Erfaringer med studiearbeid Nord Trøndelag Anne-Lise R. Arntsen april 2004.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny lov om voksenopplæring med forskrift
Advertisements

Aktive klubber Klubbstyrekurs for vgo, Lyngørporten 19. februar 2010 Aktive klubber, Anne Kirsten L Galteland.
Helgekurs Spill Bridge 1 på en helg Opplegg utviklet av: Sven-Olai Høyland.
Teknologi i klasserommet
Studieforbundet natur og miljø. Hva er Studieforbundet?  Serviceorgan som legger til rette for studiearbeid i medlemsorganisasjonene.  Formidler av.
Studieforbundet natur og miljø. Hva er Studieforbundet?  Serviceorgan som legger til rette for studiearbeid i medlemsorganisasjonene  Formidler av tilskudd.
VM Fotballen.eu har foran VM i fotball 2010 fått på plass et VM-studio utenom det vanlige. Det du ikke finner om VM her er ikke verdt.
Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
Jr. FIRST LEGO League – 2014.
En innføring i spillet: Lag En Setning
Avsluttende prosjekt-oppgave på 10. trinn
STUDIEARBEID Hva er en studieplan?
Rekruttering og utvikling av klubben som nettverksarena.
Studiearbeid i Mental Helse
Kursadministrering – litt om studiearbeid i fylkene og lokallagene.
Naturvernforbundetskolen: Hvordan drive et lokallag Tema på foredraget: Lokallag; medlemmer, sak, økonomi og administrativt Tid: ca 30 min For mer info.
Hva skal et styre gjøre av arbeidsoppgaver?
Fotball for ungdommen Høyreklikk for “full screen”. Bruk entertasten for å komme videre.
Til dere som bor i nærheten av Styrimarka Kartet på innsiden av folderen er en gave til dere fra Styri Vel - som har bekostet utgivelsen av kartet.
Kursvirksomhet i frivillige organisasjoner ABC for kursarrangører Studieforbundet natur og miljø.
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Styret – hjertet i foreningen
Informasjon til fylkes- og lokallag
Velkommen til Rotaryskolen i Distrikt 2260 Mentoring Kurset er utarbeidet og tilrettelagt av Hans Martin Larssen, Langhus Rotaryklubb Endringer i dokumentet.
Studieforbundet natur og miljø Studieforbundet natur og miljø N&M.
Et malekurs for mennesker som sliter psykisk
Brukermedvirkning i boligsosialt arbeid
Strategiplan
Mini- og småbasket arrangement Nora Hindar
Mikro, mini- og småbasket cup
VI INVITERER deg/ditt firma til Søve som UTSTILLER PÅ MINIDYRSKU’N Sted: SØVE VIDEREGÅENDE SKOLE ULEFOSS Lørdag 1. juni 2013 Søve kan feire 120 år som.
Kommunens nye retningslinjer og forslag til praktisk gjennomføring Sofiemyrtoppen skole FAU.
Hvilken framtid har hagesaken: En spørreundersøkelse Ole-Johnny Nilsen og Per Espen Jahren, Hageselskapet Østfold HAGESELSKAPET ØSTFOLD.
Brukernavn: ue Passord: ue
DUKKE – IKKE TA STIKK VED FØRSTE ANLEDNING  6 3  E 10 7 Kn 4 2 E  E D Kn 2  K 5  D  E Kn 5 3 DUKKE – IKKE TA STIKK VED FØRSTE ANLEDNING.
Mental Helse 20. September 2014 Lisa Haug Hvordan arrangere kurs ?
Planarbeid. Studieplanen Omtalt i forskiftens §2. Kurset skal være i samsvar med en studieplan som er forhåndsgodkjent av studieforbundet. En plan som.
Studieforbundet natur og miljø. Hva er Studieforbundet?  Serviceorgan som legger til rette for studiearbeid i medlemsorganisasjonene.  Formidler av.
Oktober Januar April Juli 15. nov: frist for å melde inn vesentlige endringer i emner Okt: publisere vårtimeplan 1. mai: frist for melding om utdanningskvalitet.
September 2014 Gry Nørstenget
Noen tips NORD-TRØNDELAG - noen tips til de som vil revitalisere STUDIEARBEIDET i organisasjonen.
Per Schjølberg-Henriksen Oslo 27. oktober 2004 Forskningsbasert kompetansemegling Erfaringer fra TEFT og IRC Forskningsbasert kompetansemegling Metoder.
NEFs tillitsvalgtsamling Soria Moria Hotell mars 2015 Påminnelser og oppfrisking.
Østfold Bygdekvinnelag Styrekurs 2015
Østfold Bygdekvinnelag Styrekurs 2015 Kasserer. Kassereren Morstongveien Mysen sentralbord mobil e-post:
Russetid Eksamen Vitnemål Skoleåret Viktige datoer og perioder: 13. mai til 21. juni: Eksamensperiode 18.mai: Siste ordinære skoledag for Vg3.
Tilbudskonferanse Kjøp av bistand til åpningsmarkering Ring 3-prosjektet Rv. 150 Ring 3 Ulven–Sinsen «Rotunden» - åpen rundkjøring på Ulvenveien.
Vårt hundreårsjubileum Der det er behov er det Lions.
Startmøte Veilederutdanning Hva er et startmøte? Et møte der det gjennomføres en prosess med styret og mange ressurspersoner i klubben.
Å bruke og vurdere kilder  T: hvor troverdig er kilden?  O: Hvor objektiv er kilden?  N: Hvor nøyaktig er kilden?  E: Hvordan egner kilden seg til.
Medlemsutvikling Målsetning: 6-8 nye medlemmer. Medlemsutvikling Fokus:  Flere damer  Yrkesaktive.
Kort fra VO-gruppa i Østlandssamarbeidet
Felles jubileumsdag for Lions Norge

