Grupper.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
EN LITEN JULE HILSEN FRA LAR-NETT NORGE
Advertisements

Normer, verdier og holdninger
Sosial integrering Geir Hyrve.
Pedagogisk analyse.
Nettverk Kvinner i Ledelse - I - Inspirasjonskilde og kompetansebank Velkommen til våre websider! Nettverket vårt består av ca. 50 medlemmer, og ledes.
Venn kommer av norrønt: Vinr
Gruppepsykologi.
Inkludering i idrettslaget Muligheter og utfordringer Inkluderingskonferanse, 14 – 16 januar Mozafar Amini.
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Sosiologi i barnehagen
2003 Det utdanningsvitenskapelige fakultet Institutt for spesialpedagogikk Inkludering og læring 1.aman Jorun Buli Holmberg 29.august 2005 Inkludering.
Å bruke praksisfortelling En måte å lære på
Fagutøveren mellom makt og hjelp: Personlig kompetanse som utfordring
Etiske retningslinjer for Seksjon helse og sosial
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Nettverkskommunikasjon og utviklingsprosjekter
Tanker om barnehagens læringsmiljø
Framtidens kompetanser - og hvordan vi utvikler dem
Den bevisste opplevelsen av seg selv som menneske
Hva er et prosjekt? Nylen 2.. Hva er et prosjekt DefinisjonTrekk ved oppgaven Oppgaven er unik. Den skiller seg fra det rutinemessige. Mål og rammer kan.
ORGANISASJON OG PROSESSER Kjetil Hoff Partner Innsikt1 AS.
Aldring med funksjonshemning i lokal kontekst Hege Gjertsen, Nordlandsforskning Problemstilling: Hvordan oppleves det å aldres med en medfødt eller tidlig.
"Hva skal vi med samfunnsfaget?”. Bidra til å utdanne en yrkesgruppe som setter barnet i sentrum = utdanne barnepolitiske mennesker = sosialt engasjerte.
Læringsledelse og rolleforståelse i voksenopplæringen
Systemrettet Rådgivning Relevans, muligheter, utfordringer Liv M. Lassen
Missional menighet – missionale kristne Tiden – kallet - veien Hva kommer dette til uttrykk i vår kultur – her hos oss? Fotfeste kan svikte.. Vi kan.
Kulturelle skolesekken Satsingen er oppdatert og ny for sesongen Oppgaver er satt opp av fagpersoner innen skole og geologi. Den tar utgangspunkt.
Arbeid i valgkomite og nominasjonskomite på fylkesplan i Sp
Hvordan utvikles vi til aktive samfunnsmedlemmer?
Skolen som lærende organisasjon NFFL
Klubben og klubblederrollen Skolering av nye tillitsvalgte Lokal introduksjon Utdanningsforbundet Bergen 2013.
Råd til arbeidsgivere. Psykiske helseproblemer – ofte årsak til sykefravær Halvparten av oss får psykiske helseproblemer i løpet av livet Angst og depresjoner.
Barnas læringsmiljø Foreldrenes påvirkningsmuligheter Hanne Steen og Marit Brekke Lone skole 25.april 2016 Hanne Steen1.
Menneskets utvikling Det sosiale utviklingsområdet
Sosiale systemer og sosial struktur Et sosialt system er et sett av roller som står i et gjensidig definert forhold til hverandre. Sosiale strukturer er.
BIOGRAFIBIOGRAFI Leseboka s Arbeidsboka s
Normer, sanksjoner og internalisering Normer:  forventninger til et individs atferd i en bestemt situasjon Sanksjoner:  ros eller straff som har til.
Språklig variasjon LUT 2 HØST Oversikt over emnet  Språklig variasjon – hva er det?  Språk og dialekt  Språk og identitet  Språklig variasjon.
Sosial kompetanse. Ferdigheter og villighet til å løse en konkret oppgave En kompetanse vi trenger for å fungere godt sammen med andre –Kompetansen viser.
Valg av verdier bilde. Våren 2015 SSK fotball ønsket å bli mer bevisst på hva vi vil og hvordan vi vil ha det. Alle lag ble bedt om å diskutere verdier.
Prosjektleder valg 2015 Bente Huuse VALG EN NYBEGYNNERS BEKJENNELSER.
Psykiske kriser Med psykisk krise mener vi at en person er kommet i en livssituasjon der hun ikke er i stand til å forstå eller handle ved hjelp av de.
Elverum Håndball Yngres - Visjon ”Ekte idrettsglede i et mestringsorientert læringsmiljø!”
OM Å LEVE MED DEFEKT HØRSEL
Samarbeid og konflikt.
Hvem er vi Hvorfor er vi Om demens Fokusområder Tilbud Demensplan 2020
Gruppepsykologi.
Hvordan oppstår grupper?
Presentasjon Eilert Sundt vgs. Kompetanse for mangfold
Mulig.
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
Hva er et menneske? Å tro at «menneskets hensikt er å arbeide» får andre konsekvenser for livet, enn å tenke at «menneskets hensikt er å bygge gode relasjoner»
Venner & valg Avslutning.
Nysgjerrighet Hva er du nysgjerrig på akkurat nå?
Samarbeid Forslag til spørsmål -Hva er samarbeid, og hva er vitsen?
Kapittel 11 Grupper og team
Hjelp og bistand fra Norsk Landbruksrådgiving, NLR øst
7. Motivasjon i organisasjoner
12. Organisasjonsutvikling
Vennskap for 1. og 2. klasse.
12. Organisasjonsutvikling
Rekruttering/ Medlemsutvikling i D2250
Menneskeretter og demokrati som skolefag.
Fysisk og psykisk helse
Velkommen Agenda: Forarbeid til Kvalitetsoppfølging 8.november 2018
Handling i hverdagen der barna er
Utskrift av presentasjonen:

Grupper

Hvorfor danner vi grupper? En gruppe er to eller flere individer som er organisert omkring et felles mål Vi danner grupper fordi: Vi er sosiale vesener. Det å være sosiale er en naturlig og nødvendig del av livet vårt Det kan gi oss hjelp i situasjoner som er vanskelig å takle alene Et gruppefellesskap er grunnleggende for personlig utvikling, læring og oppgaveløsning Grupper muliggjør sosial fasilitering (økt effektivitet gjennom fellesskap)

Gruppetyper Primærgrupper Sekundærgrupper Formelle grupper Uformelle grupper Referansegrupper

Gruppetyper Primærgruppe: tette grupper preget av intimitet og nærhet som vi er knyttet til over lang tid. Er vesentlige for vår personlige utvikling, eks. familie, nære venner Sekundærgruppe: grupper vi er mindre fast knyttet til, mindre personlig enn primærgruppe, kan ha mange medlemmer, eks. klassen, kolleger på arbeidsplass, idrettslag

Gruppetyper Uformell gruppe: deltakerne har sammenfallende interesser og oppfatninger, samles gjerne rundt noen bestemte personer. Oppstår gjerne spontant, eks. vennegjenger i en klasse eller på en arbeidsplass Formell gruppe: er satt sammen fordi deltakerne er valgt eller bestemt til å fungere sammen, eks. prosjektgruppe i klassen, styret i en klubb

Gruppetyper Referansegruppe: en gruppe personer som betyr mye for hva vi tenker eller gjør, uten at vi selv er medlemmer av denne gruppen, eks. fotballag og kjendiser som musikkartister og skuespillere