Velg selv er en film  med tilhørende  samtaleopplegg for tweens, aldersgruppen 9-13 år. Vi ønsker at samtaleopplegget skal skape refleksjon rundt rus-

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
- Kompetanse Nettvett Hanne Svendsen- PVS kompetanse.
Advertisements

NETTVETT Bjørn Jakobsen.
Hønefoss politistasjon
Sosiale medier - Hvordan forberede de unge og oss selv til en verden på nettet?
Velkommen til foreldremøte. Sakliste  Forventninger  Timeplanen  Fag  Læringsmål  Lekser  Ukeprøve  Klassemiljø  Sosiale tiltak  Info fra FAU.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage – div info v /Vigdis – foreldreråd, m/ valg av foreldrerepresentanter
Likeverd og likestilling. Kva meinar vi med likeverd? Alle er like verdifulle. Uavhengig av kjønn, rase, nasjonalitet, stilling eller status. -døme: svarte.
DU SER DET IKKE PÅ MEG å leve med overgrepserfaring.
SEKSUELLE OVERGREP Utfordringer knyttet til å delta i menighetsfellesskapet Elisabeth Torp kirkeligressurssenter.no.
Et innblikk i barns nettliv Bryn skole 16./
Idoler & idealer. Et trygt rom Her er du velkommen som den du er Du er en bra person akkurat slik du er Ikke si og gjør noe du ikke selv vil Ha respekt.
Velkommen til foreldremøte 2.trinn Onsdag 30. september 2015.
Ungdata-undersøkelsen 2017 for Tyrifjord videregående skole i Hole
Sokrates.
Barneverntjenesten i Åmot
Ungdata-undersøkelsen 2017 i Meland
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
INFORMASJON OM BARNEVERN
Hvordan sette innovasjon på dagsorden i en kommune…
Ungdom og seksuelle gråsoner
Berit Voktor, helsesøster / prosjektleder Bodø
Verneombudets dag 12. Mars 2015 Vernetjenesten i Kristiansund.
Velg selv er en film  med tilhørende  samtaleopplegg for tweens, aldersgruppen 9-13 år. Vi ønsker at samtaleopplegget skal skape refleksjon rundt rus-
PALS.
Hvordan samtale om barnas seksuelle utvikling -erfaring fra helsestasjonen og hvordan forebygge at grensene krenkes. Barns seksualitet 0-6 år Sissel Irene.
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Venner & valg Avslutning.
Roller og forventninger
Sametingsvalget mellom Karasjok og Tønsberg
Foreldrenettverk Kristine Hasund
Nettvett U-18 Bodø politistasjon
Forbundets etiske retningslinjer
PRESENTASJONER Minutter Foiler Font 10 –
LYKKE TIL MAT I BARNEHAGEN.
Makt & myter Velkommen En god start kan være å få alle til å reise seg opp, og være med på en enkel lek eller bevegelsessang.
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Kapittel 25 Othilie i barnehagen
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Anita forteller (FORSIDE) om søndagsskolen og de sinte mennene.
Hva er en konfirmant? Hvem er din konfirmant?
Toleransevinduet Lærer forklarer. Snakke om at læring, vennskap og deltakelse får vi bare til når vi er inne i toleransevinduet. Noen har smale, noen har.
Leseutvikling og læringsstrategier
HVA GJØR KIRKENS NØDHJELP?
Misunnelse Har dere vært misunnelig på en ting noen andre hadde noen gang? Fortell om det Hvor i kroppen kjenner du misunnelse? Hvordan kjennes følelsen.
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
alle barna sin rett til god omsorg
Velg selv er en film  med tilhørende  samtaleopplegg for tweens, aldersgruppen 9-13 år. Vi ønsker at samtaleopplegget skal skape refleksjon rundt rus-
Velkommen – presentasjon av deg selv
Foreldre – Barnas viktigste Forebygger
Fest & følelser Velkommen
«Hva ungdom lurer på om sex»
Venner & valg Velkommen.
Denne presentasjonen er ment for ungdom
Denne presentasjonen er ment for barn 9-12 år
Vold Hva tenker dere om dette bildet?
Agnes Giertsen, Helsesøster/ høgskolelektor &
SMISO Hamar et selvhjelpssenter for:
EN KORT PRESENTASJON AV PROSJEKTET
Nettpatruljen Oslo Midtstuen skole 2/25/2019.
Sokrates.
Voldsforebyggende opplæring
Velkommen til foreldremøte
Fysisk og psykisk helse
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Når du blir «pusha» til å gjøre noe du egentlig ikke vil…
«Å være sin egen bestevenn»
Sjølvbilete og sjølvtillit
FORELDREKONTROLL Vet du hva dine barn surfer på, spiller eller bruker av app`r? Det er ikke lett å følge tempoet til egne barn og hva de blir utsatt for.
reddbarna.no/jegerher #JegErHer
Utskrift av presentasjonen:

Velg selv er en film  med tilhørende  samtaleopplegg for tweens, aldersgruppen 9-13 år. Vi ønsker at samtaleopplegget skal skape refleksjon rundt rus- og seksualitet, og gjennom det bidra til å forebygge rusbruk og seksuelle overgrep. Rundt oss har vi mange stemmer som vil fortelle oss noe om hvordan vi blir lykkelige, glad og fornøyde. Reklame, tv, radio, kjendiser,bloggere,  venner og foreldre er eksempel på stemmer vi hører på, kanskje uten å tenke over det. Vi gjør mange valg i løpet av en dag og av og til kan valgene føles store og umulige. Vi trenger heldigvis ikke bære alt alene, vi er skapt til felleskap. Vi trenger ikke ta alle de vanskelige valgene alene, snakk med en trygg voksen som du stoler på. Noen har mange gode venner, andre har kanskje få. Noen lar valgene sine bli styrt mye av hva andre tenker, mens andre velger mest selv. I Kirken tror vi at Gud har skapt oss, akkurat slik vi er. Du er god nok slik du er. Ikke la noen presse deg til å mene noe annet om deg selv, eller til å gjøre noe som du egentlig ikke vil. Velg selv. Hvem vil du høre på?

«Det å ta dei beste vala når alternativa er så mange, er ei utfordring for tweens i dag» Marie Kvalbein-Olsen Hvorfor velg selv?

velgselv.no I 2016 har de fleste internett med seg i lomma, gå gjerne inn på www.velgselv.no og se på nettsiden. På nettsiden ligger det direktelink til filmen, denne er lastet opp via vimeo og skal fungere på alle pcer og på ulike programmer. Gjør den ikke det blir vi veldig glad for en tilbakemelding! Under dette bilde du ser fremme nå ligger samtaleoppleggene som du kan trykke inn på.

https://vimeo.com/187780843 Filmen velg selv.

Ulike tema Dumme vaksne Mobbing Skjermtid Kjærastar Vondt samvit Kroppspress Grenser Rus Gruppepress

Barn i møte med ein vaksen leiar Trygge vaksne som skil mellom gode og vonde løyndomar Sei gjerne til barna: ”De skal ikkje godta alt det eg seier berre fordi eg er vaksen – ver gjerne usamd! Eg kan ikkje vite korleis det er å vere deg. Vis respekt for dei andre og deira meininger. Du kan spørje meg om absolutt alt, og eg svarar på det meste, men ikkje på alt” Gode og vonde hemmeligheter i møte med barn: Vi gjør mange valg i løpet av en dag og av og til kan valgene føles store og umulige. Vi trenger heldigvis ikke bære alt alene, vi er skapt til felleskap. Vi trenger ikke ta alle de vanskelige valgene alene, snakk med en trygg voksen som du stoler på. Noen har mange gode venner, andre har kanskje få. Noen lar valgene sine bli styrt mye av hva andre tenker, mens andre velger mest selv. Noen har trygge voksne rundt seg, andre har ikke det. Vil du være en trygg og modig voksen? Det er viktig å formidle til barna at barn skal ha gode hemmeligheter, men at barn ikke skal ha vonde hemmeligheter. Då må de fortelle det til en voksen de stoler på. Dersom man klarer å formidle at “jeg er en slik person du kan fortelle det til” så er det flott. Men då må man være forberedt på og motagelig for å ta i mot “det verste”. Nesten halvparten av oss kjenner noen som har vært utsatt for seksuelle overgrep som barn. Seksuelle overgrep skjer oftere, nærmere og er mer skadelig enn vi tror. Likevel er det skremmende stille. Barn trenger modige voksne – hjemme, på skolen, i barnehagen, på fritidsarenaene – på alle de arenaer der barn er. Seksuelle overgrep skjer mot barn i alle typer hjem og i alle kulturer, uavhengig av familiens sosioøkonomisk status. En del barn kan være sårbare for å bli utsatt for overgrep fordi de har et stort behov for å bli sett og få tilbakemeldinger av voksne. Likevel er det mange barn som ikke fremstår som sårbare, men som blir utsatt for overgrep fordi overgriperen bruker mye energi og lang tid for å bearbeide barnet, gi positiv oppmerksomhet, gaver og omsorg – såkalt grooming. Barn og unge utsettes også for overgrep gjennom internett og mobil.

Vel sjølv – vel saman Det er ikkje meininga at barn skal ta vanskelege val heilt sjølv, vi må fortelje dei at det ikkje er deira ansvar Ein kan få hjelp av ein vaksen til å velje, om ein veljer å spørje Om barn veljer saman, er det lettare å ta gode val

velgselv@blakors.no dubestemmer.no medietilsynet.no brukhue.com husfred.no nullmobbing.no sexfordeg.no snakkommobbing.no korspahalsen.no slettmeg.no