Menighetens plass i Indre østfold fellesrådsområde

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
KONGSVINGER KOMMUNE Ledelse barnehage.
Advertisements

Demokratireformen i Den norske kirke - Hæ??. Demokratireformen Demokratireformen har som målsetting at flere av medlemmene engasjeres i kirken. Kirkens.
1 Tittel på foredraget Navn foredragsholder Tid og sted Hvordan kan vi forstå menighetsutvikling i norsk folkekirke? Harald Hegstad Bergen 2. februar 2010.
Erfaring med lokal ledelse og menighetsutvikling
Samarbeid mellom barnehage og barneverntjeneste
MUV i Asker menighet Årsmøtet 28. april MUV I Asker menighet • 4. september 2012 besluttet Asker menighetsråd at vi skulle delta i prosjektet Menighetsutvikling.
Stenrød Barnehage i Halden
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
1 Tittel på foredraget Navn foredragsholder Tid og sted Teologiske perspektiver på menighetsutvikling Harald Hegstad 4. mars 2009.
Misjon ”Dere skal være mine vitner i Jerusalem og hele Judea, i Samaria og like til jordens ender.” Apg 1,8 Diakoni ”Alle som var blitt troende, holdt.
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Språk i barnehagen - mye mer enn bare prat -.
Ungdomsskolegutter i barnehagen
VURDERING FOR LÆRING VFL SAMLING NAMSOS.
Menighetsrådet som styringsorgan
Om kunnskapskonstruksjon i en aksjonsforskningstilnærming
Bufdirkonferansen Før – stue bort - På høy tid at barna selv blir spurt ”Jeg har satt meg fore å endre på at voksne diskuterer hva som er best.
VOKSENROLLEN i UTELEIKEN
Kirken har fått en ny plan for diakoni, en plan som gjelder fra 1. 1
Veien videre med Ung:leder prosjektet? Hva Hva skjer i 2012 sentralt? - Søknad inne hos Gjensidigestiftelsen om 3 nye år med støtte - Vi ønsker å starte.
Hva vil vi med planverk og menighetsutvikling i Den norske kirke Jens-Petter Johnsen Kirkerådets direktør.
Menighet i bevegelse En prosjekt- presentasjon. Prosjektets målsetting Bidra til å forstå og svare på de utfordringer det er å være misjonerende kirke.
Presentasjon av Skien kommune 27
Oslo Universitetssykehus HF Nærmere barn og unge i Norge har foreldre som sliter med psykisk sykdom eller rusproblemer. Mange av disse barna får.
Samspill skaper vekst Et samarbeid mellom Næringsliv og kultur på Helgeland.
"God bagasje på livets reise."
Handlingsplan for Oslostudentenes idrettsklubb 2013.
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
VERDENS VIKTIGSTE OPPGAVE
Barneverntjenestens Ytre Helgeland avd Alstahaug Situasjon pr
Lek og Læring i barnehagen
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
St.meld. nr. 47 ( ) Samhandlings- reformen Rådmann Arve Semb Christophersen Larvik kommune Larvik – der det gode liv lever!
Strategi- og aktivitetsplan
Strategi og plan Kopervik Menighet.
Konfirmantundervisning i Hole menighet 2012/2013
Barns læring og medvirkning i det fysiske miljø
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
Ungdomstrinn i utvikling 1. samling i pulje 4 for skoleeiere og skoleledere Internett:
Kurs for nye menighetsråd MENIGHETSRÅDET SOM STYRINGSORGAN Valgt til å lede Menighetsrådets oppgaver og ansvar.
Aktuelle tema Taushetsplikt Frivilliges avtale m/menigheten.
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Valgt til å lede Menighetsrådet som styringsorgan.
Kristine Aksøy Leder av seksjon for barn, unge og trosopplæring Kirkerådet.
Fellesnemnda 8.des 2015 Orientering fra møte i ansettelsesutvalget Prosjektleders orientering.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
Utfordringer Interkommunalt samarbeid Samhandlingsreformen.
Seniorsentre og innbyggertorg Utvikling og organisering.
Oppfølging av kompetansestrategi… Bruk av resultatledelse i arbeidet med Kompetanse for Mangfold Tiller 9. og 10. februar 2016.
KIRKEASYL Asbjørn Finnbakk Rådgiver diakoni Stavanger bispedømmeråd.
Likestilling i kommunalt planarbeid
Invitasjon til Helt sjef!
Utruste til et godt liv gjennom trygghet, kunnskap og humør
Hvordan sikre et best mulig tilbud for unge med barnevernsbakgrunn i overgangen til voksenlivet? Dette er et prosjekt som er gjennomført av ansatte ved.
Anbefale en strategi Ideer for morgendagen.
Plan for universell utforming i Asker kommune
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
Regionalt Brukerutvalg
Oppfølging av regionale planer PH og TSB
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Eksempel fra Randaberg menighet
En visjon om å utvikle vanlige folkekirkemenigheter.
Kommunikasjon i helsetjenesten
Invitasjon til Helt sjef!
Seminar med partiene 14. november 2018
Elin M. Fjeldbraaten, Bedriftshelsetjenesten, Sørlandet Sykehus HF
Dialogmøte Regional ordning kompetanseheving barnehage
Vi vil være en kirke som Strategi for Stavanger bispedømme
Handling i hverdagen der barna er
Utskrift av presentasjonen:

Menighetens plass i Indre østfold fellesrådsområde Presentasjon av arbeidsgruppas arbeid med tema, 8.april 2019.

