Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Oppdrag fra KD og mandat for

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Oppdrag fra KD og mandat for"— Utskrift av presentasjonen:

1 Oppdrag fra KD og mandat for
Referansegruppe

2 CERES vil sikre fagfolk for fremtiden
Samordna opptak for fagskoler Felles nasjonal opptaksforskrift Endringer for realkompetansesøkere Tilleggspoeng for fagskole ved søkning til UH Overgangsordninger fra fagskole til UH Nasjonal klagenemd for fagskoleutdanning Fra fagskolepoeng til studiepoeng Fagskoleutdanning inn i vitnemålsportalen 48 ulike tiltak er foreslått i Stortingsmelding nr. 9, hvorav flere berører CERES: Felles samordnet opptak og info på Felles nasjonal opptaksforskrift Aldersgrense på 23 år for realkompetansevurdering Veiledning for fritak for deler av utdanningen pga realkompetanse Tilleggspoeng for fagskole ved søkning til UH Overgangsordninger fra fagskole til UH Nasjonal klagenemd for fagskoleutdanning Endring fra fagskolepoeng til studiepoeng

3 Overordnet mål for prosjektet
Opprette et nasjonalt samordnet opptak for fagskoler Bidra til måloppnåelse i hht. Stortingsmelding nr. 9. Utvikle et opptakssystem hvor fagskoleopptaket kan kjøres Digitalisere, standardisere og effektivisere fagskoleopptaket I sum; oppfylle eiers krav og skape likhet mellom de ulike opptakene. 35 offentlige fagskoler 49 private fagskoler Her kan du også kanskje nevne at det er flere opptak som etter hvert skal samordnes nasjonalt.

4 Fordeler og ulemper med et samordnet opptak
Synliggjøre opptak til fagskoler som et alternativ til høyere utdanning Ett sted for søkerne Effektivisering Markedsføringsverdi Likebehandling av søkerne Sikkerhet Ulemper Felles frister Felles rammer Fordeler Ett sted for søkerne Effektivisering Markedsføringsverdi – søkningen gjennom SO har gått en vei, til værs! Sikkerhet (ny personvernlov) og stabilitet (driftsavtaler)

5 Opptakssystem 35 offentlige fagskoler 49 private fagskoler

6 Hva skal utvikles? Søkerportal og informasjon til søkere gjennom nettsider og førstelinjetjeneste Informasjon, samarbeid med og koordinering av fagskolene Teknisk oppbygging av regelverk tilpasset fagskolene i opptakssystemene og i nasjonal vitnemålsdatabase (NVB) Løsning for å saksbehandle søknader Løsning for å kjøre opptak og informere søkerne om resultatet Levere data om de nye studentene til fagskolene Levere statistikk til Kunnskapsdepartementet, fagskoler, media og andre som har behov Her kan du si noe om hvordan vi arbeider internt med dette. Organisering av prosjektet. Et samlet prosjekt, masse folk i sving, flere delprosjekter, jf. sliden før som jeg har skjult.

7 Samarbeid Hvem: CERES Fagskolene Fylkeskommuner Studentorganisasjonen
Råd og utvalg Hvordan: Referansegruppe Seminarer Brukertesting Informasjonskanaler Hvem: Samarbeid er svært viktig for at vi skal få til et velfungerende opptak. Kanskje si noe om tillit også? Tillit til hverandre er viktig i Samordna opptak – vi må stole på hverandre, og for å kunne gjøre det må vi kjenne hverandre. Hvordan: Samarbeidsformer: Det vil bli muligheter for ansatte og elever å gi tilbakemeldinger underveis i prosjektet Ikke en uttømmende liste, her er vi kanskje åpne for forslag Viktig med god informasjonsflyt

8 Referansegruppens sammensetning
Fagskolen i Hordaland Fagskolen Rogaland Fagskolen Tinius Olsen Fagskolen Troms Fagskolen Østfold Fagskolen Ålesund VEA Folkeuniversitetet Høyskolen Kristiania NOROFF Nasjonalt opptakskontor for fagskoler Organisasjon for norske fagskolestudenter

9 Formål med referansegruppen
Formålet med referansegruppen er å sikre at utviklingen av et nasjonalt, samordnet fagskoleopptak skjer gjennom et samarbeid mellom CERES og fagskolene, og for å sikre at fagskolenes behov og ønsker blir hørt underveis i utviklingsprosessen. Referansegruppen skal være en arena for utveksling av informasjon om progresjonen i prosjektet, og gruppen skal ha en rådgivende funksjon underveis i prosjektet. Referansegruppene skal bidra til at opptaksmodellen som utvikles er brukervennlig og tilpasset de behovene som fagskolesektoren har. Referansegruppen skal også fungere som et bindeledd mellom CERES og fagskolesektoren.

10 Ansvarsfordeling Referansegruppen har en rådgivende funksjon. CERES har besluttende myndighet ved utviklingen og forvaltningen av de systemer og tjenester som inngår i det samordnede fagskoleopptaket, og begrunner og informerer om sine beslutninger til referansegruppen. CERES vedtar mandatet for referansegruppen.

11 Referansegruppens oppgaver
bidra med synspunkter på overordnede og prinsipielle temaer og problemstillinger som er aktuelle for utviklingen av et samordnet fagskoleopptak bidra til å sikre at fagskolenes behov og synspunkter blir hørt bidra til at prosjektet forankres i fagskolesektoren ved å sikre at de har støtte i egen organisasjon bistå CERES i å opprette god kontakt og samarbeid med hele fagskolesektoren delta på arrangementer som gjennomføres i forbindelse med prosjektet, som oppstarts-, erfaringsdelings- og opplæringsseminarer, workshops, o.l. delta i testing av systemer og tjenester dersom dette er hensiktsmessig, eller være behjelpelig med å finne andre egnede kandidater som kan delta i testgrupper. svare på henvendelser fra CERES underveis i prosjektperioden NB: Sjekk at dette er i samsvar med mandatet vi har sendt ut. Gi råd og innspill i utviklingsprosessen Bidra med informasjon om opptak og studier ved fagskolene Kartlegge gjeldende opptaksregelverk til studier som i fremtiden skal delta i fagskoleopptak (opptakskrav, poeng,…) Gi råd om enhetlig begrepsbruk, slik at samme begrep brukes likt av alle fagskoler.

12 Hvor finner dere informasjon?
CERES sender ut informasjon på e-post til alle skoler Dersom dere lurer på noe, kan dere ta kontakt med oss: Vi vil opprette en informasjonsside på hvor vi legger ut informasjon om prosjektet. Her vil det komme informasjon om referansegruppen, om hvordan arbeidet går og hva som gjøres, og informasjon om samlinger/workshops/brukertesting. vi arbeider med å finne fram til gode kommunikasjonsmetoder og kanaler. Vi vil også rådføre oss med referansegruppen om dette. Vi kommer også til sende ut invitasjoner til samlinger og brukertesting til skolene. Kan vi åpne for at folk tar kontakt med oss? Hvis ja, har vi en felles e-postadresse vi kan oppgi?


Laste ned ppt "Oppdrag fra KD og mandat for"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google