Kristiansand som ny storkommune / Songdalen kommune

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Norges Musikkhøgskole
Advertisements

Næringsarealprosjektet
Framtidens kommune – kriterier for politisk oppslutning KS FoU NIBR 2013.
Næringsvennlig offentlig sektor Grupperapport til Strategisk næringsplan for storbyregionen Stavanger
Overordnede føringer – arealplan Innspill fra næringslivet i Sarpsborg • Sunn vekst Nærings- og arbeidsplassutvikling må være fokus og drivkraft også i.
Generell kundebehandling på telefon INTERAKTIVT LÆREVERK
Anleggsbransjen Frokostmøte 5. desember 2013 Fakta og analyse Stein Gunnes, sjeføkonom Tore A. Larsen, næringspolitisk rådgiver Håvard Almås, næringspolitisk.
NÆRINGSAREALER/INFRASTRUKTUR Viktigheten av å se etablering av næringsarealer og planlegging av infrastruktur i sammenheng. Distriktssjef Johan Mjaaland.
Kommunereform – Nye kommunale oppgaver?
Service kan ikke vedtas
Fusjon HiO/HiAk - utfordringer og erfaringer
Næringsarealer i Kristiansandsregionen
Regional transportplan Agder
Aktørenes roller i planprosessene
Statsråden 1 Sem - erklæringen Samarbeidsregjeringen vil arbeide for at avgjørelser skal fattes så nær dem det angår som mulig. Det lokale selvstyret skal.
Landsdekkende næringspolitisk undersøkelse 2014 Storbygruppen.
1 HVORDAN KAN KOMMUNENE LØSE ” DET GRENSELØSE OPPDRAGET” Langesund 13/ Harald Danielsen.
Mosseregionkonferansen Ellen Grepperud, sekretariatsleder
Program 08:30 Velkommen 08: :05Gjennomgang av resultater og funn Direktør Hans Christian Holte, Difi 09: :15Innbyggerundersøkelsen – Et viktig.
Statssekretær Frank Jenssen Strukturelle utfordringer for kommunesektoren Innlegg på Styringsdialogkonferansen i Nord-Trøndelag 6. januar 2004.
Regjeringens kontaktkonferanse Regjeringens kontaktkonferanse med fylkeskommunene Oslo 23.mars 2004 Organisering av forvaltningsnivå og oppgavefordeling.
1 Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Stavanger, 21. april 2005 Om kommunegrenser og regioner - hvordan skal vi forme framtidens Norge?
1 Kommunalminister Erna Solberg Innlegg for Norsk Kommunalteknisk forening 14. februar 2005 Hvorfor vil regionkommuner gi bedre tjenester enn nåværende.
1 Odd Godal Seniorrådgiver Norske kommuner og fylkeskommuner som internasjonale aktører – har det noen betydning.
Attraktivitet og Samferdsel. Utfordringer Reduksjon i folketall eller lav vekst i kommuner utenfor Stavangerregionen Lav andel kompetansearbeidsplasser.
”Finansnæringen er sterkt konsentrert i Oslo og avgjørende for all næringsvirksomhet i Norge. Oslo er den suverent viktigste finansielle hub i Norge, og.
Det flerkulturelle samfunnet Norge er et flerkulturelt samfunn. Svært forenklet betyr det at det bor folk fra mange kulturer her. I denne sammenhengen.
Næringsliv Fokusgruppemøte 9. mai Utfordringer E16 – ferdig stamveg – arealplanlegging står på vent Markedsmessig betydning er liten, økes ved større.
Våler - Kommunesammenslåing. Om undersøkelsen Undersøkelsen er gjennomført på telefon. Det er intervjuet 2200 personer i Glåmdalsregionen: 300 personer.
HELHET – ENKELHET – KOMMUNIKASJON ”Jernbanen som regionutvikler”. Vestfold v/Osmund Ueland.
Grendene Fokusgruppemøte 9. mai 016. Utfordringer Lite strukturerte grender Vansker med å nå frem til beslutninger. Vansker med innsikt og påvirkning.
Strategisk Næringsplan Knutepunkt Sørlandet 1. Bakgrunn Målet er å utvikle kommunene og sikre innbyggerne i regionen et så godt og effektivt tjenestetilbud.
KS si rolle som medlems- og interesse- organisasjon Arbeider for styrking av lokaldemokratiet og best mulige rammevilkår for kommunene Formidling av fakta-
FROKOSTMØTE MELLOM NÆRINGSLIVET OG NORDKAPP KOMMUNE Innledning v/ prosessveileder Bente Larssen 12. Februar 2016 Honningsvåg 12. februar 2016.
Utviklingstrekk og utfordringer i knutepunktregionen Felles arena – felles agenda? Jon P. Knudsen 1. juni 2007.
Kommunereformen i Asker Status og veien videre Kommunestyret 26. april 2016 Ordfører Lene Conradi.
Kommunereform K2.
Utviklingsprogrammet for byregioner (ByR)
Kommunal planlegging.
Henry Ford ( ) ”Å komme sammen er begynnelsen. Å holde sammen er fremskritt. Å arbeide sammen er suksess!”
Framtidens kommuner og regioner
Nord-Odal kommune - Kommunesammenslåing.
Ledelse - pasientens helsetjeneste og behovet for et paradigmeskifte ?
Undersøkelse gjennomført for Kommunenes Sentralforbund (KS)
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Klimasmart bruk av drivstoff i landbruket
Evalueringens problemstillinger
Å bygge en ny kommune! v/ Henning Sunde, prosjektleder Asplan Analyse
Kongsvinger - Kommunesammenslåing.
FAGGRUPPER OG PROSJEKTGRUPPER
Skolebasert kompetanseutvikling
Kamp eller samarbeid?.
Grue - Kommunesammenslåing.
Eidskog - Kommunesammenslåing.
Sør-Odal - Kommunesammenslåing.
Åsnes - Kommunesammenslåing.
Gode alene – enda bedre sammen?
Evalueringens problemstillinger
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Undersøkelse gjennomført for Kommunenes Sentralforbund (KS)
Bred eller smal – rund eller spiss og klar?
Regional plan for internasjonalisering i Nordland
Skolebasert kompetanseutvikling
Norges Musikkhøgskole
Presentasjon av forretningsplan
Presentasjon av forretningsplan
Introduksjon til prosjektpresentasjon
Utviklingsprogram for byregioner
DET KAN VÆRE MULIG Å HA HELE STREKNINGEN FERDIG BYGD I 2023
Utskrift av presentasjonen:

Kristiansand som ny storkommune / Songdalen kommune Kommunereformen Kristiansand som ny storkommune / Songdalen kommune

Mjåvann Industriområde Regionalt næringsområde Ca. 100 bedrifter / 1500 ansatte Betydelig vekst siste årene Regionens viktigste industriområde Store arealreserver Bama, NOV, OK marine, Sørlandships og Brandsdal Group er etablert nylig eller er i ferd med å etablere seg med nye bygg. I salgsøyemed bruker vi ordet Kristiansandsregionen

Generelle Næringslivsutfordringer Bo og arbeidssoner bør sees på i en større sammenheng Mindre kommuner kan slite med kompetanse på enkelte felt Overordnede arealplaner bør vedtas regionalt Betydelig byråkrati i enkelte instanser Denne prosessen kan synes en smule vrien, og fra vår side ville vi foretrekke flg: En statlig styrt prosess med et overordnet perspektiv

Våre vurderinger God infrastruktur er det klart viktigste Gode transportakser øst/vest Effektive avkjøringsramper til området Annen infrastruktur som VA, Strøm og telefondekning Kristiansand kommune er i dag vår største konkurrent i form av KNAS Navnet på kommunen tror vi ikke er avgjørende for våre brukere, men handlekraften og viljen til å gjennomføre overnevnte punkter vil være av vesentlig betydning for fremtiden

Oppsummert Vi er svært godt fornøyd med dagen K1 / Songdalen kommune Oppfatter K2 til å være en dårlig løsning En folkeavstemning er ikke nødvendig Våre innspill til en eventuell K5 er som flg: Overordnede arealplaner bør vedtas regionalt Beholde nærheten og de korte beslutningslinjer vi i dag har med kommunen Like rammebetingelser og forutsigbarhet Kristiansand bør være rause

Isolert sett ønsker vi ingen endring, men vi forstår at K5 er en fornuftig og nødvendig måte å organisere seg på i fremtiden. Er bekymret for at antatte synergier i en sammenslåing forsvinner og blir erstattet med enda mere byråkrati.