- Verdens største bevegelse for barn

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Advertisements

Solidaritet i praksis for Zimbabwe. ”Vi oppfordrer alle organisasjonsledd i NTL til å støtte Norsk Folkehjelps prosjekter i Zimbabwe. Dere kan bidra til.
Studier i Tyskland.
Etablering av effektiv produksjon på tvers av landegrenser
Hva er migrasjon og hva gjør Røde Kors Ungdom?
Barnesoldater: Ikke alle barn leker krig
Hvem skal bestemme?.
Inkludering i idrettslag Børre Rognlien 2. visepresident
Erfaringer fra internasjonal utveksling
Samarbeid om europapolitisk deltakelse Gunn Marit Helgesen Leder i internasjonalt fagpolitisk utvalg Oslo,
”Et felles løft for breddeidretten i Stavanger”
Et mangfoldig Rotary En god vei inn i det norske samfunn er gjennom kontakt og vennskap med nordmenn Kanskje Rotary er noe for deg?
Idrettens barnerettigheter og Bestemmelser om barneidrett
Røde Kors Ungdom Tekst osv.
Sammen mot menneskehandel
Internasjonalt arbeid
En orientering om FFO og FFO Finnmark
Barn og unges rett til deltakelse
Hurra for deg som fyller ditt år...
Foreløpige resultater
Fasteaksjonen Fra nord til sør kjemper mennesker mot tørke, flom og ekstreme værforhold. De som har minst rammes mest. Blir du med i kampen mot.
Idrettspolitisk dokument
Brasil bilde 1 Presentasjon:
UNICEF.
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år
Odd Fellow OrdeneN Storembedsmannsmøte
Musokwe 15 år fra Zambia Familiens forsørger i 3 år
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010 Naturkatastrofer rammer alltid fattige hardest. Klimaendringene fører til mer flom, tørke og ekstremvær. Din innsats.
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
Student Exchange Programme
Ergoterapeutstudenter har et fagforbund OG en INTERESSEORGANISASJON  Presentasjon laget av: Ann-Heidi Adriansen, kull 07. Ergoterapeututdanningen ved.
Innhold  Misjon, visjon, historie og struktur  Biennium mål og service prosjekter  Zonta Internasjonal (ZI) og ZIF (Zonta International Foundation)
Sør-Afrika KFUM Tensing
1 Veien videre for Høgskolen i Østfold Hans Blom Rektor HiØ.
Kompetanse og rekruttering. Likeverdig og høy kvalitet i alle barnehager Stortingsmelding om barnehagen i fremtiden, legges frem vår Gi tydelig.
Rotary Foundation Klubbforedrag. The Rotary Foundation er Rotarys hjelpeorganisasjon.
Handelshøgskolen ved UMB Lars Mørk. UNIVERSITETET FOR MILJØ- OG BIOVITENSKAP Handelshøgskolen ved UMB 2 Velkommen til Universitetet for miljø.
Presentasjon av NVH med vekt på strategiske utfordringer Styreseminar 4. september 2008 Lars Moe.
Fra FLU til BLU Ny barnehagelærerutdanning
Bønder støtter bønder! Bondelaget samarbeider med Utviklingsfondet om landbruksprosjekt i Malawi Du og ditt lokallag kan bidra med viktig støtte til.
Er det behov for et regionalt senter for inkludering og mangfold i Møre og Romsdal?
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Kirken har fått en ny plan for diakoni, en plan som gjelder fra 1. 1
14 Samarbeid over grenser
The Global Challenge Utfordrende prosjektplanlegging PROSJEKT 2004 – 7. oktober.
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Strategiplan
Idrettsglede for alle – en åpen og inkluderende idrett
Hvorfor jobber PRESS med asyl?
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Hva er et studieforbund? Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom.
Kommuner for folks behov Tid for systemendringer Kommunal- og regionalminister Erna Solberg KS ordførerkonferanse i Oslo
Dialogkart 1. Vår fremtid FN definerer: –«near aged» (55-64 år) –«young aged» (65-74 år) –«old old» (75-84 år) –«oldest old» (85+) 2030 (SSB): Hvor mange.
VANN FORANDRER ALT SLIDE 1: Introduser deg selv og avtal om du vil ha spørsmål underveis eller på slutten av presentasjonen. Med TV-aksjonen NRK 2014 skal.
Fagforbundets Internasjonale Trepartssamarbeid Arbeidsseminar august 2014 Anne K Grimsrud.
Ane Hansdatter Kismul (23) og Martin Dalin (22) er henholdsvis leder og daglig leder i Natur og Ungdom.
KURS FOR INSTRUKTØRER 4.DESEMBER 2014 Bli kjent med og avklare rollen som lærebedrift i et 4-åring utdanningsløp.
© Den norske jordmorforening Tollbugata Oslo Tlf: Fax: E-post: Velkommen til kurs for kommunejordmorkontakter.
1 Nasjonale målsettinger ved bosetting og integrering av flyktninger Tromsø 11. mars 2004 Statssekretær Cathrin Bretzeg.
FRILUFTSLIV FRA Naturopplevelser for livet.
Hvordan blir barns rettigheter ivaretatt? Kirsten Kvalø, Leder, PRESS - Redd Barna Ungdom.
Retten til utdanning Med vekt på eksempler fra Afrika sør for Sahara.
Alle barn har rett til utdanning!. ”Hjelp skal ikke være gaver, men hjelp til selvhjelp mellom likeverdige, der alle bidrar etter evne ut fra en følelse.
Barn på flukt Presentasjon fra Redd Barna Norge.
Europapolitisk samarbeid informasjon til nye politikere høsten 2015.
Barn på flukt Presentasjon fra Redd Barna Norge. Hurra – Barnas rettigheter fyller 26 år! Mange stater bestemte i 1989 at barn skulle ha egne rettigheter,
SOS-BARNEBYER BARN PÅ FLUKT. ET TRYGT HJEM 134 LAND.
AGENDA Presentasjonsrunde Orientering om landsmøte v/Amber Betraktninger rundt førstehjelpskurs v/ Kine og Betina (Ruseløkka) og Marianne (Torshov) Oppstartsmøter.
1 Hvorfor skal jeg velge statsvitenskap? Studier, forskningsspørsmål og karrieremuligheter med utgangspunkt i statsvitenskap.
Sommerly barnehage Plan fadder
Overordnet strategi SV-fakultetet
Utskrift av presentasjonen:

