Frivillighetserklæring – hva, hvorfor og hvordan?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Som ledere må vi skape forventninger
Advertisements

Nordisk tilsynskonferanse
Samhandlingsreformens utfordringer og muligheter
Husbanken + kommunene = sant!
Frivilligpolitikk i Askim
Frivilligheten en ressurs i folkehelsearbeidet, men til hva og hvordan? • Det offentlige og frivilligheten i et mangeårig og skiftende fellesskap • Veksten.
Praksiskonsulentordningen i Norge
ARBEIDSGIVERPOLITIKK
Bymiljøavtalene – styring og organisering av oppfølging
Sosial kompetanse i en inkluderende skole
12-kommunesamarbeidett i Vestfold Strategisk plan
NAV – REFORMEN Innhold og utfordringer i NAV-kontorene. 12 K PLO-nettverk 27.september 2006 Live Jetlund, rådgiver, Fylkesmannen i Vestfold.
Demokratisk fornyelse Lokale praktiske erfaringer og mulig implementering i nasjonal politikk. Tone Tellevik Dahl-bydelsutvalgsleder Morten Nordlie-kultur-
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Fiskeriministeren Fiskeriministeren ønsker
Boligkonferansen i Tromsø mai Boligpolitikk i Tromsø boligsosiale utfordringer.
KNUTEPUNKT SØRLANDET: FORSTUDIE SAMARBEID INNEN OMSORG, HELSE OG SOSIAL Styret KnS
KNUTEPUNKT SØRLANDET: FORSTUDIE SAMARBEID INNEN OMSORG, HELSE OG SOSIAL. SAMARBEIDSAVTALEN. Seminar
FN-by prosjektet Samarbeid mellom UNEP/GRID-Arendal, Arendal kommune, Aust-Agder fylkeskommune og Ungdommens bystyre Bygger på ideer og initiativer for.
Husbankens boligsosiale utviklingsprogram
Haugalandet Regional strategiutvikling Prosjektmøte Innspill til samtalen senseNet® Stedsutvikling er et interaktivt strategi- og.
KRAFTSENTERET ASKIM HVORDAN HAR VI FORANKRET OG IMPLEMENTERT KORRUPSJONSFOREBYGGENDE ARBEID I ASKIM? Nettverkssamling mars 2014.
Veterinærinstituttet – En landsdekkende organisasjon
Oppfølging i bolig- nye grep i bydel Stovner
FORMÅLET MED SKOLEN Opplæringen skal, i samarbeid og forståelse med hjemmet, åpne dører mot verden og framtiden og gi elevene historisk og kulturell innsikt.
Handlingsromutvalget Hvorfor opprettet Virkelighetsforståelse og offentlig debatt Hvorfor er 23 milliarder oppfattet som utilstrekkelig?
Statlige bindinger på kommunene. 2 Bakgrunn og problemstilling Staten benytter et bredt spekter av virkemidler i styringen av kommunene. −Tre hovedtyper:
Rana kommune -systematisering av kommunalt folkehelsearbeid – 1.Bakteppe 2.Oppbygging av det systematiske folkehelsearbeidet 3.Forklaring av modell for.
Bibliotek på dagsorden! Om å bli hørt i kommunale prosesser Ruth Ørnholt Bodø, 5.otober 2011.
Flyktninger som ressurs Nordre Land kommune Fra bosatt til aktiv innbygger.
OMSORG 2020 Omsorg 2020 er regjeringens plan for omsorgsfeltet – Prioritere områder i omsorgsfeltet – Styrke kvaliteten og kompetansen.
Varslings- og lokaliseringsteknologi « Samarbeid om velferdsteknologi på Agder 2016» Gro Anita Fosse Rådgiver eHelse og velferdsteknologi HELSE OG SOSIAL.
Lørenskog kommune PUBLISERT: OMRÅDE: TEMA: OPPVEKST OG UTDANNING Tverrfaglig samarbeid for barn og unge TVERRFAGLIGE MØTER 22. SEPTEMBER 2016 HEGE DYRLAND.
Involvering og forankring av arbeidsgiverpolitikken i Gjøvik kommune. HR – sjef Elin G. Limoseth
Hva kan regionale politikere tilføre folkehelsearbeidet? Thore Westermoen Fylkesordfører.
1 Innledning på plankonferansen Utbygging av IC-triangelet innen sammen om bedre og mer effektive planprosesser.
Universell utforming i Nasjonal transportplan Partnerforum: Universell utforming og statsforvaltningen Blindern, Trine Hagen Vegdirektoratet.
BOA workshop SUHS-konferansen Innledning - samarbeid og samspill i sektoren og hvordan skape beste praksis BOA - klassifisering Arbeidsgruppen er.
Ressurser og læringsmiljø innen læringsmiljøutvalgets arbeids- og ansvarsområde v/Oddrun Bollingmo Fellesmøte SKU/LMU/ledelsen
Driftsstyrets rolle i arbeidet med kvalitetsvurdering og skoleutvikling.
Frivillighetsmeldingene Frivillighetsmelding 2007 «Frivillighet lever av lyst – og dør av tvang» – Oppretting av stilling som frivillighetskoordinator.
Inkluderende arbeidsliv som integrert del av arbeidsgiverpolitikken Prosess, plan og oppfølging IA-rådet i Oppland
Fagforbundets kvalitetsbegrep  Alle innbyggere skal gjennom det offentlige ha tilgang på tilpassede velferdstjenester av god.
Utredning av innføring av et Opplevelseskort i Asker Hvordan samskape med innbyggerne om deltagelse og aktivitet på tvers av funksjonsevne, kulturelle.
Sammen for bedre: LEVEKÅR INKLUDERING NÆRMILJØ PSYKISK HELSE AKTIVE ELDRE
Seniorsentre og innbyggertorg Utvikling og organisering.
Kommunal planstrategi
Den gode skoleeier I Nes.
Tilskuddsordning til frivillige organisasjoner og virksomhet
På sporet av en lokal frivillighetspolitikk?
Forvaltnings- og regionreformen Trøndelagsrådet 31. januar 2006
Hvordan sikrer kommunen langsiktig økonomisk styring?
Det integrerte universitetssykehuset
Fremtidig organisering av seniorsentrene
Statlige bindinger på kommunene
KNUTEPUNKT SØRLANDET: SAMARBEID INNEN OMSORG, HELSE OG SOSIAL
FAGGRUPPER OG PROSJEKTGRUPPER
Årsmøte HIF 10. mars.
Hva jobbet vi med i går? Kommunen i systemet Rollene og spilleregler
Internkontroll Pilotnettverk
Presentasjon på KS-nettverk
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Møte med seksjonssjefene 10. januar 2017
Strategi for lokaldemokratisk utvikling
Lindesnes 2020 Vi bygger den nye kommunen sammen.
Informasjonsmøter for ansatte
Orientering kommunestyret i Tysfjord kommune den
Utskrift av presentasjonen:

Frivillighetserklæring – hva, hvorfor og hvordan? Oslo 07.11.16 24.12.2018 Skedsmo Kommune, Presentasjonsnavn

Hva er en Frivillighetserklæring? Grunnleggende prinsipper og overordnede målsettinger for samspill med frivillig sektor – politisk plattform Erklæringen viser at kommunen har fokus på betydningen av frivillig sektor Et ønske om å bidra til at innbyggerne får delta i aktivitet og foreningsliv Skedsmo – erklæringen er delt inn i 3 hoveddeler: Prinsipper for samspillet Rammer for samspillet Oppfølging av erklæringen 24.12.2018 Skedsmo Kommune, Kultursektoren

Hvorfor er det viktig for kommunen å ha en Frivillighetserklæring? Legge rammer for samspillet mellom kommunen og frivillig sektor. Ønske om å øke samspillet/samhandlingen med frivillig sektor Danne grunnlag for at frivillig sektor og kommunen sammen i større grad enn i dag kan skape tjenester i et bredt spekter til nytte for befolkningen. Anerkjennelse av frivillig sektors betydning i samfunnet Kompetanse Erfaring Sosial tilhørighet Mestring Skape fellesskapsfølelsen   24.12.2018 Skedsmo Kommune, Presentasjonsnavn

Hvordan har vi jobbet fram Frivillighetserklæringen? Kafédialog i samarbeid med Frivillighet Norge Kartlegging av frivillighetens syn på egne ressurser og utfordringer (Frivillighet Norge) Politisk forankring: Sak om forslag til utvikling av en frivillighetserklæring Politisk sak: forslag til Frivillighetserklæring for Skedsmo kommune Administrativ forankring – rådmannens ledergruppe Administrativ arbeidsgruppe Innspillmøter fra lag/foreninger/Ungdomsrådet 24.12.2018 Skedsmo Kommune, Presentasjonsnavn

Oppfølging av Frivillighetserklæringen framover Frivillighetserklæringen har fått «et hjem» i kommunens frivilligsentral Frivillighetskoordinator i helse- og sosialsektoren Gjøre erklæringen kjent, operativ og virksom i alle sektorer, styrer/utvalg/Ungdomsråd Benyttes i praksis ved bl.a. Utarbeidelse av nye planverk/rullering av eksisterende Årlig konferanse (innen mars 2017) Formelle/uformelle møter (en dør inn) Drøfting av tilskuddsordninger Samarbeidsavtaler Lag/foreningsregister (2017) 24.12.2018 Skedsmo Kommune, Presentasjonsnavn