Biblioteksjef Forsand kommune

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kontaktkonferansen 2011 Tor Eivind Johansen 26. mai 2011 Kristiansund.
Advertisements

"Gi rom for lesing!" ”Regjeringens tiltaksplan for leselyst og leseferdighet”
Samarbeid med Fishspot. En temasatsning i to prosjekter. 1.Fishspot Forprosjekt- ”Helhetlig og langsiktig plan for fisketurisme i Hedmark”.
Mitt innlegg vil dreie seg om at bibliotekene tar nye roller, men mest vil jeg nok vektlegge nye måter å tenke organisering av nye tjenester på. Organisering.
Utfordringer for bibliotekene i det 21.århundre – presentasjon av BS Weblån Lillestrøm 19. november 2008.
NETTBIBLIOTEKET PARTNERSKAP OG SAMARBEID Forsand bibliotek Nina Olaussen.
Ørjan Persen Bergen Offentlige Bibliotek E-bøker og formidling på nett - erfaringer fra Bergen Off. Bibliotek.
St.meld. nr. 47 ( ) Samhandlingsreformen Rett behandling på rett sted til rett tid Statssekretær Ellen Birgitte Pedersen August/september 2009.
Samhandlingsutfordringer sett fra helsemyndighetenes perspektiv
Nasjonale bibliografiske tjenester
Velkommen til Biblioteksentralen AL og Bibliotekenes Hus Besøk fra bibliotekarutdanningen ved Høgskolen i Oslo, fredag 1.april 2005.
Tilsynet for små avløpsanlegg
VMs VISJON Hundekjøring rekrutterer, inkluderer, begeistrer og inspirerer!
RYFYLKEBIBLIOTEKET • Samarbeid organisert i Ryfylke IKS • Felles tekniske løsninger • Samarbeid om arrangement • MM3 + BS Weblån • E-bøker fra desember.
Helsebiblioteket.no Nyttig på nett for hele befolkningen Det 73. norske bibliotekmøte Stavanger, mars 2012 Hege Underdal, konst. redaksjonssjef,
Samhandlingsreformen – status og utfordringer Grenlandstinget 20. januar 2012.
Statens senter for arkiv, bibliotek og museum Bibliotekreform 2014 INNHOLD OG TJENESTER.
Kompetansekartlegging
FBF seminar Trondheim 6mai 2011 Hvilken kompetanse trenger bibliotekene ved overgang til nytt system FBF seminar Trondheim 6mai 2011 Kari Normo.
Kommunal- og regionaldepartementet Norsk mal: Startside Tips engelsk mal Klikk på utformingsfanen og velg DEPMAL – engelsk. Eller velg DEPMAL– engelsk.
E-bøker i norske bibliotek BS Weblån Trine O. Schøning Salgs- og markedsdirektør Biblioteksentralen AL.
SYNSPUNKTER FRA KS. ADMK KS’ utgangspunkt i hjemfallsaken Den kommunale og fylkeskommunale vannkraftproduksjonen er bygget ut og betalt av kommunene,
Levanger kommune - Levanger bibliotek – Driftskomiteen Folkebiblioteket anno 2008 Hva er det?
Forelesning på Høgskolen i Oslo JBI
Bredbånd og modernisering av offentlig sektor Karasjok 02. november 2004 statssekretær Eirik Lae Solberg 2005.
Stier og løyper. Historisk utvikling Frem til 2007: * 9 løypeområder er ansvarlig, også økonomisk, for løypeproduksjon * Kommunen bidrar med ,-
Utlån av digitale media BS Weblån
Biblioteksøk – fjernlån Svein Arne Brygfjeld Nasjonalbiblioteket
Biblioteksøk – status Svein Arne Brygfjeld Nasjonalbiblioteket.
Innkjøpsordningene og e-bøker Bibliotekmøte i Stavanger,
Pilotprosjektet samhandling innen helse- og omsorgstjenester Status pr
Helse- og miljøtilsyn Salten IKS
Gang/sykkelveger langs fylkesveger og omklassifisering av fylkesveger. Vestfold fylkeskommune er positiv til å overta det driftsmessige og økonomiske.
Kombinasjonsbibliotek i Berg To like bibliotek i to ulike bygder Tunnelen fra Senjahopen til Ersfjorden gjorde forbindelsen mellom bygdene.
