Organisering av PTF Vg1RM

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Informasjon om søknad til læreplass 2010
Advertisements

Team Matbransjen Ragnar Holth Jens Erik Dobloug Roger Gustavsen
Fylkesnettverk karriereveiledning UTDANNINGSVALG
Arbeidsplassvurdering på oppdrag fra NAV
Fagforeningens arbeid for mangfold
Læring på arbeidsplassen
Videregående opplæring Forberedelse til utdanningsmessa
KARRIEREPLAN SVOLVÆR BARNE- OG UNGDOMSSKOLE 2006/07
Videregående opplæring Veien til fagbrev v/avdelingssjef for fag- og yrkesopplæring Turid Borud Vg1 Vg kontrakter (Lærekontrakter og opplæringskontrakter)
Prosjekt til fordypning - samarbeid skole- arbeidsliv
Hadeland arbeidsgruppe for næringsliv og skole Hvor står vi og hvor vil vi.
NHO og partnerskap for karriereveiledning
Informasjon til minoritetsspråklige elever og foresatte
VEIEN TIL FAG- OG SVENNEBREV
SAMLING OPPLÆRINGSKONTOR FORMIDLING LÆREKANDIDATER STATUS 7. APRIL 2010.
Velkommen til Service og samferdsel VG1
VEIEN TIL FAG- OG SVENNEBREV Yrkesorientering for ungdomsskolen
Samarbeid skole næringsliv Valgfag
Hva sier kunnskapsløftet? Mål for opplæringen er at eleven skal kunne  Presentere lokalt arbeids- og næringsliv og vurdere arbeidsmulighetene innenfor.
Lektor 2 på Vardal ungdomsskole 5. mars Lektor 2 - ordning Fagpersoner fra industri og øvrig arbeidsliv utenfor skolen deltar aktivt i undervisningen.
UTDANNINGSVALG I GJØVIK KOMMUNE
Du har gjort et godt utdanningsvalg – arbeidslivet har bruk for deg
KARRIEREVEILEDNING/ RÅDGIVERSAMLING Hilde Strømme Ole Kristian Eivindson Vest-Agder fylkeskommune.
Prosjekt til fordypning
Hva innebærer det å være lærebedrift? Være godkjent av fylkeskommunen Kunne gi opplæring slik den er fastsatt i læreplanen for faget Ha en kvalifisert.
YOP Yrkesrettede opplæringsplaner Steigenskolen Mestringsprosjektet.
Arbeidslivsfag Kan arbeidslivsfaget bidra til at ungdomskoleelevene blir mer motivert??
Fylkesnettverk for karriereveiledning i Nord-Trøndelag Namsos, april 2013.
PROGRAMFAG TIL VALG NOEN SMAKEBITER...
” Når jeg hører vidregående skole, tneker jeg på at jeg gleder meg SYNSYKT til å holde på med noe som intriserer meg, å være sammen med folk som også liker.
Rogalandsmetoden for en helhetlig fag- og yrkesopplæring IKT – VfL UiS
Rakkestad ungdomsskole Entreprenørskap Hva er så bra med faget? Entreprenørskap skaper en praktisk hverdag for elevene som de kan styre og legge.
Prosjekt til fordypning
”Yrkesdidaktisk kunnskapsutvikling og implementering av læreplaner i yrkesfag gjennom aksjonsforskning” KIP-AF Deltaker- og formidlingskonferanse
Randi Irene Tone Olav Duun videregående skole
Programfag til valg Et individuelt tilpasset opplegg.
Mandal videregående skole - vi bryr oss ”Hospitering på videregående skole” - utprøving av utdanningsprogram. Et samarbeid mellom ungdomsskolen og videregående.
Entreprenørskap som en del av prosjekt til fordypning
MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet
Utdanningsvalg 10.klasse
Hvordan lykkes med yrkesfag
Monika S. Luktvasslimo 12. desember 2013
Borgund vgs Borgund VGS Yrkesfagskole i Møre og Romsdal Møre og Romsdal fylkeskommune.
OVERGANGEN FRA GRUNNSKOLE TIL VIDEREGÅENDE SKOLE.
SKOLEKONKURRANSER SOM PEDAGOGISK METODE Forprosjekt 2014/15 Nettverkssamling Espen Lynne Amundsen.
Foto: Bjørn Erik Olsen Fag-/nettverkssamling Helse og oppvekstfag Utdanningsavdelingen, Anne Engan Djupvik Foto: Thor-Wiggo Skille.
Hvem er Aksjon helsefagarbeider? Hvorfor? Hva gjør vi?
KURS FOR INSTRUKTØRER 4.DESEMBER 2014 Bli kjent med og avklare rollen som lærebedrift i et 4-åring utdanningsløp.
Karriereveiledning i grupper
ELEVPRESENTASJON 7. TRINN Rådgivere –Thomas Kvalvik og Siri Myhren Petersen Emne: Nye fag på 8. trinn.
Arbeidslivsfag -utprøving av nytt praktisk fag på ungdomsskolen.
Kokk- og servitørfag Vg2 Videregående skole trinn 1, - Restaurant - og matfag RESTAURANT OG MATFAG: SERVITØR* KOKK* INSTITUSJONSKOKK* BAKER KONDITOR.
Til elevene Hei! Du begynner nå på en prosess der du skal foreta et valg av utdanning som vil påvirke ditt fremtidige yrkesliv. Mulighetene er mange, og.
Foto: Helén Eliassen Arbeidsuke på 9.trinn Elevene skal ut i arbeidspraksis i uke 3, (13. til 17.januar) PRYO Sverresborg skole.
Velkommen til foreldremøte 10. trinn. Hvem er jeg - hvor vil jeg – hvilket valg skal jeg ta?
Hospitering Opplæringsavdelinga. Monica Håkonsli -
Videregående skole? Gjeldende per Side 1.
Arbeid med ny tilbudsstruktur. Bygg, elektro og industri + transport fra Sercvice og samferdsel er foreslått samlet i ett program Kontor, handel og service.
FORELDREMØTE 10. TRINN Rådgiver Marianne Stray Aas.
Prosjekt til fordypning Østlandssamarbeidet 11. februar 1Prosjekt til fordypning.
Hospiteringsordningen i yrkesfag på vgs Terje Haukedal, Rådgiver - seksjon for Kvalitet og Utvikling.
Foto: Helén Eliassen Arbeidsuke på 9.trinn Elevene skal ut i arbeidspraksis i løpet av 9.skoleår. PRYO Sverresborg skole.
Informasjon fra rådgiver 10. trinn SEPTEMBER 2016.
| fb.com/trondelagfylke Skolekonkurranser RM i Sør-Trøndelag samarbeid, være utviklende, jobbe etter godfotteorien..
Informasjon fra rådgiver 8. trinn
RÅDGIVERNETTVERK Vefsn Grane Hattfjelldal
Internasjonalisering
Utdanningsvalg – 9. trinn 15-16
Utdanningsvalg – 9. trinn 16-17
NOU 2018:2 Fremtidige kompetansebehov
Utskrift av presentasjonen:

