1 Tittel på foredraget Navn foredragsholder Tid og sted Teologiske perspektiver på menighetsutvikling Harald Hegstad 4. mars 2009.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ledelse i den lokale kirke Seminar om menighetsutvikling og ledelse Seminar 20.mars MF.
Advertisements

Organisasjonskultur Lars Klemsdal Arbeidsforskningsinstituttet.
1 Tittel på foredraget Navn foredragsholder Tid og sted Hvordan kan vi forstå menighetsutvikling i norsk folkekirke? Harald Hegstad Bergen 2. februar 2010.
Eldsterådets visjonstenkning for Kristiansand Frikirke
Leir-genial trosopplæring
Ungdomsarbeidet i Agder bispedømme
Lilandspeiderne Informasjon.
Lederutvikling og skreddersøm
MUV i Asker menighet Årsmøtet 28. april MUV I Asker menighet • 4. september 2012 besluttet Asker menighetsråd at vi skulle delta i prosjektet Menighetsutvikling.
Styrket fellesskap Første samling 8. september 2009 Melhus bedehus 19:30 Kaffe 20:00 Vi starter presis 22:00 Avslutter.
Menighetsutvikling – hva og hvordan?
HER ER VI NÅ Visjonære tanker.
MI – Motiverende intervju som hjelpemiddel ved livsstilsendring
En tjenende kirke Guds kjærlighet til alle mennesker og alt det skapte, virkeliggjort gjennom liv og tjeneste Visjonen for Den norske kirkes diakonale.
Sverre Stoltenberg: ”Å finne vei”
SOSIAL KOMPETANSE. BARNEHAGEN SKAL FORMIDLE VERDIER OG KULTUR, GI ROM FOR BARNS EGNE KULTURSKAPNING OG BIDRA TIL AT ALLE BARN FÅR OPPLEVE GLEDE OG MESTRING.
Styrket fellesskap Første samling 20. oktober 2009 Melhus bedehus 19:30 Kaffe 20:00 Vi starter presis 22:00 Takk for i kveld.
1 Tittel på foredraget Navn foredragsholder Tid og sted.
Roman- og novelleanalyse
Metakommunikasjon Kommunikasjon på flere plan
1. Metatema: Analyse av skolen som organisasjonen
TROSOPPLÆRINGSPLAN FOR RØNVIK MENIGHET
Diakoni og trosopplæring
Å bruke praksisfortelling En måte å lære på
Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Kristiansand Frikirkes visjonsdokument Vedtatt av menigheten 28. september 2011, redigert sept
Kirken har fått en ny plan for diakoni, en plan som gjelder fra 1. 1
Fra Ord til liv Fra Ord til liv januar 2012 januar 2012.

NETTVERKSARBEID Kreativt verksted DK samlinga
1.Blir Gud æret gjennom det? 1Kor 10:31 2.Kommer jeg til å skamme meg over å gjøre dette når Herren kommer tilbake? 1Joh 2:28 3.Er det ”av verden”?Joh.
Hva vil vi med planverk og menighetsutvikling i Den norske kirke Jens-Petter Johnsen Kirkerådets direktør.
Hva skal ledes i menigheten? Noen refleksjoner om hva som særpreger menighet til forskjell fra andre institusjoner og organisasjoner Ledelse.
Menighet i bevegelse En prosjekt- presentasjon. Prosjektets målsetting Bidra til å forstå og svare på de utfordringer det er å være misjonerende kirke.
Strilatun, Seim 5.Februar 2010
Bibelskolen Bildøy Bergen
"God bagasje på livets reise."
Folkekirke langs nye veier. … gjør disipler, i fellesskap, langs nye veier…” (jf. Matt. 28,19) ”Mens dere går…
 en reorientering  et fokusskifte Vi vil doble Misjonsforbundet innen 2020.
Visjon og verdier for NaMu Norge.
Misjonsforbundet Frimisjonen i Tromsø. Foto: Trond Filberg.
"Hva skal vi med samfunnsfaget?”. Bidra til å utdanne en yrkesgruppe som setter barnet i sentrum = utdanne barnepolitiske mennesker = sosialt engasjerte.
T OSPRÅKLIG ASSISTANSE OG BARNEHAGENS FLERKULTURELLE SAMFUNNSMANDAT Katrine Giæver Bergen 24. mars 2009 Katrine Giæver 2008.
Missional menighet – missionale kristne Tiden – kallet - veien Hva kommer dette til uttrykk i vår kultur – her hos oss? Fotfeste kan svikte.. Vi kan.
Strategi- og aktivitetsplan
Fellesskap og menighetsplanting som misjonsstrategi.
Normisjo n La Mission Protestante Norvègienne Vi jobber i Mali.
Konfirmantundervisning i Hole menighet 2012/2013
Barns læring og medvirkning i det fysiske miljø
La oss lage mennesker i vårt bilde, fiskene i havet og fuglene under himmelen, over feet og alle ville dyr og alt krypet som det kryr av på jorden så.
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
Hvorfor ha en plan? Virksomhetsplan = tydelighet og fokus Tydelighet
Seminar om menighetsutvikling i ulike kontekster og med ulikt kirkesyn Menighetsutvikling etter kirkevalget 3.
Kristine Aksøy Leder av seksjon for barn, unge og trosopplæring Kirkerådet.
 Et håndgripelig verktøy -  som forenkler  skaper sammenheng  skaper helhet  Vi ønsker å -  Fokusere  Inspirere HÅNDTRYKK.
1 Kan det finnes gode argumenter for at Gud eksisterer?
Kristiansand Frikirkes visjonsdokument Vedtatt i sept. 2011, redigert sept Justert 2015/2016 av stab og eldsteråd.
V Status, utfordringer og strategier. for Den norske kirke 2015 – 2018, vedtatt av Kirkemøtet: Mer himmel på jord Kirken vitner i ord og gjerning om.
Utrustet! «min kirke!» MATT 16: 18
Tema: Bedriftsutvikling 1.3. Organisasjonsutvikling
En visjon om å utvikle vanlige folkekirkemenigheter.
Menigheter og fellesskap som går sammen for å nå ut
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst.
Menighetsutvikling i folkekirken – bakgrunn og anliggende
(Luthersk teologi om) kirken i endring - avsluttende refleksjon
MIDTØSTEN.
Vi vil være en kirke som Strategi for Stavanger bispedømme
Utskrift av presentasjonen:

1 Tittel på foredraget Navn foredragsholder Tid og sted Teologiske perspektiver på menighetsutvikling Harald Hegstad 4. mars 2009

2 Tid for menighetsutvikling? ”Sammen vil vi… drive menighetsutvikling preget av fornyet gudstjenestefeiring, trosopplæring og diakoni” (Visjonsdokument for Den norske kirke )

3 Hva er menighetsutvikling? Forsøk på en definisjon Menighetsutvikling er et målrettet arbeid for å sette menigheten bedre i stand til å være det den er kalt til å være, og å gjøre det den er kalt til å gjøre.

4 Menighetsutvikling… •Innebærer et totalperspektiv på menighetens virksomhet •Kan drives gjennom avgrensede prosesser eller prosjekter, og som et kontinuerlig perspektiv på virksomheten •Må ta hensyn til menighetens særpreg –som kompleks sosial organisasjon –som teologisk kvalifisert størrelse

5 Menighetsutvikling – hvorfor nå? •Endret situasjon for kirken, og situasjonen endrer seg stadig  raskere enn noen gang •Stort arbeid med empirisk kirkeforskning: Men er det nok bare å beskrive? •Stort arbeid med kirkeordning og reformer: Men hva med innholdssiden i virksomheten? •Arbeid for menighetsplanting og nye menighetsformer – men hva med de eksisterende ”vanlige” lokalmenighetene?

6 Bibelsk begrunnet i tanken om at menigheten skal ”bygges opp” •Ef 4,12: ”…for å utruste de hellige til tjeneste så Kristi kropp bygges opp…” •1 Pet 2,5: ”Bli selv levende steiner som bygges opp til et åndelig hus!”

7 En dynamisk forståelse av kirken •Kirken er underveis •Forskjell på kirke og gudsrike •Fra statisk til dynamisk kirkeforståelse, fra vedlikehold til misjon •Kirken er sendt til verden (misjon) til tjeneste for mennesker og skaperverk (diakoni)

8 Menigheten er et fellesskap av mennesker, kalt sammen av Jesus Kristus •Menighetsutvikling er mer enn stabsutvikling eller organisasjonsutvikling •Gudstjenesten som sentrum i menighetens liv – og sentral i menighetsutvikling •Menighetsutvikling handler primært om den lokale menighet – i sin lokale kontekst

9 Fellesskapet må ikke forstås avgrenset og lukket, men inkluderende og åpent •Menighetsutvikling handler om mer enn utviklingen av ”den indre kjerne” •Menighetsutvikling skjer ikke bare i ”indre” prosesser, men i snittet mellom menigheten og dens kontekst •Menighetsutvikling i en folkekirke: Dynamikken i forholdet mellom menighetskjerne og bredden blant medlemmene må settes i spill

10 Elementer i en utviklingsprosess •Analyse av situasjonen –kontekst, historie, kultur, ressurser, utfordringer... •Arbeid med selvforståelse –identitet, visjon... •Formulere strategier, legge planer –ulike områder må forankres i helheten •Skape rom for forandring –endre kultur, ikke bare planer og formuleringer –våge konflikt og smertefulle prosesser

11 Menighetsutvikling som åndelig prosess •Utvikling av menighetens spiritualitet •Forankret i Skriften •Lytte sammen etter Guds vilje og Guds handling. ”Åndelig dømmekraft”

12 Menighetsutvikling som åpen prosess •En åpen prosess uten et endelig definert mål for prosessen •En åpen prosess der alle som ønsker det skal få delta i prosessen – på tvers av kjønn, alder, funksjonsdyktighet, etnisitet osv. •En gjensidig læringsprosess i et lærende fellesskap •Lederskap innebærer tilrettelegging og utrustning, men også prioriteringer

13 Menighetsutvikling i kirken •Menighetsutvikling som samarbeid og møtested mellom menigheter •Menighetsutvikling som prosess støttet utenfra (bispedømme, prosti, organisasjoner osv.) •Kirkelige planer som ressurs, ikke som direktiv