Av Frode Tjønn, leder av Saltdal JFF

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Advertisements

I.
VM Fotballen.eu har foran VM i fotball 2010 fått på plass et VM-studio utenom det vanlige. Det du ikke finner om VM her er ikke verdt.
Fra Ny sjanse til kvalifiseringsprogram
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
KITING SOM EN DEL AV NSF. BÅT OG SAMFUNN: NSF arbeider mot myndighetene for å sikre områder/vannspeil å seile i. På lik linje vil vi kunne jobbe for områdene.
PLANLEGGING SMÅKRAFTVERK AV EN STØRRE GRUNNEIER
Passivhus - konkurrent til fjernvarme?
Utgifter og kostnader Utgift: Kjøp av ressurser, målt i penger
Slipp oss til - ungdom inn i landbruket - Presentasjon for (din kommune/temamøte)
Husleie nivå  Husleien opp med ca 100% på 10 år.  Inntektene har hatt en lavere utvikling.  Det begynner å bli ”normalt” med over 40% bo.
Resultater fra spørreundersøkelse • 90 tidligere lærebedrifter invitert til å svare på en nettbasert spørreundersøkelse • Inviterte bedrifter hadde lærling.
Vi får Norge til å gro! Jordbruksforhandlingene innspill fra Nordland Bondelag Fokus på inntekt.
Vi får Norge til å gro! Fornying av Norges Bondelag – på hugget Uttalelse fra Nordland.
”Jeg reiser smart”-kampanjen 26. april – 12. juni 2010
Endret skattlegging av pensjonister Forsvar offentlig pensjon, 10. mai 2010 Jan Mønnesland.
Forstandere i trossamfunn
Løper og trener utviklingsplan for Agder og Rogaland Skikrets Alpin komiteen 2009/2010.
Kursvirksomhet i frivillige organisasjoner ABC for kursarrangører Studieforbundet natur og miljø.
Jakta i fjor og nye forskrifter
Bosetting Nina Gran.
REV.
KOMMUNALE BOLIGADMINISTRASJONERS LANDSRÅD Med fokus på boligpolitikk og boligsosialt arbeid.
TILSKUDD TIL TILTAK I BEITEOMRÅDER November 2013.
KS Konsultasjoner HVORFOR NY BOSETTINGSMODELL :Vanskelig å få kommuneplasser ÅRSAK: -Regjeringen: kommunene var uvillige. Stort.meld nr 17.
Lokale forhandlinger Beregninger - begreper
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Kor tid kan søknaden registrerast?  Dersom du søkjer for våren 2013 så kan du søkje så snart det let seg gjere.  Du som skal søkje.
Kompensasjonsordninger for merverdiavgift Seilflyseksjonens ledermøte 10. april 2010 Arne Mathisen.
Gjødsel Stjørdal Engebret Dæhlin. Hvorfor så dramatisk prisøkning? Tilbud/etterspørsel - forbruk - produksjonskapasitet Etterspørselen er større.
Miljøutfordringer løst i andre land ? VRI Rogaland Sola 20. januar 2012.
Norsk Finansbarometer 2011 TNS Gallup Oslo, 2011 Det norske livs- og pensjonsforsikrings- markedet og dets bevegelser Grafikkrapport - total.
Om Norsk Finansbarometer 2014
Samarbeidsprosjekt Svømmeaksjonen..  GjensidigeStiftelsen er en uavhengig stiftelse, som har som formål å tildele midler som gagner Trygghet og Helse.
Månedsbrev Smørblomst
Norske landskap Ulf Skauli
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
RADON BE – dagene 23. – 24. april 2003 Inger Vold Zapffe
Evaluering inntak 2012 Vedleggsskjema «Rett skjema til rett elev» Skjema A: Det var inntaksåret 2012 et ønske om å få riktige søkere til særskilt.
Aktivitetsmiddelsøknadene Samhandling mellom AIR og klubbene.
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie og Gjengsleie for hybler og leiligheter i Oslo 1. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av.
En bedre kraftsituasjon i Midt-Norge
Barnehagereformen gjennomføres i Trondheim! Sluttspurten, Gardermoen
Kapittel 2: Investeringsanalyse
100 lure ord å lære.
100 høyfrekvente ord Trykk F5 for å starte, deretter klikker du på ønsket hastighet 2 sekunder 1 sekund Blink Randi Orten og Thomas Melby, Stenbråten skole.
lansert 7. des etter oppstartmøte i september. Samarbeidsprosjekt, Kommune, SJFF, Fjellstyrene.
Webmarkedsføring som virker FRIundersøkelsen 2014 Spørreundersøkelse pr. epost ved skoleslutt skoleåret Til alle lærere med klasser.
Og.
Ny våpenforskrift. Bakgrunn Forskjellsbehandling Politidirektoratets ”rundskrivsvelde” Generelt behov for revisjon.
HVA SKAL TIL FOR Å LYKKES ? PLANLEGGING; (PROSJEKTBESKRIVELSE) ÅRSPLAN RESSURSER INSTRUKTØRER SAMARBEIDSPARTNERE FORANKRING EGEN FORENING INSTRUKTØRER.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Foto: Bjørn Erik Olsen Fag-/nettverkssamling Bygg og anleggsteknikk Utdanningsavdelingen, Anne Engan Djupvik Foto: Thor-Wiggo Skille.
Gutter som lekeressurser HOSLE BARNEHAGE
Kampanje februar 2014 Kampanjeprodukter mobil Kampanjeprodukter MBB
NJFF HORDALAND: PÅ SKOLEN Sporløs ferdsel Fiskestanga. Fot – cm Snella Rigging av stang/ snelle Fastsitting Bremsefunksjon Backlash Slukknute Sikkerhet.
IL Holeværingen Langrenn Løypelag Løyper i bygda
Foto: Bjørn Erik Olsen Fag-/nettverkssamling Helse og oppvekstfag Utdanningsavdelingen, Anne Engan Djupvik Foto: Thor-Wiggo Skille.
1 SKAL DU HJELPE KFUK-KFUM NÅR VI SLUTTER?. 2 VI FIKK SÅ MYE GLEDE I KFUK-KFUM I Y’S MEN FORTSATTE DET.
Verdivurdering av Sjakk OL i Tromsø. Innhold: Forutsetninger og avgrensninger for kalkulatoren Sjakk OL, regional verdiskaping pr år:
Samlinger november 2014 Før inntaket 2015/16 Søknadsfrist 1.februar Meldingsskjema 1.mars Spesialundervisning.
Jordbruksoppgjøret 2014 – produksjonstilskudd og tilskudd til avløsning ferie og fritid Kommunesamlinger høsten 2014.
Møte med NTNU 6. november Søknadsinformasjon.
Informasjonsmøte om kombinasjon av uføretrygd og inntekt
1 GRUNNVILKÅR FOR PRODUKSJON- OG AVLØSERTILSKUDD.
Lokale Aktivitetsmidler Sak til årsmøte i Sola Idrettsråd 17.februar 2011 Revidert etter vedtak i årsmøte SOLA IDRETTSRÅD
Revejakt Surnadal 5. januar 2017.
Landkreditt og avlingsskade 21.august
Rasmus- fondet § 1 Formål Hovedformålet med fondet er å gi økonomisk støtte til barn og ungdom, som kommer fra familier med økonomiske utfordringer. Hensikten.
Tilskudd til tillitsvalgte og klubber lokalt 2018
Utskrift av presentasjonen:

Av Frode Tjønn, leder av Saltdal JFF Revejakt i Saltdal Av Frode Tjønn, leder av Saltdal JFF

Revejakt i Saltdal Av Frode Tjønn I Saltdal har vi hatt vellykket revejakt i to år. I 2008/2009 ble det felt rundt 80 rever og i år 2009/2010 er det felt vel 40. Det kunne blitt skutt mange flere dersom vi hadde hatt flere jegere. Det er vel ikke mere enn 13 jegere som jakter rev. I 2008 fikk Saltdal JFF tilskudd fra kommunen gjennom viltfond og aktivitetsmidler; dette ble brukt til skuddpremie.  Samtidig ble det et samarbeid med rovviltprosjektet om utbetaling herfra.

Revejakt i Saltdal Av Frode Tjønn I 2009 Ble det på nytt gitt støtte på 20.000 kroner til skuddpremie. Det er et svært godt samarbeid med viltforvaltningen i kommunen. Vi må påpeke at kommunen ikke utbetaler skuddpremie da må det eget kommunestyrevedtak til. Foreningen får støtte fra kommunen og det er vi som fastsetter størrelsen på skuddpremien. Det er i tillegg premie på mink, mår og kråke og ravn.   I år har vi faktisk sett en økning av mårbestanden i Lønsdal. Om dette skyldes uttak av rødrev vites ikke, men denne kan godt øke når rødrevstammen går ned. I Lønsdal ble det tatt 4 mår i felle. Saltdal JFF låner ut 6 feller i året til fangst av mår.

