4h-matskole Å lære ved å gjøre!.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
FISKESPRELL Gøy for barnehagen, godt for barna Del 1 Generelt om Fiskesprell Norges sjømatråd Husk å sette inn ditt navn på denne foilen, introduser.
Advertisements

Vi ser hverandre og erfarer at i Guds rike hører vi sammen
ERNÆRING HIL FOTBALL.
Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
VELKOMMEN TIL KURS | |.
Å opprettholde et godt immunforsvar
Råd for et sunt kosthold (1)
Turdag Mandag 26.August gikk til Askedalen/ Idrettsplasssen Vi hadde en helt topp tur til Askedalen/ Idrettsplassen Vi hadde med fotballer på banen, men.
Rosenholm M-gruppa`s lokalplan 2013
Naturen som lekeplass for barnehagen
FEILING gir erfaring Ikke la ting være uprøvd fordi du er redd for å feile. Du lærer mest av å gjøre, så gjør mest det.
Bra mat for bedre helse- Kurstreff 2
Tone L. Bie, 2014.
Sunn Livsstil Sunne matvaner!.
Gutter i fokus Et Samhandlings Prosjekt Tannhelse- tjenesten
………………………………………………………..(Hvem i kommunen/bydelen)
Hva er aktivitet og deltakelse?
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Tiril Gaare Mikkelsen Klinisk ernæringsfysiolog
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
Marianne Dahlum Helsesøster
Øyer ungdomsskole.
Aktivitetsskolen Rosenholm Infohefte 2013
MÅNEDSEVALUERING NOVEMBER Vi har hatt fokus på helse og prata om at det er viktig med god håndhygiene. Vi vil ikke bli syke! Barna vasker hendene før måltid.
Å lykkes eller være lykkelig?
Oslo Kommune Karen Lassen
Presentasjon for diskusjon på foreldremøter m.m
FYSISK AKTIVIETET OG SKJERMAKTIVITETER
Mat i barnehagen Forskrifter og andre dokumenter
UkeSatsningsområdeArenaAktivitetMål 31Trivsel og tradisjonerFast oppstartsdag 1.august. - Bli kjent med Aktivitetsskolens område og regler. - Elevene får.
GODT HUMØR • Bevegelse og fysisk aktivitet gjør   deg glad og gir mer energi • Å være aktiv sammen med venner gir   trygghet og fellesskap • Nysgjerrighet.
Grønn framtid 1000 muligheter i landbruket Ett rekrutteringsprosjekt i regi av 4H Nordland Prosjektet er finansiert av Nordland fylkeskommune, Fylkesmannen.
Oversikt over rammeplanene Ulikheter
På barnehagens lunsjmeny!
Evaluering av november på Blå avdeling:
Den digitale leken -bare utenfor eller også innenfor barnehagen?
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Hvorfor og hvordan mer sjømat i barnehagen?
Eldresenterforum Vigdis Brit Skulberg
Helseetaten Forskrifter og andre dokumenter
Hva er det viktigste i livet ditt? Betyr det mye å ha god helse?
"God bagasje på livets reise."
Samtale 2.
Barn og bevegelse Si JA til barnas bevegelsesglede!
Gustadmoen barnehage Med for ditt barn
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Samtaleverktøyet «Gode vaner for god helse» er utviklet av Kreftforeningen i samarbeid med helsesøstre og fysioterapeut. Målgruppen for samtaleverktøyet.
1 Opplevelsesnæringene Onarheim/ Farstad/ Almås På vei mot et regionalt forankret, flerfaglig forskningsprogram… Seminar Tindved Kulturhage, Verdal
Presentasjon Tema 2: Kosthold og helse Forholdet mellon mat og helse og hvordan komme i form Cristina Andrea Lydia.
Grunnleggende ernæring
Livsstilsending - uke 5 -
Eldreomsorgens ABC Ernæring Marthe Sollien. Aldersforandringers betydning for kostholdet Mange faktorer påvirker de eldres kosthold. Vanlig: Endret smak,
Velkommen til foreldremøte høsten Overgang fra felles del til avdelingsvis……  Vi går gjennom stokken  Viser konkretene som støtter hverdagens.
Valgfag Hva kan jeg velge mellom på ÅUS?.  Fysiske aktiviteter Fysiske aktiviteter  Mål for opplæringen er at eleven skal kunne  delta i gruppeaktiviteter.
Månedsplan for september Temaet for denne måneden: Meg selv Målet for denne perioden er å gi barna kjennskap kroppen 1 Gruppe 1: tema inne Gruppe 2 og.
Aktiv livsstil og hjemmeprogram Uke 3. Aktiv Livsstil Aktiv/ inaktiv familie Trening på ferie Prioritering på lik linje med annet Unaturlig/ ubehagelig.
Velkommen – presentasjon av deg selv
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Bapp gruppe Bapp gruppe er et forebyggende kurs for barn år(barn) og for ungdommer 13– 17 år(ungdom) som lever nært mennesker med psykiske vansker.
Sammensetning av matvarer
For å forstå oss selv, henter vi svar fra blant annet naturvitenskap, religion og filosofi.
Aktiv Livsstil Aktiv/ inaktiv familie Trening på ferie
Livsstil og god helse Tekst, figur, bilder etc..
Glad og trygg, på jakt etter kunnskap
Velkommen – presentasjon av deg selv
Praktisk mat Uke 12.
Aktiv Livsstil Aktiv/ inaktiv familie Trening på ferie
Samarbeider med Kløver fra uke 26.
Utskrift av presentasjonen:

4h-matskole Å lære ved å gjøre!

Hva er 4h-matskole? Et ferie- og fritidstilbud til barn 8-12 år Rogaland 2006 + flere fylker Målet å spre til alle fylkene 3-5 dager i en ferie, i en helg eller minimatskole en ettermiddag Ungdommer kan være instruktører sammen med en hovedinstruktør

Hva er det fokus på? 1. Lære å lage sunn og variert mat fra grunnen av 2. Lære om økologi og hvor maten kommer fra 3. Kost og ernæring 4. Fysisk aktivitet hver dag Sosialt og morsomt Verdifulle opplevelser og lærdom

1. Hvordan lære om sunn og variert mat fra grunnen av? Lære om grunnleggende matlaging Smak Lære om de ulike hovedråvarene Hva er bra for oss å spise? Lære om de ulike måltidene Forskjell på hverdag og fest

2. Hvordan lære om økologi og hvor maten kommer fra? Ta utgangspunkt i de ulike økosystemene og lære om de ressursene som kan høstes der ved å sanke, plukke, fiske og fange knyttet til årshjulet

Hvor kommer maten fra? Lage temadager i de ulike økosystemene Med utgangspunkt i nærmiljøet lære de om lokal mat og kortreist mat Besøke en matprodusent/nærings-middelbedrift 4H gård – dyrking av mat Kulturhistorie og tradisjoner Økologisk mat

3. Hvordan lære om kost og ernæring? Lære om næringsstoffer og hvorfor de er viktige for kroppen Ernæringsrådene Bruke kostsirkelen og tallerkenmodellen Lære å sette sammen et sundt kosthold

4. Hvordan lære om fysisk aktivitet hver dag? Skapt til å være i bevegelse Livsstilssykdommer - sitter for mye i ro Ut å jobb Ut å sank/plukk mat Sykle til og fra et besøk Lek

Digitalt materiale- levende www.4h.no/matskole Hjelpemiddel for arrangering av matskoler Relevant teorikunnskap Instruktørdel Oppskrifter Informasjonskanal