kriser, krisereaksjoner og krisehåndtering

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Å kunne kommunisere om seksualitet
Advertisements

Company Pulse i samarbeid med HR Norge og Innovasjon Norge.
VIETNAMKRIGEN Krigen mellom SØR-VIETNAM og NORD-VIETNAM fra 1963 til USA og Australia støttet Sør-Vietnam - og Kina og Sovjet støttet kommunistiske.
I.
Risiko Sannsynlighetsgradering:1 = Lite sannsynlig (kan inntreffe mindre enn én gang hvert 100. år) 2 = Mindre sannsynlig (kan inntreffe mellom én gang.
Bedre tilbud i psykiatrien Ny samhandling Rapport fra fire dialogkonferanser Psykisk helsevern for voksne Stjørdal 13. mai 2009.
Avdeling for Kreftbehandling og medisinsk fysikk
Blagg og Yule (1984) – Bruk av makt i tilbakeføring. •3 grupper barn til ulik behandling: A) 30 ”forced flooding”, B) 20 hjemundervisning og terapi, C)
Bruk av GPS for personer med demens – erfaringer fra Trygge spor
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Alfa kurs- og behandlingssenter
Her kan du lese om: Hvor finner du de ledige jobbene?
NESOs Formannskole klasse / 2014
Veiledning av elever / lærlinger
KOLLEGASTØTTEORDNING VED SYKEHUSET I VESTFOLD
Hvorfor mister vi gjester?
Fagdag for barne- og ungdomsarbeidere Harebakken 20. november 2013
Helse og sykdomsbegrepet
Oslo kommune Sykehjemsetaten Overgrep på pasient Lena Sand
- roller og forventinger
Av Beate Magerholm, Drammen kommune
Frontlinjeserivce
Velkommen til lederkurs kveld 2 på BMB
Klassekontaktsmøte Vår Helhetlig lese- og skriveopplæringsplan Målet med planen er å kvalitetssikre lese- og skriveopplæringen på Korsvoll skole.
Betraktninger om lærlinger på sykehus!
Kapittel 9: Utdanning i Norge
Hva er vitsen med å gifte seg?
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR VG1
Risiko Sannsynlighetsgradering:1 = Lite sannsynlig (kan inntreffe mindre enn én gang hvert 100. år) 2 = Mindre sannsynlig (kan inntreffe mellom én gang.
”Jeg har ikke gjort leksene mine-min mor fikk kreft i går” Hvem ser og hvem tar ansvar når barn blir pårørende? Randi Værholm, spesialrådgiver i Kreftforeningen.
Traumer og posttraumatiske reaksjoner blant nåværende og tidligere omsorgsplasserte Et samarbeid mellom Institutt for klinisk psykologi, Universitetet.
Barn i sorg og krise Hva er Sorg?
Kommunikasjon mellom nødetatene under krisehåndtering – Hva er gjort?
Modernisering av det faglige tilbudet - krever økt samhandling Trude Grønlund, klinikksjef Psykisk Helse og Rus- klinikken.
Avdeling for sosionomutdanning
Barn utsatt for seksuelle overgrep
Pressekonferanse 6. mars 2009 Holdning til psykisk helsevern og tvangsbehandling Landsomfattende undersøkelse 5. – 16. februar 2009.
Vil helseskadene øke i takt med aktivitet og økt press Oslo 26. mai 2010, Knut Barland, konsernsjef Skagerak Energi.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Psykiatri på reisen Foredrag for FIRM
Informasjon til skolens ansatte om skoleprogrammet VIP
Tordivelen flyr i skumringen
100 lure ord å lære.
MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet
Skjønnhetstyranniet og vold Elisabeth og Anne-Bente
Oppfølgende tjeneste i bydel Gamle Oslo
Traumebehandling i sykehusavdeling
Og.
Prosjekt barn og unge i Hedmark
51 år. Enkemann. To barn, 17 og 22 år. Cand.mag samfunnsvitenskap + sosialhøgskole (sosionom). Jobbet siden 1980 med mennesker i krise, siden 1989 på sosialkontor.
Komplekse nødhjelpsoperasjoner og kvinners lokale ressurser Kristin S. Scharffscher 1. november 2006.
RORMANN Opplæring.
Side 156 – 158 Hvilke pronomen mangler?
Veiledningsprosjektet Anne Eilen Temte rådgiver Helse- og sosialavdelingen Fylkesmannen i Østfold.
Psykososial krisehåndtering HMS-dagen 2016 Sola Strand Hotel 26. januar 2016 Spesialrådgiver Grete Kvalheim.
Krisepsykiatri. Gjennom lovverket er kommunene pålagt å hjelpe mennesker i krise Kommunale kriseteam, består av bl.a. prest, fastlege, politi, helsesøster.
DETTE MÅ JEG KUNNE - gode tjenester til personer med utviklingshemming Del 1 Hva er utviklingshemming? 1.
Kriser, tap og sorg. Hva er et menneske? Mennesket er et relasjonsvesen Mennesket er en helhet (ånd, sjel og legeme) Mennesket har behov for mening Mennesket.
Psykiske kriser Med psykisk krise mener vi at en person er kommet i en livssituasjon der hun ikke er i stand til å forstå eller handle ved hjelp av de.
KRISETEAM Informasjon om PSYKOSOSIALT Hva er et kriseteam
Bedre helsetjeneste inn- bedre helse ut
KRISETEAM Informasjon om PSYKOSOSIALT Hva er et kriseteam
Utøvelse av lederskap ved kriser
psykososialberedskap.no - en ressursportal for hjelpere og rammede
CAKE Q2 Dønn tilstede/ TOTAL Awareness
Norsk Forening for Kognitiv Terapi Ferdighetstrening
HVORDAN FORSTÅ OG STØTTE FORELDRE OG BARN SOM HAR OPPLEVD SEKSUELLE OVERGREP?
Utvidelse av varselordningen fra
Mål og dagsorden for seminar om medarbeiderskap og omstillingskompetanse Mål for dagen Mål for kurset er økt forståelse, kunnskap og innsikt i hva som.
Spørreundersøkelse: Rus og vold
Utskrift av presentasjonen:

kriser, krisereaksjoner og krisehåndtering Når krisen rammer Miniseminar om kriser, krisereaksjoner og krisehåndtering Ved sjømannsprest/familieterapeut M.Sc Steinar Rishaug og terapeut M.Sc Anne Velle Rishaug

En krise inntreffer som regel uventet, brått og ofte uten forvarsel En krise inntreffer som regel uventet, brått og ofte uten forvarsel. Daglige rutiner er som regel ikke tilstrekkelige til å håndtere hendelsen, og det er nødvendig å sette i verk ekstraordinære tiltak. Da gjelder det å være forberedt på ulike scenarier, og ha gode planer for hvordan krisen skal håndteres.

Ulike reaksjoner er vanlig og normalt etter en alvorlig hendelse Ulike reaksjoner er vanlig og normalt etter en alvorlig hendelse. Tidligere opplevelser eller en stresset hverdag kan forsterke reaksjoner. Hvordan den enkelte reagerer vet en ikke på forhånd. Noen mennesker har få reaksjoner, mens andre har mange. Noen reagerer umiddelbart, mens andre setter hendelsen og sorgen sin på `vent`.

Sjømannskirken blir kontaktet i store og ”små” kriser Sjømannskirken blir kontaktet i store og ”små” kriser. Alt fra dramatiske dødsfall som skyldes arbeidssituasjonen, til ekteskapsbrudd og samlivsproblemer. Vi har beredskapsavtaler med 190 bedrifter. Svikt i oppfølging etter kriser kan gi utslag i økt fravær og senskader for den enkelte, samt produktivitetstap for bedriften. Sjømannskirkens medarbeidere ønsker å bidra til at enkeltpersoner ikke utvikler langtidsproblemer, som ellers kunne medført en lengre sykefraværskarriere.

Et seminar kan gi nyttig kunnskap om reaksjoner etter en alvorlig hendelse. Dette kan hjelpe den enkelte og ledelsen til å forstå hvorfor enkelte reagerer som de gjør, samt danne grunnlag for planer og rutiner i et nødvendig oppfølgingsarbeid etter kriser og ulykker.

Sjømannskirken i Okpo i samarbeid med ambulerende sjømannsprest i Asia Øst, Steinar Rishaug, tilbyr i mars 2013 lunsjforedrag, mini-seminar på dagtid eller større kvelds-arrangement for bedrifter der temaet er «Når krisen rammer». Foredragsholdere er Steinar Rishaug og Anne Velle Rishaug. Avtaler om seminar og foredrag blir gjort ved å kontakte Håkon og/eller Kathrina Reiersølmoen: okpo@sjomannskirken.no.

Presentasjon av foredragsholderne: Steinar har arbeidet i Sjømannskirken i 26 år, vært utestasjonert ved flere sjømannskirker, har arbeidet som nordsjøprest i 11 år og forsket da på utfordringer knyttet til «Pendling og Familieliv» i Nordsjøen. Dette ble til en mastergrad i familieterapi. Han arbeidet så 4 år world-wide som familieterapeut og relasjonsrådgiver for Sjømannskirken, før han overtok nåværende stilling for to år siden. Anne er gift med Steinar. Hun jobbet i Sjømannskirken på 80- og 90-tallet som medfølgende ektefelle, men har siden 1994 arbeidet som terapeut i psykiatrien. Hun har grunnutdanning som psykiatrisk sykepleier, men er i tillegg utdannet Kunst- og uttrykksterapeut fra Norge og Sverige. Hun har mastergrad i helsefag, og er spesialutdannet innen traumebehandling. Hun har særlig jobbet med spiseforstyrrelser, men har bred kunnskap og erfaring fra behandling og oppfølging av både flyktninger og traumatiserte landsmenn etter vold og overgrep.