Statens senter for arkiv, bibliotek og museum Evaluering av fagbibliotek Torill Redse seniorrådgiver ABM-utvikling.
Digitalisering av byggesaksarkiver i Bergen kommune
Prosjektet er støttet av:. Hovedmål ”Det sømløse bibliotek – region Oppland” innebærer at innbyggerne i Oppland skal oppleve et helhetlig bibliotektilbud.
ALEPH brukermøte 2007 Status fra ALEPH Plus Team.
Brukerforum 2012 Vigo Voksen Sola strand hotell Stavanger Brynjulf Bøen Daglig leder Vigo IKS.
Budsjett Rotary distrikt Endring periodisering Vedtak på DK-2008 innebærer: – kostnader oppstått før flyttes til
Distriktsmedisinsk senter (DMS) i Sunndal kommune Storfjordkonferansen Harriet Berntsen assisterende rådmann.
Statistikk i folkebibliotek Lillestrøm Brukermøte Mikromarc
Strindheim Yngres Grunnlaget for treningsavgifta.
Frosta, Levanger og Verdal - felles kommunestyremøte 14.oktober Geir Vinsand Hva er en samkommune og hva er alternativene? Frosta, Levanger og Verdal.
Det umulige ble mulig Felles IT-løsning for HiST og NTNU i Bibliotek for medisin og helse (BMH) Karen J. Buset, BMH NTNU Astrid Kilvik, BMH HiST Brynjulf.
Interkommunale idrettsanlegg
Kunstnerisk utsmykning av kommunale bygg
Redegjørelse i Vellets årsmøte Vannkomiteen har lagt fram forslag til løsning –Etablering av samvirkeforetak gjennomfører vann- og avløpsprosjektet –Orientering.
Ehandel i Oslo kommune Symposiet eLandet Norge oktober 2006 Kari Hove Prosjektleder Oslo kommune Utviklings- og kompetanseetaten.
TrønderFeide – status og planer v. Asle Brustad, prosjektleder eForum Prinsen hotell
Møte i innkjøpsgruppa for e-bøker Markedsføring e-bøker -Hvilken innkjøpsordning har bibliotekene valgt for Innkjøp høst Sette.
Landbrukets økonomiske betydning i Trøndelag
SAMLINGSUTVIKLING FOR SKOLEBIBLIOTEKARER Drammensbiblioteket
Drammen bibliotek Utfordringer og muligheter Partssammensatt samarbeidsutvalg 10. september 2012 Tone Ulltveit-Moe og Monica Nyhus.
Hardangerbiblioteka. Målsetjingar Å gi brukarane av biblioteka i Hardanger eit betre tilbod. Best mogeleg bruk av den samla kompetansen ved biblioteka.
Hvorfor felles nett ? Felles nett en forutsetning for effektivt samarbeid Fra Harmoni-rapporten: ” Dagens situasjon viser at planlagte samarbeidsprosjekter.
Revidert biblioteklov - nye muligheter!
Partnerskap for folkehelse i Rogaland 2015.
Nettsider Vi ser at bibliotekenes nettsider har for lite innhold. Dette er en viktig informasjonskanal for innbyggerne i kommunen. Også bruk av sosiale.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Prosjekt og utviklingsarbeid i bibliotek Siri Tidemann-Andersen, Det flerspråklige bibliotek.
Transportordning Presentasjon av BS sin planlagte nasjonale transportordning for fjernlån mellom biblioteker. Bodø 25. november 2008.
Energi- og klimaplan Odd Svein Hjertø. Organisering Styringsgruppe - STH utvalget som består av ordførere og rådmenn Arbeidsgruppe - Adm. og økonomisk.
Erfaringer med bruk av BedreVANN i kommunen Vi ønsker å få inn eksempler på bruk fra deltakerkommunene - Frist: Vi vil formidle tips og erfaringer.
Modell for finansiering
Felles biblioteksystem
Langtidsplan og budsjett
Porteføljesøknader for Administrativ IT for 2018 runde 2 – vår 2018
Aktivitetsappen Presentasjon :28 1.
kart.fosen.net – interkommunalt GIS-samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Biblioteksjef Forsand kommune Ryfylkebiblioteket.no Nina Olaussen Biblioteksjef Forsand kommune biblioteket@forsand.kommune.no

Nettbiblioteket Samarbeidsprosjekt siden 2009 mellom bibliotekene i Forsand, Strand, Hjelmeland, Finnøy, Suldal og Sauda om oppretting av Ryfylkebiblioteket

Ryfylkebiblioteket.no Felles e-bibliotek for de 6 samarbeidspartnerne Organisert som ei avdeling i Ryfylke interkommunale selskap (RIKS) De 6 eierbibliotekene eies og driftes av kommunene som før

Prosjektet er støttet av: Nasjonalbiblioteket (ABM-u) Rogaland fylkeskommune Ryfylkefondet Biblioteksentralen

Status og framdrift Oppretting av Ryfylkebiblioteket godkjent av kommunestyrene i september Felles nettportal, logo og felles katalog lanseres medio desember BS Weblån og e-media lanseres 1.mars 2012 Samarbeid om formidling i 2010 og 2011

Ryfylke Til sammen ca 26.500 innbyggere Strand/Forsand: 12.000/1200 Ulike økonomiske forutsetninger 3 ulike biblioteksystem Ønske om samarbeid Kulturhaust Ryfylke E-bøker i media sommeren 2009

Ryfylkebibliotekets oppgaver Forvaltning og utlån av e-media Samarbeid om formidlingstiltak Profilering og markedsføring av bibliotekenes tjenester Felles katalog

Ryfylkebiblioteket.no Skal ivareta felles tjenester for de 6 eierbibliotekene Skal gi brukerne bedre tjenester via kostnads- og arbeidsdeling mellom kommunene ”De minste betaler mest pr hode”

Hvorfor selskap? Organisasjonsnummer for kjøp og betaling av media og tjenester Reelt felles eierskap mellom kommunene Avdelingsstyre sikrer kommunal kontroll med ressurstilgang og ressursbruk Politisk beslutningsmyndighet over bibliotekene forblir hos kommunestyrene

Avdelingsstyret De 6 kulturlederne Daglig leder i Ryfylke IKS 1 biblioteksjef (velges for 2 år) Fagforeningsrepresentant

Avdelingsstyret Ansvar for finansiering av driften via bibliotekenes budsjett Vedtar prinsipper og nivå for kostnads- og oppgavefordeling mellom bibliotekene Sikrer stabilitet og langsiktighet i samarbeidet

Hvorfor felles katalog? Lønnsom investering Omdisponering av driftsmidler Framtidsrettet løsning Bedre for brukerne av de fysiske bibliotekene Transportordning i Rogaland innført i høst

E-media i Ryfylke? Vi tror lånerne vil ha det om noe tid Drømmeteknologi i utkantene!! Dårlige åpningstider Lange avstander Bedre utnytting av samlingene

Avtaler om e-media Hipp hurra – avtaler er inngått!! Eksemplarmodellen Gjenkjøp – maks antall utlån Eierskap som funksjon av pris

Obs Obs……. Samlingsutvikling Bibliotekkatalog≠forlagskatalog Største utfordring kan bli manglende tilgang på digital fag- og forskningslitteratur