HLF - Skolens Grunnkurs

Altinndagen - samarbeidsgruppemøte
Utlysning av studentoppgave
Sammenslåing av fylkeslagene i Mental Helse i Nord- og Sør-Trøndelag
Master i Serviceledelse i Beijing
LYKKE TIL MAT I BARNEHAGEN.
FAU 2018/2019 Siste FAU møte Avslutning 10. trinn Kort planlegging
ABC opplæringen som metode
Styret i Østre Udnes Bygdekvinnelag Østre Udnes Bygdekvinnelag!
Foreldrenettverk i skolen Kristine Hasund
Kurs for NTF medlemmer Tema: Arbeidsmiljøloven og HMS. Kursdeltakerne deles inn i 4 grupper som sammen skal løse en oppgave (2-3 sider) Kurset blir avholdt.
Foreldrenettverk i skolen Kristine Hasund
Lillohøyden Garasjen/utenomhus Årsmøtet 22. mai 2019 Facebook
: Ferdigstillelse emnebeskrivelser i EpN for 2020/21
Utskrift av presentasjonen:

Erfaringer med studiearbeid Nord Trøndelag Anne-Lise R. Arntsen april 2004.

Oppstart av ny studiering 1  Motivasjonsmøte (lørdagskafè) i september/oktober der årets studieringer presenterer sitt arbeid med bilder, ord (planer, studiebøker), dekorasjoner, smaksprøver og eventuelt toner for lagets medlemmer og andre interesserte. (Utstilling)  Styret legger fram forslag til gjennomføring av tre, fire nye studieringer for neste år. Her kommer praktisk orientering om krav og muligheter som ligger i å delta i en studiering.

Oppstarting av nye studieringer 2  Liste for disse studieringene sendes rundt i lokalet og legges ut på et ”egnet” bord med anledning og oppfordring om å melde seg på. Styret har fått en eller to til å tegne seg på de aktuelle studieringene før lista sendes rundt.  Sørg for at det minst er seks, men helst syv personer som er med på ringen før den startes.

Oppstart av ny studiering 3  Oversikt over alle studieringene som finnes i Hageselskapets studieringhefte ligger også på samme bord med mulighet for å velge en av studieringene som ikke styret har ”satset på”.  Siste års studieringarbeid vil ofte motivere til nye ringer med samme tema.

Faglig hjelp  Om ikke studieplanene i N&M rekker til, lages det egne som sendes til Studieforbundet for godkjenning.  Viktig at hver studiering har mulighet til å få faglig bistand til planlegging de første timene av studieringen.

Oppstart av nye studieringer 4  Start gjerne en studiering som oppfølging av et tema som var emne på et vellykket hagemøte.  Kan være lurt at lokallaget arranger turer med befaring/innhold som passer i forhold til studieringer som er i gang.

Studieleders oppgave  Viktig å ha en studieleder.  Studieleder ordner det praktiske med oppstart av ringene. (Innmelding, bestilling av studiemateriell, ferdigmelding, utskriving av kursbevis, oppmøte på første kvelden, ringe rundt om nødvendig for å få i tak i mange nok til å starte en studiering.

Økonomi  Når studieringen er avsluttet og tilskudd utbetalt til lokallaget er det lurt å gi noe av disse pengene tilbake til studieringens medlemmer i form av støtte til studiemateriell eller fagtur.  Noen av pengene kan også brukes til kjøp av fagbøker som lokallaget låner ut til interesserte.