- Verdens største bevegelse for barn I dette feltet finner du en del fakta og henvisninger som kan hjelpe deg til å holde et bedre foredrag. Hvert lysbilde har et felt som dette, som kommer frem ved å velge ”Notatside” i ”Vis”-menyen i powerpoint. Lykke til med et viktig foredrag for Redd Barna!

Hva er Redd Barna? Organisasjon for barns rettigheter (NGO) - over 2 millioner barn får hjelp Medlemsorganisasjon i Norge - 5.600 medlemmer, 100.000 støttespillere Del av en internasjonal allianse - 27 medlemsorganisasjoner arbeider i over 110 land - verdens største uavhengige bevegelse for barn Les mer om organisasjonen på www.reddbarna.no

Redd Barnas visjon er en verden som respekterer og verdsetter alle barn som lytter til barn og gir barn innflytelse hvor alle barn lever i frihet og trygghet Denne notatsiden har ingen ekstra informasjon.

Barns rettigheter Redd Barnas verdier bygger på FNs Barnekonvensjon og menneskerettighetserklæring Barns beste er Redd Barnas første prioritet Alle mennesker har lik verdi, alle barn har like rettigheter Dette gjør vi Redd Barna arbeider for å informere og gi opplæring om barns rettigheter -  til barn, foreldre, politikere, myndigheter, lærere og andre personer som arbeider med barn.    Vi samarbeider med andre organisasjoner og lokale krefter for å øke kunnskapen og øke respekten for barns rettigheter.    Barnekonvensjonen er vårt viktigste arbeidsverktøy og retningsgivende for alt Redd Barna gjør.  Les mer på http://www.reddbarna.no/default.asp?V_ITEM_ID=979 Artiklene FNs konvensjon om barnets rettigheter gir barn egne rettigheter. Barnekonvensjonen er anerkjent av nesten alle land i verden. Den ble vedtatt av FN i 1989 og godkjent av Norge i 1991.   I 2003 vedtok Stortinget at Barnekonvensjonen skal være en del av norsk lov. Barnekonvensjonen uttrykker verdenssamfunnets felles syn på barn.   Vårt viktigste redskap Den er grunnlaget for vårt arbeid i Norge og i utlandet. Under finner du noen av de viktigste artiklene i Barnekonvensjonen, der de som er uthevet med rødt er særlig viktige i vårt arbeid for og med barn. Les mer på nettsidene: http://www.reddbarna.no/default.asp?V_ITEM_ID=820 Redd Barna arbeider etter FNs konvensjon om barnets rettigheter.

