Regional plan for kultur

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Oppfølgingstjenesten
Advertisements

KULTURUTREDNINGEN 2014 – GJENNOMGANG AV HOVEDMOMENTER
Hvorfor Kulturplan? Vedtak oppfølging Forny ”Kulturstrategier for Levanger kommune”. Behovet for å lage Levanger kommunes første kulturplan. Behovet.
Biblioteksjefmøte Karen Espelund. Grunnleggende forståelse Livet leves i kommunene Kulturens egenverdi og nytteverdi – begge tilnærminger må med.
Er det behov for et regionalt senter for inkludering og mangfold i Møre og Romsdal?
Presentasjon Regionplan Agder Regionplanens hovedmål Utvikle en sterk og samlet landsdel som er attraktiv for bosetting og næringsutvikling både.
Hvordan kan skolene og DKS samarbeide for å løfte fram kunstfagene v/ Kirsti Saxi.
Marianne Larsen ABM-utvikling Sekretariatet for Den kulturelle skolesekken St.meld nr. 8 Kulturell skulesekk for framtida.
Hedmark og Oppland musikkråd
Mappe 1 Gruppe 2. ”Barn kan tidlig vise at de bryr seg om hverandre, løser konflikter og tar andres perspektiv. ”(R06, s.28) Å ta barns perspektiv vil.
Fra Olavsled og Olavsfestdager til OL - fylkeskommunens kultursatsinger Sentrale elementer i arbeidet med å gjøre Trøndelag til Europas mest kreative region:
Folkehelse på dagsorden Hordaland fylkeskommune si rolle i partnarskap for folkehelse.
FORUM FOR OPPVEKST I SUNNHORDLAND Jan Enerstvedt Dagleg leiar FOS.
Effektiviseringsnettverk - Oslo Fjell kommune Nær innbyggjarar Kommune i vekst - ung befolkning Matriseorganisasjon - 5 tenesteavdelingar.
1 Liv Signe Navarsete, kommunal- og regionalminister Kvifor forsøk med nedsett stemmerettsalder Kva vert forventa og av kven?
Kulturlov Norsk kulturforum 21. April Norsk Kulturforum - NOKU Synliggjør kulturområdet. Representerer hele kulturfeltet. Har innflytelse på kulturpolitikk.
Møreforsking; «Alternativer for regionalt folkevald nivå» Møreforsking; Tore Eriksen Politikardag, 24.november 2014.
Velkomen til Sogn og Fjordane Helsing til Stortinget sin kommunal- og forvaltningskomite 27. oktober 2014 Fylkesordførar Åshild Kjelsnes (AP)
HEILT EKTE. «Ung meistring i vill vestlandsnatur» - Espen Bruun- HEILT EKTE.
Vilkår for regional samfunnsutvikling
Regional planstrategi
Kulturkonferanse april 2016 Den kulturelle skulesekken Nasjonal satsing for profesjonell kunst og kultur til alle skuleborn Samarbeid.
Samarbeid fylkeskommune og kommune Kunst, kultur og helse – Bergen 16.juni 2005.
Søking til skuleåret Opplæringsavdelinga, inntak og formidling Rådgjevarkonferansen 2014.
Pensjonistforbundet Sogn og Fjordane Handlingsplan Perioden –
Systematisk Observasjon av Lesing.  Ei prosjektgruppe har utarbeidd eit verktøy for systematisk kartleggjing av kvar den einskilde eleven er i leseutviklinga.
