Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Skogforum Honne Er det skrekkeksempler og hendelige uhell som kommer frem i media, eller er vi generelt så dårlige på miljø at vi må belage oss på ytterligere.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Skogforum Honne Er det skrekkeksempler og hendelige uhell som kommer frem i media, eller er vi generelt så dårlige på miljø at vi må belage oss på ytterligere."— Utskrift av presentasjonen:

1 Skogforum Honne Er det skrekkeksempler og hendelige uhell som kommer frem i media, eller er vi generelt så dårlige på miljø at vi må belage oss på ytterligere innsats på plansiden for å oppfylle offentlige miljøambisjoner? Avdelingsdirektør Ivar Ekanger, Landbruksdepartementet

2 Hva kommer fram i media? Hogst på Varaldskogen Skogkomplottet Rettsak fra Vestlandet...... Solskinnshistorier eller skandaler? Skrekkeksempler eller hendelige uhell? Er det bare medieoppslag som skal styre oss?

3 Er skogbruksplaner dyrt? Ja, for dem som ikke trenger planen! Nei, for dem som trenger planen! Dårlig innsats og kvalitet alltid dyrt – god innsats kan være billig!

4 Det offentliges krav?... og de privates? Det siste først...... Levende Skog har standarder om skogbruksplanlegging og miljøregistrering (+ + +) Staten har en politikk som innebærer miljøambisjoner og virkemidler som omhandler tilskudd til skogbruksplanlegging med miljøregistreringer – krav om kvalitet, men også krav om kostnadsreduksjoner resultatkontroll (aktivitetskontroll og tilstandsovervåking) tilskudd til nærings- og miljøtiltak i skogbruket

5 Skrekkeksempler/hell eller dårlig kvalitet? Er det avgjørende om det er ubevisste eller bevisste feil? Målet er tilfredsstillende kvalitet på miljøarbeidet og kvalitetssikringa må kunne håndtere både uhell og “regelbrudd” Departementet mener at sikrere kvalitet på miljøinnsatsen må kunne kombineres med reduserte kostnader Ny skogbrukslov vil presisere skogbrukets ansvar for gode løsninger og rolleavklaring mellom staten og næringen Er skogbruksplaner dyrt? Ja, for dem som ikke trenger planen og nei for dem som trenger planen!


Laste ned ppt "Skogforum Honne Er det skrekkeksempler og hendelige uhell som kommer frem i media, eller er vi generelt så dårlige på miljø at vi må belage oss på ytterligere."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google