Faglig ekskursjon Voss –

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
För demokrati i Norrköping
Advertisements

Den vesle gutten og julenissetoget
Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i påsken for en liten påskepils med.
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Helgekurs Spill Bridge 1 på en helg Opplegg utviklet av: Sven-Olai Høyland.
I.
utnytte ledg rom/medløpspasning
Litt mer om PRIMTALL.
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Treningsleir Nørresundby august. Avreise fra Egersund 6 august •Oppmøte «gruset» –Kl. 12:00 •Avreise Kristiansand – Kl. 16:15 •Ankomst Nørresundby.
Lier Svømmeklubb arrangerer familieleir på Løkken Idrætscenter for alle svømmerne sine helgen 24. – 27. august Løkken Idrætscenter er beliggende.
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
UT PÅ TUR I RAMMEPLANEN FOR BARNEHAGER HETER DET AT NATUREN SKAL GI ROM FOR ET MANGEFOLD AV OPPLEVELSER TIL ALLE ÅRSTIDER OG I ALL SLAGS VÆR, OG AT DET.
Fransiscas unger Katten ble borte fra nyfødte unger. Men Jim tok vare på dem og en hektisk tvilling tid begynte. De var to stykker. Begge hankatter. Vi.
Styret har bestått av: Leder: Geir Maldal Nestleder: Gry Wiik Sekretær: Simon Pedersen Kasserer: Espen Andersen Medlem: Alexander Skoland Medlem: Inger.
Andel av befolkningen som kjøper bøker. 1 Leseundersøkelsen Gjennomført av Ipsos MMI på vegne av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen 81%
I dette shoppingcenteret hadde kvinner en unik mulighet til å velge seg ut en passende make blant forskjellige menn.....
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
En innføring i spillet: Dobbeltkrig – Grønn
Dialogtorg i Kristiansand
Onsdag 25. mai – 18.15Velkomsthilsen og introduksjon – 19.00Vann som økosystemer - Jonathan Colman, UMB Vannforvaltningens ABC -
SAMLING PÅ BEITOSTØLEN DESEMBER 2013 Gruppe: år Trenere: Andreas, Trond, Helge, Kjell og Ingeborg Endelig på snø – fantastiske forhold 
Spøken som gir deg lykke!
Hommelvik :45Oppmøte Værnes 14:55Avreise Værnes 15:25Ankomst Keflavik, Island (lokal tid, tidsforskjellen er 2 timer). Buss henter alle reisende.
Vi var på et kurs i Sverige i hele klassen vår i uke 3, det var Mora videregående skole. Skolen var stor med mange elever, SVERIGE.
Presentasjon av Trafikkprosjekt for ungdom TS Fokus Lillehammer 2005.
“Reise til utlandet med oksygen”
"Ting er ikke altid slik, de synes å være."
Gudstjeneste 1.søndag i advent 2008 i Gruben kirken Dra ut, dra ut gjennom portene og rydd en vei for folket! Bygg, ja, bygg en kongsvei og rens den vel.
Vi dro til Sverige med store forhåpninger – ikke bare forhåpninger om det å få kunnskap om det vi skulle gjøre på skolen, men også det å få være litt.
Bildepresentasjon Klikk her for å starte bildepresentasjon fra Åkramarka Ånå torsdag 6. mars 2008.
Torsdag 30.april – mandag 4.mai 1998
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Norsk Finansbarometer 2012 Norsk Finansbarometer 2012 Norsk Finansbarometer 2012 TNS Gallup Oslo, 2012 Det norske skadeforsikrings- markedet og dets bevegelser.
Norsk Finansbarometer 2011 TNS Gallup Oslo, 2011 Det norske skadeforsikrings- markedet og dets bevegelser Grafikkrapport - total.
Om Norsk Finansbarometer 2014
Månedsbrev Smørblomst
Månedsbrev fra Blåklokka
Månedsbrev fra Blåklokka
Post 4, sykehuset Levanger
Hai ! Hai !.
Getsemane – Matteus 26,36-56.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Velkommen til helgesamling På Thon Hotel Kristiansund mai 2011.
1 Newcastle Senhøsten 2001 ble det arrangert golftur til Newcastle, med avreise og retur Vi var 9 ivrige golfere som reiste for å spille.
1 Murrayshall I 2002 gikk vårturen til Skottland og til Murrayshall, et golfanlegg med 2 baner og hotell like utenfor byen Perth. Vi var 18 deltakere.
SAMLING PÅ BEITOSTØLEN 6. – 8. DESEMBER 2012 Gruppe år Trenere: Arne, Svein, Harald, Mia, og Thor Ingvar.
Av Åge Særnmo MALERKURS I MORA. KURSHOLDERE OG LÆRERNE FRA TRYVIS Kursholdere: Örjan Nilsson Hans Wikström Per Inge Peterson Lærere fra Tryvis: Einar.
My Samien Sijte Tore Sætre Arbeidskrav ved HiOA, ZARK 1, 2012 vår.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
Praksissamling for fjerde semester praksis på Lektorprogrammet.
Velkommen til foreldremøte. SAMU og valg  Samarbeidsutvalget oppgaver er å holde juleverksted, felles tur og blir forelagt dokumenter som årsplan og.
Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i ferien for en liten drink med nogo.
100 lure ord å lære.
100 høyfrekvente ord Trykk F5 for å starte, deretter klikker du på ønsket hastighet 2 sekunder 1 sekund Blink Randi Orten og Thomas Melby, Stenbråten skole.
Telefonmanus når du ringer fra din egen liste nr 1
Studietur Renholdsbransjen i NHO Service LISBOA Fredag 6. mai til mandag 9. mai.
Og.
Bertetur august 2013 Selma Lagerløf Hotel Sunne i Sverige Arr. Marte Oftedal og Wenche Ekeli Bertetur 2013 W.Ekeli.
I gutta’s leilighet ble det også kortspill utover kvelden.
Besøk på Beracah barnehjem som ligger i Kerala i India
Månedsbrev for Froskene – Mars 2015
KARNEVAL
Agent for rettferdighet
Bamble Kommune, STHF, og NAV 2009 – 2010 Satt i drift Fokus på det som virker.
Hva har vi gjort i november?
Undersøkelse blant synshemmede For Norges Blindeforbund
Utskrift av presentasjonen:

Faglig ekskursjon Voss 2011 19.06 – 21.06.2011 Årets signingsferd hadde 3 hovedmål: Erfaringsutveksling med Voss tekniske fagskule Synfaring Vangstunnellen Orientering og synfaring av Hardangerbrua under bygging. Deltakere: Einar Myrhaugen Aksel Budsberg Max Waldow Arne Dag Hertervik her sammen med våre venner på Voss tekniske fagskule Ivar Magne Flatabø Kai Hysing John Aas. Standsmessig innkvartering på Fleischers hotell i bakgrunnen.

Synfaring av Vangstunnellen. Mandag morgen kl. 09.00 ble vi møtt av Flatabø og Co utfor hotellet for å gi oss i veg til fots til Vangstunnellen, kort spasertur på ca. 5 minutter. Vangstunnellen bygges under eksisterende jernbane og fortsetter gjennom Vangsnuten. Dette gir ekstra konstruktive utfordringer grunnet jernbane, overliggende bebyggelse, problematisk fjell Og andre trafikale problemer som må løses. Gutta boys med byggeleder Bjarne Løne Før avgang inn i tunnelen.

En fotokollage av vandringen inne i tunnelen. 3D skisse av rundkjøring og tunnellåpning. På veg inn i betongkulverten Sikt tilbake ut tunnelen.

Overgang til sirkeltverrsnitt Støping av fundament. Forskaling sirkeltverrsnitt Heising forskalingselement Rett vegg

Skjøtemuffer til videreføring av betongdekke rektangulær kulvert Under jernbanespor. Armering av ekstra forsterkingsbuer betong Under bebyggelse. Skjøtejern klar Fjellbolter før og etter montering

Etter en god gjennomgang av Vangstunnellen, gikk turen opp til Voss tekniske fagskule hvor deilig lunsj ble servert i skolens kantine. Etter en kort omvisning satte vi oss ned i personalrommet og hadde en givende utveksling av synspunkter på fag og drift av teknisk fagskole. Bygg og anleggskollegiene på de to skolene synes ganske så enige om erfaringer og konklusjoner angående faglig utvikling, pedagogisk retning og behov i den tekniske fagskolen for at skolen skal oppfylle samfunnskrav og lov om fagskoler. Grunnet hektisk møteaktivitet på Hardangerbrua, var ankomst tidspunkt satt til kl. 15.00. Seansen startet med Power point gjennomgang av prosjektet ved prosjektleder fra Statens Vegvesen, Søvik. Her fikk en fortalt om politisk prosess, økonomi og en del av de tekniske detaljer.

Noen skisser og bilder fra Vegvesenets info-folder.

Etter gjennomgangen bar det så ut på anlegget. Første stopp var tunnellportal Vallavik. Deretter en rask gange opp i forankringskammeret. Svetten var hos enkelte gruppemedlemmer allerede da meget fremtredende.

Deretter gikk turen tilbake til bilene, og etter en kjøretur et lite stykke opp, var det på fottur igjen. Stigning på denne vegen var så stor, at vanlige kjøretøyer ikke ville kunne komme opp. Enkelte gruppemedlemmer var mer svette enn andre, og enkelte hadde luftambulansens telefonnummer klar. Men etter en stund var alle på plass for å betrakte kabelførings fundamenter , vogge og inngang i fjellmassivet. Det er 25m fjell mellom kabelinngang i fjell til forankringsplata inne i forankringskammeret vist på foregående side.

For fordypning Bygg- og anlegg Et imponerende stykke ingeniørarbeid. Etter vel gjennomført syning, ble det marsj tilbake til bilene og tilbake til vegvesenets anleggskontor for avlevering av sikkerhetsutstyr. Retur Voss og hotellet kl. 18.25, akkurat tidsnok til å få av svetten og starte reparasjon av sterk dehydrert tilstand. Det er veldig positivt for lærermiljøet både å treffe kolleger fra andre skoler, utveksle erfaringer, og ikke minst få se med egne øyne dagens spissteknologi innen bygg- og anlegg i direkte utførelse. Ikke minst er det positivt å knytte kontakter med næringslivet, NB. For en stor del gjennom tidligere studenter ved de enkelte fagskolene. Retur Stavanger gikk strykende med den erfarne sjåfør Max. Alle var enig om at dette var en flott og givende faglig ekskursjon. Stavanger 22.06.2011 for For fordypning Bygg- og anlegg Arne Dag Hertervik