Bosetting, integrering og radikalisering

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Deltaking, inkludering og velferd
Advertisements

NETTVERK MOT TVANGSEKTESKAP Hvorfor ? •Forpliktende samarbeid •Kompetanseheving •Oversikt over saker.
Koordinatorforum 5.mai 2009 ”ReHabilitering – fra plan til praksis”
Fredrikstad og Sarpsborg Kriminalitetsforebyggende samarbeid for trygge nærmiljø SLT koordinator Tone Faale i Sarpsborg.
SLT i Sandnes Orientering om bakgrunn, formål, organisering og tiltak
Fotograf Eiliv Leren © Destiansjon Tromsø
Birkenes kommune Tidlig intervensjon.
Kommunen og samhandling - utfordringer
Stafettloggen Bedre tverrfaglig innsats
Tverrfaglig samarbeid Skien kommune
Ny Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv Signert av Regjeringen og partene i arbeidslivet 14. desember 2005.
Bosetting Nina Gran.
Organisering av flyktningarbeidet
HrU Hamarregionen Utvikling (HrU) ble etablert i 2006 som et frittstående og selvstendig rettssubjekt stiftet av kommunene Hamar, Stange og Løten HrU.
HTV konferanse Program: –Status samhandlingsreformen – sett fra KS’ perspektiv” v/Therese Sivertsen er rådgiver i KS Helsesatsing region vest.
Levanger - en trivelig by
KS Konsultasjoner HVORFOR NY BOSETTINGSMODELL :Vanskelig å få kommuneplasser ÅRSAK: -Regjeringen: kommunene var uvillige. Stort.meld nr 17.
Seminar for nyansatte i flyktningetjenesten
Fra anmodning til vedtak om bosetting: eksempel fra Bærum kommune
Folkehelsearbeid Nasjonale mål og prioriteringer for kommunene i 2010 Kristiansand
barn og unge med funksjonshemming
Hva skjer akkurat nå? Ny organisering i Sosial-, helse- og barnevernsavdelingen hos Fylkesmannen Embetsoppdraget/samhandling. Familieveiviserprosjektet.
Rask og god bosetting – kommunenes rolle Bjørn Gudbjørgsrud,
Samarbeid for doblet bosetting av flyktninger Flyktningkonferansen i Bergen den 9. juni 2008 Statsråd Bjarne Håkon Hanssen.
Erfaringer med tverrfaglig samarbeid Bydel / IMDI / Skole/ Politi
Ved Gunhild S. Eik og Elin Osmundsen
Ungdom som selger eller bytter sex
IKVOs landskonferanse oktober 2006 Voksenopplæringens plass i det kommunale integreringsarbeidet Statssekretær Libe Rieber-Mohn.
Presentasjon av Skien kommune 27
SLT Samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak blant barn og unge.
Forsvinninger fra norske mottak og menneskehandel
SLT Gran kommune og Lunner. Lafton inn i alle SLT-møter
Sør-Odal kommune Prosjekt barn og unge
Seminar om bosetting av flyktninger
Om barne- og familievernet
Barnevernet i Norge – et oversiktsbilde Nina Hjertø Ingebrigtsen, Anne Jensen og Mette Smedstad KS Myndighetskontakt.
Barnevernet i Norge - fakta og utfordringer Nina Hjertø Ingebrigtsen, KS tlf: / Anne Jensen, KS
Kristiansand kommune Bosetting ved løslatelse. Status per i dag Lite fokus på bosetting ved løslatelse Mye fokus på bostedsløshet.
Barnevernet i Norge - fakta og utfordringer Nina Hjertø Ingebrigtsen, KS tlf: / Anne Jensen, KS
Ås kommune God samhandling til det beste for barn og unge i Ås kommune «Ansatte i ulike tjenester møter det samme barnet, hvordan gir vi da barnet et helhetlig.
Frivillighet og integrering IMDi v/Morten Tjessem Erfaringskonferanse Norsk Folkehjelp
Bosetting av flyktninger. Anmodningen IMDI har anmodet Asker kommune om følgende bosettingstall for 2016 og 2017: > Bosetting i 2016: 135 flyktninger,
Utenforskap Et nasjonalt problem som må løses lokalt.
«en næringshage for flyktninger». Flyktningene som kommer til Norge kan ha etterspurt kompetanse og virksomhetsideer og det er viktig at de blir sett.
Folkemøte Mosvik om bosetting av flyktninger
Handlingsplan for forebygging av radikalisering og voldelig ekstremisme i Bergen. Hordaland politidistrikt Bergen kommune.
Flyktninger som ressurs Nordre Land kommune Fra bosatt til aktiv innbygger.
Presentasjon av flyktningetjenesten fra 2001 til i dag.
Lørenskog kommune PUBLISERT: OMRÅDE: TEMA: OPPVEKST OG UTDANNING Tverrfaglig samarbeid for barn og unge TVERRFAGLIGE MØTER 22. SEPTEMBER 2016 HEGE DYRLAND.
FARVE-prosjektet: «Samarbeid i og etter introduksjonsprogrammet» NAV Oppland, NAV Hedmark, IMDI Indre Øst, Fylkesmannen i Oppland, NHO Innlandet, Gjøvik.
Dialogmøte for økonomiansvarlige hos Fylkesmannen Onsdag 9. mars 2016 Flyktingesituasjonen.
Prosjektorganisering av arbeidet med enslige mindreårige i Bufetat region nord. desember 2015 – desember 2018 OSO barnevern
Direktør Erik Nadheim PKF, 13. mars,
Rutiner for første gangs helseundersøkelse for flyktninger.
Status flyktningsituasjonen i Møre og Romsdal Utfordringsbilde – status Møre og Romsdal Flyktningekoordinator Sverre Veiset, Fylkesmannen i Møre og Romsdal.
Bosetting uten penger – Husbankens tilskuddspott må økes Runar Bålsrud, ordfører i Hurdal kommune.
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
Rekommunalisering eller en entreprise?
Lars Sjøløkken, SLT-koordinator Strategi og samfunn
Asyl- og flyktningsituasjonen
Evalueringens problemstillinger
Flyktningeproblematikk i Østfold Litteraturhuset
Evalueringens problemstillinger
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
Radikalisering og voldelig ekstremisme
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Prosjekt «Flyktninger som ressurs»
. . Fra handlingsplanen: "Det legges til grunn at tidlig forebyggende innsats er et ansvar som hviler på mange aktører." "Tidligforebygging er prioritert,
Seksjon barn og familie
HELHETLIG INTEGRERINGSPLAN
Utskrift av presentasjonen:

Bosetting, integrering og radikalisering Bjørn G., 25.1.2016, ORM

Radikalisering og voldelig ekstremisme Hamar kommune mottok i oktober 2014 brev fra statsministerens kontor. Kommunen ble oppfordret til å iverksette tiltak mot radikalisering og voldelig ekstremisme. Arbeidet med å etablere tiltak og øke kompetansen i kommunen starter november 2014. Har deltatt på flere seminarer og konferanser om temaet. Sammen med Stange, Løten og Ringsaker ble det arrangert det et seminar på Hamar katedralskole for 230 deltagere. Hamar deltar i et utviklingsverksted i regi av KS. Deltagere fra Hamar er SLT, lokalt politi og PST.

Tiltak i Hamar Opprettet et dialogforum med representanter fra ulike trossamfunn, kulturelle foreninger, politi og kommune. Møtes 4 ganger i året. Det er utarbeidet en veileder ved bekymring for radikalisering og voldelig ekstremisme. SLT-koordinator har tett og ukentlig kontakt med politiets radikaliserings kontakt. Opprettet nettverk med ressurspersoner som har lang erfaring fra radikaliseringsprosesser og ekstremisme. Søkt og fått midler av IMDI til å etablere et ressursteam med fokus på radikalisering og voldelig ekstremisme. Her kan dere gjerne delta om dere ønsker

Generelle forebyggende tiltak Det aller viktigste er nok generelt arbeid for å hindre utenforskap Tidlig innsats i barnehage, skole, helsestasjon og barnevern. Utførende nivå ved tverrfaglige team 0-23 år. Koordinerende nivå ved resultatenhetsledere. Styringsnivå ved godt samarbeid i Politiråd. SLT-modellen Hamar

SLT MODELLEN I HAMAR KOMMUNE

Bosetting og integrering Skal (nesten) doble volumet på bosetting fra 2015 til 2016. 2015 har gått bra – bosatt i tråd med vedtak og forutsetninger Utfordringene er først og fremst knyttet til: Boliger Kapasitet i skolen Kapasitet i helse og barnevern Arbeid og utdanning Asylmottak Opinion, holdninger

Hvordan møter vi utfordringen? Ruster opp mottaksapparatet – ansetter i flyktningetjenesten Investerer i egne boliger og mobiliserer det private markedet Skole en generell kapasitetsutfordring – utredning med tiltak Omstiller og endrer NAV – langt tydeligere på arbeid og utdanning for alle grupper Omstiller og endrer introduksjonsprogram og voksenopplæring – mer arbeidsrettet, mindre skoleundervisning Inne i et utviklingsprosjekt med IMDI for å styrke integreringsarbeidet ved hjelp av frivillighet og næringsliv Samarbeidsavtale og løpende samarbeid med Ormseter statlige mottak