Salten politidistrikt KONTAKTMØTE MELLOM SALTEN REGIONRÅD OG POLITIMESTEREN I SALTEN 21. NOVEMBER 2008.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Side 1 Betydningen av et aktivt regionrådssamarbeid Salten som eksempel.
Advertisements

Vi gir mennesker muligheter
Informasjon fra Nasjonalt Utvalg for Teknisk Fagskoleutdanning
20 år med Salten Regionråd 1989 – 2009 Velkommen til Jubileumsfeiring !
HVA SKJER MED OFFENTLIG TJENESTEPENSJON? OG HVA ER SITUASJONEN I PRIVAT SEKTOR? Konferanse
Omsorg for barn og permisjon
Markedsutsikter: Begrenset produksjonsvekst og sterk etterspørsel
Salten Regionråd – Felles Ansvar
Ikt-enheten 6,8 årsverk 7 personer + 1 lærling. Ikt-enheten – Samkommunestyret 28/ Litt om IKT-enheten  Enheten har.
Personaløkonomi budsjettparadokset Harald Romstad Forelesning
Ny kommunestruktur i Salten?. Hvorfor vurdere kommunestruktur? • Endrede ”rammebetingelser” –Flere oppgaver –Mer krevende ”kunder” –Økt avhengighet av.
Kompetanseutfordringer og behov for kvalifisert arbeidskraft i arbeidslivet. Regionleder Arild Sørum Stana.
Kommunestruktur og tjenestekvalitet - og nogo attåt
NAV Elverum Thor Arne Olsen
Kompetansebehov i offentlig sektor for å levere god tjenesteyting.
Kompetansetiltak for å sikre arbeidskraft, lengre yrkesløp og lavere sykefravær Seminar om etter- og videreutdanning for seniorer i arbeidslivet Oslo 14.
KOMMUNALE BOLIGADMINISTRASJONERS LANDSRÅD Med fokus på boligpolitikk og boligsosialt arbeid.
KS Arbeidsgiverutvikling 2009
Hovedtariffavtalens bestemmelser om arbeidstid
Fiskeri- og havbruksnæringens betydning for Norge
2 Internasjonal mobilitet i norsk høyere utdanning Margrete Søvik UMB,
Smi skolen Rektorgruppe øst: utfordringer i videregående skole, Kristiansandsregionen Vennesla videregående skole.
UØNSKET DELTID INNLEGG TIL STYRINGSGRUPPEN ELIN TUSETH OG UNE HALLEM.
Innherred samkommune 1 Større stillinger - en fordel for både brukere og ansatte Anne Grete Wold Prosjektleder Innherred samkommune.
TARIFFKONFERANSE ABELIA Tariffoppgjøret 2009 NTLs tariffpolitiske uttalelse.
Ingunn Lie Mosti Kommunaldirektør Helse- og omsorgsavdelingen
Driftsrapport HNT 2007 Status pr. 30. april 2007.
1 Kommentar til statsbudsjettet: Et sykere Norge Kjetil Bjorvatn Institutt for samfunnsøkonomi NHH 10. oktober, 2006.
Arbeidstillatelser i Norge Noen utviklingstrekk 1998 til 2004 Alf Erik Svensbraaten Avdeling for faglig strategi og koordinering, Enheten for statistikk.
Gjennomgang av gruppeoppgaver 29. April Kvoter oppgave 1 Oppgave 1: Du ser i rapporten yhr_frav10 at en ansatt fortsatt har restferie i kvote 30.
Side 1 Betydningen av et aktivt regionrådssamarbeid Salten som eksempel.
Student i ”moden” alder
Politiet mot 2020 Ingelin Killengreen Politidirektør
Tiltaksplan for seniorpolitikk i Bydel Stovner
Ny skole i Nordre Bydel - et bydelsprosjekt, ikke bare en ny skole…
Ny skole i Nordre Bydel - et bydelsprosjekt, ikke bare en ny skole…
Regional transportplan Agder
Veien videre for forsøksprosjektet: Kirkelig samarbeid over kommunegrenser i Salten regionen Introduksjon til en samtale med Salten regionråd, samlet i.
Nord-Norges teknologiske høgskole Jon-Are Lunde Studiesjef
Ringerike kommune Regnskap Resultat 2009 Regnskapsmessig driftsunderskudd på 25,7 mill kr. Akkumulert driftsunderskudd for
Disposisjon Situasjonen på arbeidsmarkedet
Levanger kommune Rådmannen Presentasjon av foreløpig forslag – formannskapet Budsjett 2006 – rådmannens forslag.
Formannskapet/administrasjonsutvalget
Har egenkapitalkravet hatt en effekt på boligmarkedet i Oslo?
SINTEF-undersøkelsen om salting og trafikksikkerhet
Svartedauden og dens virkninger
Forebyggende tiltak for å redusere sykefravær:
Lønnsoppgjøret Spekter – SAN 2008 Ingar Otto Drågen - Sekretær i SAN
Driftskomiteen i Levanger – Uønsket deltid – Elin Tuseth og Une Hallem UØNSKET DELTID Et delprosjekt i kvalitetskommuneprogrammet Innlegg.
Politisk streik den 28.januar Forsvar arbeidsmiljøloven!!
Arbeidslivet under press Regjeringens forslag til endringer av arbeidsmiljøloven.
Budsjettundersøkelse 2015 – rådmannens forslag Basert på et utvalg på 78 kommuner 5. desember 2014.
Evaluering av ledelses- og styringsstrukturen ved Det matematisk- naturvitenskapelige fakultet Innledning – hvorfor og hvordan evaluere? av dekanus Hans.
Rekruttering og strategisk kompetanseheving
Norges Turistbarometer Vintersesongen 2015 Prognose for norsk og utenlandsk ferie- og fritidstrafikk i Norge Norges Turistbarometer.
1 Regjeringens Europapolitiske forum Reformer i EUs regionalpolitikk Statssekretær Anders Eira.
Kompetanse og lønn – innspill/ utfordringer i Forutsetning og bakteppe: En arbeidsgiverorganisasjon, men tett dialog med kommunene som tjenesteyterne.
Faste møter mellom regjeringen og KS 2010 Hva har skjedd?
KS Arbeidsgiverutvikling 2009
Klubben og klubblederrollen Skolering av nye tillitsvalgte Lokal introduksjon Utdanningsforbundet Bergen 2013.
Arbeid for alle Jeg er mer enn Psykisk syk, jeg har arbeidsevne!
Årsregnskap 2012 Forslag Budsjett Budsjett for 2013 Bakgrunn for foreslått budsjett: –Foreldrekontingenten er kr ,-/ måned i 11 av årets måneder.
Folkemengden i yrkesaktiv alder AldersgruppeAntall i 2002 Antall i.
Agenda møte Litt om økonomi Null alternativet Likheter mellom de ulike alternativene Ulikheter mellom de ulike alternativene.
Strategi Hovedkonklusjon evaluering av ”Strategi 2010” Strategi 2010 har gitt effekt på noen områder, men mye igjen før alle effektmål er nådd Behov.
Pensjonsreformen og AFP
Oppdateringskonferanse høsten 2016 i Molde 1. Trekk i lønn 2
Grenseløs Attraktivitet.
TARIFFOMRÅDER SPEKTER, OSLO KOMMUNE, VIRKE, NHO
Forsvarets driftsutgifter Kapittel 1720 – 1795
Utskrift av presentasjonen:

Salten politidistrikt KONTAKTMØTE MELLOM SALTEN REGIONRÅD OG POLITIMESTEREN I SALTEN 21. NOVEMBER 2008

Salten politidistrikt HVORFOR STREVER POLITIET MED OPPGAVELØSNINGEN ? • Kritisk bemanningssituasjon • Stramme driftsbudsjetter gir lite handlingsrom. • Mange obligatoriske kompetansetiltak kreves gjennomført samtidig • Personellet frustrert over lønns- og arbeidsvilkår

Salten politidistrikt ETATEN ER INNE I EN KRITISK PERIODE MHT BEMANNING/KAPASITET • En rapport om bemannings – og kompetansebehov i politiet mot 2020 slår fast at i forhold til befolkningsøkningen er politiet svekket de senere årene. • Sammenlignet med de fleste land i Europa, blant annet Sverige og Danmark har Norge en lav politidekning. • Opptaket til Politihøgskolen har de senere årene vært lavere enn det som er nødvendig for å dekke naturlig avgang • Rapporten konkluderer med at for å unngå en svekkelse av politiet må politidekningen følge befolkningsutviklingen og heves fra dagens nivå til minst 2,0 politiårsverk pr 1000 innbyggere, dvs nye årsverk frem mot • Rapporten konkluderer også med et behov på 1000 nye sivile stillinger til politiet.