Lokalt engasjement Medlemmer: 6.700 ryggraden i Redd Barna regionkontorer Lokalavdelinger (69) - informasjonsarbeid - skolebesøk på 600 skoler - basarer og arrangementer Aktivitetsgrupper - besøker barn i asylmottak - politiske markeringer PRESS - Redd Barna Ungdom Les mer om lokalarbeidet på www.reddbarna.no I 2005 samlet basarbarna inn 6,5 millioner kroner i Norge

Hva? Utdanning Barn i krig og katastrofer Vold og seksuelle overgrep Beskyttelse mot hiv/aids Styrke barns rettigheter overalt i verden Bekjempe økonomiske og politiske årsaker til brudd på barns rettigheter Hvordan Redd Barna jobber Redd Barna samarbeider med nasjonale og lokale utdanningsmyndigheter og med lokale organisasjoner og skoler. Vi lytter til foreldre, lærere og ikke minst barna selv. Nasjonale myndigheter har det endelige ansvaret for at alle barn får oppfylt retten til utdanning.   Redd Barna bidrar ved blant annet å utvikle pilot-prosjekter, støtte utdanning av lærere og vise alternative metoder for undervisning. Vi er pådrivere for nyskapende tiltak som sikrer at barn får skoletilbud som er tilpasset deres hverdag. Redd Barna arbeider bredt med utdanning som en del av Den internasjonale Redd Barna-alliansen. Vi samarbeider også med nettverk og andre internasjonale organisasjoner som fremmer barns rett til utdanning. Et av tusenårsmålene til FN er utdanning for alle innen år 2015. Det er også Redd Barnas mål. Grunner til at ikke alle barn går på skolen Fattigdom er en viktig årsak til at mange barn ikke går på skolen. Skolegang til alle Vi støtter verdenskampanjen for skolegang til alle (Education for All - EFA), der målet er at alle barn skal få tilgang til utdanning, uavhengig av kjønn, økonomisk bakgrunn, religiøs eller etnisk tilhørighet, hvor de bor, eller om de har en funksjonshemning. Redd Barna fremmer skolegang som er utviklende for barnets identitet, fantasi, evner og mulighet, og relevant for barnet i lys av hans eller hennes kultur, nåværende livssituasjon, fremtidige muligheter og utfordringer. De sentrale prinsippene i Redd Barnas arbeid med utdanning er at den skal være inkluderende, utviklende og relevant. Utdanning gjør det lettere for barn å ta del i samfunnsutviklingen. Derfor er utdanning det viktigste grepet for demokratisering av alle samfunn. Utdanning er også en viktig betingelse for virkeliggjøring av andre menneskerettigheter. For eksempel er kvinner med utdanning bedre i stand til å ta vare på sine barns helse og ernæring. De får også færre barn. Arbeidet med grunnutdanning er blitt fastslått som Redd Barnas hovedsatsning i den inneværende strategiperioden (2002-2005). I alle land hvor Redd Barna er representert er utdanning en stor og viktig del av programmet. Les hele artiklene på Redd Barnas nettsider: http://www.reddbarna.no/default.asp?V_ITEM_ID=339 ”ABC redder barna” – parolen i Redd Barnas TV-aksjon i 2003.

Hvor? Afrika (6 land) Asia (7 land) Latin-Amerika (5 land) Europa (5 land) Norge Langsiktig arbeid i 24 land Nødhjelp i ytterligere ca 10 land

Ansatte i Redd Barna I Norge ca 85 årsverk Ute ca 500 ansatte Utsendte representanter fra Hovedkontoret i Norge: 14 landrepresentanter Landrepresentanter er tunge lederstillinger, krever lang og bred internasjonal erfaring, også ledererfaring Totalt i Redd Barna-Alliansen ca 10 000 ansatte

Lokale partnere Hva er en lokal partner? - organisasjon eller lokale myndigheter som utfører arbeidet med barn Hvorfor lokale partnere? - bruke lokal kunnskap - styrke lokal kompetanse - ansvaret skal ligge lokalt - langsiktighet Se faddermateriellet for mer informasjon Saraht arbeider med utvikling av utdanningsprosjekter for Redd Barna i Kambodsja.