Organisering av PTF Vg1RM Storhamar videregående skole - former framtida -

Hva ønsker vi å oppnå med PTF, - hva fokuserer vi på? gi elevene et bedre utgangspunkt for yrkesvalg gjennom karriereveiledning, praksis og refleksjon øke lærersamarbeid rundt enkeltelever, og i elevgruppene dra nytte av den enkelte lærers kompetanse utvide nettverket i fht. de ulike bransjene i næringslivet bedre dialogen med samarbeidspartnere øke kompetansen mht. karriereveiledning

Skolens utfordringer 60 (70) elever påVg1 RM 45 (60) elever på Vg2 Få utplasseringssteder i forhold til behov Stram timeplan og mangel på praksisrom Utnyttelse av kompetanse i organisasjonen Elever har liten innsikt / gjør lite reflekterte valg vedrørende et fremtidig yrke

Elevens utfordring:

Mange valgmuligheter………

De fleste elevene som begynner på Restaurant- og matfag sier de kan tenke seg å bli………?

Andre prioritet er nr. 2 …osv. Kokkefagene og servitør Kjøttfagene Valg av PTF Du skal nå sette opp, i prioritert rekkefølge, områder du ønsker å fordype deg i. Første prioritet er nr. 1 Andre prioritet er nr. 2 …osv. Kokkefagene og servitør Kjøttfagene Industriell Matproduksjon IMP Baker og konditor Andre ( f.eks sjømatprod.) - 75 - 85% 5 - 8 % 5 % 5 - 8 %

Karriereveiledning/samtaler/ søkeruke 5 uker 30t Prosjekt til fordypning/utplassering valg A 30 t   Prosjekt til fordypning/utplassering valg B Prosjekt til fordypning/utplassering valg C Rapportering fra prosjektperiode/ evaluering 6 uker 36t Fordypning i et av tre valg fra tidligere Teoretisk fordypning, etikk, moral, arbeidsliv. 11 uker 66 -72t Totalt: 222 -228timer

Alternative læringsmuligheter i PTF: Benytte mulighetene i ungt entreprenørskap/elevbedrifter Bruke kompetanse fra ulike aktører i næringslivet Ta imot oppdrag fra næringslivet /private kunder Tilby tjenester / motta oppdrag internt i Fylkeskommunen Produsere til intern omsetning, - f eks kantine og butikk Arrangere mesterskap og delta i konkurranser

Alternative læringsopplegg kan gi positiv effekt: Storhamar -baker`n UB Besøk av konditor 150 års jubileum Oppdrag

Alternative læringsmuligheter i PTF forts… Rally-VM NM i kjøttskjæring Barnekostholds - dagen Kokebokens dag Pølseproduksjon

Når rom-kapasiteten er en utfordring tar vi i bruk alternative læringsarenaer Utplassering/yrkespraksis i bedrifter når det er mulig Oppdrag utenfor skolen i andre lokaler Bruke skolens lokaler på kveldstid Fagrelaterte ekskursjoner / turer /hospitering

Alternative læringsarenaer

Alternative læringsarenaer forts…

Hva er elevenes egen vurdering? fått bedre kjennskap til ulike yrker har vært med på ”ordentlig” jobbing - blitt i stand til å gjøre mer reflekterte valg vet hva de ikke skal bli - har fått et positivt møte med aktuelle arbeidsplasser - er blitt kjent med alle elever på samme trinn - blitt kjent med mange lærere

Hvordan fordeler elevene seg mht. valg av videre utdanningsløp 1. Mars ? 50-60 % søker Vg2 Kokk- servitør 40-50% søker Vg2 Matfag

Veien videre Gjennomføre møter med flere samarbeidspartnere der det fokuseres på erfaringsdeling ,vurdering og formålstjenlige avtaler Sørge for god organisering og informasjonsflyt Behov for overordnet intern koordinering Justere kursen når det er nødvendig Fortsette å motivere elevene til å ta initiativ, tenke læreplass og fremtidig yrkeskarriere.

Takk for oppmerksomheten