Revejakt i Saltdal Av Frode Tjønn Statskog Nordland I tillegg er det inngått samarbeid med Statskog Nordland for de områder som grenser opp mot deres areal. I 2010 er det fra Statskog gitt støtte til vilttiltak på 10.000 kroner, dette vil antakeligvis bli benyttet til å gjennomføre et lokkejaktkurs på rev eller bygging av en åtebu som settes opp i Saltdal. Statskog har tidligere dekket utgifter i forbindelse mer revejaktkurs. Åtebuene bør ikke ligge så langt fra veg at du komer dit i løpet av en kort skitur 20 - 30 for å få disse brukt. Alternativt kan være å sette dem opp i forbindelse med skutertrasee til hyttefelt /hytte, og så haike til fjells når det er mulig. Fortsettelse  

Revejakt i Saltdal Av Frode Tjønn Statskog, fortsettelse Det anbefales å søke til Statskog om 20.000 for oppsetting av åtebu, slik at dere kan få denne opp i løpet av sommeren og kanskje starte foring tidlig. Statskog gir ikke støtte til skuddpremie, det er avklart med landbruksdepartementet, kun til viltpleie eks. innkjøp mårfeller, revejaktkurs, åtebu etc. Det er bare å prøve på noe.

Revejakt i Saltdal Av Frode Tjønn Fylkesmannen i Nordland I 2009 fikk vi støtte fra Fylkesmannen I Nordland på 20.000  for å sette opp jaktbu opp mot Saltfjellet for å ta ut rødrev som konkurrerer med fjellreven. Vi har ellers vært flinke til å søke på midler fra Nordland fylkeskommune, men ikke til revejakt. 

Revejakt i Saltdal Av Frode Tjønn Utvidet revejakt Saltdal JFF søker hvert år til Statskog Nordland at det er ønskelig med utvidet jakttid til 1. mai. Statskog sender oss grunneiere søknad videre til kommunen.  For resten av kommunen har vi søkt om deler til utvidet jakt. Årsak er å ikke skape for mye støy omkring utvidelsen. Det er et enkelt-vedtak kommunen gjør.  Til neste år vurderer vi å søke utvidet jakt i hele kommunen, blant annet på grunn av de tap bla. sauenæringa har til rev samt for generelt viltpleie.  Utvidet revejakt viser seg å være svært gunstig. I løpet av sesongens første måneder ser det ut til at det blir skutt få tisper. I den utvidede jakten er det skutt en stor andel tisper, som er det vi er mest ute etter ved revejakta. Det ser ut som om det er i tiden etter 1 mai at parringstiden for det meste er over og at tispa må begynne å være mere aktiv på åtet. I tillegg skytes det også flere hannrever enn gjennomsnittet i denne tiden.  Til neste år vurderer vi å forsøke oss på 10 mai.  De fleste starter revejakta til vinteren, dette hører sannsynlig med til tradisjon på revejakt og at den er lettere å få på åte enn om sommeren. Det bør oppfordres til mer revejakt på sommer og høst. I Saltdal kunne det sikkert vært tatt ut 80 - 120/140 rever hvert år.

Revejakt i Saltdal Av Frode Tjønn Kurs i revjakt Vanligvis benytter vi steder som benyttes til åtejakt. Det kan være bonden på gården som har åte fra sau eller ei jaktbu. I Saltdal kan det benyttes tre åtebuer til jakt. Ved disse har det vært mye åte over lengre tid. Det er plass til opplæringsjeger og instruktør i bua. Det installeres revevarsler. I tillegg er det parafinovn for å fjerne dugg og holde varme. I år har vi latt være å jakte rev på et par av buene. Dette resulterte i 3 skutte rever. Om det er en konsekvens av at vi ikke har skutt der før på året kan vi ikke vite. Problemet har vært få prøvejegere.  Vi arrangerer kurs om det så er bare en deltaker.

Revejakt i Saltdal Av Frode Tjønn Åte til jakt Åte til buene får vi fra Jernbaneverket eller viltnemda i kommunen. Ta kontakt med Jernbaneverket for å få navn på ansvarlig for transport av døde dyr på deres jernbanestrekke dersom behov, disse kan lempes av på stasjoner eller annet.   Ei bu må forventes med fulle kostnader opp mot 20.000 kroner (vindu, dør, isolasjon, kryssfiner, varmeovn, etc.).  Rabater er fint å ha, brukte vinduer eller lag dørene sjøl. buene kan settes opp i elementer og tas ned eventuelt ved behov. Det må påberegnes 2-3 dagers arbeid for å sette i stand bua. Bua bør kunne settes opp der det er mulig for jegere å kjøpe jaktkort, ellers kan revejakt være en inngangsport hos grunneiere(lag) med større eiendommer der det i dag ikke selges jaktkort.

Revejakt i Saltdal Av Frode Tjønn Skitt jakt og ta kontakt dersom det er noe.   Med vennlig hilsen Tlf Frode Tjønn 48245367 Frode Tjønn Tlf Rune Berg 75682023 - leder Saltdal JFF Tlf Stein Halvorsen 99093906 NJFF-Nordland 95986874

Revejakt i Saltdal Av Frode Tjønn Skuddpremier i Saltdal Kråke kr 10,- Ravn kr 75,- Mink 50,- Mår 200,- Rev 300,-