Hva ser vi etter hos søkere? Utdanningsbakgrunn Erfaring og annen kompetanse Personlige egenskaper

Nødhjelp Redd Barnas beredskapsgruppe består av ca 25 personer Oppdrag på 3-6 måneder i katastroferammede områder Beskyttelse av barn (f.eks. Child Protection Officer for FN)

Kompetansekrav for nødhjelpsarbeidere Barnefaglig kompetanse (sosialarbeider, barnevernspedagog, lærer, jurist, psykiatri, psykologi, sosiologi) Erfaring fra arbeid med barn Minimum 5 års relevant erfaring, ute eller hjemme Aldersgrense 35–60 år Nødhjelpsoppdrag er spesialiserte ekspertoppdrag Meget krevende, personlig og faglig

Langsiktig bistandsarbeid Hovedsaklig administrative jobber i Norge Reisevirksomhet knyttet til Redd Barnas programarbeid Tett kontakt med norske myndigheter Kontakt med internasjonale institusjoner og organisasjoner

Kompetansekrav for internasjonale bistandsarbeidere Relevante studier for utviklingsarbeid (sosialantropologi, statsvitenskap, sosiologi el.l.) Frivillig arbeid eller erfaring knyttet til utviklingsformål Internasjonal erfaring en fordel, for eksempel som juniorekspert i FN eller på oppdrag for Fredskorpset. Språk og kulturkunnskap

Arbeid i Norge Norge i 2005: 25 ulike prosjekter og 16 forskjellige eksterne partnere arbeidet for oss Samarbeid med kommuner om barns deltakelse, barnefattigdom, barns rettigheter Samarbeid med Høgskolen i Nesna om datateknologi – farer som barn møter på nettet Redd Barnas Norgesprogram fokuserer på brudd på barns rettigheter

Kompetansekrav for å jobbe i Norgesprogrammet Bred og god kompetanse på beslutningsprosessene i det norske samfunnet. Endre lover – politisk påvirkning Endre dårlig praksis på tross av gode lover Holdningsskapende arbeid Sosiologer, statsvitere, jurister, førskolelærere, pedagoger, medievitere

Frivillig arbeid i Norge Eksempel: barn i asylmottak Redd Barnas ”Krafttak for mottak” Barn som bor med familien eller alene i mottak trenger å leke og treffe andre barn Turer, leksehjelp Lokale aktiviteter i mange kommuner i Norge, blant annet i Oslo

Frivillig arbeid – vi ønsker…. Studenter i studiegrupper som fordyper seg i tema Studenter som kan arrangere aktiviteter for å gi Redd Barna oppmerksomhet på ulike tema Lokal kapasitet og lokal kompetanse - Være talsmenn og talskvinner i lokalsamfunnet for å sikre strukturer som ivaretar barns rettigheter både i Norge og internasjonalt

Vi trenger…. Medarbeidere som har faglig kompetanse innen pedagogikk, samfunnsvitenskap, økonomi, markedsføring, kommunikasjon, HR, juss, ledelse, organisasjon, kundebehandling, men…… Vi trenger en annen kompetanse i tillegg til den rent faglige og akademiske

Vi trenger noe i tillegg - GURI Glødende Uredd Rettferdig Inkluderende

Vi er en kompetanseorganisasjon Vi arbeider på tvers av avdelinger og landegrenser Vi arbeider i norske og internasjonale faglige nettverk med andre organisasjoner og kompetansepersoner Vi har en høyt utviklet internasjonal IT-arkitektur Vi utvikler våre menneskelige ressurser – gode muligheter for faglig og personlig utvikling

Så hva kan man gjøre? For å få erfaring, må man ha en jobb, og for å få jobb må man ha erfaring?? Ta en utdanning som er relevant for fagfeltet Internasjonal erfaring fra studier eller reiser Nøkkelen er likevel frivillig engasjement: Frivillige organisasjoner Politikk eller annet samfunnsengasjement Frivillig arbeid i Norge, for eksempel for funksjonshemmede eller barn i norske asylmottak

Mange veier fører fram... Ditt engasjement! Organisasjonserfaring Frivillig arbeid Vikar, vikarbyrå, sivilarbeider Prosjektansatt, eksempelvis Arbeide i et prosjekt for Norgesprogrammet www.involveyourself.no Midlertidig ansettelse i en av våre avdelinger eller regionkontorer

Noen steder å starte www.reddbarna.no www.involveyourself.com www.global.no www.norad.no www.aidworkers.net Lykke til!