Hvem er vi Stiftet 1987 som ”Kystfiskernes Forening” Et ønske om en sterke kyststemme i datidens eneste faglag ”Norges Fiskarlag” Brøt med Fiskarlaget.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Norgga Luonddugáhttenlihttu Nordområdesatsing: Regjering mot miljø Gunnar Reinholdtsen Sentralstyret Norges Naturvernforbund.
Advertisements

Stor motstand mot tarenæringen i Vikna
Arbeidet med rekruttering i Fiskeri- og kystdepartementet Årsmøte FOSFOR - 4. desember 2007 Politisk rådgiver, John Erik Pedersen.
Kilder og risiko for akutt oljeforurensning i Norge
Forslag til ny havressurslov Innledning til representantskapsmøtet i Sør-Norges Trålerlag 4. februar 2008 Seniorrådgiver Gunnar Frogner Dahl.
Strategi for Kom vekst AS og Kom vekst
Hva vet dere om MOT? Historien til MOT.
Grunnkurs B, EU-kurs 2 Ilsetra Kari Sollien.
Naturvernforbundetskolen: Kyst Tema på foredrag: Kystsatsingen Tid: ca 20 min For mer info om foredraget kontakt: Lene på
 Samarbeidsavtalen med Moss kommune  Arbeidet med Scene 2 (Parkteateret)  Tilsetting av administrativ/daglig leder  Hjemmeside for MOM.
Jakt, fiske og friluftsliv som næring
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
WWFs syn på norsk fiskeriforvaltning Nina Jensen WWF-Norge Fiskebåtredernes Forbunds representantskapsmøte Oslo, 4. februar 2009.
Frivilligheten en ressurs i folkehelsearbeidet, men til hva og hvordan? • Det offentlige og frivilligheten i et mangeårig og skiftende fellesskap • Veksten.
Maren Esmark 25.April 2008 Ren kyst! WWFs frivillige oljevern.
Senja som sjømatregion - et hav av muligheter
Kystsoneplanlegging Kystsoneplanlegging(iKyst) Et felles forskningsprosjekt mellom NFH, UIT og NTNU/SINTEF samt 9 andre samarbeidende institusjoner.
Tromsø, den 23. oktober 2012 Reidar Nilsen Norges Fiskarlag Bør næringa selv ta ansvaret for en effektiv fiskeriforvaltning?
Fiskeripolitikk i bevegelse Tore Roaldsnes, styreleiar i Fiskebåt.
Adgang til fiskeriallmenningen
Prinsipp- og handlingsprogrammet Debatt frem mot landsmøtet 2014.
Har vi tilstrekkelig kunnskap for en framtidig god marin ressursforvaltning? Reidar Toresen Fiskebåtredernes Forbunds representantskapsmøte Oslo, 13.
Miniseminar om villaks, oppdrett og miljøkrav ”Situasjonsbilde for den atlantiske villaksen i Norge” Janne Solli, direktør i Direktoratet for Naturforvaltning.
HORDALAND MUSIKKRÅD Konferanse for lokale musikkråd Bergen, 12. – 13. mars 2010.
Stortingsrepresentant Steinar Gullvåg, Arbeiderpartiet
Tradisjonelt fiske Basis for lokal verdiskaping og kystkultur? Malangen brygger 28. mars 2011 Arvid Ahlquist Fiskarlaget Nord.
Hva er NBU?. Av og for ungdom Levende bygder Alle muligheter NBU er et sosialt nettverk av og for bygdeungdom, som jobber for levende bygder og for å.
FAUSKE 2025 UTVIKLING GJENNOM SAMHANDLING. FAUSKE KOMMUNES VISJON Fem forslag til visjon for Fauske; 1.Innbyggerne skal oppleve Fauske som den beste kommunen.
Munn- og halskreftforeningen Kort historikk 1967 Norsk landsforening for laryngektomerte stiftet 2010 Navneskifte; Munn- og halskreftforeningen The Norwegian.
V/ Sigvald Persen Sjøsamisk kompetansesenter Lokal kunnskap, fjorder og økologi i endring.
Rømt oppdrettslaks – hvilke konsekvenser får dette i fremtiden for laksefiske i elv og sjø?
Barne- og ungdomsarbeid NJFF Telemark Organiseres gjennom rekrutteringsutvalget –Pr.i dag 3 medlemmer med delte ansvarsområder (barn og ungdom, jenter)
SINTEF Fiskeri og havbruk AS 1 Hvordan oppnå økt deltakelse på Tromstrygdskolen? Signe Sønvisen og Trine Thorvaldsen SINTEF Fiskeri og havbruk.
Ressurs og reguleringer i fisket Sunnmøre og Romsdal Fiskarlags årsmøte 2004, Molde, november 2004 Politisk rådgiver Jorhill Andreassen, Fiskeri-
Norges Jeger- og Fiskerforbund Innføring i organisasjonen Norges Jeger- og Fiskerforbund Innføring i organisasjonen.
Representantskapsmøte Norges Sildesalgslag Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen Bergen 2. juni 2005.
En lønnsom kystflåte Årsmøte Sogn og Fjordane Fiskarlag Florø, 7. april 2005 Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen.
Fiskeripolitiske utfordringer og tiltak - for en økt marin verdiskaping Pressekonferanse G.O.Sars Nor-Fishing 11. august 2004 Fiskeri- og kystminister.
Avdelingsstrukturen i Nord-Trøndelag. Hva har hendt siden 1988 Siden etableringen av Fellesforbundet i 1988 har avdelingsstrukturen vært et sentralt tema.
Norwegian Ministry of Fisheries Et fremtidsbilde av norsk fiskerinæring Bodø 18. september 2003 Fiskeriminister Svein Ludvigsen.
Modernisering, effektivisering og forenkling i fiskeri- og kystforvaltningen Nordland Fylkes Fiskarlags årsmøte, Bodø 24. september 2004 Politisk rådgiver.
Norsk oljeindustri ¼ av norske utslipp 1,5 prosent av verdens utslipp 75 % av all oppdaget petroleum må bli liggende Noen må sette ned foten.
Norwegian Ministry of Fisheries Er omsettelige kvoter fremtiden for fiskeflåten? Nord-Norges Rederiforenings årsmøte 15. – 16. November 2002 Fiskeriminister.
Marine bevaringsområder for hummer og torsk på Skagerrakkysten – hva viser 10 års forskning oss? Esben Moland Olsen Tittelside.
Norwegian Ministry of Fisheries Fiskerinæringa ved et veiskille - leverandør av eksportinntekter eller ansvarlig for distriktsbosettinga? - med fokus på.
Årsmøte Fiskarlaget Vest Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen Bergen 12. mai 2005.
Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet i seismikkrådgivning Seniorrådgiver Kristoffer Bjørklund.
FRILUFTSLIV FRA Naturopplevelser for livet.
Ap Arbeiderpartiet mener at vi skal fortsette oljeboringen på en konsekvent måte, de vil ta i bruk ressursene vi har. De mener oljepengene skal gå til.
Representantskapsmøte Norges Råfisklag Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen Tromsø 26. mai 2005.
Nye Ramoen – Nye muligheter
Utfordringer og muligheter for en ny stiftelse.
Velkommen til Sørum kommune! Ordfører Marianne Grimstad Hansen 26. august 2016.
Livet i havet – vårt felles ansvar Olav Lekve, FiskeridirektoratetSkreifestivalen 2013 ”Skreien trives og vokser på trær”
Norges Jeger- og Fiskerforbund Innføring i organisasjonen Norges Jeger- og Fiskerforbund Innføring i organisasjonen.
HANDLINGSPLAN FOR FUNKSJONSHEMMEDES FELLESORGANISASJON ROGALAND 2016 – 2017.
Bjørn Brodtkorb Vefsnlaks. Selskapet ble stiftet i 1992 Formål: Ta vare på laks- og sjøørretstammen i Vefsna og Fusta Legge til rette for fiske. Drive.
VEFSNAKONFERANSEN 2016 Vefsna - en fantastisk viktig faktor for å berge villaksen Vefsna - en fantastisk mulighet for næringsutvikling, rekreasjon og tilbud.
1 Fylkesplan for Østfold med fokus på klima og energi Fylkesplan  Tre grunntemaer  10 satsingsområder  6 mål og indikatorer for miljø Levekår.
Hvem skal eie fiskekvotene? Edgar Henriksen. Utvikling i lønn og pris på torsk 10. juli 2015UiT seminar på Riddu Riđđu.
Problemstillinger som ønskes belyst Mulige konsekvenser når aktivitetsplikten og bearbeidingsplikten foreslås fjernet. Hva vil endringer i leveringsplikten.
Livet i havet – vårt felles ansvar Fiskeridirektoratet Bergen 2016.
LØKSFJORD AS.
Kveis-Pseudoterranovas decipiens
Kvinnesatsing Info fra NJFF-Hedmarks kvinneutvalg
Turistfiske Cathrine Prytz Olsen og Kjell Vidar Simonsen
Tema: Norsk sjømatnæring er en av landets største eksportnæringer.
Kan oppdrettsnæringa bli en framtidsnæring?
Næringspolitisk organisasjon Partipolitisk uavhengig
Hva skjedde i Oslofjorden
Utskrift av presentasjonen:

Hvem er vi Stiftet 1987 som ”Kystfiskernes Forening” Et ønske om en sterke kyststemme i datidens eneste faglag ”Norges Fiskarlag” Brøt med Fiskarlaget i 1990 som følge av avslått søknad om egen gruppeorganisasjon Har snart 30 års erfaring som demokratisk og politisk uavhengig fagorganisasjon for kystfiskere

Hva vil vi? - Visjon Arbeid og inntekt til flest mulig langs kysten Levende fiskevær og lokalsamfunn Ivareta kystfiskernes faglige, sosiale, økonomiske og kulturelle rettigheter Bærekraftig ressursuttak av våre felles marine ressurser som gir størst mulig verdiskapning

Organisasjonen Landsmøtet øverste organ. Det avholdes landsmøte hvert andre år. Neste gang i 2018 Administrasjonen holder til på Ramberg i Lofoten Vi har regions/lokallag langs store deler av kysten Man kan være med som fartøyeier, mannskap eller støttemedlem Organiserer i dag om lag 700 medlemmer hvor ca. 320 av disse er yrkesaktive fiskere som eier fartøy

Om fiskeri og samfunn De med nærhet til ressursen (fisken) må ha rett (og mulighet) til å høste av den Dagens kjøp og salg av kvoter må bremses. Nå har ikke fiskere eller samfunn råd å berge sine fiskerettigheter Rekruttering av unge fiskere viktigere enn noen sinne. Nei til struktur under 11 meter. En viktig arena for unge å etablere seg Vi jobber for at det leveres ferskt kvalitetsråstoff som igjen holder liv i fiskemottak og samfunn

Om havet som helhet Bærekraft og føre-var Olje (seismikk) Oppdrett Klimaendringer – Alle må være med å dra lasset

Olje / seismikk Nei til oljeutvinning ved Lofoten Vesterålen og Senja Seismikk fører til fiskedød, forstyrrer oppvekst og gyting og skremmer vekk fisken

Oppdrett Norges Kystfiskarlag er positive til oppdrettsnæringen MEN: Oppdrett må i hovedsak skje på land eller i lukkede anlegg til havs Oppdrett må ikke få prioritet i områder som er viktige fiskefelt, samt oppvekst og gyteområder Vi krever mer kunnskap om konsekvenser av oppdrett og behandling av lakselus på rekebestander. Dette gjelder også kysttorsk og dens oppvekst og gyteområder i fjorder

Turistfiske Det må foreligge god ressurskontroll med hva som tas av turist og fritidsfiske. Dagens kunnskapsmangel er uakseptabel Alle turistfiskebedrifter burde være registrerte og rapportere inn fangst. Dette vil gi bedre: Kunnskapsgrunnlag med uttak Sikkerhet Redusere konflikt med yrkesfiskere Håndtering av fisk som følge av formidlet kunnskap

Det grønne skiftet/klimaendring Vi ønsker et totalregnskap på klimabelastning for alle fartøygrupper og redskapstyper Det må tilrettelegges for de som ønsker satse på klimavennlig drift som for eksempel elektrisk/hybrid drift Figur: Naturvernforbundet/Nat ur og Ungdom

Takk for meg! Se for øvrig mer om Norges Kystfiskarlag på vår hjemmeside Du kan også følge oss på Facebook