Valg i Parat 2009 På valgmøtene skal det velges representanter til Parats representantskap, og til Regionpolitiske utvalg, RPU. - en arbeidstakerorganisasjon.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Bergenskurset 2012, Voss Anders Pedersen, leder av Utvalg for grunnskole Utvalg for grunnskole Verving.
Advertisements

Tariff 2014, Årsmøter og litt annet moro.
Lovrevisjonen – Idrettstinget 2015
FORSLAG OMORGANISERING. Forslaget Hovedpoeng: Sagene IF omorganiseres til kun å ha et styre.
Frittstående kurs Vi gjennomfører årsmøtet Robert Olsvik.
Ledermøte 27. juni Agenda 1.Godkjenning av referat fra møte nr. 1 2.Mandat og møteplan for ledergruppa - vedtak 3.Økonomi – Regnskapsrapport pr.
Virksomhetsplan Prosessgrunnlag veiledere. Hvorfor virksomhetsplan?
1 Rammen for arbeidet i KOSTRA Mandatene for –Samordningsrådet –arbeidsgruppene Mandatet for Samordningsrådet –Sammensetning  KRD (ledelse), berørte dept.,
Blokkhaugen skole FAU Foreldrenes arbeidsutvalg. Årshjul Valgprosess Sette opp ulike arbeidsgrupper Skoleballet er hovedfokus Temakveld/ dag.
KOMMUNEREFORMEN OG PLAN- OG BYGNINGSLOVEN (PLANDELEN) - HVORDAN GJØRE BEGGE OPPGAVENE I KOMMUNENE? Planforum Østfold februar 2015 Prosjektleder Torleif.
Vedtekter kommunenivået Lokallag i Finnmark. Vedtektene  § 55 LOKALLAG  55.1 Utdanningsforbundet er inndelt i lokallag – ett i hver kommune.  55.2.
STUDIEFORBUNDET FUNKIS I TELEMARK. Styret 2015/2016.
Kommunestyrekomiteer > Hjemlet i kommuneloven (kl) § 10a (endring i 2006) –Ment å være «politiske verksteder» –Ment å vitalisere rollen som folkevalgt.
Revidert programplan VRI Anja Gjærum Informasjonsmøte om VRI 22.april 2013.
Fagskoleorientering Erlend Fjose Bodø Foto: Peter Hamlin.
SFS 2201 – kjennelsen Slutningen – partsforholdene I.SFS 2201 prolongeres med følgende endringer: Pkt. 1 gis slik ordlyd: Denne særavtale er.
Side 1 omsorg solidaritet samhold Fagforbundet Vest-Agder Valgkomitéen for Fylkesmøtet 2009.
KS Folkevalgtprogram Holmestrand. KS – kommunesektorens organisasjon.
Styreprotokoll- til hjelp eller besvær? Kathinka Mohn, advokat og medlem av NIFs appellutvalg.
Omtanke solidaritet samhold Helse Midt Norge Sigmund Eidem Valgkomiteen Årsmøte 2009.
Veileder for gevinstrapportering
Kommunereformen – status
Oppslag senest : KUNNGJØRING nr 2
Opphavsmannens beføyelser
Velkommen til Årsmøtet 2016 HLF Stavanger
Prosjektpresentasjon – Før du starter
SU – Mortenstua skole skoleåret
Retningslinjer for seksjonene
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Årsmøte Grafisk bransjeforening Øst, 2017
Nytt fra Forskningsrådet
Oppslag pr : KUNNGJØRING nr 1
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Hjemmelekse til neste samling: og
Samarbeidsgruppemøte 5.november 2015 SAK: 5 Status veikartarbeidet
Samarbeidsgruppemøte 5. november 2015
Hva jobbet vi med i går? Kommunen i systemet Rollene og spilleregler
Rekruttering Navn på foredragsholder Dato
Presidentens oppgaver til 30. juni
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
«Et FAU blir det som vi foreldre gjør det til»
Gruppeprosess Dialog som ramme for gruppeprosessen Lokalt fokus
Ny inndeling av spillformer i barne- og ungdomsfotballen
Hvordan få oversikt over læringsmål LIS må oppnå i annen virksomhet
Organisering Nybrott Styrets mening er at det er for mage personer som skal velges på årsmøte, og vi ser på nødvendigheten for at dette reduseres fra.
Velkommen til stiftelsesmøte for RS Ung STEDSNAVN
Saksliste årsmøte USS
Prosjektveileder Forklaringer og enkle hjelpemidler
Oppstart SU Jevnakerskolene
Landsmøtesak 5/15 Lærerprofesjonens etiske råd
Prosjektpresentasjon – Før du starter
FAU 2018/2019 Siste FAU møte Avslutning 10. trinn Kort planlegging
Dosent Ingun Sletnes Styringsformer. Formannskapssystemet – folkevalgte organer. Konstituering Presentasjonens tittel
Hvordan behandles saker i folkevalgte organer? 31. januar 2018
Høgfjellia Veilag Årsmøte 29. mars 2018
Lokale lønnsforhandlinger i Sjøsand kommune
Klubbutvikling oppfølging
«Yrkesnettverk» Et rekrutteringsprosjekt i regi av Oslo Vest Rotaryklubb Prosjektgruppe: Agnes Beathe, Cecilie, Per Gustav, Håkon og Nils.
Tittel på presentasjonen
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
Ny inndeling av spillformer i barne- og ungdomsfotballen
Velkommen Konseptvalgutredning (KVU) E10 Fiskebøl - Å
Oppsummering Organisasjonsutvalget
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Furutangen Hyttevelforening Sted: Mattisstua Dato: kl. 1900
Medlemskap og klubbutvikling (DMK) D2310: Rotaryåret v/PDG Bjørg Månum Andersson MÅL: DMK skal aktivt bidra til at mål og handlingsprogrammet.
Utredningsgruppe samferdsel
Anbudsprosessen - Klage
Brukergruppa PH Leder: Hege Hafstad Johansen FFO/ADHD Norge
Utskrift av presentasjonen:

Valg i Parat 2009 På valgmøtene skal det velges representanter til Parats representantskap, og til Regionpolitiske utvalg, RPU. - en arbeidstakerorganisasjon i YS

Hvem skal velges: Det skal velges et antall representanter som skal utgjøre Representantskapet i Parat i neste treårs periode Totalt skal det være 85 sektorrepresentanter fra alle regionene. Antall representanter som skal velges i hver region avhenger av sektorenes medlemsantall i den enkelte region. I hver region skal velges et regionalt politisk utvalg (RPU). De regionale politiske utvalgene består av 5 representanter valgt av regionmøtet (ikke sektorene i regionen) etter innstilling fra valgkomiteen. Det skal også velges 2 vara til hvert RPU i nummerert rekkefølge. - en arbeidstakerorganisasjon i YS

Valgregler Sektorens delegater til Representantskapet i den enkelte region velges av sektorens representanter på valgmøtet. Valget gjennomføres som listevalg. Det skal tilstrebes å velge minst 1/3 antall vara av antall delegater innenfor hver sektor. Det kan ikke benyttes fullmakter ved valgmøtene, men det oppfordres til at de som har anledning til å møte med flere representanter, faktisk møter med det antall representanter de kan. Valget til RPU foregår som kandidatvalg, med mulighet for benkeforslag.

Hvem kommer inn under sikringsbestemmelsen i vedtektenes §12? Det vil kun være lokale organisasjonsledd, herunder fagforeninger, klubber, arbeidsplasser, innenfor en region, med mer enn 300 medlemmer som utløser sikringsbestemmelsen. Eksempler: En virksomhet som Statens Vegvesen som er organisert i regioner med arbeidsplasstillitsvalgte og regiontillitsvalgte, defineres som mange lokale organisasjonsledd i en region. Hvert enkelt Universitet er å anse som én arbeidsplass. SAS Norge Kabinforening er en fagforening, men medlemmene arbeider ut fra tre forskjellige geografiske baser i tre regioner og det er derfor medlemsantallet i hver region som er avgjørende.

Hvem kan møte på de regionale valgmøter? Arbeidsplasser, fagforeninger og klubber med mindre enn 5 medlemmer kan ikke slå seg sammen for å oppnå representasjon. Dette er i tråd med endringsvedtaket på representantskapsmøtet i 2005, hvor vi gikk fra en nedre grense på 30 medlemmer til 5 medlemmer. Alle som kan møte på valgmøtene vil få informasjon om hvor mange delegater de kan stille med.

Kandidatinnhenting I perioden – kan det fremmes kandidater til de ulike vervene som skal velges på valgmøtene. Kandidatene må være forespurt. Det er kun mulig å foreslå kandidater fra egen region, men det er mulig å fremme forslag på kandidater i andre sektorer. Det er ingen begrensing i antall kandidater man kan foreslå. Det sendes ut en forespørsel til hver av kandidatene for å få en bekreftelse på deres kandidatur. Dette vil sikre at ingen faller ut av kandidatlistene.

Frister og informasjon Eget nyhetsbrev sendes ut med informasjon om bl.a: kandidatinnhenting med frist Informasjon om innkalling til møtene frist for påmelding Sakspapirer/innkalling sendes ut eller gjøres tilgjengelig, senest Den sentrale valgkomiteen presenterer sin innstilling til RPU på valgmøtet.

Valg av nytt Hovedstyre i Parat På RS i november skal det velges nytt Hovedstyre i Parat. Dette gjøres etter innstilling fra valgkomiteen. Det skal velges 7 medlemmer på fritt grunnlag. Leder og nestleder kan ikke komme fra samme sektor. De skal også velges 4 vararepresentanter i nummerert rekkefølge. Parat Ung velger en kandidat og en vara. De ansatte velger to representanter og to vara.

Datoer for de regionale valgmøtene Region Midt: Region Nord: Region Øst: Region Vest: Region Sør: RS møtet: