Er entreprenøren med sin erfaring kvalifisert nok til å ta totalansvar for driftene, eller er det fortsatt behov for tett oppfølging med den kostnad det.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Blogg En blogg kan sammenlignes med en nettbasert dagbok. Her kan du publisere tekst, bilder, videoer. Leserne kan kommentere det du har skrevet i din.
Advertisements

LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
Ørnulf Wiig Installasjon AS
Av Reidar Kvalvaag Beerenberg
Vurdering og IKT Egenvurdering i matematikk med
Support, nye funksjoner og tjenester fra Uni Pluss
Har vi bruk for (helseutdannete) psykologer i organisasjoner?
Fra ord til liv Mars 2011.
Et eksempel på hvordan kan en dokumenterer IK – Akvakultur?
RAFT Prosjekt hørsel Leif Foss, NAV Lerkendal Marianne Simensen, NAV Sør-Trøndelag.
Riktig eller galt? Eller nesten riktig?. Det var elskere som skiltes seg med den største vanskeligheten. (2 feil) Jentene fikk ingen eller veldig litt.
Utfordringene sett fra brukerne Foreningen for Muskelsyke Leder Bjørn Moen,
En innføring i spillet: Lag En Setning
Kilde: Statistisches Bundesamt (2010) Statistisk Sentralbyrå.
Utlandsprosessen Studiestøtteonferansen i Stockholm 1. – 3. juni 2014.
Forståelse og praktisk bruk av GPS GPS kurs II Norsk Folkehjelp 2008 Del II.
Har vi et fungerende marked i entreprenørbransjen?
Transaksjonskostnader
Dokumentasjon til telefonmøte fredag 23. april Ny nettløsning En orientering om hva vi lanserer 3. mai Dokumentasjon til telefonmøte fredag 23. april.
Vi hører stadig om “reglene" fra kvinnesiden. Her er endelig reglene sett fra mannens ståsted.
Resultater fra spørreundersøkelse • 90 tidligere lærebedrifter invitert til å svare på en nettbasert spørreundersøkelse • Inviterte bedrifter hadde lærling.
HVORDAN MØTE MENNESKER MED SAMTIDIG RUS- OG PSYKISKE LIDELSER 21.September 2011 Lars Linderoth Overlege Rehabiliteringspoliklinikken Bærum DPS.
SKOGBRUK.
Åpenbaringen av Jesus Del 1. Jesu lengsel.
KOMMUNER I INNKJØPSSAMARBEID
Karmøy brann- og redningsvesen
Elin Capell Ingvild Hatling Marianne Barø
University of Tromsø – Faculty of Medicine uit.no NAFKAM Når pasienten beveger seg ut i det alternative, hva da…? Vinjar Fønnebø Professor NAFKAM, Universitetet.
2. Lærerprofesjonens etiske plattform i et lederperspektiv
NASJONAL GODKJENNINGSORDNING FOR INN PÅ TUNET – slik kvalitetssikrer vi tjenestene. Steinkjer 1.mars 2013.
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
– en faglig støttetjeneste for statlige og kommunale virksomheter for å innarbeide samfunnsansvar og miljøhensyn i offentlige anskaffelser Ansvarlige innkjøp.

Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
Klare mål for kvalitets- og miljøarbeidet Nye utfordringer krever nye tanker: Skal vi sertifisere oss? Rica Nidelven Hotel Trondheim, 26. – 27.januar.
Landsmøte i Medisinsk teknisk forening april 2006 Stavanger Rådgiver Bård Skage Informasjon fra Nasjonal kompetansegruppe for behandlingshjelpemidler.
Hvordan redusere ventetiden for time hos fastlegen?
Et eksempel på hvordan du kan dokumenterer IK – Akvakultur?
Foreløpig oppsummering etter tilsyn med styring av vedlikehold
Den digitale leken -bare utenfor eller også innenfor barnehagen?
Resultatsikring1 Prinsipper og system / rutiner.
Av Donald Norman. Normans hovedanliggende: Information appliances An appliance specializing in information: knowledge, facts, graphics, images, video,
Skogforum Honne Er det skrekkeksempler og hendelige uhell som kommer frem i media, eller er vi generelt så dårlige på miljø at vi må belage oss på ytterligere.
I dag snakker vi om psykiske problem:
Hva er det vi har behov for å få hjelp til av spesialisthelsetjenesten? Av Per Willy Ormestad, Sosionom m/spesialkompetanse i sosialt arbeid på rusfeltet.
Merete Aagesen Silje Oksavik Guro Maaø Nilssen Ketil Lønnum
FOKUS: SØK Byggesaksseminar
2004 NAO-prosjektet Ny AnskaffelsesOrganisering
Veiviseren HÅNDBOK FOR TILLITSVALGTE I KLUBBENE
Farlig avfall 2010 Nye krav til farlig avfallsbransjen og andre viktige budskap til de frammøtte 14. September 2010 Rica Nidelven Hotel i Trondheim Harald.
CAKE session no. 4 Stille avvik. Siden sist … Forrige CAKE session handlet om læring og buddysystem Buddygruppen arbeider nå med å gå gjennom innspillene.
Detta er en automatisk lønnsforhandling. Vær vennlig å svare på de neste spørsmålene. Dine svar vil danne grunnlag for til neste lønnsjustering. Neste>>
© Bergen kommune1 Dexter Fakta opplysninger om barnehagen som adresse, tlf, e-postadresse, plasstyper, antall plasserte barn osv. hentes fra Extens og.
1 Kap. 61 – Case: An Adaptive System How Information Technology Is Conquering the World: Workplace, Private Life, and Society Professor Kai A. Olsen, Universitetet.
SKADE/LAKK KONFERANSEN 12 MARS 2015
Grunnlaget Opptak – INTUTVEINN Søknadsalternativer – 9627 – 9633 Kan eventuelt utvides dersom vi har enkelte institusjoner/avtaler som er mye brukt Avtaler.
HIS august 2003: Telefonen ringer på kontoret til en på vår prioriterte kontaktliste Jaa Er det forsker NN? Ja God dag mitt navn er Ola Barkved, jeg arbeider.
Modellkommunene Hva er unikt?
Sentrale begreper Stig Roar Wigestrand, 2008.
Nasjonalt kompetanseløft for skogbrukets arbeidskraft Eva Skagestad, Skogbrukets Kursinstitutt.
Fylkesmannen i Møre og Romsdal Resultatkontroll foryngelse.
1 Genetisk veiledning Termin IC Frank Skorpen Institutt for laboratoriemedisin, barne- og kvinnesykdommer NTNU.
Egenvurdering av økonomisk stønad og råd og veiledning til unge mellom 17 og 23 år Laholmen 16. juni 2016 Nina Westby Evensen.
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Oppsett for Skog og landskap Rapportering
Revisjon av sentral godkjenning våren 2017
FORBEREDELSE: Behandlingsteamet må snakke sammen:
Juristsamling - Ålesund
MVA-kompensasjon Eivind Bødtker.
Utskrift av presentasjonen:

Er entreprenøren med sin erfaring kvalifisert nok til å ta totalansvar for driftene, eller er det fortsatt behov for tett oppfølging med den kostnad det innebærer?

Første punkt er at entreprenørfirmaet har alt i orden •intern-kontroll •dokumentasjon på ansattes kvalifikasjoner •”godkjente maskiner” og rutiner

Hva skal vi her definere som totalansvar?

Ut fra vårt ståsted så vil jeg definere dette slik: •Finne et passende kvantum på den enkelte eiendom ut fra skogbruksplan. •Finne riktige bestand vinter-sommer. •Fylle ut alle nødvendige papirer søknader- miljørapporter-kontrakter. •Finne ”riktig” kjøper til tømmeret og dermed bruke riktig apteringsinstruksjon. •Sette rett skogavgiftsats ut fra skogens investeringsbehov.

•Utføre den praktiske delen av jobben –hogst-utkjøring –nødvendig utbedring av bilveger og snuplasser –oppynting etter drift

•Dokumentere at alt blir gjort riktig og ta vare på dette for eventuell kontroll. –kalibrering og kontroll av apteringsutyret –miljørapporter – levende skog - eventuelt hogsttillatelser –kontrakter på de enkelt jobber –sende og ta vare på henteklarmeldinger på tømmer •Oppdatere driftplanene på eiendommen og gi råd til skogeier om videre behandling av området samt påvirke skogeier til å forstå sin rolle og sitt ansvar som grunneier.

Så tilbake til hovedspørsmålet der svaret må bli: Ja og Nei

Nei: 1. Utdannelse som bachlor eller master i skogbruk er ikke godt nok for å tilfredstille den ”maskinelle” biten av det å være entreprenør. Altså selve utførelsen av jobben. 2. Fagbrev som skogsmaskinfører tilfredstiller ikke det som trengs etter det vi mener må utføres utenfor maskinene.

Ja: 1. Mange av dagens entreprenører har enten skolegang eller flere kortere og lengre kurser av forskjellige slag samt en meget lang og god erfaring til å håndtere et totalansvar.

Diskusjon: •Er entreprenørene i dagens økonomiske situasjon villig til å ta et totalansvar og er det rom for å ta betalt for det? •Er skogeier/skogeierorganisasjon villig til å innrømme den tillit som må til for at dette skal fungere eller er de redde for at vi entreprenører skal komme ut av rollen med bøyd hode og lua hånda?