Jubileumsåre t 2017 Fredrikstad by 450 år Reformasjonen 500 år Status – september 2016.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
“Fra ord til liv” Februar
Advertisements

Turminner.
Barnegudstjeneste 14.februar 2010
Når skal Ta med troen hjem – samlingene være?! Vi anbefaler å bruke tiden under menighetens faste gudstjeneste til slike samlinger. Samlingen kan holdes.
Eldsterådets visjonstenkning for Kristiansand Frikirke
MUV i Asker menighet Årsmøtet 28. april MUV I Asker menighet • 4. september 2012 besluttet Asker menighetsråd at vi skulle delta i prosjektet Menighetsutvikling.
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Det nye Europa tar form (Del 3) Marius Vøllestad Bø gvs.
VELKOMMEN TIL KONFIRMASJON
Menighetsutvikling – hva og hvordan?
1.
Martin Luther Martin Luther ble født i Tyskland i 1483.
Sandvika BY 10 år juni 2013 Prosjektleder: Hege Stangeland Sørensen.
Gudstjeneste 1.søndag i advent 2008 i Gruben kirken Dra ut, dra ut gjennom portene og rydd en vei for folket! Bygg, ja, bygg en kongsvei og rens den vel.
Styrket fellesskap Første samling 20. oktober 2009 Melhus bedehus 19:30 Kaffe 20:00 Vi starter presis 22:00 Takk for i kveld.
Tre håndfuller vann for livet.
KRISTENDOMMEN.
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
Oppfølging HMS-melding Temalisten – HMS-melding Innspill fra eksterne parter.
Nasjonalt år for å markere hundreårsjubileet for innføringen av allmenn stemmerett for kvinner i Norge. Norge ble den første suverene stat i verden som.
Kristiansand Frikirkes visjonsdokument Vedtatt av menigheten 28. september 2011, redigert sept
Vi henter inspirasjon fra barnas livsglede og positive energi.
Olsokfestivalen 2012 Masse gøy Sykt fett.
LOKALT KULTURLIV Offentlig, frivillig og privat Hånd i hånd OG hver for seg?
Matt 28:18 Og Jesus trådte fram, talte til dem og sa: Meg er gitt all makt i himmel og på jord! 19 Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet.
VERDENS VIKTIGSTE OPPGAVE
Liturgisk språk og musikk som passer for vår tid Mer variasjon og fleksibilitet Ønske om å delta mer i ledelsen av gudstj.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Undring Tro Viten.
Konfirmasjon i Helleland menighet
Heltid framfor deltid Sarpsborg kommune en attraktiv arbeidsgiver? Reidar Ø. Handelsby.
Sommerleirkonfirmanter Fjellhamar menighet. Dobbel målsetning: Kunnskap Kunnskap undervisning undervisning Bibelen og kirkens lære. I sammenheng med dåpen.Bibelen.
Om hellige skrifter.
La oss lage mennesker i vårt bilde, fiskene i havet og fuglene under himmelen, over feet og alle ville dyr og alt krypet som det kryr av på jorden så.
Om hellige skrifter.
Velkommen til konfirmasjon i Røa og Sørkedalen
Tanker, tro og tvil i bibelen….
Kvinner i Lions Engasjement og handlekraft Styrke for lokalsamfunnet Dynamikk i godt arbeidsfellesskap Meningsfull fritid Glede og humør!
Robin og Tommygun. Samisk kirkehistorie Pietistene på 1700-tallet, misjonsarbeid. Myndighetene ville omvende samene, ikke bare religiøse grunner. Handelsveier.
FORSØKSORDNING | TT- brukere med tunge funksjonshemminger.
Strategisk næringsplan for Rana Kommune SATSNINGSOMRÅDE MARKEDSFØRING OG OMDØMME PROSESSEN OG FREMDRIFTEN.
 Et håndgripelig verktøy -  som forenkler  skaper sammenheng  skaper helhet  Vi ønsker å -  Fokusere  Inspirere HÅNDTRYKK.
NT – Evangeliene og Apostlenes gjerninger. Bibelen Basic Det gamle testamentet (GT) 1. Historiebøkene 2. De poetiske bøkene 3. Profetbøkene Det nye testamentet.
Kristiansand Frikirkes visjonsdokument Vedtatt i sept. 2011, redigert sept Justert 2015/2016 av stab og eldsteråd.
V Status, utfordringer og strategier. for Den norske kirke 2015 – 2018, vedtatt av Kirkemøtet: Mer himmel på jord Kirken vitner i ord og gjerning om.
Det magiske tryllestøvet ”Write an opera” 3.- og 4. trinn ved Ura skole, Alstahaug kommune, 2006.
Informasjons- innhenting Satsingsområder Tiltak Ringvirkninger Systematisering Forberedelser Rapport med endrings -forslag Implementering Januar 16 –september.
Velferdsteknologiprosjekt Vestfold og Telemark
-en stor familie av nasjonale kirker
Velkommen til konfirmasjon i Røa og Sørkedalen
Å dele Jesus.
Den gode skoleeier I Nes.
Fasteaksjonen som det diakonale prosjektet i reformasjonsjubiléet
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Messen - den katolske gudstjenesten
17. mai i Stoksund Program 09:30 Bekransning av bauta ved Stokkøy kirkegård 10:00 Frokost i Stokkøy Samfunnshus 11:30 Gudstjeneste i Stoksund Kirke.
Mandager kl 11:30-12:45 Musikk- og danseglede m/Gunder Gundersen.
Frem.
Konfirmasjon i Helleland menighet
Altinndagen - samarbeidsgruppemøte
VELFERDSTEKNOLOGIPROSJEKTET I VESTFOLD OG TELEMARK
Seminar Sælen kirke 23.nov 2017
Kirken før reformasjonen
Universitetskommune 3.0 Forberedende diskusjon frem mot ILM 21. nov
JELØY MENIGHET HVA ER VI SKAPT TIL Å VÆRE HVA ER VI SKAPT TIL Å GJØRE.
Obs. Denne presentasjonen er ikke ment å vises til barna
Innspillskonferanse folkehelsemeldingen
Buddhismen Vokste fram i et hinduistisk miljø.
Religion og Identitet Lisa Stornes
Grunnlovsjubileet 2014 Alstahaug kommune
Utskrift av presentasjonen:

Jubileumsåre t 2017 Fredrikstad by 450 år Reformasjonen 500 år Status – september 2016

2017 – et år to med jubileer: Byjubileet og reformasjonen henger historisk og tematisk sammen, og derfor kan utfylle og forsterke hverandre. Luther og reformasjonen fikk betydning for by- og samfunnsutvikling, og kan gi nøkler til å forstå vår tid. Innspill fra kirken til jubileumsåret: Vi ønsker å fylle byen med liv. Særlig vil vi løfte fram barna og de unge som medborgere. Fredrikstad som et sted der vi forvalter det som ikke er til salgs: fellesskapet, menneskene, skaperverket. At marginaliserte og ensomme inkluderes i feiringen.

Kirkens planer i jubileumsåret: Fem sentrale «fyrtårn»-arrangement: 1)Jazzgudstjeneste i jubileumsuka, søndag 17. september 2)«- et langbord i verden», gjestebud i gata, lørdag 9. sept. 3)«Fire bryllup og en gravferd» – salmekonsert 21. mai 4)«Luthers teser og en dør» – skoleprosjekt i oktober 5)«Til Frederik» – vandreteater som knytter jubileene sammen, i september Konserter, gudstjenester og foredrag gjennom hele året i byens kirker med ulike vinklinger på jubileene Samarbeid med mange aktører: Byjubileet, Litteraturhuset, biblioteket, «Ord i grenseland», Bymisjonen, frikirker, kulturlivet Kirkerådets fire temagudstjenester: 27. aug (Nåden alene), 17. sept (Skaperverket, ikke til salgs), 15. okt (Frelsen, ikke til salgs), 19. nov (Mennesker, ikke til salgs)

Kulturarrangment i jubileumsåret, et utvalg: «Nattergalen fra Wittenberg», musikk fra 1500-tallet – framført i middelalderkirken Gamle Glemmen Salmer i 450: i løpet av 450 minutter synges salmer fra 450 år Pilegrimsmesse av Egil Hovland, framføres under Hovlandfestivlaen Arctanders gjestebud, i Borge kirke: en fargerik sogneprest fra 1700-tallet møter personer fra historien og vår tid, Regi og manus: Lars Tore Bøe «Hvem banker?» – skoleteater i Torsnes og konfirmantopplegg «Nåde» - en monolog av Thor Rummelhoff Luther for barn – aktivitetskveld i Kjølstad kirke

Foredrag og seminar Reformasjonsdag med ulike innfallsvinkler på Luthers betydning, i samarbeid med Litteraturhuset Samarbeid med litteraturfestivalen «Ord i grenseland» om markering av jubileumsåret Kjellerkvelder i Domkirken, kirke- og kristenliv i Fredrikstad «Ordet alene», bibelkveld i Gressvik menighetssenter Tema: Far og sønn, Kristian 3 og Frederik 2 Luthers relevans i dag, reformasjon av kirken i vår tid Kirkene i Fredrikstad Hans Nielsen Hauge og vekkelsestradisjonen Frikirkene og Den katolske kirke i byen

Samarbeid mellom de to jubileene Samordning av program Finansiering: I kirkens regi er det både tiltak som er mest knyttet til reformasjonsjubileet, og tiltak som henter tema fra begge jubileene. Til den andre gruppa er det aktuelt med søknad om kommunal støtte, både kulturtilskudd og støtteordning for jubileet. Vi får svar 25. nov. Fellesrådet har satt av fra fondsmidler for å stimulere tiltak i jubileumsåret, og øremerker midler til en sekretær på deltid.