Status Pleie-og omsorg.. Pleiefaktor: Alstahaug sykehjem(Åsen)0.86. Zahlgården 1.2. Landsgjennomsnitt ca.0.8-0.9.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Individuelle planer Foreldrekurs 2005.
Advertisements

Demensplan 2015 Den gode dagen.
AVLASTNING Melhus
FAMILIENS HUS Hvor: Hoff Terrasse 20 (Senter for familiebarnehager)
Inn i læringens landskap.... Elever skal lære på skolen, men elever må også lære å lære.
Plan for videreutvikling av pleie- og omsorgstjenestene
DEMENSPLAN 2015 ”DEN GODE DAGEN”
Wenche Frogn Sellæg hilser til dere alle.. Et godt liv med demens Hamar Wenche Frogn Sellæg/ Kari-Ann Baarlid.
Omsorgsplan 2015 nettverk Ingrid Mydland
Presentasjon av rapporten ”Behovs – og konsekvensanalyse i helse og sosialsektoren” Bergen,
Lærlingordningen i Stavanger
ETIKKKAFFE Høstkonferansen Bodø 7 og 8 Oktober 2014 Elin Johansen, Dønna sykehjem.
Steigen kommune KOSTRA tall mm. for pleie og omsorg
Klimajobber i nord Broen til framtiden 2015 Gaute Håkon Holand Wahl.
Meldal kommune - attraktivitetsundersøkelse 2010.
Lørenskog kommune PUBLISERT: OMRÅDE: TEMA: Økonomiske rammebetingelser LØRENSKOG KOMMUNE 11.JUNI 2014 STRATEGISEMINAR.
Vil du ha stor variasjon i arbeidsoppgaver kombinert med tid til familien? Ønsker du å bytte hektisk byliv med roligere omgivelser? Da er livet i Loppa.
Pårørende til pasienter med (alders)demens Hvordan ivareta en forsømt gruppe bedre? Sigurd Sparr Geriatrisk Avdeling UNN. Leder Nasjonalforeningen demensforbundet.
Friluftslivets år 2015 «Nå er det din tur!» Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal håper skoler og barnehager bruker Friluftslivets år til å sette fokus på.
Hvilke tilbud har kommunene til personer med demens og deres pårørende? Resultater fra en landsdekkende undersøkelse Arnfinn Eek Aase-Marit Nygård.
Gode opplevelser for den enkelte Samspill på tvers av generasjoner Rekruttering til eldreomsorgen Mulighet til frivillig deltakelse Livsglede for alle.
Forslag til statsbudsjett Budsjettmøter - med formannskapet og komiteer, strategisk ledelse, enhetsledere og økonomienheten Strategisk ledelse.
Ufullkommen konkurranse I kapittel 5 ser vi på markedsformer som ligger mellom fullkommen konkurranse og monopol. Det betyr at vi nærmer oss virkeligheten..
Prognoser for arbeidsmarkedet i Oppland i NAV, Side 2 Prognose: Arbeidsledighet i konklusjon: Antall registrerte helt ledige i.
Storting og regjering Vedtar lover og regler Setter i verk lover og gjennomfører politikken (departementene) Vedtar budsjetter og fordeler økonomiske ressurser.
Myke trafikanter Falkeid idrettslag ønsker å legge til rette for myke trafikanter og vil ha mest mulig av trafikken bort fra selve idrettsområdet.
R ISØR KOMMUNE Vi skal vokse - gjennom kunnskap, regional utvikling og attraktivitet Per Christian Andersen Enhetsleder Risør kommune Gardermoen
Forberedende samtaler
Andøy kommune Pleie og omsorg
Samhandlingsreformens konsekvenser for pleie og omsorgstilbudet FoU-prosjekt nr Samarbeidsprosjekt mellom IRIS og Nasjonalt senter for distriktsmedisin.
Leanreisen i Bamsebo barnehage
Nye lover fra 1. juli 2016 og Forskrift fra 1. januar 2017
INFORMASJON OM BARNEVERN
Velkommen til å bli kjent med
Skrivekurs Innhold: Analyse av oppgavetekst Begrepsavklaring
KOSTRA- og effektivitetsanalyse Skaun kommune 2015
Erfaringer med VIPS praksismodell Camilla Lien Johansen Valborg Misund
Klart språk i Asker kommune
Velkommen til Prinsdalsdagen!
FRA ELEV TIL LÆRLING Linda Hjertø og Gerd Skaar Johansen Formidlingskoordinatorer Narvik vgs.
Økonomisk ramme for medisinutdanning nord i Trøndelag
Dagaktivitetstilbud for demente – KOSTRA arbeidsmøte 10 mai 2012
Dette er en presentasjon av skolen Cristiania i Lima, Peru.
FASTLEGEORDNING UNDER PRESS
Fastlege- og avtalespesialist- henvisninger til private rehabiliteringsinstitusjoner Presentasjonen viser bruk av private rehabiliteringsinstitusjoner.
OVERORDNET MÅL: Kontinuerlig utvikling av skolen, for å kunne gi en best mulig opplæring til elevene TILTAK 1: Tilbakemeldingskultur – vurdering Videreutvikle.
Kompetanseutvikling og Effektiviseringsprogrammet Kompetanse koster, men inkompetanse koster mer! Det skal lønne seg å være seriøs ! NVF 2. mars 2015.
Arbeidsrettede virkemidler
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Gevinstrealisering – hva og hvorfor? En enkel innføring
ARRANGEMENTER I UTEROM
Veileder – NAV Loppa Veileder 100% fast stilling
Felles prosjekt for alle velferdstjenestene
Anne Gamme, fagleder myndighetskontakt KS
Barn som kommer alene til Norge – under 15 år
12/29/2018 Bjørn Songe-Møller Grants Subcommitee Chair Hei! Jeg er…
Samlokalisering etter fusjon
Forsterkningstiltak fosterhjem
Pasientens legemiddelliste
Undervisning og barnehage
Fastlege- og avtalespesialist- henvisninger til private rehabiliteringsinstitusjoner Presentasjonen viser bruk av private rehabiliteringsinstitusjoner.
Barometeret Utdrag fra Pengepolitisk rapport 2/18 fra Norges Bank. Figurene kan hjelpe deg til å beskrive tilstanden i norsk økonomi. Oppgi følgende kilde.
Pasientens legemiddelliste
SAMM Systematisk Arbeid Med Motivasjon i ungdomsskole
Eldre vil bo der andre bor og være en del av det levende liv….
Velkommen til Oppdretterseminar!
Seniorrådet Helse og Velferd Helse og velferd 2019.
Enkel brukerveiledning
Strategisk kompetansestyring i kommunene
Utskrift av presentasjonen:

Status Pleie-og omsorg.

Pleiefaktor: Alstahaug sykehjem(Åsen)0.86. Zahlgården 1.2. Landsgjennomsnitt ca

Antatt behov Beregnet fremtidig behov for sykehjemsplasser ÅrstallAntall 80+25%Beregnet behov for sykehjemsplasser x0,2565 sykehjemsplasser x0,2579 sykehjemsplasser x0,2591 sykehjemsplasser x0,25111 sykehjemsplasser x0,25148 sykehjemsplasser

Forventet endring i de eldste aldersgruppene frem til 2030: Forventet endring i de eldste aldersgrupper Alstahaug Endring i % , ,0

Kurdøgnpris. Kurdøgnpris viser hva institusjonsplass koster. Regnes ut fra brutto budsjetterte driftsutgifter minus brutto budsjetterte driftsinntekter. Innbetalinger fra pasienter,kapitalutgifter og renter holdes utenfor. Utregning for Alstahaug sykehjem 2013: Brutto budsjetterte driftsutgifter: kr brutto budsjetterte driftsinntekter:kr kr :50 institusjonsplasser =kr pr.år. Dvs /12=kr ,-pr.mnd /365=kr. 2011,-pr.døgn. Leie sykehjemsplass Dønna:kr Utskrivingsklar pasient sykehus:kr.4100.

Avlastning: Vi har fortiden 1 plass ved sykehjemmet som benyttes til planlagt avlastning. Det er i dag 4 pasienter som har fast avlastning. Avlastning planlegges ca.1-2 mnd. fremover. Ved ledighet mellom 2 opphold,gis også korttidsopphold/avlastning.

Dagtilbud til personer med demenssykdom: Det er først og fremst pasienter som er forholdsvis tidlig i et demenssykdomsforløp,som er aktuell for slikt tilbud. For tiden har vi fått prosjektmidler til å gi et dagtilbud 2 ggr./uke for 5 pasienter. Erfaringsvis ser vi det er vanskelig å ”fange”opp pasienter med demenssykdom,i et så tidlig stadium som vi ønsker.

Sykehjem for demente: Statistisk har ca.80% av alle sykehjemspasienter en demenslidelse. Noen av disse har adferd/symptomer som synliggjør dette lett og kan av omverden identifiseres som”pasienter med demenssykdom.” Andre kan fungere bra i et tilpasset sykehjemsmiljø og vil ikke bli identifisert på samme måte.(disse kan også ha langtkommen demenssykdom,uten at det nødvendigvis er åpenbart for besøkende.) Det er ikke mulig i dagens sykehjem å selektere pasienter ut fra diagnose eller andre kriterier,-fysiske lokaliteter umuliggjør dette. ALLE avdelinger bør i fremtiden være tilpasset pasienter med demenssykdom. Det vil i hovedsak bety mindre enheter uten for store fellesareal(eks.lange korridorer)hvor tilpasset hjelp kan gis den enkelte i mindre grupper i et mer oversiktelig miljø.

Rekruttering Store utfordringer fremover. Søkertall går ned. ”Småstillinger”selvsagt ulempe. Jobber kontinuerlig med å få bukt med ”småstillinger”,men gir ikke ansatte tilbud om 100% stilling,hvis ikke 100% stilling er ledig. Bruker betydelige ressurser på å utdanne helsefagarbeidere,men kan ikke tilby fast jobb etter endt læretid. Hadde i 2012,58elever og studenter i studiepraksis i sykehjemmet.Gode læringsarena viktig for videre rekruttering.

Nordsjøturnus. Tilpasset offshorearbeid,hvor arbeiderne er isolerte på arbeidssted. Arbeidsmiljølovens bestemmelse om normalarbeidstid er styrende når vi forsøker å tilrettelegge for gode arbeidsplasser og best mulig tjenester til kommunens innbyggere. 20% av ansatte PLO er over 60 år. 38% av ansatte PLO er over 55 år.