Salten politidistrikt • Det oppfattes slik at rapporten er tverrpolitisk akseptert og det er besluttet økt opptak av studenter ved Politihøgskolen i I Bodø økes opptaket m/50% høst • I Salten pd har vi i dag et lavere antall politistillinger pr 1000 innbyggere enn • Vi opererer med i underkant av 1,4 politistillinger pr 1000 innbyggere. • Vi har økt antall tilsatte med 2 siden 2001 ( Unntatt noen sivile stillinger som fulgte med da vi overtok forliksrådssekretariat mv) I samme periode har vi fått -Nye, mer komplekse kriminalitetsområder å håndtere – mye større krav til spesialkompetanse. - Økt befolkning. - Redusert arbeidstid pr ansatt pga ny arbeidsmiljølov, flere feriedager, økt opplæringsvirksomhet

Salten politidistrikt • I 2008 har vi rekordstor avgang av politifolk til andre yrker – vi strever med å være konkurransedyktig mht lønns- og arbeidsvilkår • Problemene med å rekruttere og beholde politifolk er det først og fremst lensmannsdistriktene som lider under, men det er også et problem ved Bodø politistasjon. Pr i dag ledig politistillinger i ; Hamarøy, Steigen, Rødøy, Gildeskål, Meløy, Værøy; Bodø • Skal man opprettholde det politiske og faglige målet om at det skal være et polititilbud til alle kan ikke den forventede veksten i de store byene kompenseres fullt ut ved at politistyrken følger befolkningsforflyttingen - dette er en stor utfordring.

Salten politidistrikt STRAMME DRIFTSBUDSJETTER • Salten pd – nominell nedgang i driftsbudsjettet for 2008 • Vi bruker 75,5% av budsjettet til lønn og 12,5 % til husleie – Sum 88% (Politiet har hatt lavere årslønnsvekst enn statlig sektor generelt ) • Færre biler enn i 2001, men nytt verneutstyr, bedre IKT utstyr • De varslede økningene i budsjettet for 2009 er for det vesentlige øremerkede; ( DNA-satsning, nødnett, utlendingssaker… Positive tiltak, men så langt er vi fra Politidirektoratet bedt om å forberede på det samme eller litt dårligere budsjett i 2009.

Salten politidistrikt OPPHOPNING AV OBLIGATORISKE KOMPETANSETILTAK OVENFOR VÅRT ”BEREDSKAPSPERSONELL” - AUTORISASJONER Høst 2008 ; • Våpenopplæring/ nytt våpen - pistol – 6 dager x 55 personer • Re-godkjenning av utrykningskjørere 1 dag x 80 personer • Sikring av DNA spor 2 dager x personer Konsekvens; Etterforskere må forlate sin daglige jobb for å gjøre vakttjeneste mens vaktpersonellet er på kurs

Salten politidistrikt POLITIFOLKS FRUSTRASJONER I FORHOLD TIL LØNNS- OG ARBEIDSVILKÅR • Det bør være en selvfølge at politiet skal følge spillereglene i lønnsoppgjør, overholde fredsplikten mellom oppgjør. • Lokal fagforening og lokal ledelse har god dialog og rimelig lik virkelighetsoppfatning • Ikke ”politivirus” i Salten – sykefravær pt ca 5% • Ikke ”bomskyting” i Salten – våpenopplæring/godkjenning gjennomført som normalt • MEN Politifolkene jobber ikke overtid frivillig – er i liten grad tilgjengelige for arbeidsgiver på sin fritid. Medfører betydelige problemer & bruk av beordringer.