Prosjektet: Interkommunalt landbrukskontor

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Prosjekt ”Kompetansetillitsvalgtes rolle og kompetanseprofil” Fellesforbundet, konferanse om fag- og yrkesopplæring 30.november 2010.
Advertisements

Levanger kommune Revidering av skolebruksplan - Orientering DK – Øystein Lunnan Revidering av skolebruksplan Orientering DK
SALTEN KONTROLLUTVALGSERVICE
Nordisk tilsynskonferanse
Den ideelle kommunesammenslåing
Karlsøy Kommune som samarbeidspartner.
Anleggsplan for Barentsområdet (Norsk del) Einar Botnmark, leder Nordland Idrettskrets Presentere meg selv.
Brukermedvirkning i interkommunalt samarbeid Øyer 24. Oktober 2012 Arne Leite.
HKØ. Bakgrunn: - Anleggssituasjonen for motorsport – i Holtålen spesielt, men i regionen generelt. - Finne et egnet område for motorsport i distriktet.
Levanger kommune - Dialogsemninar – ISK - Forsøket går mot slutten, hva nå? – Hans Heieraas INNHERRED SAMKOMMUNE Forsøket går mot slutten, hva nå.
Karrieresenteret i Nord-Trøndelag
Avdelingsdirektør Roar Arne Kvitvik
Overgangen skole-lærebedrift, etablering av flere læreplasser i arbeidslivet Prosjektpresentasjon Ragnhild Heggen.
SAMHANDLING Prosjektplan samhandlingsreformen Bjarne Nordlund Rådmann i RINDAL KOMMUNE (Torger Aarvaag Rådmann Hemne kommune)
Hva er - og hvordan utvikle en samkommune? Kort om prosjektet og hvilke problemstillinger rapporten berører.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Pilotprosjektet samhandling innen helse- og omsorgstjenester Status pr
Helse- og miljøtilsyn Salten IKS
Hvorfor kommuner? SOBK- opplæring Gardermoen Torstein Amdal og Dag Christiansen, rådgivere omstillingsenheten Fagforbundet.
20.8, 8.9 og var historiske dager ! – Kommunestyrene i Frosta, Levanger og Verdal vedtok å ta steget ut i et ukjent, men forhåpentligvis fruktbart,
Harmoni II 12-K samarbeid (eller ikke…..) i en teknisk og funksjonell form i dag og i morgen. Interkommunal kommunikasjon. Samarbeidsløsninger med.
1 Pilotprosjekt grenseløst barnehagetilbud i Vestregionen Asker, Bærum og Hole kommuner.
Framtidens byer Virksomhetsmøte Tone Skau Jonassen.
Framtidens byer Status og Handlingsprogrammet For Framtidens byer Formannskapet Tone Skau Jonassen.
Levanger kommune Rådmannen Status arbeidet med søknad om ISK 3 – Ola Stene. Kommunestyret Status arbeidet med søknad om ISK 3 Rådmann Ola Stene.
Utredning kommunesammenslåing 2014
ENERGI- OG KLIMAPLAN KONGSVINGER KOMMUNE Kongsvinger kommune ønsker velkommen til møte for oppstart av Energi- og Klimaplan for Kongsvinger 13. august.
Samhandlingsprosjekt psykisk helse Kick-off Midtre Namdal Samkommne 03
Demensstudien i Nord-Norge En behandlings- og omsorgsrelatert studie.
Landbrukets økonomiske betydning i Trøndelag
NAV-konferanse 5.mars 2009 Rådmannens ansvar og interesse for NAV-kontoret.
Kommunestruktur… generalistkommuner Norske kommuner ansvar for langt flere oppgaver enn mellom- og søreuropeiske kommuner 2.
Kommunereformen Fellesmøte Styringsgruppen og Referansegruppen v/ordfører Ove Silseth og rådmann Ole Bjørn Moen 1 Eide kommune.
Rømskog og kommunereformen. Stortingets oppdrag til alle kommunene (Kommuneprp 2015): Kommunene skal gjennomføre en vurdering av om de oppfyller forventingene.
File name – Page 1 Frosta, Levanger og Verdal - felles kommunestyre 14. oktober Jørund K. Nilsen Frosta, Levanger og Verdal - felles.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Kommunereform - hva skjer?
KOMMUNEREFORMEN Presentasjon for Aurskog-Høland KrF januar 2015
Økt grovforbasert kjøttproduksjon i Troms og Finnmark
Dokumentasjon av realkompetanse i landbruket Nasjonalt samarbeidsprosjekt  Norges Bondelag i samarbeid med faglaget i Nordland  Norsk Bonde og Småbrukarlag.
Regional Utviklingsarena Skog Scandic Rock City, Namsos 5. februar 2016 Skogprosjekt Namdal Knut Sklett Prosjektleder.
Dialogmøte vedrørende utredning skolestruktur Skarnsundet Redigert
Energi- og klimaplan Odd Svein Hjertø. Organisering Styringsgruppe - STH utvalget som består av ordførere og rådmenn Arbeidsgruppe - Adm. og økonomisk.
Organisering av arbeidet Planutvalg og styringsgruppe Fylkesrådet Prosjektgruppe Fylkesmannen i Nordland, KS, NHO Reiseliv, Norges vassdrags- og energidirektorat.
Felles anskaffelse trygghets- og varslingsteknologi
Den gode skoleeier I Nes.
Årshjul Idrettsrådet i Trondheim
Fusjonen NTNU og status fakultetet
Interkommunal eierstrategi
kommuneplanens areal- og samfunnsdel
Melkeprosjektet i Stjørdal, Meråker og Frosta sept. -15 – sept. -17
Bedre gjennomføring av det 13-årige opplæringsløpet
Felles utgreiingar i Sogn og Fjordane
Sidene for 1935 fra bestefars første dagbok,
Hva er - og hvordan utvikle en samkommune?
Modell for finansiering
Kvalitetskommuneprogrammet
Kommunereforma - møte med stortingsbenken
Årshjul 2018 – styremøter Helgelandssykehuset HF
KAD psykisk helse og rus
Medlemsmøtet 12. september 2014
Aktiviteter i campusutvikling høst 2017
KAD psykisk helse og rus
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Referat frå kontaktutvalsmøte
Jordvern og leiejord Hvordan vi som landbrukskontor jobber med disse tema Stein-Even Fjellaksel, Plan- og landbruksrådgiver i Evenes kommune.
Utviklingsprogram for byregioner
ByR-prosjektet: Samspill og regional vekstkraft i Tromsøregionen
Årshjul Idrettsrådet i Trondheim
Orientering/Status kommunesammenslåing, 237 dager igjen
Utskrift av presentasjonen:

