HÅP I NORD-KOREA.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Profetene i Det gamle testamente
Advertisements

THAILAND.
Messa for travle familier
«SØNDAG FOR DE FORFULGTE» 2011
SAMMEN FOR DE FORFULGTE
Religioner og livssyn i dag
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Skaper eller tilfeldigheter? Problemer med å tro?
1.
Hvem er Jesus?.
Vintreets hemmelighet Livet i vennskap og kjærlighet Joh 15,12-17
Da er du rikere enn 75% av verdens folk. Om du har mat i kjøleskapet, Klær å ha på deg, tak over hodet og en seng å sove i...
Om du har mat i kjøleskapet, klær å ha på deg, tak over hodet og en seng å sove i ... Da er du rikere enn 75% av jordens befolkning.
Konflikter som preget verden
Om du har mat i kjøleskapet, klær å ha på deg, tak over hodet og en seng å sove i ... Da er du rikere enn 75% av verdens befolkning……
Skattejakt-samling på torsdag
Velkommen til lysmesse
Tre håndfuller vann for livet.
Hosianna, Davids sønn! Velsignet være han! Velsignet Davids sønn som kommer, i Herrens navn! Hosianna i det høye, hosianna, Davids sønn! Velsignet,
Priviligerte mennesker, lever livet uten grenser, graver og pumper opp
Problemet og løsningen:
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
1.1 /// Klikk her for å høre Magnus 1.2 /// Klikk her for å høre Thea 1.2.
-tjener verdens forfulgte kristne
En profet er en forkynner som taler med fullmakt fra Gud
Kapittel 36 Reza forteller om sin arbeidserfaring.
VERDENS VIKTIGSTE OPPGAVE
Lys til verden 2013/2014 Årets tema: Forfulgt tro  7 misjonsorganisasjoner sammen om felles prosjekt i Nidaros  Kristne blir forfulgt for sin tro i mer.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16
Misjonstime Velkommen til dd.mm åååå
Fascismen i Italia Bilde: Hitler og Mussolini i Venezia i 1934.
Bibelen til Kina 1. Bibler til Kina 2 Bibelen: Tidligere en forbudt bok 3.
Kapittel 14. Fattigdom og utvikling Del 5 Internasjonale forhold Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 5a definere.
Pietismen og konfirmasjonen ”Å vekke folket” Pietisme kaller vi den retningen som kom til Norge på begynnelsen av 1700-tallet. Pietistene.
En million bibler til Cuba Bibeldagen 2014 Foto: Dag Kjær Smemo og Hans J. Sagrusten.
 Konflikten mellom Israel og Palestina.  CA 6 Mill. Jøder blir drept under 2. VK  Stor sympati for jødene etter 2. VK  Enighet om at jødene skulle.
Hva er egentlig en menighet -og hva er vår oppgave.
Viktige ord vi skal jobbe med. Disse må dere forstå og lære: En revolusjon Et monarki Eneveldig konge Et klasse-samfunn En stand – flere stender En adel,
Fra ord til liv februar 2011 "Alle som drives av Guds Ånd, de er Guds barn" (Rom 8,14).
«Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg» (Mt 25,40). «Fra ord til liv» April 2016.
En million bibler til Cuba Bibeldagen 2014 Foto: Dag Kjær Smemo og Hans J. Sagrusten.
Søndag for forfulgte kristne Folketall: 175 millioner Føderal republikk med 36 delstater Hovedreligioner: Kristendom og islam Antall kristne: Ca.
Kapittel 35 Hans forteller om jobben som sosionom Hans ønsker å hjelpe andre mennesker.
FN- Forente nasjoner Bilder og tekst hentet fra
FN- Forente nasjoner Bilder og tekst hentet fra
BIBELEN.
-en stor familie av nasjonale kirker
Den russiske revolusjon
sos-barnebyer barn på flukt
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
FN- Forente nasjoner Bilder og tekst hentet fra
Kolosserbrevet 1,1-1,23 fra BIBELEN GUDS ORD, 1997/2007
North Atlantic Treaty Organisation
Drakamp mellom to folkegrupper
INNSAMLING TIL REDD BARNAS ARBEID
Bibler til Kina Bibeldagen 2011
Gjennomgang av periodeplanen for uke 42-46:
Gang.
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
Sjia vs. sunni.
Den kalde krigen Intro Hva betyr begrepet kald krig? Kald krig i dag?
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Medfølelse Til dette temaet er noen av bildene ganske tøffe. Disse er samlet mot slutten. For de yngste elevene må en vurdere om det er lurt å hoppe over.
Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16
Buddhismen Vokste fram i et hinduistisk miljø.
Bilder: Filmweb Bakgrunn:
Bilder: Filmweb Bakgrunn:
Det er 7,4 milliarder mennesker i verden
VALG.
Utskrift av presentasjonen:

HÅP I NORD-KOREA

Nord-Korea er et forholdsvis lite land, som ligger mellom Kina og Sør-Korea. Landet har ca 24 millioner innbyggere.

Nord-Korea kalles ofte for mørkets rike Nord-Korea kalles ofte for mørkets rike. Her ser du et satellittbilde av Nord-Korea, Sør-Korea og litt av Kina, tatt på natten. Som du ser er det nesten ingen elektriske lys som lyser opp Nord-Korea, i motsetning til i nabolandene.

Hele Korea-halvøya var gjennom mange år preget av okkupasjon og svært blodige kriger. Etter 2. verdenskrig lengtet folket etter fred og en egen leder som kunne gi dem en bedre framtid.

