Om Sandstrand (Montessori)skole onsdag 03.02.2010.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
HVA NÅ, LILLE LAND? NOEN SPØRSMÅL FRA EN OMNIBUSUNDERSØKELSE Gjennomført av Synovate på oppdrag fra LOStat/Fafo, uke 45 1.
Advertisements

Samarbeidsprosjekt utvikling av felles tjenester – Gratangen, Lavangen, Salangen og Ibestad kommuner Orientering for Barnevernsforum 15. februar 2006 Bardu.
Endrede lover for FKF Etablere FKF som et reelt forbund.
Ny i styret: Ombud i praksis Veiledningskurs i organisasjons- og styrearbeid.
Foreldrekontakter Ved arbeidsutvalget i FAU Utarbeidet av Arly Hauge Presenteres onsdag av Birgitte Engestøl.
Dialogtorg i Kristiansand
-0 VISUELL KUNST Føtter. FØTTER MÅL: Legge tilrette for at barna får arbeide med visuell kunst. Delmål:legge tilrette for: -kulturelle møter med skulpturer.
Samisk kultur i barnehagen
GAMVIK SKOLE.
Hva skal et styre gjøre av arbeidsoppgaver?
Tillitsvalgtsamling 17. Mars Kontaktlærer i 1. klasse ”Superpedagogen”
2. Lærerprofesjonens etiske plattform i et lederperspektiv
Veilederkorpset - Eide kommune Trondheim
© UNIVERSITETETS SENTER FOR INFORMASJONSTEKNOLOGI UNIVERSITETET I OSLO USIT Side 1 HOUSTON Planene fremover.
Månedsbrev fra Blåklokka
Profil og omdømme Modul 2 Profilbygging Mål for denne modulen:
1 ”Blandet drops” IKT og utfordringer for barnehagemyndighet i kommunen.
Energieffektivisering av bygg mot viktigere enn noensinne! -
© Norsk senter for studier av problematferd og innovativ praksis
-engasjert for deg!Adm. red. Ole Kristian Lyngstad1 Ung reporter i HA De fleste aviser har egne ungdomssider Vi i HA ville noe mer –Egen ungdomsredaksjon.
Foreldrenes og elevenes nettverk i Bergen kulturskole
Barnehagen som språkarena
VÅRT LOKALSAMFUNN En oppdagelsesferd på samspill mellom mennesker, næringsliv og offentlige tjenester i et lokalsamfunn.
Teknologi for et bedre samfunn 1 Trondheimsregionens andel av BNP skal tilsvare befolkningsandelen innen 2020: DET BETYR AT DEN SKAL ØKE MED 17MRD!! Trondheimsregionen.no.
Prosess skolestruktur Handlingsprogrammet Vedtaket: For fortsatt å kunne ha skoler med høy kvalitet i en virkelighet med mindre økonomiske.
Årsmøte Hjuksebø Montessoriskole SA Program 05. Juni Hjuksebø Montessoriskole- Informasjonsmøte - 1 år siden bygdemøte,
Litt om FAU, hva vi har gjort, og planene fremover. Rugtvedt Skole - Bamble 2007/2008.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Lions Club Sandefjord/Sandar – en klubb for fremtiden? - Klubber mister medlemmer (artikkel i Aftenposten ) - ”Utfordring til endring” (oppfordring.
Velkommen til førskoledag
Om å være foreldre til Ris-elever
Myter – organisasjon og ledelse i barnehagen
Arbeid i valgkomite og nominasjonskomite på fylkesplan i Sp
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
Ute hele dagen 3. mars 2016 Lek, trivsel og fellesskap i uterommet, muligheter og utfordringer Kathrine Bjørgen, høgskolelektor/stipendiat ved DMMH og.
Foreldremøte Iglemyr skole 02. Februar 2016 Christian Asserson, Leder FAU.
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 Så har vi kommet noen uker inn i det nye barnehageåret, og nye barn og voksne.
KRAFTSENTERET ASKIM Presentasjon av nærværsprosjektet i Askim kommune.
1 Innovasjonsprogram 2014 Aktive og Frivillige Pensjonister.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
Fra gruppe til team MMT270 Så langt er det gitt en innføring i kreative næringer, opplevelsesnæringer og medier/formidling. Vi har også sett på hvilke.
Utredning av innføring av et Opplevelseskort i Asker Hvordan samskape med innbyggerne om deltagelse og aktivitet på tvers av funksjonsevne, kulturelle.
Kommunereformen i Sunndal – Fagforbundet Harriet Berntsen, ass. rådmann - norske kommuner og reformen - utredninger - sonderinger/forhandlinger.
Status Åshild J Nordnes Helsefremmende og inkluderende arbeidsplasser.
Velkommen til FAU Sammen skal vi: Jobbe for et godt skolemiljø Ta initiativ til sosiale aktiviteter for elevene Informere og høre alle foreldre om aktuelle.
T I M S - teamet Informasjon om Handlingssirkel
Sentralisering.
Gruppeting onsdag
Mål for skoleåret – «indremedisin»
Servicetorget
Historien om Kirkens Nødhjelp startet med sjømannspresten som fikk i oppdrag å reise ned til Tyskland i 1947, for å se til kirka. Det var stor nød i Tyskland,
En positiv skoleforelder.
Prosjektmodellen Planleggingsfasen Gjennomføringsfasen Kontroll
… når vi trenger litt perspektiv for å samle trådene?
STALSBERG skole Foreldremøte 2. juni 2015.
Asker Frivilligsentral Hasselbakken
Ny medarbeiderundersøkelse i 2014
Spillemiddelsøknad 2019 Prioriterte områder.
Hei, jeg heter Alva! Mitt navn er Alva Svenhard og jeg går I sjetteklasse på Os skole I Halden sentrum og er elevrådsformann. Dette er slik skolen min.
Oppdrag fra KD og mandat for
Velkommen til foreldremøte!
VERDENS BESTE VERTSKAP
T I M S - teamet Informasjon om Handlingssirkel
Montessori og teknologi
Læring gjennom hjertet -Å motivere gjennom relevans
Menighetens plass i Indre østfold fellesrådsområde
Sentrale lover og regler
Utskrift av presentasjonen:

Om Sandstrand (Montessori)skole onsdag

 Årvisse trusler om nedleggelse av skolen og krymping av rammer ◦ Det gjør noe med de som jobber der ◦ Det gjør noe med skolen ◦ Det gjør noe med oss  Skulle skolen vår bli nedlagt kommer det lille samfunnet vårt til å forvitre ◦ Skolen vår er et aktivum som binder mange folk sammen ◦ En mørklagt skole uten aktiviteter og arrangementer … ◦ Arbeidsplasser som forsvinner

 Et lite team utgått fra FAU ◦ Hege Jørgensen ◦ Merethe Olsen ◦ Svein Ove Tovik ◦ Ole Kristian Severinsen  Aktiviteter ◦ 2-3 møter ◦ Studieturer til hhv Andørja og Lofoten Montessoriskole ◦ Sydd sammen dette info-møtet

 … og mange har gått veien foran oss  Det er fullt mulig å etablere en privatskole basert på Montessori-pedagogikken på det fundamentet som denne skolen utgjør  Det betyr at vi må engasjere oss og ta noen grep sjøl  Det er denne prosessen FAU og arbeidsgruppa har startet på  Det er viktig nå før vi går videre at vi sammen setter oss inn i hva en montessoriskole er og forankrer prosessen i startfasen

 Høre mye på Widar Skogan sine erfaringer ◦ Hadde en sentral rolle i utviklingen av Hamnvåg Montessoriskole ◦ Leder av skolestyret ◦ Leder av Norsk Montessoriforbund  Høre litt på erfaringene fra studieturene  Diskutere litt omkring det vi har hørt  Eventuelt gi arbeidsgruppa mandat til å gå videre

 Mandat til arbeidsgruppa ◦ Etablere lokal Montessori forening med arbeidsgruppa som interimsstyre ◦ Arbeide sammen med kommunen for å skape en positiv prosess ◦ Forberede og sende inn søknad om godkjenning for en 1-7 skole (opsjoner: barnehage og 1-10 skole) ◦ Legge alle brikkene i puslespillet som må være på plass til skoleåret  Ledelse  Kompetanse  Fagplaner  Pedagogisk materiell  Lokaler  Økonomi