Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

PRIVATISTORDNINGEN I M&R

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "PRIVATISTORDNINGEN I M&R"— Utskrift av presentasjonen:

1 PRIVATISTORDNINGEN I M&R
Kristiansund

2 Privatistordningen Privatistordningen er forskriftsfestet i § 3-10 i forskrift til opplæringslova. «alle elever, lærlinger og praksiskandidater i off. videregående skole har rett til vurdering» Privatist En privatist er en som melder seg opp til eksamen i ett eller flere fag uten å være elev i faget Praksiskandidat En praksiskandidat er en voksen som tar sikte på fag- eller svennebrev på grunnlag av opparbeidet praksis uten å være elev eller lærling.

3 Privatist i M&R 9 privatistskoler i M&R
Nordmøre (Sunndal vgs. Atlanten vgs. og Kr.sund vgs. Romsdal (Molde vgs. og Romsdal vgs.) Sunnmøre (Borgund vgs., Fagerlia vgs., Ålesund vgs. og Herøy vgs.) Ca privatister i året fordelt på høst og vår Omsetning på ca. 10 mill.

4 Lokale retningslinjer
Åpen 2 ganger i året 15. aug. til 15. sept. (Høst) 01. jan feb. (Vår) Merk! Det er ikke mulig å melde seg opp til eksamen etter fristen. Viktig at en oppmelding planlegges og gjøres før siste dag av fristen.

5 Registrere seg på Privatistweb
Egen bruker "Min side" All relevant informasjon om "din" eksamen Eksamensstid, eksamensdato, eksamensskole ol. Retningslinjer F.eks. hjelpemidler, eksamenstid, ordensreglement osv.

6 Eksamensavgift Gjeldende satser for 2017 kr 1057,- per eksamen for fag der du ikke har standpunkt og/eller eksamenskarakter fag du ikke har bestått (karakter 1) som elev eller privatist kr 2115,- per eksamen for  fag du alt har bestått som elev eller privatist Merk! Etter fristens utløp, refunderes ikke innbetalt avgift.

7 Betaling av eksamensavgift
Eksamensavgiften kan kun betales ved å benytte gjeldende betalingsløsning med betalingskort (Visa eller Mastercard) ved oppmelding. Det er ingen faktureringstjeneste på dette Oppmeldinger som ikke er betalt innenfor fristen, blir ikke regnet som gyldig.

8 Særskilt tilrettelegging for privatister
§3-32 i forskrift til opplæringslova Elever og privatister med behov for særskilt tilrettelegging skal kunne få lagt forholdene til rette slik at de kan få vist kompetansen sin. Søknad inkl. sakkyndig uttalelse sendes til eksamensskolen Frist 30. september (høst) og 15. februar (vår)


Laste ned ppt "PRIVATISTORDNINGEN I M&R"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google