Kim Il-Sung presenterte seg selv som Nord-Koreas nye president og redningsmann. Han så på seg selv som folkets nye superhelt.

Men Kim Il-Sung stolte aldri på folket sitt Men Kim Il-Sung stolte aldri på folket sitt. Han gikk raskt i gang med å forby alt og alle som tenkte annerledes enn det han selv gjorde. Folk som tidligere hadde stemt på andre partier, eller vært religiøse ledere, ble drept.

Kim Il-Sung iverksatte systematisk overvåkning av innbyggerne i Nord-Korea. Alle skulle vite at noen overvåket dem hele tiden, og at de når som helst kunne bli tatt i å gjøre noe «galt».

Fortsatt er det slik i Nord-Korea at mennesker fengsles og tortureres bare for det minste lille «feiltrinn», som å si noe negativt om landets ledere eller å bli tatt i å ha en religiøs tro. I Nord-Korea er det en forbrytelse bare å si ordet «Gud» – «Hananim» – høyt.

Her ser du et av de høyeste tårnene i Nord-Koreas hovedstad, Pyongyang Her ser du et av de høyeste tårnene i Nord-Koreas hovedstad, Pyongyang. Tårnet symboliserer Nord-Koreas helt egen religion og filosofi, kalt Juche.

Her ser du et bilde av en kirke som ble bygget i dagens Nord-Korea i 1895! På den tiden var det mange kristne i Korea. Også foreldrene til Kim Il-Sung var kristne. Kim så hvor mye troen betydde for foreldrene, og hvor mye de var villige til å ofre for troen sin.

Da Kim Il-Sung døde, tok sønnen Kim Jong-Il over som president og leder for Nord-Korea. Han fortsatte den knallharde linjen med brutal undertrykkelse av befolkningen. Her er to gigantiske statuer av far og sønn. Landets ledere legger fremdeles opp til en massiv persondyrking både rundt de to avdøde presidentene, og den nåværende, Kim Jong-Un.

Fra første skoledag lærer alle barn i Nord-Korea om Kim Il-Sung, sønnen hans Kim Jong-Il, og barnebarnet Kim Jong-Un. Det henger bildet av dem i alle offentlige rom, og i alle hjem. Hver dag begynner undervisningen med at alle elever og lærere bøyer seg foran bildene av dem.

Alle voksne i Nord-Korea må gå med et jakkemerke med bilde av Kim Il-Sung. Selv om han døde i 1994, er han fortsatt «landets evige president». Han er den eneste avdøde president i verden som fortsatt er offisielt statsoverhode!

Men selv om Kim Il-Sung og hans etterkommere har klart å kontrollere befolkningen i landet, har de ikke klart å utvikle Nord-Korea. De aller fleste som lever der er svært fattige.

Her ser du grenseelven mellom Kina og Nord-Korea Her ser du grenseelven mellom Kina og Nord-Korea. Kina ligger til venstre og Nord-Korea til høyre. Mange tusen nordkoreanere prøver å flykte over til Kina hvert år.

Men Kina vil ikke ta imot flyktninger fra Nord-Korea Men Kina vil ikke ta imot flyktninger fra Nord-Korea. Her ser du en hule i bakken som flyktninger bruker for å skjule seg inne i Kina, på vei til et annet land der de kan bli anerkjent som flyktninger. Mange kristne i Kina hjelper nordkoreanske flyktninger, selv om det er strengt forbudt.

Nå er det over 70 år siden Kim Il-Sung tok makten i Nord-Korea Nå er det over 70 år siden Kim Il-Sung tok makten i Nord-Korea. Han gjorde landet om til et paradis for seg og sin familie, og til en enorm tragedie for folket. Ingen vet hvor lenge regimet i Nord-Korea vil fortsette å kunne eksistere.

Nå er det Kim Il-Sung sitt barnebarn, Kim Jong-Un, som styrer landet Nå er det Kim Il-Sung sitt barnebarn, Kim Jong-Un, som styrer landet. Han har dessverre fortsatt i sporene fra sin far og bestefar og satset hardt på å gjøre Nord-Korea til en såkalt «atommakt», altså et land med atomvåpen.

Er Nord-Korea bare tragedie. Finnes det ikke noe håp for landet Er Nord-Korea bare tragedie? Finnes det ikke noe håp for landet? En viktig endring de siste årene er at kinesere som driver små forretninger får lov til å reise inn i enkelte områder av Nord-Korea. Stadig flere kristne kinesere ønsker å arbeide inne i Nord-Korea. Mange kristne kinesere har før opplevd mye press fra myndighetene i Kina, selv om mange har det lettere nå. Kristne kinesere som reiser inn til et av verdens mest undertrykkende land, gjør det fordi de ønsker å vise menneskene i Nord-Korea at Gud ikke har glemt dem.

Kristne fra Kina og Sør-Korea driver små utviklingsprosjekter og gid nødhjelp til underernærte barn og eldre i Nord-Korea.

En viktig oppgave er å gi hjelp til bedre jordbruksproduksjon, slik at færre sulter

Men fortsatt må kristne nordkoreanere leve med sin tro helt i skjul Men fortsatt må kristne nordkoreanere leve med sin tro helt i skjul. De kan kanskje bare fortelle om troen sin til en annen person. Mange tør ikke engang å oppbevare en bibel i huset sitt. I stedet lærer de seg bibelvers utenat. Hva hadde du gjort hvis det var ulovlig å eie en bibel?

www.stefanus.no