Gir kultur evig liv? Kultur og helse Fylkeskulturkonferansen 2004 Øyer november Prosjektleder FOLK 2 Margunn Skjei Knudtsen Nord-Trøndelag fylkeskommune.
Fylkesplan for Nordland Geir Davidsen Dato Foto: Bjørn Erik Olsen.
Kommunane i Sogn regionråd ”Sats på skulen - Snu Sogn!” Utviklingsprogram
FOLK Et femårig regionalt kultur- og helseprosjekt hvor kulturelle aktiviteter benyttes som virkemiddel i folkehelsearbeidet ( – ).
Sogn og Fjordane Fylkeskommune Regionalavdelinga FOLKEHELSE I SOGN OG FJORDANE Frå regional organisering til lokal handling i Sogn og Fjordane.
Kommunen og fylkeskommunen. Formannskapslovene 1837 Noreg skulle delast i kommunar Kommunane skulle velje kommunestyre til å styre Folket kjenner heimstaden.
Frivilligliv og samfunnsroller Ivar Eimhjellen Forskar II ved Uni Research Rokkansenteret og Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor Ungdom,
KOMMUNEPLAN FOR VINJE Samfunnsdelen Samfunnsdelens plass i plansystemet.
Frå tilpassing til omstilling i Sogn og Fjordane Samhandling for Grønt skifte.
Initiativet var tatt av Pf M&R hvor vi initierte et prosjekt inn i regional delplan for folkehelsene Målet var å få etablert et prosjekt.
KULTURTANKEN Visjon, verdier og målsettinger
2015 – 2020 LEV VEL – Gode kvardagar
VURDERING FOR LÆRING MÅLSETJINGAR, KJENNETEIKN PÅ GOD PRAKSIS OG ORGANISERING AV LÆRANDE NETTVERK.
Velkomen til nytt skule- og barnehageår 2015/16
KOMMUNEREFORMA – GJENNOMGANG INTENSJONSAVTALAR
Prosjektleder Ann Evy Duun
Har reformen ført til større handlingsrom for fylkeskommunen - styrking av demokratiet? september 2010 Kari-Anne Opsal.
Kultur og helse Stiklestad 3. november 2004 Prosjektleder Folk 2
KS Nord-Trøndelag – Strategikonferansen 2005
Samarbeid om god helse og livskvalitet
KOMPETANSETILGANG I REGIONALE ARBEIDSMARKEDER
Gjennomgang av ei satsing i næringsforum
Privatarkivkonferansen Marie Nicolaisen
Jevnaker kommune, May-Britt Nordli
Hordaland fylkeskommune
Status for arbeidet med ny kulturmelding - en løypemelding.
Hvor er vi nå og hvor vil vi?
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Budsjett 2019 Økonomiplan Effektiv drift Framtidsretta fokus Utviklingsorientert Resultatbevisst.
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Leiar- og eigarmøte for PPT og vidaregåande opplæring 15. mai 2018
Rådgivar Harald Johnny Tomren - Utdanningsavdelinga
Den kulturelle skolesekken
Thon hotel Jølster 18. oktober 2018
Diskusjonsframlegg frå styret
Ungdomsarbeidet i Bremanger kommune
Strategisk nærings- og utviklingsplan for Ulvik
- Skjeringspunktet mellom Innovasjon Norge og kommunale næringsfond -

