Fylkesutdanningssjefene og fagskolen Rydding i roller Presentasjon ved nasjonal fagskolekoordinator Bård Inge Thun RFFs årskonferanse i Trondheim 2. mai.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Informasjon fra Nasjonalt Utvalg for Teknisk Fagskoleutdanning
Advertisements

Fagskolens nasjonale retningsgivere
Ny statistikkdatabase for fagskoleutdanning. Bakgrunn: ”Arbeidsgruppe for fagskolestatistikk”, høringsrunde knyttet til denne og Prop. 1 S ( )
Skoleeier – was nun? Hva tenker fylkeskommunen som forvalter og eier om fagskolen nå?
RFF’s ÅRSKONFERANSE 2013 BERGEN 6. – 8. MAI. RFFs vedtekter (utdrag): Navn og formål  Rådet for offentlige fagskoler (RFF) er et koordinerende organ.
Rapportering av fagskoledata til DBH Presentasjon ved nasjonal fagskolekoordinator Bård Inge Thun. MUF-konferansen 2013 Color Magic 27. november 2013.
Aktuelle saker i et lederperspektiv Vinter Forutsetninger Å ha minst èn lederrepresentant i alle styrer, fra lokalt til sentralt nivå Alle lokallag.
Om skolekonkurranser i Nordland Informasjon ved koordinator seniorrådgiver Gunnar Pedersen
SKOLEKONKURRANSER SOM METODE i videregående skole Velkommen til informasjonsmøte om Hovedprosjektet
Ledermøte 27. juni Agenda 1.Godkjenning av referat fra møte nr. 1 2.Mandat og møteplan for ledergruppa - vedtak 3.Økonomi – Regnskapsrapport pr.
1 Rammen for arbeidet i KOSTRA Mandatene for –Samordningsrådet –arbeidsgruppene Mandatet for Samordningsrådet –Sammensetning  KRD (ledelse), berørte dept.,
Vedtekter kommunenivået Lokallag i Finnmark. Vedtektene  § 55 LOKALLAG  55.1 Utdanningsforbundet er inndelt i lokallag – ett i hver kommune.  55.2.
STUDIEFORBUNDET FUNKIS I TELEMARK. Styret 2015/2016.
KS si rolle som medlems- og interesse- organisasjon Arbeider for styrking av lokaldemokratiet og best mulige rammevilkår for kommunene Formidling av fakta-
SFS 2201 – kjennelsen Slutningen – partsforholdene I.SFS 2201 prolongeres med følgende endringer: Pkt. 1 gis slik ordlyd: Denne særavtale er.
Prosjekt Etterbruk av skolebygg Felles oppstartmøte for arbeidsgruppene onsdag Agenda:  Presentasjon av organiseringa av prosjektet  Presentasjon.
Kommunereformen – status
Beslutningsunderlag for etablering av felles FIU-enhet
SkoleVfL 2.1 Jåttå vgs august 2017 – mars 2019.
Et prosjekt finansiert av KS for Bergen bystyre
Årsmøte Grafisk bransjeforening Øst, 2017
Organisasjonsendring Hjemmetjenesten 2017
Kontor –og administrasjonsfaget i konkurranse med høyere utdanning
Bærekraftig samfunnsutvikling
Familieråd En for alle, alle for en
Struktur i høyere utdanning – SamarbeidArbeidsdelingKonsentrasjonSammenslåing Allmøte SVT 5 desember.
Utdanningskomiteen 19. mai
Rådet for offentlige fagskoler
Samarbeid og medbestemmelse
SAK 6: Oppdatering av bilag 3 til Samarbeidsavtalen Krav til tjeneste
Hva er et tariffoppgjør?
Nestleder Nasjonalt fagskoleråd
Framgangsmåte i mobbesaker
«Et FAU blir det som vi foreldre gjør det til»
Nettverksmøte for fagskoletilbydere i helse- og sosialfag
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Ny inndeling av spillformer i barne- og ungdomsfotballen
Tema 8 Strategier for hvordan kommunene bør gå fram når plan- og byggesaksprosessen skal digitaliseres (sjekkliste på noe av det som må vurderes nærmere.
Prosjekt universitetsnavn Forum 2. samling
Regional koordinering eHelse og velferdsteknologi i Agder
Landsmøtesak 5/15 Lærerprofesjonens etiske råd
Skoleeier i utvikling av skolen. Ordfører Nina Sandberg
Oppfølgingsprosjektet
Arbeidskultur i Drammen kommune
Samtaletrekk B – Samarbeid
Planprosess - litt om roller og oppgaver
Status lærlingordning
Samtaletrekk B – Samarbeid
Lokale lønnsforhandlinger i Sjøsand kommune
Naturmangfold i internasjonalt farvann
Kvikkbilde 2 Distributiv egenskap A – Forarbeid
Ny inndeling av spillformer i barne- og ungdomsfotballen
Ny IA-avtale for Avtalen ble signert 18. desember 2018
Kvikkbilde 1 Kommutativ egenskap A – Forarbeid
Oppsummering Organisasjonsutvalget
Oppgavestreng 4 · 256 A – Forarbeid
STATUSRAPPORT F N T Overordnet status Dato: Ressurser og økonomi:
Fusjonering av sekretariat før, under og etter
STATUSRAPPORT F N T Overordnet status Dato: Fremdrift: Status:
Hva er en foreldrekontakt?
Strategisk kompetansestyring i kommunene
Seniorråd og ny Kommunelov
Utskrift av presentasjonen:

Fylkesutdanningssjefene og fagskolen Rydding i roller Presentasjon ved nasjonal fagskolekoordinator Bård Inge Thun RFFs årskonferanse i Trondheim 2. mai 2016

 FFU beklager sitt fravær, men hilser og ønsker lykke til med konferansen.  FFU minner om at RFF ble etablert på oppdrag fra FFU.

 Koordinator har med jevne mellomrom møtt i FFU og rapportert fra sektoren.  Ved Høsbjør-møtet i 2013 ble RFFs opprinnelse, mandat, sammensetning og aktivitet grundig belyst for forumet.  I tillegg ble aktiviteten i sektoren beskrevet inngående. Kort tilbakeblikk

Sør-Trøndelag kommer med innspill om behov for å se nærmere på organisering av FFU sitt arbeid rundt fagskole. KU ønsket en arbeidsgruppe med følgende mandat:  1. Klargjøre FFUs rolle i forhold til fagskolespørsmål som et faglig forum.  2. Få oversikt over organer og hensiktsmessige arenaer framover.  3. Avdekke og synliggjøre spørsmål om fylkeskommunenes ansvar. Juni 2013: KU ønsker arbeidsgruppe

 Innstillingen presenteres, men FFU ønsker å avvente NOUen som skal leveres innen året.  Det er viktig at fylkeskommunene følger opp raskt når arbeidet og anbefalingene fra Grund-utvalget foreligger. FFU-møte april 2014

 Arbeidsgruppas rapport behandles i FFU i Telemark.  KU ser at både arbeidet med regionreform og et økende press på karriereveiledning gjør fagskolespørsmålet viktig og aktuelt framover.  KU ønsker en diskusjon rundt alle anbefalingene, men bemerker særlig at det kan være riktig å lage en nasjonal gruppe.  Poenget må være at vi har et nettverk som kan møtes, ikke å lage en ny arena med mange møter. August 2015 KU:

 KU behandler FFUs representasjon i Nasjonalt fagskoleråd.  KS ser på muligheten for at KS-representanten i fagskolerådet også representerer KS som skoleeier (for FFU). Oktober 2015 KU:

 FFU trekker mandatet til RFF  KU diskuterer hvordan etablering av en faggruppe for forvaltning av fagskolesaker i fylkeskommunene i vedtaket fra FFU kan gjennomføres.  Fagskolekoordinator koordinerer faggruppen. Ansvar for FFU: Strategisk, overordnet, eierskap. Ansvar for faggruppen: Det forvaltningsmessige. For eksempel samordning av inntak og sertifisering. FFU kan be faggruppen om å forberede saker.  FFU gir KU ansvar for å jobbe videre med mandat for fagskolekoordinator. En viktig oppgave framover blir å koordinere oppstart og arbeidet i den nye faggruppen. November 2015:

Til  Fagskolestyrene  RFF v/leder  Kunnskapsdepartementet Tre brev fra KS (for FFU) pr. november 2015

 Fristilling av Rådet for fylkeskommunale fagskoler (RFF) som rådgivende organ for FFU og mandatet gitt til RFF om å være rådgivende organ for FFU avsluttes.  KS får formell rolle som FFUs representant i Nasjonalt fagskoleråd.  Etablering av faggruppe for forvaltning av fagskolesaker. Innhold i brevene

 FFU og RFF ble 17. mars 2016 enige om at innholdet i brevene kunne oppfattes slik at fortsatt samarbeid mellom FFU og RFF mer eller mindre skulle avvikles. Dette var ikke FFUs hensikt.  FFU ønsket å fristille RFF slik at rådet i større grad kan bli en medlemsorganisasjon for tilbyderne fremfor en organisasjon for eiernes interesser.  Det ble også diskutert videre rollefordeling mellom FFU og RFF. FFU mente at RFF gjør en viktig og helt nødvendig jobb for fellesskapet av offentlige fagskoletilbydere, en jobb som FFU ikke kan ivareta. FFU derimot vil bli tydeligere i sin rolle som eier og forvalter. Avklaring etter brevene

 Både RFF og FFU mener det er viktig å jobbe sammen for å styrke fagskolene i en særdeles viktig tid der fremtiden avgjøres; FFU gjennom skoleeierrollen og RFF på vegne av styrene og tilbyderne. De to organisasjonene er også enige om å møtes med jevne mellomrom ved KU(kontaktutvalget i FFU) og RFFs styre. Jobbe sammen om og for fagskolen