Menighetens plass…. Den lokale menigheten/soknet er grunnenheten i DNK Menigheten leves lokalt Hvordan styrke den lokale menigheten? Hvordan få en «dele-kultur» i det nye fellesrådsområde som kan inspirere den lokale menigheten? De ansatte skal fortsatt ha sitt primæransvar der de er ansatt pr nå.

Menighetens plass… Hvordan bevare og videreutvikle den lokale menigheten og samtidig styrke og tydeliggjøre kirken i den nye storkommunen? Hvilke områder og arrangementer er det hensiktsmessig å jobbe på tvers av menighetene innenfor det nye fellesrådsområdet?

Menighetens plass… Hvem har vært med i arbeidet? Mandat?

Menighetens plass… Nå-situasjonen: Kartlegging Eksisterende tilbud lokalt Samarbeider vi om noe nå? Hva kan vi samarbeide om framover?

Menighetens plass… Styrkene ift kartleggingen av menighetens tilbud pr nå: Pedagogiske tilbud for barn ml 0-6 år Konfirmantarbeidet – og noe lederkurs Godt samarbeid med skoler og barnehager Godt tilbud for gruppen 60+ Godt gudstjenestetilbud

Menighetens plass… Svakhetene ift kartleggingen av menighetenes tilbud pr nå: Lite tilbud for ungd etter konf tid, bortsett fra KRIK og noe lederkurs Det gjelder også unge voksne

Menighetens plass.. Kartleggingen har ført til at vi ser mange muligheter for samarbeid: -arrangement -jevnlig inspirasjon -felles kommunikasjon og PR -styrking av vår felles identitet -styrking av frivillighetskultur

Menighetens plass… Felles tiltak i 2020 for å skape interesse og blest rundt kirken i IØF

Menighetens plass… Hva med innbyggertorgene i IØF

Menighetens plass… Samarbeid med kommunens fagenheter

Menighetens plass.. Arbeid framover: Nye MR fra 1.nov og nytt FR fra 1.des Fire avdelinger i IØF Avdeling menighet Hvordan organiserer vi oss slik at vi får planlagt og gjennomført felles tiltak? -organisasjonskart for avd menighet

Menighetens plass… Avdelingsleder Menighet får en sentral rolle for å -hvordan organiserer vi oss for å få planlagt og gjennomført felles tiltak? -kontakt med menighetsrådene -hvordan skal de nye rådene samarbeide?

Menighetens plass… Menighetsrådenes rolle blir styrket -merkantil støtte, sekretærfunksjon, økonomi, forhold til FR og ansatte etc Arbeidsgruppa er glad for at kirkelig fellesnemnd arbeider med dette.

Menighetens plass… Forum/Salgsavdeling: Oppgaven er å sette kirken på kartet i IØK, og i det: hva samarbeider vi om, og hva skjer best lokalt? -stimulere til erfaringsutveksling - stimulere til å bruke styrkene til hverandre på en positiv måte

Menighetens plass… § 9 i Kirkeloven: Menighetsrådet skal ha sin oppmerksomhet henvendt på alt som kan gjøres for å vekke og nære det kristelige liv i soknet, særlig at Guds ord kan bli rikelig forkynt, syke og døende betjent med det, døpte gis dåpsopplæring, barn og unge samlet om gode formål og legemlig og åndelig nød avhjulpet.

Arbeidsgruppas anbefaling 1: Vi går for alternativ 3: et felles menighetsblad med lokale sider først -Ulemper med å fortsette som før: mye ressurser på hver tue.. Ressurskrevende og lite fellesskapsbyggende Fordeler med alt 3: Kirken kan være en pådriver til felles tenkning, en positiv bidragsyter inn i storkommunen.

Anbefaling 1 fortsetter: Vi anbefaler å utrede alternativ 3: Mange ukjente faktorer, men kan bli bedre. -hva fins av økonomi til sammen? - ansattressurser? Hva skal kommuniseres ut? -hvor stort, hvor fint, hvor ofte? - alt må også ut på sosiale medier etc Ansvaret for bladet legges til salgsavd?

Anbefaling nr 2: Rette en forespørsel om samarbeid om folkehelseressurser mellom menighetene i Den Norske Kirke i Indre Østfold fellesrådsområde og den kommende Indre Østfold kommune. Forespørselen rettes til prosjektrådmann Georg Smedhus.