UKM-festivalen Vestland
God læring og gode læringsresultat skal vere vårt varemerke
Arrangementsstrategi Lillehammer-regionen
Larvik - årets kulturkommune?
Hausten 2019.
Utskrift av presentasjonen:

Regional plan for kultur Kultur for alle Regional plan for kultur Sogn og Fjordane 2019 - 2027

www.sfj.no

Kvifor ein regional plan for kultur no? Fylkessamanslåinga Nye oppgåver til fylkeskommunane www.sfj.no

Planprosessen vidare Slutthandsaming av planen: HNK 25. september Fylkesutvalet 26. september Fylkestinget 16. oktober Handlingsprogrammet: Høyringsfrist 1. oktober HNK og fylkesutvalet i november, fylkestinget i desember www.sfj.no

Kulturforståinga som ligg til grunn for planen Eigenverdien av kunst og kulturuttrykk er ein grunnleggjande premiss for kulturpolitikken. Kunst og kultur er viktig for enkeltmenneskets utvikling, og som kraft i samfunnsutviklinga. Å satse på kultur er ei investering i demokrati og personleg vekst. www.sfj.no

Særleg viktige område i planen Inkludering Styrke nynorsken Digital kulturformidling Løft for lokale kulturbygg Byggje ut den kulturell infrastrukturen (institusjonar, møteplassar, nettverk, øvingsrom, utstyr, kompetanse m.m.) www.sfj.no

www.sfj.no

8.2.1 Tidleg engasjement Kultur har eit danningsaspekt, det deltakande, engasjerte og reflekterte menneske er målet. Barn og unge skal ha høve til å delta i kulturaktivitetar frå tidleg alder uavhengig av sosial bakgrunn. Det offentlege har eit spesielt ansvar for at alle får like moglegheiter og blir inkluderte, og at sosiale utfordringar, økonomi, kulturell bakgrunn og nedsett funksjonsevne ikkje står i vegen for deltaking. www.sfj.no

8.2.1.1 Kulturskulane I Sogn og Fjordane vil vi: Få laga lokale planar som knyter kulturskulen til den kommunale tenesteproduksjonen. Stimulere til samarbeid mellom kommunane om kulturskuletilboda. Følgje opp avtale på nasjonalt nivå om tettare samarbeid mellom kulturskulane, DKS og UKM på regionalt nivå. Etablere lokale fagråd med representantar for kulturskulane, DKS og UKM. Sikre samarbeid mellom kulturskulane, skular, barnehagar, organisasjonar og festivalar. Styrkje kulturskulane si rolle i arbeidet med inkludering. Stimulere til større sjangerbreidde i kulturskulane. Få til gode fordjupingstilbod og talentutviklingsprogram i fylket. Arbeide for eit tettare samarbeid mellom kulturskulane, Den kulturelle skulesekken, UKM (Ung kultur møtest) og musikk, dans og drama i vidaregåande opplæring. www.sfj.no

8.2.1.2 Kulturformidling for barn – Den kulturelle skulesekken (DKS) I Sogn og Fjordane vil vi: Ha samarbeid mellom offentlege instansar, kulturinstitusjonar og frivillig sektor om kulturformidling til barn og unge. At Den kulturelle skulesekken i større grad vert integrert i skulen sitt arbeid. At elevane i større grad vert engasjerte i samband med DKS-produksjonane. At DKS-produksjonar som er på turné i fylket i større grad vert nytta i lokale arrangement utanom skuletida. Stimulere til samarbeid mellom kulturinstitusjonar, kommunane og fylkeskommunen om tilbod til Den kulturelle skulesekken. At Sogn og Fjordane tek ein nasjonal posisjon når det gjeld å få fram nye, gode nynorskproduksjonar til bruk i formidlinga til barn og unge. Opprette fagråd på ulike fagområde innan Den kulturelle skulesekken. Greie ut om det er grunnlag for ei utvida satsing på eit kulturtilbod i barnehagane som ein kulturell skulesekk for barnehagane. www.sfj.no

Ung kultur møtest, UKM I Sogn og Fjordane vil vi at: UKM skal vere eit årleg arrangement for ung kultur i Sogn og Fjordane med arrangement i alle kommunar og på fylkesnivå. UKM i Sogn og Fjordane skal vere i utvikling og vere relevant for målgruppa 10 til 20 år. UKM i Sogn og Fjordane skal stimulere og synleggjere ung kultur i fylket. www.sfj.no

Handlingsprogram Tidleg engasjement www.sfj.no Fagområde Tiltak   Fagområde Tiltak 2019 2020 2021 2022 Kulturskulen Tiltak 1 Styrkje kulturskulane Ansvar: Kommunane x Tiltak 2 Styrkje fylkeskommunen si rolle i forhold til kulturskulane Ansvar: fylkeskommunen Kulturformidling til barn og unge, Den kulturelle skulesekken Aktivt arbeide for auke kontakten med skulane og for å integrere DKS i skulane sine planar Ansvar: fylkeskommunen, skulane Auke elevmedverknad i alle ledd i DKS, frå produksjon og utveljing til gjennomføring og evaluering Tiltak 3 Etablere fagråd for dei ulike kunstområda Ung kultur møtest Sikre oppslutninga om og vidareutvikle UKM Ansvar: kommunane, fylkeskommunen www.sfj.no

Gjennomføring av planen Verkemiddel Lover/forskrifter/retningsliner Fagkompetanse Politisk kompetanse Økonomi Informasjon www.sfj.no

Innspel til handlingsprogram http://www.sfj.no/hoeyring-regional-plan-for-kultur.6121527-341653.html www.sfj.no