Konflikthåndterings-modeller

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Arbeid Trygd Bistans Attføring Trygdekontorprogrammet
Advertisements

”Fortet” på Gudeberg Et lavterskeltilbud for alle skolens elever og
Samhandling.
-ikke bare for zippylæreren…
Hva er konfliktrådet? lEt alternativ til tradisjonell straffesaksbehandling lEt forum for å løse mellommenneskelige konflikter.
-ikke bare for zippylæreren…
Motivasjon.
Atferdsanalytisk arbeid med atferdsvansker
Elev- og lærlingombudet •Fylkestingets ombud for videregående opplæring. •Opplyse elever/lærlinger om rettigheter og plikter. Være pådriver for økt medbestemmelse.
LEDELSE KNYTTET TIL BYGGEPLASS OG EFFEKTIVITET
Konfliktforståelse En konflikt eksisterer når 2 eller flere parter i et gjensidig avhengighetsforhold oppfatter at deres handlinger eller hensikter er.
Bjørg F. Franksson Rådgiver KSK
Utfordringer på arbeidsplassen
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
Sosiologi i barnehagen
Målet med IA-arbeidet Et arbeidsliv som gir plass til alle som vil og kan arbeide Snakk sammen! Et godt samarbeidsklima og åpenhet mellom partene er en.
Konflikthåndtering i norsk arbeidsliv Eksamensrelatert stoff
VELKOMMEN TIL URO OPPLÆRING
Diagnostisk undervisning  Viktig begrep: misoppfatning  En misoppfatning er en uutviklet begrepsforståelse eller en overgeneralisering.
Diagnostisk undervisning
Utdanningsforbundet Trondheim
- Den gode utviklingssamtale
Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
SiO-Læringsmiljøs lederkurs - Modul 7 Den vanskelige samtalen 1 Den vanskelige samtalen Om forventninger, grenser, vennskap, konflikter og profesjonalitet…
Den vanskelige samtalen
Tvisteløsningsmodellene
Vernetjenesten i Kristiansund
-ikke bare for zippylæreren…
ZIPPYS VENNER Du står fritt til å gjøre denne presentasjonen mest mulig til din egen. Legg gjerne til konkrete bilder og tekst du ønsker å ha med, og du.
Snakk om psykisk helse på din arbeidsplass. Psykiske helseproblemer - ofte årsak til sykefravær Om lag 20 prosent av det totale sykefraværet skyldes psykiske.
Navn på FIRMa eller produkt HER SNAKKER DERE LITT OM DERE SELV. PKT 1 I LISTEN.
Kurs i leiing Kommunikasjon.
Hvordan forhandles det?
Konflikthåndtering.
FRAVÆRSFØRING AV LÆRERE. Elevene uttrykker frustrasjon over: –Lærere som ikke møter opp –Lærere som forlater undervisningen –Lærere som møter opp for.
Fylkesstrategi for lesing. Familien Politisk nivå og kommuneadministrasjon Skole Lærer Rektor Skolesjef Barnehage Førskolelærer Styrer Helsetjenesten.
Studentlivs lederkurs - Modul 7 Den vanskelige samtalen 1 Den vanskelige samtalen Om forventninger, grenser, vennskap, konflikter og profesjonalitet…
KONFLIKTER ER EN NATURLIG SIDE VED MENNESKELIG KONTAKT
Kognitivt perspektiv Kirsti Lauvås
Studentlivs lederkurs - Modul 7 Den vanskelige samtalen1 Den vanskelige samtalen Om forventninger, grenser, vennskap, konflikter og profesjonalitet…
Konflikthåndtering i norsk arbeidsliv
Lederkurs - Studentliv1 Den vanskelige samtalen Om forventninger, grenser, vennskap, konflikter og profesjonalitet…
Råd til arbeidsgivere. Psykiske helseproblemer – ofte årsak til sykefravær Halvparten av oss får psykiske helseproblemer i løpet av livet Angst og depresjoner.
Konflikthåndtering. Fra Inkluderende arbeidsliv.. Konflikter er en naturlig del av et arbeidsmiljø. Konflikten i seg selv er ikke en negativ arbeidsmiljøfaktor,
Felles tema i mars: Selvkontroll
YS Spekter tariffkonferanse SAMARBEID MELLOM LEDERE OG TILLITSVALGTE YS Spekter 16. januar 2008 Kari Saastad Dag Bjørnar Jonsrud Spekter YS Spekter.
Framgangsmåte i mobbesaker 1. 2 Ved mindre episoder: Ta affære på stedet (gjelder for alle ansatte) og marker tydelig til hver enkelt plager at dette.
Sosial kompetanse og empati. Sosial kompetanse Sosial: forholdet mellom mennesker Kompetanse: dyktighet Sosial kompetanse: evnen til å fungere godt sammen.
13.3 Personalarbeidet Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1. Lærer: Roar Bjerkeli.
Avtalen/Hovedtariffavtalen ● En tariffavtale mellom et fagforbund og en arbeidsgiverorganisasjon omfatter: ● Lønn ● Arbeidstid ● ferie og andre forhold.
Hvordan forebygge mobbing?
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Samarbeid og konflikt.
God stim! Sammen for økt gjennomføring
Evalueringens problemstillinger
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Fra sjef til leder Modul III
God stim! Sammen for økt gjennomføring
Alta.
God stim! Sammen for økt gjennomføring
Litt mer om veiledning Lise Barsøe
Evalueringens problemstillinger
Konflikt Hva betyr ordet konflikt? Gi eksempler på konflikter.
Konflikthåndtering- identfisering og håndtering av relasjonskonflikter
Å lese for å lære Den 2. leseopplæringen.
Konjukturer og stabiliseringspolitikk
KONFLIKTTRAPPA Gjør det verre Gjør det bedre
Konflikter.
Utskrift av presentasjonen:

Konflikthåndterings-modeller

Konflikthåndteringsmodeller En konflikt kan bygge seg opp og bli forsterket

Konflikthåndteringsmodeller I stedet for å ha fokus på årsakene til konfliktene, bør vi se på mulige løsninger. Det kaller vi en løsningsfokusert måte å løse konflikter på To løsningsfokuserte modeller: SØT-modellen Megling

SØT-modellen

Megling I megling legger en upartisk megler til rette for samtale mellom de partene som har en konflikt slik at de kan finne en løsning Meglingen er frivillig og partene skal komme fram en felles løsning gjennom prosessen I skolemegling får elever opplærer i meglerrollen

Konflikter på arbeidsplassen Årsaker til konflikter på en arbeids- plass kan være: Uenighet om hvordan oppgaver skal løses Misunnelse og sjalusi Mindreverdsfølelse, andre får mer anerkjennelse enn du får selv Konkurranse om oppmerksomhet og anerkjennelse Dårlig økonomi For lite tid En god leder oppdager konflikter, men det også den enkeltes ansvar å ta tak i konflikter

Tjenestevei Når vi har behov for å snakke om vanskelige situasjoner med andre enn den eller de personene det angår, skal vi gå tjenestevei Å gå tjenestevei vil si å snakke med den som er vår nærmeste overordnede