Prosjektet: Interkommunalt landbrukskontor Bakgrunn i vedtak i Tromsø kommunestyre des. 2010: ” Rådmannen bes undersøke mulighetene for å få til et interkommunalt samarbeid på det landbruksfaglige området gjennom et felles interkommunalt landbrukskontor eller ved kjøp av denne tjenesten fra andre kommuner i Tromsø-regionen”

Mål og innhold i prosjektet Hovedmål:” Belyse om det er grunnlag for og gevinster å hente ved interkommunale samarbeidsløsninger på landbruksområdet for kommunene, men også for bøndene i regionen” Problemstillinger: Vil er felles kontor være en styrke for næringen? Svekkes de enkelte kommunens innflytelse ved et felles kontor ? Hvordan vil det faglige miljøet, rekrutteringen og kompetansen bli påvirket? Er det problemer med å ”trekke ut” landbruksfunksjonene fra andre kommunale oppgaver (arealplanlegging, nærings og miljø)? Vil lokaliseringsspørsmål og avstadsforhold kunne vanskeliggjøre arbeidet etablering av et slikt kontor?

Bemanning ved landbruksforvaltningen Balsfjord: 2 hele og 2 halve stillinger Tromsø: 4 stillinger (nettopp mistet en stilling) Karlsøy: 1 ca. 2/3-stilling

Modeller for framtidig organisering Status quo: Fortsatt et kontor i hver kommune, men samarbeid om utviklingsprosjekter og mulig fordeling av noen arbeidsoppgaver 2. Tromsø-Karlsøy modellen: Enten et felles kontor utenfor kommuneorganisasjonen eller at Tromsø utfører oppgavene 3. Felleskontormodellen: Stort interkommunalt landbrukskontor for alle tre kommunene.

Styringsgruppe og prosjektledelse Plan- og næringssjef Jan Einar Reiersen (prosjektansvarlig) Rådmann Hogne Eidissen Rådmann Jan Hugo Sørensen Observatør: Daglig leder Yngve Voktor Prosjektleder: Tor J. Skogstad, Utviklingskompetanse i Bodø

Referansegruppe I Nærings- og forvaltningssiden: Asgeir Slåttnes, Troms Bondelag (Tromsø) Per Arne Slettmo, Troms bonde- og småbrukerlag (Balsfjord) Jostein Lilleby, bonde (Karlsøy) Pål Westerbeek, Balsfjord og Malangen skogeierlag Arve Kleiven, fylkesmannens landbruksavdeling

Referansegruppe II Arbeidstakersiden: Kristin Arvesen, Fagforbundet (Tromsø) Lars Petter Granmo, Naturviterne (Tromsø) Eva B. Hansen, DELTA (Karlsøy)

Prosessen - milepæler Konstituering av styringsgruppe (juni) Utlysning og ansettelse av prosjektleder (juli – aug.) Oppstartmøte 16. sept. (styremøte og referansegruppemøte) Innsamling av data og diverse møter (sept. – des.) Avslutningsmøter og sluttrapport (jan. 2011) Politisk behandling av rapporten (vinteren 2011)