INTEGRERING Inkluderende arbeidsliv i praksis på Coop Mega Molde.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forslag til endring i forskrift om lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter - bakgrunn og innhold Avdelingsdirektør Eli Mette Jarbo Arbeidsmiljø-
Advertisements

Fra introduksjonsbedrift til språkpraksis
Rapport Elevs navn: Ismaiel Alokozai
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
BEVIS I DENNE ART-TIMEN VAR DU SPESIELT BRA DU VISTE DATO: _______.
Fagforeningens arbeid for mangfold
Deltaking, inkludering og velferd
Språkpraksis Hvor har du språkpraksis?
Christina Ødegård sin lærlings tid
Bilder fra fagdag i Namsos:
Arbeidslivskurs og språkpraksisoppgaver tilpasset B-løpselever
Vi var på et kurs i Sverige i hele klassen vår i uke 3, det var Mora videregående skole. Skolen var stor med mange elever, SVERIGE.
SAMLING OPPLÆRINGSKONTOR FORMIDLING LÆREKANDIDATER STATUS 7. APRIL 2010.
Arbeidsliv og utdanning
Vi dro til Sverige med store forhåpninger – ikke bare forhåpninger om det å få kunnskap om det vi skulle gjøre på skolen, men også det å få være litt.
Informasjon om undervisningsopplegg om «språk og læring»
Pasientsikkerhet i et brukerperspektiv
- Verdsettende ledelse
Ståstedsanalysen som verktøy for skoleutvikling
Frogn videregående skole
Et arbeidsliv for alle! Jon Valestrand - tillitsvalgt for Fellesforbundet ved Åstvedt AS.
Sett inn synes eller tro.
Prosjektledersamling oktober Holmenkollen Kommunenes erfaringer Våren 2012.
FYR ved Skedsmo vgs - Knutepunktskole
Filmbyen Bergen - suksesskriterier Byrådsleder Monica Mæland
Vår spennende barnehagehverdag på Rød VI OPPLEVER FIN LEK, KOSER OSS VELDIG, OG DANNER STADIG NYE VENNSKAPSBÅND PÅ RØD AVDELING. HER ER SMÅ GLIMT FRA VÅR.
Gjennomføring av prosjektet Unge & Rus ved Skjervøy ungdomsskole
Spørsmål til temaet: ”Vitenskap”
Fortell meg! Nordisk konferanse om samarbeid mellom bibliotek og voksenopplæring 12. og 13. januar 2012 Hilde Henriksen, Renate Grytnes, Hilde Ditmansen.
NYTT BADELAND I MOLDE PROSJEKT: Badeland Spa Fysioterapi Trening
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
Intervju med de voksne 1. Hvordan tolker dere begrepet identitet? 2. Hvordan jobber barnehagen med språk, kultur, religion og mat? 3. Hvilke.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
Takk for din nåde, Gud. Takk for din nåde, Gud.
Religion på arbeidsplassen
Hva er Fagbrev på jobb? Spredningssamling Prosjektleder Annikken Kjær Haraldsen.
PTF ved Møglestu vgs! Hovedvekt på Vg1 Service og samferdsel og
CAKE session no. 4 Stille avvik. Siden sist … Forrige CAKE session handlet om læring og buddysystem Buddygruppen arbeider nå med å gå gjennom innspillene.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
-Ein tydeleg medspelar RÅDGIVINGSUNDERSØKELSEN Veien videre.
Foto: Helén Eliassen oppfølging og opplæring på praksisplass Gode erfaringer fra Havstein og Rica INN og CHOICE.
KURS FOR INSTRUKTØRER 4.DESEMBER 2014 Bli kjent med og avklare rollen som lærebedrift i et 4-åring utdanningsløp.
Felles Blåbukk Da er den første måneden i 2015 ferdig alt. Vi har opplevd mye moro med barna deres, kong vinter kom på besøk, hvilket gjorde at vi fikk.
Mulighetenes Oppland Forberedelser Hva kan man gjøre i en tidlig fase for å sikre at man får det man trenger? Ved Trond-Erik Eriksen Innkjøpsrådgiver OFK.
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
Mulighetenes Oppland SKOLEKONKURANSER SOM METODE FOR Å ØKE INTERESSEN FOR FAGET Oslo
BODØ VOKSENOPPLÆRING «Praksis – yrkesnorsk». Bodø voksenopplæring 15 minutter fra Bodø sentrum 350 deltakere ordinære norskkurs – formiddag/ettermiddag.
Hvordan mennesker med flerkulturell bakgrunn kan gjøre biblioteket til et bedre sted for alle Flerkulturelt samarbeid mellom bibliotek og kommunal voksenopplæring.
Kompetanse for mangfold Grong voksenopplæringssenter Om oss Lokaler Ant. deltakere Ant. ansatte Norskopplæring Grunnskole Samarbeid.
COOP OPPDAL Ca medlemmer (eiere) 50 Butikker Ca 440 ansatte Ca 750 mill i brutto omsetning Ca kvm gulv Virksomhet i 9 kommuner/2 fylker.
Generell tilnærminger og holdninger Tilhørighet i en viss periode av livet Styrking av identitet Holdningsendring hos voksengenerasjonen Bevissthet hos.
Dmmh.no Ledelse av personalets læring og barns læring – TO SIDER AV SAMME SAK? Kari Hoås Moen
Kompetanse for mangfold
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
Masteroppgåve, UiA Litt om utvalet mitt!.
Januarnytt Desember: Vi har lagt bak oss en måned preget av daglige adventsamlinger der Ebenezer Scrooge hjalp oss å telle ned dagene til jul. Barna trakk.
«Bare plunder og heft» Erfaringer med midlertidig ansettelse og deltidsansattes rett til utvidet stilling i kommunal sektor.
Høgskolen i Sør-Trøndelag, Avdeling for teknologi
Digital startpakke – Nettvett 7
PRIVATISTORDNINGEN I M&R
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Velkommen til Newton-rommet
Undersøkelse blant synshemmede For Norges Blindeforbund
Et dypdykk i arbeidsgiverperspektivet
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Brukerundersøkelsen 2018 Har du deltatt?
Utskrift av presentasjonen:

INTEGRERING Inkluderende arbeidsliv i praksis på Coop Mega Molde

Innhold  Litt om Coop Mega Molde  Integrering/inkludering  Målet med prosjektet

Litt om Coop Mega Molde «Et hav av fristelser» Molde`s største matbutikk…  134 mill omsetning ( netto ) !  44 ansatte med stort og smått !  Fra 6 forskjellige nasjonaliteter !  16 meter med ferskvarelinje !  Stor og innholdsrik Frukt&Grønt avdeling!

Integrering/Inkludering Vårt aktive samarbeide med Molde Voksenopplæring  Starta i 2014 hvor vi tok i mot en elev i forbindelse med språkpraksis  Vi hjalp til med å filme en «jobbintervju» - frekvens, - som blir brukt aktivt i undervisninga, - og som har vært veldig nyttig!  I 2015 takka vi JA til å være med i et samarbeid rundt «Prosjekt Jobbnettverk»!  5 aktører fra næringsliv og offentlig sektor er med : Molde Eiendom kf Renhold Posten Bring Coop Mega Molde De kommunale barnehagene (v/ Langmyra barnehage) Hotell Nobel ( noen bedrifter inn, noen ut )

MÅLET MED PROSJEKTET…  Vi fikk komme med innspill på hva som var viktig/utfordringer for oss arbeidsgivere som har flyktninger/innvandrer i praksis eller i jobb hos oss.  Da i forhold til f.ex : Holdninger til norskarbeidsliv, VI MÅ TØRRE Å STILLE KRAV !  Språket er det viktigste for å få en jobb..  Håndhilse  Arbeidstider  Kvinnelige sjefer..  Arbeidsklær..( Viktig og riktig, spes hodeplagg ) Begrepet « TAUSHETSPLIKT» Alt dette munnet ut i en filmproduksjon i samarbeid med Molde VGS ( medie,-og kommunikasjonslinja ( 2. års elever )! Vi hadde filmpremiere i januar i år, hvor alle 5 filmene ble vist til stor JUBEL

Som avrunding… takk for invitasjonen