Hotell
Utfordringer for kommuner og fylkeskommuner i informasjonssamfunnet
Kommunereformen – status
Helgeland i den nye regionalpolitikken – Regionrådenes rolle.
”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering”
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Jan André Hansen Thomas Øverby Jon Torp ADMINISTRERENDE DIREKTØR
Evaluering av ”Fritt Fram”
v/ Tore Askim, prosjektsjef, Buskerudbysamarbeidet
Skogstrategier og skogprosjekt
Erfaringer fra samarbeid mellom kommuner, region og FoU
Ny finansieringsmodell til private barnehager
Seniorråd og ny Kommunelov
Utskrift av presentasjonen:

Skognæringa Kyst Et overbyggende samarbeidsorgan for de fylkesvise skognæringsnettverk i kystskogbruksfylkene Forumsmøte Skognæringa i Trøndelag den 27. jan i FN’s internasjonale skogår Mathias Sellæg Skognæringa Trøndelag og Kystskogbruket

Minner om: Skogressursene i kystfylkene utnyttes ikke godt nok! Konklusjon: • Økt avvirkning må i stor grad skje i kystfylkene • Skogpolitikken må innrettes mot kystfylkenes utfordringer «Norska skogsegare ruvar på en fantastisk resurs med en strålande framtid.» Affærschef för Skog & Lantbruk i Danske Bank Verdiskapinga i skognæringa i kystfylkene skal fordobles innen 2020

Skognæringa Kyst i forhold til strukturen i Kystskogbruket? Skognæringa Kyst Næringspolitikk Oppfølgingsprogram Felles fylkeskommunalt Regionalpolitikk Fylkestinget i …… Fylkestinget i …… Fylkestinget i …… Fylkestinget i …… Fylkestinget i …… Fylkestinget i …… Fylkestinget i …… Fylkestinget i …… Fylkestinget i …… Skognæringa i Sogn og Fj. Skognæringa i …… Skognæringa i …… Skognæringa i …… Skognæringa i …… Landsdelsutvalget Vestlandsrådet …… Skognæringa i Trøndelag Skognæringa i …… Skognæringa i …… Finnmark Treforum Ytre Namdal Innherred Nidaros Midtre Namdal Regionale/kommunale skognettverk!!! Fylkesmannen, LA i de 9 kystfylkene -Felles prosjekter Fagforvaltning/adm. Orkla

Oppgaver for Skognæringa Kyst Skognæringa Kyst skal gi tyngde, både politisk og faglig, til felles skognæringspolitiske spørsmål. Oppmerksomheten rettes mot: -Næringspolitiske uttalelser -Bred relasjonsbygging -Kommunikasjon - NB! Mot markedene våre! -Gjennomføringskraft -Reise saker - mm NB! Viktig: -Bruk den riktig -Samarbeide med Oppfølgingsprogrammene -Samarbeide med nasjonale myndigheter -Følge med og delta i off. debatt

Forumets sammensetning - ansvar •Forumet - 1 repr. fra hvert fylke m/vara. - Alle skogbaserte verdikjeder er representert! - Alle skogbaserte verdikjeder blir synlig, både internt og eksternt! •Ledes av et AU – 3 repr.: - Landsdelskoordinatorer – 1 fra hver landsdel - Sentrale verdikjeder bør være representert! - Leder – på omgang eller etter behov.

Møter og sekretariat •Forumet har 2 møter pr. år. – ett hvert halvår. - Møtetid tilpasses strategiske tidspunkter (statsbudsjett, meldingsframleggelse, konf. - Vinter-/vårmøtet er «årsmøte» - Bred invitasjon? •AU må ha løpende kontakt gjennom året. •Sekretariatet - Eget sekretariat – nøytral i forhold til verdikjeder og enkeltaktører - Tilpasses oppgavene – søk samarbeidsløsninger i nettverket.

Oppstart og økonomi •Oppstartsprosjekt 2-3 år - Ekstern finansiering - Kostnadseffektiv drift •Ordinær drift etter oppstartsfasen. - Finansieres av næringa. - Kostnadsfordeling – fylkesfordelt nasjonalregnskap for skogbruk, trelast og treforedling Viktige stikkord for Skognæringa Kyst: Utypisk, Langsiktig, Synlig, Samarbeid, Markedsorientert, Kommunikasjon, Effektiv, Ad hoc, Resultat.