SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Advertisements

Sprell levende 4.mai 08.
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Messa for travle familier
Harald Kaasa Hammer Knattholmen Guds kjærlighet og vår.
Music: Nightengale Serenade
Fra ord til liv April 2009.
Fra ord til liv Mars 2011.
FRIHET Galaterne 5,1 ”Til frihet har Kristus frigjort oss. Stå derfor fast, og la dere ikke igjen legge under trelldommens åk.”
Gudstjeneste med Skattejakt.
”Se, vi går opp til Jerusalem”
Et bekymringsløst liv – er det mulig? Matteus 6,23-34
Hva er det som driver meg? Greiner på det gode treet.
Bibeltime onsdag 8.januar Anne Birgitta L.K.. Luk.1, Men da Elisabet var i sjette måned, ble engelen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilea.
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
1.
Vintreets hemmelighet Livet i vennskap og kjærlighet Joh 15,12-17
Vintreets hemmelighet Livet i ordet, bønnen og gleden Joh 15:7-11
En måte å lese Bibelen på
Velkommen til skolegudstjeneste
Med sekken full av penger!
Smittende tro Det kommende året vil vi fokusere på: Hvordan…
Velkommen til gudstjeneste
Sterkere: Normisjons diakonale mulighet v/ Arne Kristian Rokseth.
lig velkommen til høsttakkefest med dåp i Botne kirke
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Hva er vitsen med å gifte seg?
Johannes 16, Om sorg og glede
”Vi vil gjerne se Jesus”
Skattejakt-samling på torsdag
Deg være ære, Herre over dødens makt!
Hosianna, Davids sønn! Velsignet være han! Velsignet Davids sønn som kommer, i Herrens navn! Hosianna i det høye, hosianna, Davids sønn! Velsignet,
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
Forandring fryder.
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
Johannes 21,11-19.
Getsemane – Matteus 26,36-56.
Lukas 18,35-43 Den blinde mannen ved Jeriko
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
”Jeg er ikke god nok for Gud!”
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3,20-28
Jesus, døperen Johannes og jul
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”. Forandring fryder Ap.gj. 9,1-20 Saulus fnyste ennå av trusler og mord mot Herrens disipler. Han gikk til ypperstepresten.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Lukas 9,57-62, Jesus krever alt
Alle hjerters dag… 14.feb ..Den dag han skulle ledes ut til sin død, han etterlot et brev i sin celle adressert til henne. Det var undertegnet «Din Valentin».
1 Å tjene skaperen eller skapelsen  Givertjeneste handler om penger ”Gi, så skal det bli gitt dere! Et godt mål, stappet, ristet og overfylt, skal bli.
Jesu bergpreken Mateus 5,1-16.
Å komme til seg selv og til Gud. Den yngste sønnen solgte alt sitt og dro til et land langt bort. Der sløste han bort alle pengene i et vilt liv.
Problemet og løsningen:
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
I DINE HENDER ER NÅDE Å FÅ
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
STILLE BØNN Takk Gud, Han som er din Far
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
1.1 /// Klikk her for å høre Magnus 1.2 /// Klikk her for å høre Thea 1.2.
mennesket mennesket Utviklingssone for hva mennesket kan klare å lære med hjelp/sammen mennesket.
Og.
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
Kroppen som Gud har villet
Kjærlighet – mellom søsken
“Disippel-høring”.
Hvordan bruke adventstiden best mulig? Hvordan ære Gud i adventstiden?
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Er han god, da vil han. Kan han så vil han
Utskrift av presentasjonen:

23-1-2011 Ole Petter Erlandsen SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn! luk. 11, 5-13 + Luk 18, 1-8 23-1-2011 Ole Petter Erlandsen

Luk 11,5-13 Så sa han til dem: "Sett at en av dere går til en venn midt på natten og ber ham: `Kjære, lån meg tre brød! 6 En venn som er på reise, er kommet til meg, og jeg har ikke noe å by ham.` 7 Tror dere han da vil svare der innefra: `Ikke forstyrr meg! Døren er alt stengt, og både barna og jeg er i seng. Jeg kan ikke stå opp og gi deg noe.` 8 Nei, sier jeg dere: Om han ikke står opp og gir ham det for vennskaps skyld, vil han iallfall gjøre det fordi han er så pågående, og gi ham alt han trenger.

Luk 11,5-13 9 Jeg sier dere: Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere.10 For den som ber, han får. Den som leter, han finner. Og den som banker på, skal det lukkes opp for. 11 Finnes det en far blant dere som vil gi sønnen sin en orm når han ber om en fisk, 12 eller gi ham en skorpion når han ber om et egg? 13 Når selv dere som er onde, vet å gi barna deres gode gaver, hvor mye mer skal ikke da Far i himmelen gi Den hellige ånd til dem som ber ham!"

Luk. 18, 1-8 Så fortalte han dem en lignelse om at de alltid skulle be og ikke miste motet: 2 «I en by var det en dommer som ikke fryktet Gud og ikke tok hensyn til noe menneske. 3 I samme by var det en enke som stadig på ny kom til ham og sa: 'Hjelp meg mot min motpart, så jeg kan få min rett.' 4 Lenge ville han ikke, men til slutt sa han til seg selv: 'Enda jeg ikke frykter Gud og ikke tar hensyn til noe menneske, 5 får jeg hjelpe denne enken til hennes rett, siden hun plager meg slik, ellers ender det vel med at hun flyr like i synet på meg.'»

Luk. 18, 1-8 6 Og Herren sa: «Hør hva denne uhederlige dommeren sier! 7 Skulle ikke da Gud hjelpe sine utvalgte til deres rett, de som roper til ham dag og natt? Er han sen til å hjelpe dem? 8 Jeg sier dere: Han skal sørge for at de får sin rett, og det snart. Men når Menneskesønnen kommer, vil han da finne troen på jorden?»

Gud er en god far som ønsker å svare bønn Gud er ikke som den søvndrukne naboen Gud er ikke som den urettferdige dommeren Når disse to – naboen og dommeren – likevel gir etter, hvor mye mer skulle ikke da Gud besvare vår bønn? Gud, som er din og min far (eller pappa) Om Gud ikke svarer – tro ikke at han ikke vil Tro hva som helst annet – bare ikke at Gud ikke vil ditt beste Om Gud ikke svarer – tro ikke at han ikke kan Husk at Gud, himmelen og jordens skaper, er all-mektig!

Gud ønsker at vi skal minne ham på hva han har lovt! Bønn: Ordet “aiteo” betyr å spørre, eller å tigge, men betyr også å krever eller å henvise til et løfte eller en rett. Hvilke løfter har Gud gitt i Bibelen? Hvilke løfter har Gud gitt deg personlig?

Så hvordan skal vi be? 1: Be! Jak. 4, 2: Dere har ikke, fordi dere ikke ber……

Så hvordan skal vi be? 2: La Guds brann bli din brann! Jak. 4, 3: «Dere ber, men får ikke, fordi dere ber galt; dere vil sløse det bort i nytelser….» Rom. 12, 2: «…… la dere forvandle ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som er til glede for Gud, det fullkomne.»

Så hvordan skal vi be? 3: Vær konkret! Luk. 18, 3: «Hjelp meg mot min motpart, så jeg kan få min rett.»

Så hvordan skal vi be? 4: Be med tro Luk. 11, 9: «Be, så skal dere få….» Heb. 11, 6: «Uten tro er det umulig å være til glede for Gud. For den som trer fram for Gud, må tro at han er til, og at han lønner dem som søker ham» Mark. 11, 24: “tro at dere har fått det, og dere skal få det.” Rom. 8, 31-32: Rom 8,31-32 Hva skal vi så si til dette? Er Gud for oss, hvem er da mot oss?32 Han som ikke sparte sin egen Sønn, men ga ham for oss alle, kan han gjøre noe annet enn å gi oss alt sammen med ham?

Så hvordan skal vi be? 5: Vær pågående • Luk 11,8: «…….fordi han er så pågående, og gi ham alt han trenger.» Luk 18,5: «….siden hun plager meg slik, ellers ender det vel med at hun flyr like i synet på meg.»

Så hvordan skal vi be? 6: Vær utholdende Luk. 18, 1: «Så fortalte han dem en lignelse om at de alltid skulle be og ikke miste motet» Luk 18,7: «Skulle ikke da Gud hjelpe sine utvalgte til deres rett, de som roper til ham dag og natt? Er han sen til å hjelpe dem?» Kol 4,2: «Vær utholdende i bønn, våk og be med takk til Gud!»

Så hvordan skal vi be? 7. Godta at Gud er Gud og at det ikke er deg •2 Kor 12,7-10: «For at jeg ikke skal bli hovmodig på grunn av de høye åpenbaringene, har jeg fått en torn i kroppen, en Satans engel som skal slå meg - for at jeg ikke skal bli hovmodig. 8 Tre ganger ba jeg Herren om at den måtte bli tatt fra meg, 9 men han svarte: "Min nåde er nok for deg, for kraften fullendes i svakhet." Derfor vil jeg helst være stolt av mine svakheter, for at Kristi kraft kan ta bolig i meg. 10 Og derfor er jeg fylt av glede når jeg for Kristi skyld er svak, blir mishandlet, er i nød, forfølgelser og vanskeligheter. For når jeg er svak, da er jeg sterk.»

Guds svar kommer når du minst venter det! Luk. 18, 7.: Skulle ikke da Gud hjelpe sine utvalgte til deres rett, de som roper til ham dag og natt? Er han sen til å hjelpe dem? 8 Jeg sier dere: Han skal sørge for at de får sin rett, og det snart. Tachos – snart: «kort tidsrom» Betyr snart eller plutselig. Er det ikke det vi ofte opplever – at Gud griper inn når vi minst venter det?

Ole Petters to lover om bønn 1. Tro aldri at Gud ikke svarer fordi han ikke gidder, fordi han ikke elsker deg eller fordi han ikke er mektig nok til å gripe inn. Finn på enhver annen forklaring, men ikke denne 2. Slutt aldri å be